Įkraunama...
Įkraunama...

Žmonių kultūra viešose vietose

QUOTE(pikkolo @ 2015 04 02, 14:17)

pikkolo, 02 Bal 2015 - 14:17, parašė:

pikkolo, 02 Bal 2015 - 14:17, parašė:

Nebutinai miega, nebutinai ramiai. Jei prabus, prades verkt, niekas neateis, vaikui (vos savaites laiko) tai tolygu pasaulio pabaigai, nes jis daug ko dar nesuvokia. Todel tokio mazo vaiko palikti visiskai vieno negalima.
Kaip tik rekomenduojama eiti i lauka nuo pat pirmos savaites. Beje, tam kad mamai staiga ko nepritruktu ir yra sudarinejami kudikio kraiteliai, pilnas internetas tokiu saraseliu.
Monteverte yra is Vilniaus, tai ir drauge susitiko Vilniuje, nors aiskina kad ji is provincijos.
Ir jokiu draugiu, giminiu neturi, vyrui bapkes svarbiau, mama is darbo negali iseit dukrai padet pirma savaite. Neitikinot kad istorija tikra biggrin.gif Ir kaip matau ne mane viena.

Nebutinai miega, nebutinai ramiai. Jei prabus, prades verkt, niekas neateis, vaikui (vos savaites laiko) tai tolygu pasaulio pabaigai, nes jis daug ko dar nesuvokia. Todel tokio mazo vaiko palikti visiskai vieno negalima.
Kaip tik rekomenduojama eiti i lauka nuo pat pirmos savaites. Beje, tam kad mamai staiga ko nepritruktu ir yra sudarinejami kudikio kraiteliai, pilnas internetas tokiu saraseliu.
Monteverte yra is Vilniaus, tai ir drauge susitiko Vilniuje, nors aiskina kad ji is provincijos.
Ir jokiu draugiu, giminiu neturi, vyrui bapkes svarbiau, mama is darbo negali iseit dukrai padet pirma savaite. Neitikinot kad istorija tikra biggrin.gif Ir kaip matau ne mane viena.

taigi ir rasiau "su salyga, kad ramus" biggrin.gif
auginu dvi priesingybes, jei vienos nebuciau palikusi vienos ne 3 minuciu, tai kai auginau kita- neturejau ka veikt: namus sutvarkai, i parde nusoliuoji, suni pavedzioji biggrin.gif ir atgal ant sofkutes. kadangi gime rudeni - tai ne minties nebuvo tysti kartu visur ir vaika....brrrr
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2015 04 02, 14:21)

Monteverte, 02 Bal 2015 - 14:21, parašė:

Monteverte, 02 Bal 2015 - 14:21, parašė:

Galų gale, kam prašyt, kokios dar pagalbos, kai mažytis vaikas saldžiai užmigęs? g.gif
O jei taip galvoti, kad kol būsi parduotuvėje 15 min. vaikas numirs, durys užsikirs, ar vanduo iki lubų staiga pakils, tai geriau iš viso negyventi, nes vistiek nuo visų negandų neapsisaugosi ax.gif

Galų gale, kam prašyt, kokios dar pagalbos, kai mažytis vaikas saldžiai užmigęs? g.gif
O jei taip galvoti, kad kol būsi parduotuvėje 15 min. vaikas numirs, durys užsikirs, ar vanduo iki lubų staiga pakils, tai geriau iš viso negyventi, nes vistiek nuo visų negandų neapsisaugosi ax.gif

drinks_cheers.gif
o jei vaikui ir kas nutiks, o tau stresas uzspaus smegenis - tai jam jokio skirtumo - tu salia ar ne, jei is taves jokios naudos bigsmile.gif
pvz. mano vyrui isterija kai vaikui kas atsitinka - kol daslitu ka reik daryt - butu per velu...
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2015 04 02, 15:21)

Monteverte, 02 Bal 2015 - 15:21, parašė:

Monteverte, 02 Bal 2015 - 15:21, parašė:

Dieve dieve, žmogau, įgyk savo gyvenimą blink.gif Iš kur tu žinai iš kur aš, iš kur mano draugai ir kur būdama juos sutinku?
Sorry, bet čia jau nesveika schmoll.gif  blink.gif

Dieve dieve, žmogau, įgyk savo gyvenimą blink.gif Iš kur tu žinai iš kur aš, iš kur mano draugai ir kur būdama juos sutinku?
Sorry, bet čia jau nesveika schmoll.gif  blink.gif

Pati parašei bigsmile.gif Be to, ne pirmoj temoj rašinėji, matyt pamiršai ką rašai.
Atsakyti
[quote=VIVULIA,2015 04 02, 16:03]
"....pati apraset auklejimo procesa/buda, kai i vaiko bloga elgiasi nekreipiama demesio bigsmile.gif
viesumoj, sorry, foteliuko nera biggrin.gif tad vaikai ir mokinami, kad ju elgesys negeras nekreipiant i juos demesio. vieniem uztrunka, kiti - isisamonina gana greit mirksiukas.gif tad maziausiai kreipiu demesi ir/ar smerkiu tevus, kai ju pupuliukas viesumoje rodo "ozius" o tevai "nekreipia demesio". pati toje sutuacijoje buvau... gal jei nebuciau "gavusi' uzsispyrusio vaiko - putociausiai kaip tamsta ir kiti komentatoriai 4u.gif

Tai tas auklėjimo būdas aprašytasis ir yra atliekamas namuose, o ne kažkur kitur. biggrin.gif Kai auklėjama namuose tai viešumoje tų foteliukų ir nereikia. biggrin.gif Va tame ir esmė yra, kad yra daug priemonių, tik reikia paieškoti tinkamų savo vaikui ir tuo užsiimti laiku ir vietoje. smile.gif

Tai jums atrodo, kad čia putojasi tik "gerus vaikus gavę"? Klystate biggrin.gif Čia putojasi ir tokie, kurie gavo " blogus" vaikus, bet sugebėjo juos auklėtis taip, kad paskui, galėtų nesugebančioms to padaryti pamokslauti cool.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Valentina31: 02 balandžio 2015 - 15:50
QUOTE(pikkolo @ 2015 04 02, 15:56)

pikkolo, 02 Bal 2015 - 15:56, parašė:

pikkolo, 02 Bal 2015 - 15:56, parašė:

Pati parašei bigsmile.gif Be to, ne pirmoj temoj rašinėji, matyt pamiršai ką rašai.

Jei aš kurį laiką gyvenu ar gyvenau Vilniuje, tai nereiškia, kad būtinai esu iš Vilniaus, ar kad ten gyvensiu iki mirties.
Nu tu mane stebini žinok, labai neigiama prasme g.gif Kažkas tau nutiko negero g.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2015 04 02, 18:11)

Monteverte, 02 Bal 2015 - 18:11, parašė:

Monteverte, 02 Bal 2015 - 18:11, parašė:

Jei aš kurį laiką gyvenu ar gyvenau Vilniuje, tai nereiškia, kad būtinai esu iš Vilniaus, ar kad ten gyvensiu iki mirties.
Nu tu mane stebini žinok, labai neigiama prasme g.gif Kažkas tau nutiko negero g.gif

Tai aišku, kad jei gyveni Vilniuje, nesi iš Vilniaus lotuliukas.gif
Geriau būtų jei nesitujintumėte, nesam tiek pažįstamos, tuo labiau, kad stebinčiau lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pikkolo: 02 balandžio 2015 - 18:43
QUOTE(pikkolo @ 2015 04 02, 19:42)

pikkolo, 02 Bal 2015 - 19:42, parašė:

pikkolo, 02 Bal 2015 - 19:42, parašė:

Geriau būtų jei nesitujintumėte, nesam tiek pažįstamos, tuo labiau, kad stebinčiau lotuliukas.gif

Trole tu trole, provokatore tu provokatore, fui kaip žema taip daryti, visą dieną kaip šlapias lapas

QUOTE(pikkolo @ 2015 04 02, 09:49)

pikkolo, 02 Bal 2015 - 09:49, parašė:

pikkolo, 02 Bal 2015 - 09:49, parašė:

Esu mačiusi kaip vyrai su dukrom eina į vyrų tualetą. Nors daug kur PC yra neįgaliųjų tualetai, manau niekas nesupyktų jei ten nueitų vyras su dukra ar mama su sūnum. Kai važiuodavom su vežimu irgi ten apsilankydavom ax.gif
Papildyta:
Tu kartais temų nesumaišei? g.gif Čia tema apie žmonių kultūrą viešoje vietoje.

Esu mačiusi kaip vyrai su dukrom eina į vyrų tualetą. Nors daug kur PC yra neįgaliųjų tualetai, manau niekas nesupyktų jei ten nueitų vyras su dukra ar mama su sūnum. Kai važiuodavom su vežimu irgi ten apsilankydavom ax.gif
Papildyta:
Tu kartais temų nesumaišei? g.gif Čia tema apie žmonių kultūrą viešoje vietoje.

Kuri pradėjo tujintis? cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 04 02, 12:15)

Bitės šešėlis, 02 Bal 2015 - 12:15, parašė:

Bitės šešėlis, 02 Bal 2015 - 12:15, parašė:

Tą norą pasikultūrinti tai aš 100 proc. suprantu ir sveikinu, bet tada reikia ieškoti išeičių - arba vykti be vaiko, jį palikus su atsakingu prižiūrinčiu asmeniu, arba vykti tėvams po vieną.

Tą norą pasikultūrinti tai aš 100 proc. suprantu ir sveikinu, bet tada reikia ieškoti išeičių - arba vykti be vaiko, jį palikus su atsakingu prižiūrinčiu asmeniu, arba vykti tėvams po vieną.

Čia toks naujai keptų a la madingų tėvų tipas, kurie įtikėję, kad vaiko gimimas ir atsiradimas jų gyvenime negali nieko įtakoti, keisti, kad neva tai tas kūdikis ar mažametis visai "normaliai" gali dalyvauti visur. Tai tokie visuomenės chamai, kurie absoliučiai nejaučia takto ir nesuvokia kur jie esantys. Ir kokio velnio jų mažius vedamas į išskirtinai suaugusiems skirtus renginius ar vietas. Dažnai visokiose prezentacijose ar madų renginiuose pamatysi tokį vieną kitą trenktą, ypač šokiruoja vėlyvi naktiniai renginiai, kai mažiaus vieta jau seniausiai lovelėje, o ne tarp alko vartojančių dėdžių ir tetų. Jie tikrai tokie trenkti tėveliai, nejaučiantys. Ir nuoširdžiai nesupranta, kad jie elgiasi nekultūringai kitų atžvilgiu. Finansinė padėtis neturi reikšmės. Jei jau tiek nori kultūrintis, tai prie ko tas vargšas įkaitas - vaikas? Vaikui ten ne vieta ir tai faktas.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2015 04 03, 11:37)

Subjektyvi, 03 Bal 2015 - 11:37, parašė:

Subjektyvi, 03 Bal 2015 - 11:37, parašė:

Čia toks naujai keptų a la madingų tėvų tipas, kurie įtikėję, kad vaiko gimimas ir atsiradimas jų gyvenime negali nieko įtakoti, keisti, kad neva tai tas kūdikis ar mažametis visai "normaliai" gali dalyvauti visur. Tai tokie visuomenės chamai, kurie absoliučiai nejaučia takto ir nesuvokia kur jie esantys. Ir kokio velnio jų mažius vedamas į išskirtinai suaugusiems skirtus renginius ar vietas. Dažnai visokiose prezentacijose ar madų renginiuose pamatysi tokį vieną kitą trenktą, ypač šokiruoja vėlyvi naktiniai renginiai, kai mažiaus vieta jau seniausiai lovelėje, o ne tarp alko vartojančių dėdžių ir tetų. Jie tikrai tokie trenkti tėveliai, nejaučiantys. Ir nuoširdžiai nesupranta, kad jie elgiasi nekultūringai kitų atžvilgiu. Finansinė padėtis neturi reikšmės. Jei jau tiek nori kultūrintis, tai prie ko tas vargšas įkaitas - vaikas? Vaikui ten ne vieta ir tai faktas.

drinks_cheers.gif Ne tik vargšas įkaitas vaikas, bet ir vargšai aplinkiniai, atėję į koncertą pasiklausyt koncerto, o ne verkiančio vaiko doh.gif . Net vaikams skirtuose spektakliuose ar koncertuose nesuprantu tėvų, negerbiančių aplinkui sėdinčių kitų vaikų ir suaugusiųjų ir klykinančių savo kūdikius, gink die neišeis iš salės ir nenuramins. Dzin aplinkiniai...
Atsakyti
Tai šitie irgi trenkti, nes absoliučiai nejaučia savo vaiko, koks jo brandos lygis. Žinoma, niekas neapsaugotas nuo klaidų, bet gi gali laiku išeiti su akivaizdžiai stresuojančiu ar ryškų diskomfortą jaučiančiu vaikeliu. Bet ne visada išeina! Ir klykina, ir trukdo kitiems.

Be to labai dažnai pastebiu tokį dalyką, kad tėvai nepasidomi kokio amžiaus vaikams skirtas vaikiškas spektaklis. Ir atsiveda tokio amžiaus vaiką, kuris nesiorientuoja aplinkoje nei veiksme. Kokia prasmė? Jokia. Tai madingų tėvelių auka ir nesusivedę galai. Sėdi kūdikis ir klapsi akelėm, po kelių min. akivaizdžiai nuobodžiauja, po to vargsta, o ten reikia ne klapsėti, o suprasti, kas skirta kokiam 6 - 8 metų vaikui arba minimum 3 - 4.
Atsakyti
QUOTE(Valentina31 @ 2015 04 02, 15:44)

Valentina31, 02 Bal 2015 - 15:44, parašė:

Valentina31, 02 Bal 2015 - 15:44, parašė:

Tai tas auklėjimo būdas aprašytasis ir yra atliekamas namuose, o ne kažkur kitur.  biggrin.gif  Kai auklėjama namuose tai viešumoje tų foteliukų ir nereikia.  biggrin.gif  Va tame ir esmė yra, kad yra daug priemonių, tik reikia paieškoti tinkamų savo vaikui ir tuo užsiimti laiku ir vietoje.  smile.gif

Tai jums atrodo, kad čia putojasi tik "gerus vaikus gavę"? Klystate biggrin.gif  Čia putojasi ir tokie, kurie gavo " blogus" vaikus, bet sugebėjo juos auklėtis taip, kad paskui, galėtų nesugebančioms to padaryti pamokslauti cool.gif

Tai tas auklėjimo būdas aprašytasis ir yra atliekamas namuose, o ne kažkur kitur.  biggrin.gif  Kai auklėjama namuose tai viešumoje tų foteliukų ir nereikia.  biggrin.gif  Va tame ir esmė yra, kad yra daug priemonių, tik reikia paieškoti tinkamų savo vaikui ir tuo užsiimti laiku ir vietoje.  smile.gif

Tai jums atrodo, kad čia putojasi tik "gerus vaikus gavę"? Klystate biggrin.gif  Čia putojasi ir tokie, kurie gavo " blogus" vaikus, bet sugebėjo juos auklėtis taip, kad paskui, galėtų nesugebančioms to padaryti pamokslauti cool.gif

supratau - is pradziu isdresiruoji kaip suni namuose :lotuliukas:tai zinokit net suni isdresiravus namuose - igudziai itvirtinami ir "gatvej'. ir tai ne is pirmo karto pavyksta bigsmile.gif
ir dekui, jusu budo nesirinksiu - man 'nesulauzyti" vaikai mielesni wub.gif

o kas cia pamokslu praso??? 4u.gif mano vaikai zino kas yra "tabu" (pvz. begimas per gatve degant raudonai, skalbimo milteliu dejimas i arbata biggrin.gif ) , bet visai kitais atvejai man mieliau kai jie renkasi kelia patys ir patys isitikina, kad neteisingas elgesys tam tikru atveju neatnesa jiems naudos, bet taip pat elgiantis - galima islosti kitu atveju. man teisingi vaikai visada asocijuojasi su dresura/tevais despotais/busima depresija ar maistu pauglysteje bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VIVULIA: 03 balandžio 2015 - 14:08
Išauklėti vaikus reikia įgūdžių, noro, laiko bei supratimo apie tai. Jei manoma, kad vaikai patys užaugs ir savaime išmoks tarkim kultūringai elgtis, valgyti ir pan., tai labai klaidingas manymas. Be to, dresūra ir auklėjimas kažkuo panašu, bet gi žmogaus "dresavimas" daug daugiau ir plačiau. Man pvz. būtų gėda, jei mano vaikai būtų neišauklėti, kaip laukiniai, nes viskas ką jie daro ar ko nedaro viešoje vietoje, namie, visur, tai mano ir vyro (ir dar senelių) nuopelnas arba nepadaryti namų darbai, jei kažkur auklėjimo spraga. Tad keista, kad tokios negatyvios asociacijos kyla dėl "teisingųjų", o išdykumas ar laukinis elgesys tik pozityvas?
Atsakyti
man įtartini per daug paklusnūs vaikai.
Atsakyti