Įkraunama...
Įkraunama...

Žmonių kultūra viešose vietose

QUOTE(Pegoti @ 2015 04 02, 13:55)

Pegoti, 02 Bal 2015 - 13:55, parašė:

Pegoti, 02 Bal 2015 - 13:55, parašė:

nesuprantu, kuo šita istorija pasirodė neįtikinama? biggrin.gif na, aš taip pvz., nė už ką nedaryčiau, bet žmogui gal pasirodė pakankamai normalu. ypač provincijoj, kur atstumai mažesni. yra ir pas mane pažįstamų, kurios taip elgiasi, vaikas užmiega, nulekia 15 min. į parduotuvę. ypač jei kas paragina, padrąsina, pasako, kad tai normalu ir nieko baisaus.
tai tikrai nesuprantu, kodėl prisvilta prie monteverte istorijos.  g.gif

nesuprantu, kuo šita istorija pasirodė neįtikinama? biggrin.gif na, aš taip pvz., nė už ką nedaryčiau, bet žmogui gal pasirodė pakankamai normalu. ypač provincijoj, kur atstumai mažesni. yra ir pas mane pažįstamų, kurios taip elgiasi, vaikas užmiega, nulekia 15 min. į parduotuvę. ypač jei kas paragina, padrąsina, pasako, kad tai normalu ir nieko baisaus.
tai tikrai nesuprantu, kodėl prisvilta prie monteverte istorijos.  g.gif

Yra tokia dalis žmonių forume, kuriems svarbesnės detalės iki smulkmių ir jei jų nepateiki, neišsirengi iki triusikų kaip sakoma, tai ima kaltinti, kad meluoji ar pan. Pamirštama, kad Lietuva labai mažutė, kad informacija internete išlieka labai ilgai ir ne visi protaujantys žmonės, ypač rašydami ne apie save, ima ir pateikinėja viską sekundę į sekundę.
Galiausiai, jei info atrodo nepatikima, tai ir nekomentuok, praleiks, bet ne, gi reikia prikibti, kitaip naktį tikriausiai neužmigs biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 04 02, 14:22)

Bitės šešėlis, 02 Bal 2015 - 14:22, parašė:

Bitės šešėlis, 02 Bal 2015 - 14:22, parašė:

manau, dėl to, kad ji pati savo "pavyzdyje" susipainiojo - vaiko negalima vežtis kartu, nes vaikas gimė per anksti, bet, kai paaiškėjo, kad neišnešiotų niekas neišleidžia po savaitės, tada sako, jog dabar tokia tvarka - nieks nelaiko ir siunčia su neišnešiotu namo, po to, kad viskas vyko ne dabar, o prieš 5 metus, kai paaiškinama, jog prieš penkis metus neišnešiotų tuo labiau neišleisdavo, tada jau nebe per anksti gimęs, bet vistiek biški per anksti gimė, kad būtų galima į vežimėlį dėti...  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

manau, dėl to, kad ji pati savo "pavyzdyje" susipainiojo - vaiko negalima vežtis kartu, nes vaikas gimė per anksti, bet, kai paaiškėjo, kad neišnešiotų niekas neišleidžia po savaitės, tada sako, jog dabar tokia tvarka - nieks nelaiko ir siunčia su neišnešiotu namo, po to, kad viskas vyko ne dabar, o prieš 5 metus, kai paaiškinama, jog prieš penkis metus neišnešiotų tuo labiau neišleisdavo, tada jau nebe per anksti gimęs, bet vistiek biški per anksti gimė, kad būtų galima į vežimėlį dėti...  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Toliau svaigsti? doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2015 04 02, 12:39)

Monteverte, 02 Bal 2015 - 12:39, parašė:

Monteverte, 02 Bal 2015 - 12:39, parašė:

Užtemimas tikrai veikia, oi veikia, brangiosios jūs dvi mano cool.gif
Paskaitykite dar kartą mano postą, kuriame protingiems žmonėms, mokantiems skaityti, pilnai pateikta info kodėl buvo lėkta į tą pardę.

Užtemimas tikrai veikia, oi veikia, brangiosios jūs dvi mano cool.gif
Paskaitykite dar kartą mano postą, kuriame protingiems žmonėms, mokantiems skaityti, pilnai pateikta info kodėl buvo lėkta į tą pardę.

O kaimynu, draugu nera pas ta tavo drauge?
Ale jau geriau neisnesiota naujagimi palikti viena ir varyti i Maxima, nei pagalbos paprasyti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Romy @ 2015 04 02, 14:42)

Romy, 02 Bal 2015 - 14:42, parašė:

Romy, 02 Bal 2015 - 14:42, parašė:

Ale jau geriau neisnesiota naujagimi palikti viena ir varyti i Maxima, nei pagalbos paprasyti  bigsmile.gif

Ale jau geriau neisnesiota naujagimi palikti viena ir varyti i Maxima, nei pagalbos paprasyti  bigsmile.gif

Tai aš už ją dabar turiu atsakyti, o gal ją pakviest? biggrin.gif
Žmonės, raminkitės, kaip troliai rolleyes.gif
Atsakyti
Užtarsiu Monteverte. Ir kas manot, tam miegančiam naujagimiui nutiks? Išlips iš lovos, erelis nusineš, meška suvalgys? Jei kūdikis sotus ir ramus miega jam tikrai nieko nenutiks, jei mama 15-30 min nubėgs iki parduotuvės. Jis to net nepastebės.
Atsakyti
QUOTE(Romy @ 2015 04 02, 13:42)

Romy, 02 Bal 2015 - 13:42, parašė:

Romy, 02 Bal 2015 - 13:42, parašė:

ne bet rimtai...ko prisvilote.
1 savaites vaikas miega 22 val per para bigsmile.gif su salyga kad ramus biggrin.gif su antra dukra cielus 4 men neturejau ka veikt - miega-valgo-miega... (p.s. nepriimkit pazodziui biggrin.gif )
antra pirmas dvi savaites vaiko nerekomeduoja vesti i lauka.
trecia - PROVINCIJA NE VILNIUS bigsmile.gif apsiprekint savaitei galima per 30 min., ir cia su kelione iki pardes ir is jos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VIVULIA: 02 balandžio 2015 - 13:49
QUOTE(Monteverte @ 2015 04 02, 14:43)

Monteverte, 02 Bal 2015 - 14:43, parašė:

Monteverte, 02 Bal 2015 - 14:43, parašė:

Nu kadangi tiek daug apie ja jau papasakojai ir detaliu zinai, tai galvoju ir sita zinai apie kaimynus ir draugus biggrin.gif
Ir kodel ramintis? bigsmile.gif Imetei kazkokia istorija, o mes turim galvom linkseti ir nieko nekomentuoti? bigsmile.gif
Kyla klausimai ir tiek..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Romy: 02 balandžio 2015 - 13:51
QUOTE(Monteverte @ 2015 04 02, 11:52)

Monteverte, 02 Bal 2015 - 11:52, parašė:

Monteverte, 02 Bal 2015 - 11:52, parašė:

Atkreipiu dėmesį, kad tema vystėsi ne tik apie tai, kodėl jie iš karto neišėjo, o ir apie tai, kodlė iš viso atėjo. Taigi aš ir parašiau kodėl galimai jie atėjo.

Atkreipiu dėmesį, kad tema vystėsi ne tik apie tai, kodėl jie iš karto neišėjo, o ir apie tai, kodlė iš viso atėjo. Taigi aš ir parašiau kodėl galimai jie atėjo.

Gerai, galima pasiknaisiot kodėl jie atėjo. Kaip beišvartysi, vistiek durniai. Suprantu, neužsidarysi namie, neužsikonservuosi, bet vistiek atsiradus vaikui yra atitinkamas laikas ir vieta, kur vaiką tampytis. Nu nesineščiau metinuko į teatrą, koncertą ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Romy @ 2015 04 02, 14:50)

Romy, 02 Bal 2015 - 14:50, parašė:

Romy, 02 Bal 2015 - 14:50, parašė:

Nu kadangi tiek daug apie ja jau papasakojai ir detaliu zinai, tai galvoju ir sita zinai apie kaimynus ir draugus  biggrin.gif
Ir kodel ramintis?  bigsmile.gif  Imetei kazkokia istorija, o mes turim galvom linkseti ir nieko nekomentuoti? bigsmile.gif
Kyla klausimai ir tiek..

Nu kadangi tiek daug apie ja jau papasakojai ir detaliu zinai, tai galvoju ir sita zinai apie kaimynus ir draugus  biggrin.gif
Ir kodel ramintis?  bigsmile.gif  Imetei kazkokia istorija, o mes turim galvom linkseti ir nieko nekomentuoti? bigsmile.gif
Kyla klausimai ir tiek..

Visaip būna, nėra ypač provincijoje jaunų kaimynų, o su kokiais senukais jaunas žmogus gal artimai nebendrauja, nepagalvojai? Tai galvok kitą kartą ax.gif O draugės gali būti irgi dirbančios tuo metu, ne?
Prieš rašant kvailą argumentą, verta pamąstyt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Valentina31 @ 2015 04 01, 15:28)

Valentina31, 01 Bal 2015 - 15:28, parašė:

Valentina31, 01 Bal 2015 - 15:28, parašė:

"
3.O 2-3 metų pypliui mušti mamą galima? Tokio amžiaus vaikas tikrai puikiai suvoktų kas galima kas ne, jei jam būtų tinkamai tai paaiškinta, parodyta. Jei nuo tokio amžiaus vaiko neauklėsi, tai kada Jūsų nuomonę tai pradėt reiktų daryt? g.gif
Dukterėčiai mano birželį bus 2 metukai, o mušeika ji užkietėjus buvo , na ir dar yra truputėlį. Kažko neduodavai, nepaduodavai, neleisdavai iškart prilėkus kasdavo, šerdavo visiem kas po ranka pakliūdavo( kliūdavo netgi katinui ) tol kol brolis neįtaisė "bausmių " foteliuko, kurį pastatė virtuvėje prie šaldytuvo smile.gif Dabar tik sušeria kam ir iš kart panelė sėda ant foteliuko pasėdėt, iš pradžių buvo ir raitymųsi ir klyksmų tam fotelyje, bet nieko , pamatė panelė, kad į ašaras nieks dėmesio nekreipia, o jei pabėga iš fotelio būna atgal pasodinta, nu ir ką, per mėnesį susivokė, kas jai geriau ir dabar tik užsimoja ir iškart nuleidžia ranką  biggrin.gif

"
3.O 2-3 metų pypliui mušti mamą galima? Tokio amžiaus vaikas tikrai puikiai suvoktų kas galima kas ne, jei jam būtų tinkamai tai paaiškinta, parodyta. Jei nuo tokio amžiaus vaiko neauklėsi, tai kada Jūsų nuomonę tai pradėt reiktų daryt? g.gif
Dukterėčiai mano birželį bus 2 metukai, o mušeika ji užkietėjus buvo , na ir dar yra truputėlį. Kažko neduodavai, nepaduodavai, neleisdavai iškart prilėkus kasdavo, šerdavo visiem kas po ranka pakliūdavo( kliūdavo netgi katinui ) tol kol brolis neįtaisė "bausmių " foteliuko, kurį pastatė virtuvėje prie šaldytuvo smile.gif Dabar tik sušeria kam ir iš kart panelė sėda ant foteliuko pasėdėt, iš pradžių buvo ir raitymųsi ir klyksmų tam fotelyje, bet nieko , pamatė panelė, kad į ašaras nieks dėmesio nekreipia, o jei pabėga iš fotelio būna atgal pasodinta, nu ir ką, per mėnesį susivokė, kas jai geriau ir dabar tik užsimoja ir iškart nuleidžia ranką  biggrin.gif

pati apraset auklejimo procesa/buda, kai i vaiko bloga elgiasi nekreipiama demesio bigsmile.gif
viesumoj, sorry, foteliuko nera biggrin.gif tad vaikai ir mokinami, kad ju elgesys negeras nekreipiant i juos demesio. vieniem uztrunka, kiti - isisamonina gana greit mirksiukas.gif tad maziausiai kreipiu demesi ir/ar smerkiu tevus, kai ju pupuliukas viesumoje rodo "ozius" o tevai "nekreipia demesio". pati toje sutuacijoje buvau... gal jei nebuciau "gavusi' uzsispyrusio vaiko - putociausiai kaip tamsta ir kiti komentatoriai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Rodnega @ 2015 04 01, 15:05)

Rodnega, 01 Bal 2015 - 15:05, parašė:

Rodnega, 01 Bal 2015 - 15:05, parašė:

Lažinames, kad jūsų?  mirksiukas.gif . Ir aš vaikas buvau ir pas mus ta pati istorija budavo ir jei mums kas nepatidavo, auksiniai vaikai nebūdavom. Bet čia mes taip norėjom. Asmeninių antipatijų dar nieks nepanaikino

Lažinames, kad jūsų?  mirksiukas.gif . Ir aš vaikas buvau ir pas mus ta pati istorija budavo ir jei mums kas nepatidavo, auksiniai vaikai nebūdavom. Bet čia mes taip norėjom. Asmeninių antipatijų dar nieks nepanaikino

jusu vieto nesilazinciau - matiekos mokytojai mes nejautem nei antipatijos nei neapykantos, bet patys ziauriaisi pokstai atitekdavo jai - ji buvo pati silpniausia asmenybe tarp tu kurie mus moke bigsmile.gif
o aukletoja, kuri is dabartines perspektyvos zvelgiant, nebuvo niekuo ypatina, didziausi zavadylos jai isiteikt noredavo - zibutes temdavo, dantis sukande kaldavo anglu, kad tik bent 4 gautu (cia penkiabalej sistemoj). mes ja tiesiog mylejom. visi. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2015 04 02, 14:55)

Monteverte, 02 Bal 2015 - 14:55, parašė:

Monteverte, 02 Bal 2015 - 14:55, parašė:

Visaip būna, nėra ypač provincijoje jaunų kaimynų, o su kokiais senukais jaunas žmogus gal artimai nebendrauja, nepagalvojai? Tai galvok kitą kartą ax.gif O draugės gali būti irgi dirbančios tuo metu, ne?

Labai net galvoju biggrin.gif
Problemos pas ta tavo drauge ir tiek.
As pati is provincijos, ir kaip taisykle mazuose miesteliuose, kaimeliuose kaimyniski santykiai daug geresni nei didmiesciuose.
Ir nereikia labai labai geru santykiu, kad pagalbos paprasyt.
Atrasyt i si posta nebutina, protinguole wub.gif
Atsakyti
QUOTE(VIVULIA @ 2015 04 02, 14:49)

VIVULIA, 02 Bal 2015 - 14:49, parašė:

VIVULIA, 02 Bal 2015 - 14:49, parašė:

1 savaites vaikas miega 22 val per para  bigsmile.gif  su salyga kad ramus  biggrin.gif  su antra dukra cielus 4 men neturejau ka veikt - miega-valgo-miega... (p.s. nepriimkit pazodziui  biggrin.gif )
trecia - PROVINCIJA NE VILNIUS  bigsmile.gif  apsiprekint savaitei galima per 30 min., ir cia su kelione iki pardes ir is jos.

1 savaites vaikas miega 22 val per para  bigsmile.gif  su salyga kad ramus  biggrin.gif  su antra dukra cielus 4 men neturejau ka veikt - miega-valgo-miega... (p.s. nepriimkit pazodziui  biggrin.gif )
trecia - PROVINCIJA NE VILNIUS  bigsmile.gif  apsiprekint savaitei galima per 30 min., ir cia su kelione iki pardes ir is jos.

Nebutinai miega, nebutinai ramiai. Jei prabus, prades verkt, niekas neateis, vaikui (vos savaites laiko) tai tolygu pasaulio pabaigai, nes jis daug ko dar nesuvokia. Todel tokio mazo vaiko palikti visiskai vieno negalima.
Kaip tik rekomenduojama eiti i lauka nuo pat pirmos savaites. Beje, tam kad mamai staiga ko nepritruktu ir yra sudarinejami kudikio kraiteliai, pilnas internetas tokiu saraseliu.
Monteverte yra is Vilniaus, tai ir drauge susitiko Vilniuje, nors aiskina kad ji is provincijos.
Ir jokiu draugiu, giminiu neturi, vyrui bapkes svarbiau, mama is darbo negali iseit dukrai padet pirma savaite. Neitikinot kad istorija tikra biggrin.gif Ir kaip matau ne mane viena.
Atsakyti
QUOTE(Romy @ 2015 04 02, 15:04)

Romy, 02 Bal 2015 - 15:04, parašė:

Romy, 02 Bal 2015 - 15:04, parašė:

Labai net galvoju  biggrin.gif
As pati is provincijos, ir kaip taisykle mazuose miesteliuose, kaimeliuose kaimyniski santykiai daug geresni nei didmiesciuose.
Atrasyt i si posta nebutina, protinguole  wub.gif

Labai net galvoju  biggrin.gif
Atrasyt i si posta nebutina, protinguole  wub.gif

Galų gale, kam prašyt, kokios dar pagalbos, kai mažytis vaikas saldžiai užmigęs? g.gif
O jei taip galvoti, kad kol būsi parduotuvėje 15 min. vaikas numirs, durys užsikirs, ar vanduo iki lubų staiga pakils, tai geriau iš viso negyventi, nes vistiek nuo visų negandų neapsisaugosi ax.gif
Papildyta:
QUOTE(pikkolo @ 2015 04 02, 15:17)

pikkolo, 02 Bal 2015 - 15:17, parašė:

pikkolo, 02 Bal 2015 - 15:17, parašė:

Nebutinai miega, nebutinai ramiai. Jei prabus, prades verkt, niekas neateis, vaikui (vos savaites laiko) tai tolygu pasaulio pabaigai, nes jis daug ko dar nesuvokia. Todel tokio mazo vaiko palikti visiskai vieno negalima.
Kaip tik rekomenduojama eiti i lauka nuo pat pirmos savaites. Beje, tam kad mamai staiga ko nepritruktu ir yra sudarinejami kudikio kraiteliai, pilnas internetas tokiu saraseliu.
Monteverte yra is Vilniaus, tai ir drauge susitiko Vilniuje, nors aiskina kad ji is provincijos.
Ir jokiu draugiu, giminiu neturi, vyrui bapkes svarbiau, mama is darbo negali iseit dukrai padet pirma savaite. Neitikinot kad istorija tikra biggrin.gif Ir kaip matau ne mane viena.

Dieve dieve, žmogau, įgyk savo gyvenimą blink.gif Iš kur tu žinai iš kur aš, iš kur mano draugai ir kur būdama juos sutinku?
Sorry, bet čia jau nesveika schmoll.gif blink.gif
Atsakyti