Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetodistonija

Sveiko, Merginos. Jungiuosi ir aš į Jūsų būrį sad.gif Vegetodistonija man nustatė prieš kelis mėn. Iš pradžių vengiau gerti tiek AD tiek raminamuosius, bet ta siaubinga savijauta taip mane nuvargino, kad neapsikentusi nuėjau pas psichiatra ir gavau ad smile.gif Taigi sakė, kad reikės gerti min. pusę metų. Aišku bijau, nes planuojam vaikelį, bet nuolat jaustis blogai jau labai pavargau, bet tikiuosi, kad viskas ok bus smile.gif

Noriu paklausti ar AD Jums padėjo? Po kiek laiko? Ar visiškai išsigydėt tą baisiąją vegetodistoniją? Nes man gydytoja sakė, kad tai nėra liga, o sutrikimas ir jis nėra pagydomas, tai kažkaip labai išgasdino, nes taip jaustis visą gyvenimą labai nenoriu smile.gif

Prieš pradedant vartoti AD jausdavau gumulą gerklėj, nuolat pykindavo, vargindavo silpnumas, sausas kosylys, tirpimai, maudimai, skausmas po krūtine, pastovus baimės jausmas, nerimas buvo nenormalus ir neaiškios kilmės. Dabar šiek tiek geriau, bet dar ne iki galo gerai. Nors jeigu išgeriu xanax tai jaučiuosi tiesog puikiai thumbup.gif AD geriu jau antras mėnuo...
Atsakyti
Violocka,
kai susirgau sia liga pirma karta, tai buvo gal pries 10 metu, tai man teko gerti viska ir AD ir raminamuosius. Kai nemokejau su savim susitvarkyt, tai buvo vienintele iseitis, nes tikrai geriant vaistus jautiesi geriau. Kadangi tada metus gerti vaistus ir dirbant su savimi, itikinant save, kad nemirsiu, kad simtomai tik iliuzija, o realaus pavojaus nera man pavyko pasiekti remisija, kuri truko net 7 metus, tai ir dabar labai stengiuosiu taip pat issikapstyt. Zinau, kad yra labai sunku ir tikrai lengviau isgert tabtele (pati ta padarau silpnumo akimirka), bet itikinkit save, kad Jus sveika, kad viskas gerai ir liga po truputi pasitrauks. Julab, kad vaikeli planuojat. Beje nezinau ar nuo kazkokiu niestuminiu hormonu, bet galiu pasakyt, kad nestumo metu ir poro metu po gimdymo jauciausi labai, tiesiog labai gerai.
Man pavyzdziui labai padeda skaitymas ir zinojimas apie si sutrikima ir bendravimas su likimo broliais ir sesem. Junkites prie musu ir veina kita palaikydamos tikrai isbrisim is sios nesamones.
Atsakyti
As kai susirgau, tas susirgimas buvo nelabai zinomas, niekas apie tai nekalbedavo, o gydytojai irgi mazai ismane.Todel ant savo kailiu patyriau kone visu tuo metu imanomu antidepresantu ir net neuroleptiku poveiki, buvau kaip bandomasis triusis visokiems vaistams isbandyti. Clonazepama israsydavo kaip saldainius, be jokio perspejimo apie pripratimo pavoju. Po pagulejimo ligonineje iseidavau apglususi. Ir vienakart man ivare siaubo, kai gydytojas nutare isbandyt nakciai dar kazkokius vaistus. Gal sureagavo netinkamai, bet as pradejau dusti. Nuo to laiko bijau gerti vaistus, nors teko ir po to naudoti. Bet stengiuosi kazkaip laikytis. Dabar bent yra su kuo pasisneketi, internete pasiskaityti, ivairiu techniku pabandyti. Man irgi buve ilgos remisijos, bet kai uzeina atkritis, labai sunku ta nerima valdyti. Ypac atviru vietu baime. Ir siaip tokios durnos, kitiems visai nesuprantamos baimes, kai kazkada ilsintis Nidoje negalejau nuvyti minties, kad jei bus blogai, kol greitoji keltu atplauks, mirsiu doh.gif .Kazkada istiko PA Sacharos dykumoj, isgasdinau ten visus, galvojo, kad sirdies priepuolis. O man buvo viena mintis - cia nera gydytoju, numirsiu ir niekas neisgelbes. Dar panasiai buvo ir kelte i Svedija. Viena baisi mintis suzadina kita baisesne, tada jau uzgriuva visa lavina ir PA visu grazumu.
Atsakyti
QUOTE(Violacka @ 2014 07 03, 15:01)
Noriu paklausti ar AD Jums padėjo? Po kiek laiko? Ar visiškai išsigydėt tą baisiąją vegetodistoniją? Nes man gydytoja sakė, kad tai nėra liga, o sutrikimas ir jis nėra pagydomas, tai kažkaip labai išgasdino, nes taip jaustis visą gyvenimą labai nenoriu smile.gif

Per 14 metų jau gydžiausi 5 kartus,o gal 6 nebeatsimenu g.gif biggrin.gif

QUOTE(Demetra @ 2014 07 03, 19:48)
kai kazkada ilsintis Nidoje negalejau nuvyti minties, kad jei bus blogai, kol greitoji keltu atplauks, mirsiu  doh.gif .Kazkada istiko PA Sacharos dykumoj, isgasdinau ten visus, galvojo, kad sirdies priepuolis. O man buvo viena mintis - cia nera gydytoju, numirsiu ir niekas neisgelbes. Dar panasiai buvo ir kelte i Svedija. Viena baisi mintis suzadina kita baisesne, tada jau uzgriuva visa lavina ir PA visu grazumu.

Tokiais atvejais,jei tikrai gresia pavojus gyvybei iškviestu sraigtasparnį smile.gif

Atsakyti
Neringa turi savo greitosios pagalbos postą ir reanimacinę mašiną, su joje dirbančiais medikais. Kaip ir keltas budi ir greitąsias kelia 'ekstra'. Šansas numirti toks pats kaip bet kuriam kitam LT mieste 4u.gif

Mano vegetodistonijos stažas 24 m. Nesigydžiau nėsyk jokiais vaistais blush2.gif Kai buvau paauglė, tai joks save gerbiantis medikas vaikui neskirdavo raminamųjų, AD nebuvo išvis tuo metu. Tad liko tik saviugda, tik baimių ir panikos priepuolių, nerimo valdymas per darbą su savim, per inf-ją ir pan. Bet iš esmės, tai ir gerai, kad nebuvo lengvo kelio..išmokau gyvent ir tiek..
Atsakyti
QUOTE(Demetra @ 2014 07 03, 20:48)
Ir siaip tokios durnos, kitiems visai nesuprantamos baimes, kai kazkada ilsintis Nidoje negalejau nuvyti minties, kad jei bus blogai, kol greitoji keltu atplauks, mirsiu  doh.gif .Kazkada istiko PA Sacharos dykumoj, isgasdinau ten visus, galvojo, kad sirdies priepuolis. O man buvo viena mintis - cia nera gydytoju, numirsiu ir niekas neisgelbes. Dar panasiai buvo ir kelte i Svedija. Viena baisi mintis suzadina kita baisesne, tada jau uzgriuva visa lavina ir PA visu grazumu.

Man irgi taip pat buna. Nidoj dar buciau gal ir sugalvojus, kad pagalba iskvies, o i sachara tikrai nevaziuociau smile.gif
As gi i Svedija pries pora savaiciu keliausi, tai man PA prasidejo lipant i kelta, bet tokia dar valdoma. Ejau susikoncentravus i viena taska ir stengiausi kvepuot. O ilipus apsiziurejau, kad kelte med. punktas yra, tai tada kazkaip aprimau. Bet plaukiant atgal labai dideles bangos buvo ir supo, tai organizmas tada jau belekaip reagavo: saltas prakaitas pyle ir siaip uzmigt negalejau, o po tokio plaukimo dar kelias dienas kunas tarsi virpejo is vidaus.
O kaip ir rasiau anksciau tai Svedijoj persikelus i sala prasidejo baisinga PA, nes ten irgi mintis kirbejo, kad jei bus bloga, tai niekas neisgelbes doh.gif Tada tai jau griebiausi vaistu. Man tai tas Korvalolis padeda. Ar kas geriat is Jusu. Bet as kalbu apir Baltarusiska, nes musiskam tai zoles tik, o ten su vaistais ji gamina.

Papildyta:
Mano vegetodistonijos stažas 24 m. Nesigydžiau nėsyk jokiais vaistais blush2.gif Kai buvau paauglė, tai joks save gerbiantis medikas vaikui neskirdavo raminamųjų, AD nebuvo išvis tuo metu. Tad liko tik saviugda, tik baimių ir panikos priepuolių, nerimo valdymas per darbą su savim, per inf-ją ir pan. Bet iš esmės, tai ir gerai, kad nebuvo lengvo kelio..išmokau gyvent ir tiek..
[/quote]

Oho stazas tikrai nemazas. Rasma, o Jums nebuvo paumejimu pvz susijusiu su vaiku gimimu, arba kaip tik pagerejimu? As vis kazkaip su hormonu kaita bandau susiet.
Atsakyti
QUOTE(bonita28 @ 2014 07 03, 21:41)
Oho stazas tikrai nemazas. Rasma, o Jums nebuvo paumejimu pvz susijusiu su vaiku gimimu, arba kaip tik pagerejimu? As vis kazkaip su hormonu kaita bandau susiet.

Žinot jau vemt verčiat su tais pačiais klausimais,ogi Rasmai buvo vienaip,o tau bus kitaip ar čia siesi su tais harmonais ar ne doh.gif ką jums besakytu,ką bepatartų vis tiek išvadų nedarot. Užsiimkit kokia veikla,sportuokit,bėgiokit,drauges aplankykit,prie kokio ežero pagulėkit su knyga ar šiaip ką nors,nepadeda? Gerkit vaistus! o ne čia ieškokit pagalbos,čia su tuo kasdieniniu klausimu,, ar tau taip buvot,ar jūs tą jautėt,, neišgysit ir lengviau nebus schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(bonita28 @ 2014 07 03, 21:41)
Man tai tas Korvalolis padeda. Ar kas geriat is Jusu. Bet as kalbu apir Baltarusiska, nes musiskam tai zoles tik, o ten su vaistais ji gamina.

Kaip nepadės, jei tie ne mūsiškiai Korvalol ir Valokordin turbūt tebeturi barbitūratų. Daug ką pasako tai, kad JAV jais vykdo mirties bausmę kaliniams ('kokteilyje' su kt.preparatais). Barbitūratai iš esmės daugiausia buvo naudojami gyvūnų eutanazijai..paplito ir žmonių medicinoje, esant infarktams 'ramindavo' jais, jei gerai pamenu. Lašiukuose veikliosios medžiagos buvo nedidelis kiekis (tikrai ir žalos realios nedarė, bet žmonėms bent buvo veiksmingi) bet užtat l.stipri r-ja su alkoholiu, narkomanai svaigindavosi korvaloliu 'iš bėdos'
Todėl dabar gamina be jų, vien žoliniu pagrindu, tuos pačius lašiukus..ir jie taip nebeveikia kaip anksčiau..

Aš neatseku, kas man sukelia nerimą ir panikos atakas. Per vieną nėštumo nebuvo nieko, bet po gimdymo buvo ne kas, kitas nėštumas ir gimdymas nieko nesukėlė, trečias nėštumas buvo sunkus dėl VD, bet po gimdymo geriau..

O buvo baisios krizės iš niekur nieko. Net ir be jokio streso ar sukrėtimų, ar dar kažko g.gif
Dėl svetimų vietų ir baimių kelionėse, tai lengvai valdau susižinodama viską iš anksto. Aš iš tikrųjų susirašau med.įstaigų adresus (bet teko kreiptis tik dėl vaikų, praverčia, nes kelionėse dažnai suserga doh.gif ), apgalvoju viską ir planavimas man nerimą labai numalšina.
Kaip ir sakiau, jau moku susivaldyt ir plius įgijau med.išsilavinimą. O tai vegetodostonikui ir pliusai, ir vienas kitas minusas.
Atsakyti
Sveikos.Naujokei irgi labas. As Ad ilgiausiai esu gerus beveik 4 men.atkritus buvau 3 kartus.trecia karta per nėštumą pries beveik 2 metus. Apie 4 men kamavo nerimas.po gimdymo irgi pasitaikydavo ir PA ir stiprus nerimas.pagrinde nerimas mane Varė is proto.buvo mirties baime, poto baime, kad isprotesiu. Bet traukiau su vaistazol , sedatifu ir dirbau , su savimi įtikti nejau save , kad viskas praeis. Ir kolkas viskas kaip ir normoj. Tikiuosi, kad tai ir nebepasikartos.Nors kartais jeigu galva svaigti pradeda ar pajaučiu širdį nerimo kirminas ilenda.bet greit ir išlenda.smile.gif o nąmie pas mane visada yra korvalolio , rameval, metinių saldainių ir metines gumos. Uz klaidas soriukas is telefono rašau smile.gif
Atsakyti
Kaip ir sakiau, jau moku susivaldyt ir plius įgijau med.išsilavinimą. O tai vegetodostonikui ir pliusai, ir vienas kitas minusas.
[/quote]

Na taip, minusai, kad zinai daug diagnoziu, o norint tai visas jas galima prisitaikyti smile.gif As irgi medicinos istaigoj dirbu, tai vis per daug gilinuosi kas kaip nuo ko kam buvo. Sergant musu liga reikia maziau gilintis.
Papildyta:
QUOTE(*taira @ 2014 07 03, 22:56)
Žinot jau vemt verčiat su tais pačiais klausimais,ogi Rasmai buvo vienaip,o tau bus kitaip ar čia siesi su tais harmonais ar ne  doh.gif ką jums besakytu,ką bepatartų  vis tiek išvadų nedarot. Užsiimkit kokia veikla,sportuokit,bėgiokit,drauges aplankykit,prie kokio ežero pagulėkit su knyga ar šiaip ką nors,nepadeda? Gerkit vaistus!  o ne čia ieškokit pagalbos,čia su tuo kasdieniniu klausimu,, ar tau taip buvot,ar jūs tą jautėt,, neišgysit ir lengviau nebus  schmoll.gif

na as supratau, kad tema sukurta dalintis patyrimu, savo savijauta ir siaip toms kurios jauciasi prastai ir del to isgyvena. Palaikymas ir bendravimas su tokiais pat zmonemis, tai savotiska terapija. Dazniausia tokiu temu ir iesko zmones, kuriems bloga, o ne tie kurie ramiai sau sedi pas drauges ar sportuoja. As turejau pilna ivairios veiklos ir dziaugiausi gyvenimu kol vel neatkritau. Nuo tos tragiskos savijautos teko viska mest. Gal Jums si tema visai neaiktuali, tai galima tada visai cia nesilankyti arba nerasyti.
Atsakyti
QUOTE(ingulex10 @ 2014 07 02, 20:01)
man tai galva spaudzia lyg vis karstis ispila,lyg apspangus vaikstau,bet siandien nuejau I parduotuve su mergytem na ir nieko,tik galvoju kaip tas smegenis isgydyt,o as jau busiu priklausoma nuo ad?zinau kad save reikia itikint kad viskas bus ok,bet kaip sunku,jau taip uzkniso viska juodom spalvom matyti,visko bijoti kad eina sau doh.gif

Mieloji ingulex, jaučiatės blogai, bėgiojat pas gydytojus, bijot gerti AD, savęs ir savo būsenų nesistengiat pažinti, visos jūsų pastangos nukreiptos tik atrasti naujus nemalonius pojūčius. Tai kaip jūs pasveiksit? Forumas pasveikti tikrai nepadės. Siūlo gerti AD, tai ir gerkit, juk matot, kad su savim nesusitvarkot. Aš tai labiau bijočiau visą mėnesį gerti xanaxą. Nes jis tai tikrai negydo. Kažkada buvo labai geras tinklapis paslaptingaliga.lt. Tikrai iš ten gavau gerų naudingų žinių.
Atsakyti
Dalinkimes ka jauciam, kaip isgyvenam, kaip sau padedam smile.gif. Manau lengviau,kai zinome, kad yra kitu zmoniu su tokiomis problemomis. Kai susirgau, ilga laika galvojau, kad tik as viena tokia, o mano aplinkoje serganciu tokia liga nera. Taigi ir suprantanciu nera.
Tas ir yra, kad norisi to normalaus gyvenimo, vaziuoji i keliones, bandai per save perlipt, o kartais ir nelabai iseina.Remisijos metu keliavau, tai tik geru ispudziu parsiveziau is kelioniu ir neieskojau medicinos punkto salia.
Korvalol jau seniai nebandziau, seniau dar mociutes korvaloli paciupdavau, tas padedavo, turbut rusiskasis, su barbituratais g.gif .
Man zoles nelabai padeda, jei jau rimtas priepuolis, turiu diazepam.Ir labai ramina vien zinojimas, kad jo turiu.
Del nestumo, tai kai pirma karta laukiausi, dar nesirgau, kai antra - labai blogai nestumo metu buvo, paastrejo VD, bet po gimdymo praejo.
Atsakyti