Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetodistonija

Sveikutes,
kur visos dingusios. Tikiuosi siandien saulute sviecia ir visos jauciasi puikiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 07 01, 17:22)

Galų gale ir labai sunkias būkles laikinai galima laikinai pergudrauti (internete net klaidžiojo informacija, kad įtarus širdies smūgį, kol atvyks greitoji, reikia stipriai kosėti).
Tiesiog organizmui reikia dirbtinai sukurti stresą.  Skauda širdies plote, didelis kraujospūdis - panardinkite trumpam rankas į karštą vandenį (bet tik max. iki alkūnių, iki venų). Kraujagyslės plėsis, pagerės širdies aprūpinimas krauju ir t.t.

kaip man patiko tavo postas!
tik žinu,kad toms kurioms dabar pati pradžia ir ar jau pažengusi veget.ir PA,tai sunku patikėti tuo kas rašoma,na aš iš savo varpinės žiūriu.
Pamenu,kad nė vienu žodžiu netikėjau,galvojau,kad Kaput ir tiek.
Sakot,kad į karštą vandenį unsure.gif g.gif Man visada kartojo,kad tik į šaltą vandenį.Bet čia gal žiūrint prie kokio simptomo.

QUOTE(ingulex10 @ 2014 07 01, 21:43)
NIEKAS CIA MAN NEPADEDA,NERIMAS IMA,SMEGENIS SPAUDZIA,OI,MERGINOS,NU SAKES,GALVA LYG SVAIGSTA,NEZINAU KA DARYT,AR JUM TAIP BUVO?

Oi,tu dar nežinai kaip buvo.Buvo netgi taip ,kad iš važiuojančios mašinos norėdavosi šokti kai apimdavo viso kūno skausmas ir galvodavau,kad tuoj tuoj mirsiu.
O kada tau pas gyd?
O tu nebandei kramtomos mėtinės ar mėtinio saldainio tuo metu imti kramtyti kai pradeda imti nerimas?ar eiti kažką daryti?kad nukreipti mintis nuo nerimo

jauniute ,tai tave jau sveikint galima nestuke.gif bigsmile.gif ?
Atsakyti
SVEIKOS, AS SND TIKRAI JAUCIUOS NEBLOGAI.. NET NEZINAU KA IR BEPRIDURT 4u.gif Tiesiog pakenciama viskas.. jeigu neskaitant apie pavienius skausmelius yvairiose vietose, bet gyvent galima 4u.gif
Atsakyti
sveikos,mergytes 4u.gif ,jauciuosi gal ir nieko,bet pritrenkta slapiu maisu,lyg ima nerimas,lyg svaigstu,lyg dar ,nu zodziu is kosmoso isk ax.gif ritus,siandien pridaviau kraujo tyrimus,16d eisiu echoskopui skydliaukes,paskui privaciai varysiu darkarta pas kardioologe,na ir uzsiregistravau gale men pas psichiatre,ryt matysiu kokie ats,o paskui tai nezinau ka dar tirt,prasyt visu vidaus organu tyrima ar ka? g.gif ,idomi situacija blush2.gif nakti miegu gerai,o atsikeliu be jegu,su baimem doh.gif ,zodziu eina s.......o kaip jus?nuo ryt pradesiu gert prailginto veikimo xanaxa0.25mg,gersiu saziningai,gal pades? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ingulex10 @ 2014 07 01, 21:43)
NIEKAS CIA MAN NEPADEDA,NERIMAS IMA,SMEGENIS SPAUDZIA,OI,MERGINOS,NU SAKES,GALVA LYG SVAIGSTA,NEZINAU KA DARYT,AR JUM TAIP BUVO?

Visko buvo ir dar baisiau nei tau....daug baisiau.... Dar sykį perskaityk ką Rasma rašė!

QUOTE(ingulex10 @ 2014 07 02, 13:54)
nuo ryt pradesiu gert prailginto veikimo xanaxa0.25mg,gersiu saziningai,gal pades? ax.gif

xanaxas neišgydis tavo ligos,jis tik ramina ir kartu su nurimusiais nervais ir visi VD simtomai dingsta ,nustosi jį vartoti ir viskas sugryš,tau reikia AD gerti kurie gydo,jei nebeišeina savęs įtikinti,kad nuo tų visų simtomų nemirsi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *taira: 02 liepos 2014 - 14:39
Aš tai galvoju gal turi praeit tas baimes etapas. Na ta prasme kai liga prasideda, tai bijai bijai, o begant metams tiesiog pavargsti bijot ir galvoji na ir po velniu mirsiu tai mirsiu. Ziuri viena diena nemiriai antra. Tada ziuri jau ir vaistu nebereikia ir tada valio, remisija.
As teoriskai visa ta zinau ir tikrai sutinku su Rasmos visais parasymais. Bet kai staiga tas blogulys apima, viska pamirsti. Apima baime, o baime gimda dar didesne baime ir tada jau padetis nebekontroliuojama. Kai lankiau ta grupe apie kuria minejau anksciau, tai vienas vaikinas sake, kad jam uzejus PA padeda skaityti knyga. Bet dazniausia PA uzena kur prekybos centre ar mieste ar pas draugus, tada tiesiog mintis reikias tengtis nukreipt. Pati taip vargstu kiekviena diena doh.gif
Atsakyti
man tai galva spaudzia lyg vis karstis ispila,lyg apspangus vaikstau,bet siandien nuejau I parduotuve su mergytem na ir nieko,tik galvoju kaip tas smegenis isgydyt,o as jau busiu priklausoma nuo ad?zinau kad save reikia itikint kad viskas bus ok,bet kaip sunku,jau taip uzkniso viska juodom spalvom matyti,visko bijoti kad eina sau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bonita28 @ 2014 07 02, 15:24)
Aš tai galvoju gal turi praeit tas baimes etapas. Na ta prasme kai liga prasideda, tai bijai bijai, o begant metams tiesiog pavargsti bijot ir galvoji na ir po velniu mirsiu tai mirsiu. Ziuri viena diena nemiriai antra. Tada ziuri jau ir vaistu nebereikia ir tada valio, remisija.
As teoriskai visa ta zinau ir tikrai sutinku su Rasmos visais parasymais. Bet kai staiga tas blogulys apima, viska pamirsti. Apima baime, o baime gimda dar didesne baime ir tada jau padetis nebekontroliuojama. Kai lankiau ta grupe apie kuria minejau anksciau, tai vienas vaikinas sake, kad jam uzejus PA padeda skaityti knyga. Bet dazniausia PA uzena kur prekybos centre ar mieste ar pas draugus, tada tiesiog mintis reikias tengtis nukreipt. Pati taip vargstu kiekviena diena doh.gif

O jums buna, kad baisu eiti i ta vieta,kur kazkada jau buvo PA? As pavyzdziui negaliu eiti i viena prekybos centra netoli namu, nes ten buvo baisi PA kazkada, begau namo doh.gif . O siandien ir mane uzklupo po ilgo laiko: jau iseinant is namu buvo neramu (as kenciu nuo baisios agorafobijos), isedau i mikriuka, pasidare dar baisiau, nebepadejo jokios zinomos technikos, islipus centre jau ejau vos ne keturiomis ir puoliau skambinti namiskiams, kad atvaziuotu pasiimt.Uzejo toks pyktis, kad niekad normalaus gyvenimo neturesiu, kiek pastangu deta i tuos PA reguliavimus ir vistiek gyvenu kaip ant kokios parako statines verysad.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Demetra: 02 liepos 2014 - 19:18
sitos ligos esme, kad PA linkusios kartotis butent toje pacioje vietoje kur jau kazkada buvo. Ir ne tik vietoje, o tokioje ar panasioje situacijoje. Pvz as visai nebevartoju alkoholio nei per sventes niekada vien del to, kad man kazkada isgerus taure vyno pradejo stipriai makaluotis sirdis. Ir ka Jus manot, dabar kiekviena karta vos pridejus taure vyno prie lupu kartojasi tie PA. Darbe visi ziuri kaip i kokia nesveika, klausia gal uzsikodavau ar religija neleidzia man nei laso alkoholio. Negi supras zmones, kad man dabar nuo taures vyno sirdies priepuolis ivyksta. O anksciau man PA uzeidavo nakti ir kas idomiausia butent ta pacia valanda, 2 nakties. Bijodavau eiti miegoti kaip bijojau tu PA. Buvo laikas kai nejau i kavines nes ten prasidedavo tie nelemti priepuoliai, nejau i parduotuves arba nuejus apsiziuredavau pro kur reiks begt. Mums aiskino, gali dauget vietu kur kils PA priepuoliai, bet taip galima susisiaurinti savo konforto zona iki minimumo, pvz iki namu virtuves. Ir ka, argi tai bus iseitis sedet tik virtuvej, nes ten gerai jauciuosi. Kazkaip reikia nugalet save ir kaip tik zengt ir aisku negalvot kas bus jeigu bus.
Atsakyti
Su musu liga pasauli tikrai galima susiaurinti iki virtuves. O pasiduodant baimems, jos galutinai uzvaldys. Per daugeli metu as jau supratau, kad nemirsiu, neisprotesiu, bet tas emocinis diskomfortas ir fizine busena kartais ismusa is veziu. Ta liga atima gyvenimo dziaugsma, nes nuolat kovoji - su nerimu, su baime, su panika, su savo kuno pojuciais. Daug kartu buvau nugalejusi tuos jutimus ir pastebejau,kad, paradoksas, man pageredavo tada,kai gyvenime vykdavo didziausios stresines situacijos, o baisiausias priesas - apatija ir nieko neveikimas. Taigi dirbti daug reikia, kitaip pasaulis tikrai liks tik virtuve.
Man daug padejo sis tinklapis, cia patirtimi dalijasi zmogus,pats turejes PA:

http://nperov.ru/zdo...k-metody-borby/
Atsakyti
QUOTE(ingulex10 @ 2014 07 02, 20:01)
man tai galva spaudzia lyg vis karstis ispila,lyg apspangus vaikstau,bet siandien nuejau I parduotuve su mergytem na ir nieko,tik galvoju kaip tas smegenis isgydyt,o as jau busiu priklausoma nuo ad?zinau kad save reikia itikint kad viskas bus ok,bet kaip sunku,jau taip uzkniso viska juodom spalvom matyti,visko bijoti kad eina sau doh.gif

Aš dabar paskutinį kartą gėriau pusantrų metų,aišku tos dozės nebuvau labai didelės,bet jokio nutraukimo lomkių niekada nebūna schmoll.gif Tai kam tada kankintis jei galima ir nesikankinant gyventi pilnaverti gyvenimą ,aš asmeniškai prisiekiau sau,kad geriau gersiu AD saujomis, bet gyvensiu ir džiaugsiuos gyvenimu ,nes jis duotas mums vienas ,prabėgs ta jaunystė,prabėgs greit ir senjorų metai ir ką ,kuom galėsime pasidžiaugti prieš gulint į karstą ,bus prisiminimai tik apie nerimus,baimes išeiti iš namų,galvos svaigimus,permušimus širdies ir baisius PA ir t.t ....nu neeee aš nežadu ir nenoriu taip gyventi,todėl jei prireiks aš vėl gersiu AD ,bet gyvensiu su šypsena veide smile.gif
Atsakyti
pradejau skaityt, bet kadangi rusiskai labai greit neskaitau, tai skaitysiu kasdien po truputi. Jau paziurejau, kad cia virs 1800 komentaru. Musu gretos tikrai dideles pasirodo biggrin.gif
Atsakyti