Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetodistonija

QUOTE(bonita28 @ 2014 08 12, 14:27)
Selena 777,
man lygiai taip pat budavo. Niekur neidavau, nes bijodavau, kad bus bloga. O tik iejus i prekybos centra pradedavo galva svaigt ir vaizdas toks kaip per ruka, toks susiliejes. . Ir dar man kelis kartus buvo, kad kunas toks kaip suakmenejes. Miegu, prabundu, o kunas toks kaip ne savas, tarsi nejauciu jo. Paskui issijudinu ir vel viskas OK. Manau cia liga ta pati tik su skirtingais bjauriais prieskoniais. Man dar atmintis buna nei is sio nei is to pablogeja. Skaitau ir kol perskaitau pastraupa, jau jos pradzios neatsinemu. Arba koki rasta rasau darbe ir sakinio nudet negaliu, nors realiai 100 tokiu rastu buvau rasius.

Man irgi atmintis pablogejusi..siaubas...
Man istikruju jau juokas ima is saves, nesibaigiantys vizitai pas daktarus o kaip nieko ner taip ner, viskas smegeninej biggrin.gif
Papildyta:
bonita28, bet jus buvot issikapsciusi ir esat pvz kad imanoma issikapstyti
Atsakyti
QUOTE(Selena777 @ 2014 08 12, 16:15)
Pries AD nesu nusiteikus skeptiskai, pries raminamusosius esu ypac pries Xanaxa, nes jis tik glusina o ne gydo.
Beje kaip ir sakiau nuo raminamuju mane istinka dar didenis PA sad.gif
As visada einu  kazkur gatve ir galvoju  jei nualpsiu kazin ar mano rankinuko neatims nieks:D biggrin.gif:D

na matai, tai dar visai sveiko proto neprarandi, kad apie rankinuka galvoji biggrin.gif O as tai galvoju, kad jei nugriusiu, tai zmones isgasdinsiu. Nes jai man kas po kojom nugriutu, tai issigasciau doh.gif

Ai o beje kas del knygos, tai as is jos siaip mokausi kaip pykti tvardyt. Gi buna situaciju gyvenime kai jautiesi, kad su tavim neteisingai kas elgiasi, arba ir seimoj. Kaip savo negatyvu mastyma pakeist. Nes visos mintysvaro i depresija. kaip Jauniute sako, kad jau dabar pergyvena del nestumo. Tai ir as dar vaiko nenuvedziau i darzeli, o jau sedziu ir grauziuosi, kad man jo ten nepriziures. Tai vat ten yra paaiskinta kaip to nedaryt.
Atsakyti
Merginos o jums tirpdavo galunes? Man tirpsta desines rankos, kartais atrodo kad nejauciu rankos, bet pajudu tai juda jinai ir jauciu ja
Atsakyti
Bonita del knygos, gal jus galit siek tiek paaiskinti: kas ryta atsibudus uzeina liudesys, bejegiskumas, neina prisiversti eiti i darba, atrodo viskas dzin, niekas neberupi. Kaip save motyvuoti? As skaitau knyga, bet niekaip neisisamoninu ka ten raso, gal smegenine jau nebeveikia..
Papildyta:
QUOTE(Selena777 @ 2014 08 12, 14:41)
Merginos o jums tirpdavo galunes? Man tirpsta desines rankos, kartais atrodo kad nejauciu rankos, bet pajudu tai juda jinai ir jauciu ja

jooo, bet del to gal reiktu pasitikrinti, nes zinau kam koja tirpo visai ne del VG
Atsakyti
Sveikos mergytes 4u.gif
O as katik gryzau, buvom lenkijoj...
Ryte pabudau, lyg viskas ir gerai, kelemes 6wal ryte.. Isgeriau kawos namie, poto isgerem degalineje.. Ir kazkaip pradejo rugstys lyg tai kilt.. Vel mintys kad su skrandziu negerai, ir taip visa kelia galvojau..
Poto kazkaip pradejau lyg siubuot, nu man taip pasirode paciai einant.. Nors niekas nieko nesake..
Nu snd kazkaip ziuariai galva svaigsta, atrodo kad nugriusiu, net atrodo y sonus meto.. Nezinau.. Labai issigandau.. Bet neparodziau, ir vel aibe minciu...
Buvom parduotuveje nusipirkau dzinsus, nusipirkau bliuskute..
Poto tysem namo maisus...
Oi svaigo..
Db va sedziu ramiai.. Lyg ir nieko nejauciu.. Bet vistiek.. Kazkaip neramu kad ta galva taip svaigsta verysad.gif

Beja labai malonu susipazinti selena777 ir maja23 4u.gif 4u.gif

Selena777 ir man tirpdavo ir kojos ir rankos.. Db tai nakty kartais nutirpsta rankos maziukas pirsciukas naktimis..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stejjse:): 12 rugpjūčio 2014 - 15:14
QUOTE(livijaaa @ 2014 08 12, 16:52)
Bonita del knygos, gal jus galit siek tiek paaiskinti: kas ryta atsibudus uzeina liudesys, bejegiskumas, neina prisiversti eiti i darba, atrodo viskas dzin, niekas neberupi. Kaip save motyvuoti? As skaitau knyga, bet niekaip neisisamoninu ka ten raso, gal smegenine jau nebeveikia..
Papildyta:

jooo, bet del to gal reiktu pasitikrinti, nes zinau kam koja tirpo visai ne del VG

As kaip supratau tai ten va tas nenorejimas lipt is lovos jau yra depresijos pozymis. Ir kiek atsimenu ten pavyzdziai buvo apie zmones kurie savaitgalius praguledavo. tai ten rase, kad reikia pasidaryti sarasiuka darbu kuriuos nuveiksi, o tada detis pliusiukus ka padarei. Ir kaip suprantu po to ziurint i ta sarasa matai, kad dar daug ka gali nuveikt ir tada kitai dienai daugiau darbeliu prisigalvoji. Ir man atrodo net keli tos saves motyvacijos pavyzdziai buvo.
Tirpimai buna nuo stuburo. Druskos uzspaudzia ir nutirpsta. Jei su stuburu viskas OK, tada gali but ir nuo sitos musu nesamones.
Papildyta:
Stejjse, kad buvai isvykus, tai cia pliusas. Siandien mes kazkaip visos labai svaigstam. Man siandien irgi prasta diena. Tokia galva lyg svaigsta, lyg skauda ir skrandis nedirba. Nusipirkau Vytauto, jau beveik buteli baigiu isgert, tai lyg geriau skrandziui pasidare. radai ka gert, kava. Zinot, kad alkoholis, kava ir astrus maistas musu liga suaktyvina.
Atsakyti
QUOTE(Selena777 @ 2014 08 12, 13:44)
man Xanax israse Neurologe, bet as negeriu ju, nes man nuo raminamuju blogai buna.
Mano kunas sustingsta, as nebejauciu nieko, atrodo isprotesiu sad.gif Viena karta isgeriau valerijonu tableciu uzejo PA nakti kad mirstu ir nebejauciu kuno, gerai kad apas tevus buvau tai nuramino sad.gif
nzn ar PA ar ne PA , man uzeina kad nebejauciu kuno, galva sukas, truksta oro, atrodo nuaplsiu., Labai bijau eiti i parduotuves (nu nenormalu zinokit, bijau eiti ir i kavines, nes atrodo uzeis blogumas). Visad galvoju ar vus kas iskvies pagalba sad.gif
Nenoriu as AD nei raminamuju, kaip ilindau i sit abusena taip ir islysiu smile.gif blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  ax.gif
Dabar noriu smegenis persisviest kad o rimciau nebutu sad.gif Labai svaigsta galva sad.gif((((

Aš iri taip pat galvoju, mastau kas rankinuke gero ir ka galetu pavogt is manes:D nu idomi reakcija nuo raminamuju, valerijono kartais gerai isgert bent jau man, apramina taip smile.gif issitirsi, pageres ant sirdies bent jau smile.gif as paskutiniu metu tik lovoj gulet norejau, nes tik ten galva nesvaigsta ir jauciuosi saugi...bet reikia judet pradet, gal su dviraciu aplekt truputi smile.gif
Atsakyti
As bijau su dviraciu lekt kad neuzeitu PA ir nenuvirsciau
Zinokit vel galvoju jei nuvirsiu dvirati pavogs:D biggrin.gif : D O dviratis geras:D bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Papildyta:
stejjse:) ir man malonu susipazint
O jums apsigimas buna tik stovint einant ? nes as va darbe sedziu ir galva sukasi , o buvo jau aprimusi :/
Pradejau bijot alkoholi gerti, tai nebegriu visai , nenoriu kad galva svaigtu sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Selena777 @ 2014 08 12, 11:45)
merginos o jums mirguliuoja akyse? man buna kad plaukioja tokie juoduliukai arba permatomi burbuliukai
ar  buna taip ??

Atsakingai pareiškiu, kad čia yra akių kraujotakos sutrikimas (akių kraujagyslių), kuris yra laikinas ir praeinantis.
Būna, ne vienąkart buvę ir dar šimtus kartų bus. Ir sveikiems žmonėms tos musytės kartais plaukioja, tik ne visi atkreipia dėmesį smile.gif
Kadangi aš esu gydyta nuo nepagydomų akių ligų, kurios iššaukia nebepataisomą aklumą, tai gerai žinau ką reiškia tokie simptomai 4u.gif
QUOTE(Selena777 @ 2014 08 12, 14:44)
Visad galvoju ar vus kas iskvies pagalba sad.gif

Dabar noriu smegenis persisviest kad o rimciau nebutu sad.gif Labai svaigsta galva sad.gif((((

Visad bus. Esu apalpus viešoj vietoj, gal kokius 4 kartus, tai visus kartus žmonės ir patys teikė pagalbą (kol atvyks greitoji) ir dar atvykus greitajai, neskubėdavo skirstytis smile.gif
Galit šviesti smegenis, tik nėra reikalo, jas be reikalo švitint. Neurologai turi krūvą įrankių, kurie leidžia įtarti galvos smegenų auglius. O jei po apžiūros neįtaria, tai galvos nešvitinčiau schmoll.gif Yra paprastesnių metodų ištirti nuo ko galvos svaigimas.

Jei yra vilniečių, bandykit paprastesnius tyrimus, kaip videonistagmografiją:
http://www.pylimas.l...NGaprasymas.pdf

Privačiai jį daro "Kardiolitoje" (ir jų įranga gera, kiek žinau).
Jeigu kiekviena parašytumėt, kokiom aplinkybėm ir kaip galva sukasi, tai jau normalus gyd. labai greit pasakys kokios kilmės yra galvos svaigimas. Jei bijot nukristi, svaigimas sustiprėja pvz. parduotuvėj, jaučiatės nestabiliai tuo metu, tai svaigimas bus šimtaprocentinis - psichogeninės kilmės.
QUOTE(Selena777 @ 2014 08 12, 15:15)
As visada einu  kazkur gatve ir galvoju  jei nualpsiu kazin ar mano rankinuko neatims nieks

Nė sykio neatėmė biggrin.gif

QUOTE(Selena777 @ 2014 08 12, 15:41)

Tirpimas bus susijęs su užspaustais nervais. Ir tai ką jūs kalbat panašu kaklo arba peties rezginio nervų užspaudimą. Niekad nebuvo "susukę" sprando? Kartais po 'susukimo', peršalimo, lieka tokie pasikartojantys padariniai..

QUOTE(Selena777 @ 2014 08 12, 16:27)
As bijau su dviraciu lekt kad neuzeitu PA ir nenuvirsciau

Tame ir esmė, kad fizinė veikla ir PA beveik nesuderinami. Tad kad ištiktų PA minant pedalus ar kaip kitaip sportuojant, tai jau reik gerokai stengtis cool.gif Čia širdies-kraujagyslių sistemos ir nervų sistemos ypatumai, kad PA sporto metu sunkiai įmanoma.
Atsakyti
QUOTE(bonita28 @ 2014 08 12, 16:15)
As kaip supratau tai ten  va tas nenorejimas lipt is lovos jau yra depresijos pozymis. Ir kiek atsimenu ten pavyzdziai buvo apie zmones kurie savaitgalius praguledavo. tai ten rase, kad reikia pasidaryti sarasiuka darbu kuriuos nuveiksi, o tada detis pliusiukus ka padarei. Ir kaip suprantu po to ziurint i ta sarasa matai, kad dar daug ka gali nuveikt ir tada kitai dienai daugiau darbeliu prisigalvoji. Ir man atrodo net keli tos saves motyvacijos pavyzdziai buvo.
Tirpimai buna nuo stuburo. Druskos uzspaudzia ir nutirpsta. Jei su stuburu viskas OK, tada gali but ir nuo sitos musu nesamones.
Papildyta:
Stejjse, kad buvai isvykus, tai cia pliusas. Siandien mes kazkaip visos labai svaigstam. Man siandien irgi prasta diena. Tokia galva lyg svaigsta, lyg skauda ir skrandis nedirba. Nusipirkau Vytauto, jau beveik buteli baigiu isgert, tai lyg geriau skrandziui pasidare. radai ka gert, kava. Zinot, kad alkoholis, kava ir astrus maistas musu liga suaktyvina.

drinks_cheers.gif Ir nesugebėjimas priimti informacijos vienas iš depresijos požymių. Ten tikrai labai puikiai parašyta kaip laikytis sudarytos dienotvarkės. Būtent tai ir motyvuoja. O jei guli lovoje, darbai nedaryti, tai stumia į dar didesnę depresiją.
Stejjse, jums verta paskaityti knygą bent toje vietoje, kur aprašomos iškreiptos emocijos, neadekvati reakcija į realybę.
Jau tiek prireklamavau, atrodytų, kad už tai honorarą gaunu. biggrin.gif Atsiprašau, jeigu jau kažkam įkyrėjau. 4u.gif
Atsakyti
Rasma, Jus turbut turit kita liga jei rimtai nualpdavot?Nes nuo PA atrodo, kad alpsi, bet taip ir nenualpsti.
Papildyta:
Dar karta sia nuoroda imetu, gal naujai prisijungusioms mergaitems pades. http://panikosbrolia...r-atakos-3.html
Papildyta:
dar va ir FB yra grupe, bet as FB nesinaudoju, tai nelabai zinau kaip ten bendraut.https://www.facebook.com/groups/290197887755042/
Atsakyti
Tada, kai alpau, tai vienintelė diagnozė buvo vegetodistonija. Iš pradžių dar veždavo į ligoninę, tirdavo - nieko nerasdavo, aišku. Po to į tą ligoninę ir vežt nustojo..vis vien, nualpęs atsigauni labai greitai, po nualpimo jauties net l.gerai, atvažiuoja ta greitoji - pamatuoja spaudimą, EKG padaro - normalu viskas, dar pasikalba gyd. ir paleidžia.
Bet ta baimė alpti labai persekiodavo ir PA esu patyrusi nekart..
Dabar tai jau taip, alpimus siejo su širdimi, tad ir šitą bėdą padėjo išspręst.
O galva svaigsta visą gyvenimą. Dėl auglių tyrė dukart (darė galvos smegenų kompiuterinę tomografiją), nes negana svaigimo, man yra ir neurologinių simptomų (koordinacijos sutrikimai). Pvz. aš beveik negaliu pastovėti ant vienos kojos, kartais sunkiai einu tiesiai (ypač, kai būnu pervargusi fiziškai ir morališkai smile.gif ) ir visiškai, absoliučiai užsimerkusi nepataikau į nosį biggrin.gif Čia tai "baliaus vinis", nes kas žino, negali patikėti, kad taip gali būti ir vis mane išbando: duriu tai į kaklą, tai į ausį, tai išvis pro šalį doh.gif Svarbu kitiems linksma biggrin.gif
Tiesiog nieko blogo nerado, o kadangi tie simptomai atsirado po poros operacijų, tai susiejo su narkozės poveikiu. Jau keli, net patys garsiausi neurologai, diagnozavo, kad bendra nejautra man pažeidė smegenėlių sritį, kuri atsakinga už pusiausvyrą ir koordinaciją.

O šiaip, tai turiu dėl ko pergyventi, turiu daug progų išprotėt nuo simptomų ir nuo pačių ligų su jų prognozėm... Bet...nieko, gyva, laiminga wub.gif Daug metų to mokiausi ir matyt, jau pramokau..dabar galiu į viską žiūrėt per ramybės prizmę, savikritiškai, save nuteikt ir nuramint, semtis optimizmo.

Aš neleidžiu sau kažkur neiti, nevažiuoti, nebūti ir neužsiimti su vaikais. Atvirkščiai, - aš einu, darau, planuoju, vaikų neatstumiu..Kartais man kelionės kelia nerimą, kelia nerimą kai kurios situacijos ir savijauta būna prasta, bet pala..
Tai nerimas ir ligos mano gyvenime šeimininkauja ar aš pati? Aš nusprendžiau - aš esu savo gyvenimo ir savijautos šeimininkė 4u.gif Neguldys manęs ligos ir bloga savijauta, netrikdys manęs nerimas, PA. Maksimumas ką sau leidžiu, tai išsiverkti, kai niekas nemato. Bet nedaug ir neilgai, o tada nusišluostau nosį ir gyventi.

Paskutinįkart verkiau, kai guliausi į kardiologinį širdį remontuot. Bet, turėjau laiko susitaikyt ir susitaikiau, buvau jau rami. Bet tiesa, operacinėj ištiko PA (kai pajutau nemalonų jausmą gerklėje), tai jau tiek gavau raminamųjų į veną, kad dabar pačiai savęs gėda biggrin.gif
Atsakyti