Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 13 dalis

Na bet jai vis atsisakot visokiu sprendimu kaip pvz bendra kvadratura, terasos 2a ir panasiai reiskias dvejojat. O pasakymas jog nedrystat architekto prasyt kazko keist apsurdiskas, kai kalba apie tokia suma, galima net pati architekta pakeist jai su juo nesusikalbat.

As pvz jus tikrai nuo ploto neatkalbineju taip kaip pats turiu 240m2 su garazu. Siandien statyciau mazesni nama bet tik todel kad sklypas dekingoje vietoje ir is jo galima uzdirbti is nuomos ka ir daro dauguma mano kaimynu..

QUOTE(knopke* @ 2014 10 26, 15:36)
Eilini karta zmones megsta pasikuisti po kitu pinigines,as tikrai nesiruosiu teisintis del pinigu sumos,tik zinau,kad maximoje dirbant apie nama visai negalvotume...ir medziagas nepirksime pacias pigiausias,galiu garantuoti,klinkerio atsisakem del to,jog sutaupytume virs 100 t,kad galetume vidu isirengti taip kaip norime,o ir siltinimas bus geras,ir tinkas,ir medziagos...

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 10 26, 15:50)
1. O pasakymas jog nedrystat architekto prasyt kazko keist apsurdiskas, kai kalba apie tokia suma, galima net pati architekta pakeist jai su juo nesusikalbat.

2. As pvz jus tikrai nuo ploto neatkalbineju taip kaip pats turiu 240m2 su garazu. Siandien statyciau mazesni nama bet tik todel kad sklypas dekingoje vietoje ir is jo galima uzdirbti is nuomos ka ir daro dauguma mano kaimynu..

1. drinks_cheers.gif Teisingai sakai. Kalba eina apie tai, kad esamu atveju Knopkės namas gali kainuoti apie 1 mln. Lt, bet jį protingai optimizavus kaina sumažėtų iki 500 000 - 600 000 Lt. Nejaugi dėl pusės milijono negalimi drastiški sprendimai: iš esmės naujas projektas kad ir pas visai kitą architektą.

2. Nemažai žmonių kalba, kad kartais persistengė su plotu. Pamenu mano kaimynai kol buvo mano namo tik pamatai ir sienos vis vaikščioji ir kalbėjo, kad labai mažas mano namas. Dabar jau taip nebekalba.
Papildyta:
QUOTE(Extraordinary @ 2014 10 26, 15:35)
Griztu su pirmo auksto plano taisymu, bedos buvo:
1. Is holo patekimas "ant" sofos
2. WC durys i valgomaji
3. Tamsi, uzdara laiptine.

Architekto variantas:
1. Sumazejo tamburas
2. Atsirado koridorius, i kuri ieinama is tamburo.
3. Atviresne laiptine, taciau islaikytas sandeliukas po laiptais.
4. Ties wc durimis padaryta sienute, man ji nepasirodo labai patogi aplink vaikscioti.
user posted image

Mano supratimu architekto siūlomi variantai geresni nei jūs nupiešetė. Bet ir architekto variantas man nepatinka. Vis tiek yra lipimas ant svetainės sofkės, o ta papildoma sienelė prie WC - ne į tvorą, nei į mėtą. O antro aukšto nekeisite? Štai čia panašus į jūsų namą projektas, bet mano galva šiek tiek geriau sudėliotas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 26 spalio 2014 - 15:58
Tikiu,musu buvo nuogastavimai,kad didokas gavosi...neslepsiu ,veliau susigyvenom su tuo ir atrode,kad liuks,kol neprasidejo tema siame forume,atvirai pasakysiu - imu blaskytis...o kaf sprendimu jazkokiu atsisakom,tai ne tik pinigai,nes kalbejom su zmonemis,kuriem per terasos grindis 2a eme sunktis vanduo ir jie neranda kur sunkiasi...pabijojom to...o pastatyti didesni nama - nereiskia,kad jis bus pigus...sukista pigiausios medziagos ir panasiai...tiesiog,atsizvelgiam i kai ka,kur galime ka pakeisti,kad vidu irengti gerai...draugai statesi karkasini nameli - 170 kv...su viskuo jai,be tvoros,sukista virs 600 t,isore lenta,cerpes...bet sildymas,vidus,baldai ooooo,tai...kaip kas sugeba susisukt ir ko reikia
Atsakyti
QUOTE(knopke* @ 2014 10 26, 16:06)
Tikiu,musu buvo nuogastavimai,kad didokas gavosi...neslepsiu ,veliau susigyvenom su tuo ir atrode,kad liuks,kol neprasidejo tema siame forume,atvirai pasakysiu - imu blaskytis...o kaf sprendimu jazkokiu atsisakom,tai ne tik pinigai,nes kalbejom su zmonemis,kuriem per terasos grindis 2a eme sunktis vanduo ir jie neranda kur sunkiasi...pabijojom to...o  pastatyti didesni nama - nereiskia,kad jis bus pigus...sukista pigiausios medziagos ir panasiai...tiesiog,atsizvelgiam i kai ka,kur galime ka pakeisti,kad vidu irengti gerai...draugai statesi karkasini nameli - 170 kv...su viskuo jai,be tvoros,sukista virs 600 t,isore lenta,cerpes...bet sildymas,vidus,baldai ooooo,tai...kaip kas sugeba susisukt ir ko reikia

Pagaliau po truputį ateisite į protą. Pavyzdžiu, kad su terasų prijungimu prie namų būna problemų su hidroizoliacija.

O jūsų draugų 1 kv. m kaina išeina 3529 Lt. Aišku sunku palyginti tvorų ilgius, sklypų dydžius, bet padauginam 303x3529 ir turim virš 1 mln. Lt. Jūsų namą tikrai reikia optimizuoti ir tikrai tai galima padaryti.
Atsakyti
Pabraizykite ,jei kas netingite pagal mano projekta kaip galima sumazinti?nes esme mano noru ten aiski
Atsakyti
Prikabinu man labai patikusia ideja uznesta ant is akies jusu planelio. Be tamburo smile.gif

Telpa viskas, virtuvinis "sala"
Darbo kambarys, atskiras drabuzines kambarys, modernus laiptai, wc durys toli nuo svetaines smile.gif

Visa wc+virt sand galima apsiuti baldinemis plokstemis ir duris daryt tokias pat faneruotas, atrodo ypac ispudingai, viskas uzmaskuota..

Punktyrai tai durys kurios gali buti arba ne.

QUOTE(Extraordinary @ 2014 10 26, 15:35)
Griztu su pirmo auksto plano taisymu, bedos buvo:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 26 spalio 2014 - 16:42
Naujame projekte kv 293,bandytume spausti iki 25o su garazu 44 +- + dvi patalpos uz jo,kaip ir buvo

Sunku man isivaizduot pagal jusu plana,turi islikti garazas toje puseje,kur ir buvo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knopke*: 26 spalio 2014 - 16:40
QUOTE(cibulis @ 2014 10 26, 17:04)
Mano supratimu architekto siūlomi variantai geresni nei jūs nupiešetė. Bet ir architekto variantas man nepatinka. Vis tiek yra lipimas ant svetainės sofkės, o ta papildoma sienelė prie WC - ne į tvorą, nei į mėtą. O antro aukšto nekeisite? Štai čia panašus į jūsų namą projektas, bet mano galva šiek tiek geriau sudėliotas.

As nesugalvoju kaip gudriau padaryti su iejimu, man tas koridorius gan padoriai atrodo, o ir erdves jam salyginai nemazai atiduodama..
Ta sienele ir man nei sis nei tas, gal geriau negu visai be jos, bet vis tiek nelabai.
Antra auksta butinai keisime, bet noriu nuo pirmo pradeti delioti, kad issigrynint.

Jusu parodytas netinka jau vien del to, kad garazas ne toje puseje, taip pat nera iejimo is garazo tiesiai i nama (tambura), o vaikscioti per lauka mano supratimu, yra absoliuti nesamone.

Dar kilo mintis - o jei laiptus daryti visiskai tiesius, ar zenkliai daugiau ploto susinaudoja?

Einu dar varianto piesti, gal bus labiau vykes.

Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 10 26, 17:37)

Kaip supratau, jus mano variantui piesete, taciau svetaine lieka tamsiausioje ir salciausioje puseje, kas jau labai netinka, wc super mazas, reikia didesnio ir su dusine. Tamburas musu supratimu yra butinas.
Papildyta:
Sugalvojau dar viena:
1. darbo kambarys
2. WC
3. raudonos ribos kiek su virtuve ribojasi siena - sandeliukas minimalaus dydzio, melyna spalva pagal architekto sienele pratesti ir padidinti sandeliuka, taip gaunasi uzdaresnis koridorius ir wc tikrai neturetu badyti akiu g.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Extraordinary: 26 spalio 2014 - 22:23
Na, o kas man pades pamatyti savo planeli kitaip?
Bandyciau skambinti architektui del pakeitimo, bet itariu, bus sunki tema si verysad.gif nes jau dienu klausimas buvo del leidimo
Atsakyti
QUOTE(Extraordinary @ 2014 10 26, 23:03)
3. raudonos ribos kiek su virtuve ribojasi siena - sandeliukas minimalaus dydzio, melyna spalva pagal architekto sienele pratesti ir padidinti sandeliuka, taip gaunasi uzdaresnis koridorius ir wc tikrai neturetu badyti akiu  g.gif

Kai aš siūliau vietoj spintos virtuvėje daryti sandėliuką, dar erdvės pasiimant iš darbo kambario, tai buvo sakoma, kad mažas sandėliukas - nepamenu, lygl ir ne Jūs taip sakėt, bet kažkas minėjo jo dydį... o dabar šis mini sandėliukas man išvis nei šis, nei tas biggrin.gif . Kaip prielipas koks.
O Jūs negalvojote laiptus pasukti 90 laipsnių kampu?

Dėl sandėliuko gerumo, lyginant su spinta, va vienas pasisakymas - atkeliu iš virtuvės temos:
QUOTE(flight @ 2014 10 27, 10:24)
Jei projektuočiau namą iš naujo, būtiniausiai pasidaryčiau panašų sandėliuką šalia  virtuvės.  Ir kodėl tai anksčiau neatėjo į galvą sad.gif  Nedidelė patalpėlė su uždarom durim ir daug atvirų lentynų - ir nedidukė daili virtuvė, neužgrūzinta daugeliu daiktų.

Manęs irgi niekas neįtikins, kad spita yra geriau ir patogiau nei sandėliukas. Sandėliuke patogiai pasidesi siurblį, šluotas, kibirus, šiukšlių rūšiavimo dėžes, didesnius daiktus. Spintoje tai patogu, jei išvis tilps, nebus schmoll.gif .
Bet žinoma, Jūsų teisė rinktis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 27 spalio 2014 - 09:36
QUOTE(knopke* @ 2014 10 26, 16:36)
Eilini karta zmones megsta pasikuisti po kitu pinigines,as tikrai nesiruosiu teisintis del pinigu sumos,tik zinau,kad maximoje dirbant apie nama visai negalvotume...ir medziagas nepirksime pacias pigiausias,galiu garantuoti,klinkerio atsisakem del to,jog sutaupytume virs 100 t,kad galetume vidu isirengti taip kaip norime,o ir siltinimas bus geras,ir tinkas,ir medziagos...

Neskaiciuoju Jusu pinigu, bet pati sakote, kad jais nelyja. Dabar statome 236 kv irgi nemazas, bet turiu sau nusibrezusi suma i kuria turiu itilpti. 520 yra mano suma (su lauku), dabar jau prasidejo vidus, o cia ir prasideda doh.gif Gal per riebiai pasakiau, kad grindis po 15 lt - atsiprasau, bet kai pradedi ziureti ko nori, tai kazkaip sumos nemazos doh.gif
Atsakyti
Taip, ir as manau, kad didziausia dalis pinigu suseda viduje smile.gif
na, kalbjom su vyru ilgai si savaitgali, jis nelabai linkes mazinti, bet daviau paskaityti foruma, truputeli nusileido, bet iskyla klausimas - ar musu architektas sugebes perdaryti iki 250, cia lbiau zodis tiktu - nores
Atsakyti