kuras bus arba kietas, arba dyzelinas, musu kraste tai labiau paplite, svarsteme apie vanduo oras, bet draugai turi ir kazkaip nera suzaveti
QUOTE(knopke* @ 2014 10 25, 11:38)
kuras bus arba kietas, arba dyzelinas, musu kraste tai labiau paplite, svarsteme apie vanduo oras, bet draugai turi ir kazkaip nera suzaveti
statyti dideli nama ir dar dirbti peckuriu ....
dyzelinui vergauti nereikia, atsukai , pareguliavai ir silta
QUOTE(knopke* @ 2014 10 25, 12:59)
dyzelinui vergauti nereikia, atsukai , pareguliavai ir silta
Tik brangu , o poziuris, kas kraste paplite, tai isvis Man kazkaip vienodai kuo kaimynas sildosi.
Tiesiog kazkaip su logika prasilenkia Suprantu kai zmones turi pakankamai lesu ir pasistato 300 kv nama, nes jiems neskauda 800 ar 900 tukstanciu. Sildosi tikrai ne malkomis ir vieno auksto neuzkonservuoja, nes neturi lesu susimoketi Jus gi sakote noriu pataupyti, bet pasidarote hola virs 25 kv , galvojate kaip reiks susimoketi kai vaikai issikraustys. Uz 600 pasistatysit dideli nama, labai ekonomiska (vidus irgi labai ekonomiskas). zodziu tursite dideli nama su labai pigiu vidumi
QUOTE(knopke* @ 2014 10 24, 21:43)
Pritarimo man nereikejo,pastabas priemiau,apmasciau,bet tikrai rytoj nebegsiu pas architekta keisti projekto,mums jis tinka ir patinka,tiesiog diskutuoti galima? Ar cia visi kaip susitaria i vienus vartus?
As manau, kad Jums tiesiog nori apsviesti prota, kad statybos kainuos brangiai, ir Jus tikrai tuo pasidomekite, nebent turite 1 mln ir ji skirsite statyboms, tada viskas valio, sveikinu ir pirmyn, bet jei tu pinigu neturite ir galvojate statytis minimum 5 metus, tai manau vistiek milijono per metus nesutaupysi, nors ir tik kruopas valgytum. Pamastykite vien kiek duru vidiniu reiks, kokio dydzio vonios kambariai (jie tikrai brangiai kainuoja isirengti), kampiniai terasos langai salcio tiltas ir kaina
Butu gerai, kad parasytumet sioje temoje, kai ipusesit statybas... ir nekeikit saves, kad nepaklauset patarimu
Mes kuomet pradejom planuoti statyti, taip pat uzklausiau sioje temoje ar realu pasistatyti 160 kv nama uz 360 kT (be gerbuvio), gavau atsakymu, kad realu. Namas musu jau ipusejo, matom, kad i ta suma tilpsim, aisku gal teks atsikraustyti be keliu neturimu spintu, bet cia jau juokas
As viska suprantu, tik jau labai puolate mane, del kvadratu, del isdestymo, na, man, atvirai, nekliuna isdestymas vidaus, nezinau, gal esu visai zalia, o gal laikausi savo nuomones...zodziu, subalamutinot mane projektas beveik baigtas ir kazin ar architektas tures kantrybes ka nors keisti tai balkonus ismetem, tai vel ka...
Ne zodzio neparasot apie namo silumines savybes, kaip siltintas ir tt. Kokie nuostolii - kt tariant kiek tonu dyzelio sezonui reikes, ar keliu miskoveziu malku
Mane tai niekas neikalbetu statytis 25 m2 koridoriu/hola, arba 15m vonia. Na tokiuose rumuose - gal tai norma...
Mane tai niekas neikalbetu statytis 25 m2 koridoriu/hola, arba 15m vonia. Na tokiuose rumuose - gal tai norma...
QUOTE(knopke* @ 2014 10 25, 14:31)
As viska suprantu, tik jau labai puolate mane, del kvadratu, del isdestymo, na, man, atvirai, nekliuna isdestymas vidaus, nezinau, gal esu visai zalia, o gal laikausi savo nuomones...zodziu, subalamutinot mane projektas beveik baigtas ir kazin ar architektas tures kantrybes ka nors keisti tai balkonus ismetem, tai vel ka...
QUOTE(knopke* @ 2014 10 25, 16:31)
projektas beveik baigtas ir kazin ar architektas tures kantrybes ka nors keisti tai balkonus ismetem, tai vel ka...
Už tai jis pinigus gauna, kad padarytų Jums tinkantį gerą projektą. Kokia kalba čia gali būti apie kantrybės neturėjimą
QUOTE(knopke* @ 2014 10 25, 16:31)
Baikit, niekas nepuola, bet draugiskai sako Jei sakytumete, turiu pinigu, tai valio - statykite hola 25 kv - ji reik irgi sildyti ir irengti. Tiesiog visi sako, kad bus brangu ir pastatyti ir isirengti ir sildyti.
QUOTE(knopke* @ 2014 10 25, 14:31)
Kol dar nevelu visi stengiasi apsviesti, kad tokia didybe pastatyti ir eksplotuoti bus didele prabanga, kai bus islieti pamatai, stoves sienos ir galbut uzdetas stogas ir pinigai baigsit, va cia jau bus velu. Kaip sakoma"pradejom gerai gyventi ir pinigai baigesi". Man tai labai noretusi, kad knopke po statybu cia uzsuktu, taciau kazkaip kuzda nuojauta, kad kojos cia daugiau nekels.
QUOTE(Kava&arbata @ 2014 10 25, 12:53)
Uz 600 pasistatysit dideli nama, labai ekonomiska (vidus irgi labai ekonomiskas). zodziu tursite dideli nama su labai pigiu vidumi
Ne tik vidus bus pigus, bet ir išorei bus pataupyta. Ta prasme, kad nebus namas labai šiltas, nes EPS bus ne daug, langai bus ne patys geriausi, šildymas dyzeliu, nors galima turėti komfortą ir t.t. Niekaip neįsibvaizduoju, kad galima tikrai komfortišką 300 kv. namą pastatyti už 600 000 Lt. Aš už 550 000 - 600 000 Lt žadu pasistatyti savo 155 kv. m. labai šilto, bet gerai įrengto namo. Čia jau su tvora, sutvarkyta aplinka, vidaus apdaila, baldais ir t.t. OK, šiam momentui esu išleidęs apie 280 000 - 290 000 Lt (turiu labai tikslią buhalteriją ir galiu surašyti kiekvieną namo mazgą atskirai, reikia tik pasedėti, nes viskas ranka rašyta). Čia kaina tik namo be sklypo, projekto. Vidus iš esmės paruoštas apdaila. Trūksta stogo apšiltinimo, vėdinimo. Iš lauko trūksta apie 33 kv. klinkerio, pamato klinkerio. Dar trūksta šildymo sistemos, nuotekų, vandens. Vaizdelis kol kas toks.
Daugelį medžiagų gavau žiauriai pigiai. Nenoriu girtis, bet labai padėjo šitas straipsnis apie mano namą. Netaupiau tik meistrų sąskaita. Su kaikuriais apsigavau, su kitais išėjo labai gerai - galiu rekomenduoti.
Žodžiu, namas kainuos, manau, apie 550 000 Lt. O tai reiškia, kad 1 kv. m kaina bus apie 1000 eurų arba 3500 Lt. Čia jau su tvora. Tarkime parketlentes turėčiau gauti po 70 Lt ar pigiau, o parduotuvėje jos kainuoja 250 Lt. Tikrai neklauskit, niekam daugiau nepadėsiu.
Gal per daug čia viską atvirai pasakoju, bet gero.kokybiško namo pigiai nepastatysi. Aišku mano namas nestandartinis, nes labai šiltas. Bet tas šiltumas papildomai kainuos kokius 50 000 Lt. Vadinasi, kokybiškas namas - tikrai brangus dalykas.
Papildyta:
QUOTE(knopke* @ 2014 10 25, 15:31)
Mes jūsų tikrai nepuolama. Tik norime pasakyti, kad savo namo, kokį suprojektavote be 800 000 - 1 000 000 Lt nepastatysite. O jei dabar tos sumos neturite, tai prie namo vargsite kokius 5-10 metų. Kai pamatysite, ką reiškia statybos ir kaip statybininkai ėda jūsų nervus (kartoju net ne pinigus, o nervus), pagalvosite, kad gal geriau buvo mažesnis. Taip sako didžioji dauguma pinigais neaptekusių žmonių, kurie jau praėjo namo statybas. Ir dar jie prideda: jei galėčiau, statyčiau mažesnį. Tai štai mes jus ir norime paprotinti kol nevėlu.