Na,o tai kaip isspresti kamareliu nebuvima,jei ju reikia? Sveciu nevesime i savo wc,skalbyklos reikia,sandeliuko reikia...susisuko galva jau man...koridorius butu vienas tokiu,kur izvelgiu beda,bet tuomet nebus sienos antram aukstui😃
Mums ziurint,tai viskas kaip ir puiku ir tvarkinga,o vat kai pazerta tiek komentaru...
II a. 17 patalpa nereikalinga, nes tiesiog beprasmė, antras wc mini - nereikalingas. Jau dvi nereikalingos patalpos. Gal jums labai svarbu du atskiri wc vienas šalia kito? Kokią funkciją atlieka antrasis mini? Tai čia tik antrojo aukšto nereikalingumai. O pirmame tai ten jau daug paminėta.
QUOTE(knopke* @ 2014 10 25, 00:06)
Sveciu nevesime i savo wc,skalbyklos reikia,sandeliuko reikia...susisuko galva jau man...koridorius butu vienas tokiu,kur izvelgiu beda,bet tuomet nebus sienos antram aukstui😃
Mums ziurint,tai viskas kaip ir puiku ir tvarkinga,o vat kai pazerta tiek komentaru...
Man tai įdomu, kiek Jūs svečių priiminėsit per metus, jei jiems atskiro kambario ir WC rekia .
Mes tai statėm namą ne dėl svečių, o dėl savęs. Mes esam 5 asmenų šeima, gyvenamo ploto (čia su voniomis, atmetus tik garažą ir techninę patalpą/skalbyklą) ~164m2 - per akis . Daugiau tikrai nereikia.
Turim ir drabužines (prie tėvų miegamojo ir prie holo - lauko drabužiams), ir sandėliuką prie virtuvės (neseniai čia buvo aiškinama, kad geriau spinta vietoj sandėliuko, bet man tai nesulyginami dalykai ), skalbyklą sujungėm su technine patalpa (kadangi šildymas geoterminis, ta patalpa švari), jokio antro aukšto, ka papildomai sienų jam nereikėtų . Erdvės belekiek, nes aukštesnes lubas darėm.
Man rodos, Jūs užsiciklinot kažkurioj vietoj...
Juodai, tame konkrečiam projekte buvo paminėta, kad spinta geriau, bet ne apskrtai.
knopkės projekte daryti uždarą virtuvę su papildomu uždaru sandėliuku - sviestas sviestuotas, matrioška. Gal tikrai reikia to sandėliuko.
Papildyta:
knopke, šiek tiek pasigilinkite į tai kas rašoma: "Ir dėl tų 2000 Lt/m2, neklaidinkit žmonių. Nesamonė, nepastatysit už tiek! Nedarom pas save nieko ypatingo, nei klinkerių fasade, nei įmantrių keliašlaičių stogų. Bet samata 350000 Lt jau siekia. Ir dar net sienos viduje neglaistytos. Tiesa, 160 m2 iš kurių 40 m2 garažas, kuriam nei vidaus apdailos nei grindų nereikia. Dar - jei gruntas prastas, vandeningas, namas suprojektuotas žemumoje, pamatas gali kainuoti 40000-50000 Lt (kas pas mus ir buvo). Šito įtariu taip pat neįvertinat. Apie lauko darbus net nekalbu. Jei gyvenime kastuvo neteko laikyti, turbūt neįsivaizduojat ką tai reiškia sukasti žemę, išvelėti, išlyginti, pagaliau veją užsodinti. Apie tvorą nekalbu.Taigi, sėkmės statant."
http://www.manonamai...7#ixzz3H6N5JMy0
O tai metų senumo komentaras, kainos jau kitos ir toliau brangsta statybos. Kol rankose turėsite visus leidimus, tai kainos dar kis. Tai ir skaičiuokite realiai, o ne utopiškai, kiek jums kainuos jūsų svajonių lizdelis. Nes ta suma, kaip jau rašiau, nereali ir ją galite pamiršti. Pas mus apjuosti tvora dvidešimt arų kainuos sumoje net ne 30 t. eu, o daugiau, čia su vartais ir elektronika. Patikėkit, nieko ypatingo, absoliučiai nieko, jokios prabangos. O kur dar aplinkos sutvarkymas, visokios trinkelės, apšvietimas, veja, augalai ir kt..
knopkės projekte daryti uždarą virtuvę su papildomu uždaru sandėliuku - sviestas sviestuotas, matrioška. Gal tikrai reikia to sandėliuko.
Papildyta:
knopke, šiek tiek pasigilinkite į tai kas rašoma: "Ir dėl tų 2000 Lt/m2, neklaidinkit žmonių. Nesamonė, nepastatysit už tiek! Nedarom pas save nieko ypatingo, nei klinkerių fasade, nei įmantrių keliašlaičių stogų. Bet samata 350000 Lt jau siekia. Ir dar net sienos viduje neglaistytos. Tiesa, 160 m2 iš kurių 40 m2 garažas, kuriam nei vidaus apdailos nei grindų nereikia. Dar - jei gruntas prastas, vandeningas, namas suprojektuotas žemumoje, pamatas gali kainuoti 40000-50000 Lt (kas pas mus ir buvo). Šito įtariu taip pat neįvertinat. Apie lauko darbus net nekalbu. Jei gyvenime kastuvo neteko laikyti, turbūt neįsivaizduojat ką tai reiškia sukasti žemę, išvelėti, išlyginti, pagaliau veją užsodinti. Apie tvorą nekalbu.Taigi, sėkmės statant."
http://www.manonamai...7#ixzz3H6N5JMy0
O tai metų senumo komentaras, kainos jau kitos ir toliau brangsta statybos. Kol rankose turėsite visus leidimus, tai kainos dar kis. Tai ir skaičiuokite realiai, o ne utopiškai, kiek jums kainuos jūsų svajonių lizdelis. Nes ta suma, kaip jau rašiau, nereali ir ją galite pamiršti. Pas mus apjuosti tvora dvidešimt arų kainuos sumoje net ne 30 t. eu, o daugiau, čia su vartais ir elektronika. Patikėkit, nieko ypatingo, absoliučiai nieko, jokios prabangos. O kur dar aplinkos sutvarkymas, visokios trinkelės, apšvietimas, veja, augalai ir kt..
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 10 25, 00:46)
Juodai, tame konkrečiam projekte buvo paminėta, kad spinta geriau, bet ne apskrtai.
Galbūt, galbūt... Bet žinot kaip yra, jei žmogus žino, kad sandėliukas prie virtuvės geriau, tai ir daro jį, ir projektuojasi taip namą, kad jis tilptų normaliai (juk čia tema apie individualius projektus). O jei dėl kažkokių tai priežasčių nenori keisti pirminio projekto, tai bando pritempinėt prie jo viską...
Pas Knopkę sandėliukas nelogiškai padarytas , nes pro jį į virtuvę gaunas koridorius - visai nenaudingas plotas - apie tai jau rašiau anksčiau .
I a. durys durys durys, gali išprotėt vien nuo durų ir pasiklysti. Kam tos durys į koridorių ir iš koridoriaus? Ta prie tambūro sienelė, kažkas ten keistai. Tambūre durų beprotybė mini kamarėlėje. Svetainė su virtuve ir ta holo vieta su n durų duos vaizdo efektą kaip trijų kambarių bute Chruščioviniame name, kuriame daug mažų kambarėlių, viskas krūvoje, wc, kambarėliai, virtuvė ir dar kokia integruota spinta, dviejų durų. Ir vaikštai tarp tų durų.
Na, o tai jei nelieka wc mini - svecias, drauge ateje tures eiti i miegamaji, is jo i musu vonia?
tam ur daryta, kad nereiketu vaikscioti per musu erdve
Na, diskusija idomi
patarimai tikrai neblogi, priimu ir tuomet klausiu - kaip palikti visko ko norim ir tilpti i 200/250 kv?
Na, diskusija idomi
patarimai tikrai neblogi, priimu ir tuomet klausiu - kaip palikti visko ko norim ir tilpti i 200/250 kv?
Bet juk kalba ėjo apie II a. mini wc 21 patalpa, kokia jo paskirtis. Pirmame aukšte suprantama, juolab, kad jūs parašėte, kad padidinsite svečių wc, tai bus normaliau.
matot, as kai zinau, isigilinus, tai man nekyla klausimu, nes as zinau, kad ten vonia bendra, tik tualetas atskirtas sienele ir tiek, i duris nupiestas as nekreipiu demesio, nes kaip architektas siule, kad butinos durys is wc i vonia, mes nedarysime, tai tiesiog sienele, bet wc yra bendroje patalpoje
duru jis pripieses ivairiu, bet ne visur ju reikia pirmame aukste is holo i koridoriu
duru jis pripieses ivairiu, bet ne visur ju reikia pirmame aukste is holo i koridoriu
QUOTE(knopke* @ 2014 10 25, 08:52)
Na, o tai jei nelieka wc mini - svecias, drauge ateje tures eiti i miegamaji, is jo i musu vonia?
Na, diskusija idomi
Na, diskusija idomi
Neberandu Jusu projekto
Pas mane 200 kv be garazo, tai drabuzines dideles (mano 9 kv), nes nekenciu spintu pirmame aukste irgi ne mazyte is tamburo. Vaiku kambariai po 14, skalbykla, vonios 9 ir 8, sveciu pirmame aukste 4 kv, virtuve 16, svetaine 42 ir t.t. Tikrai daug erdves ir patalpos nemazos Bet musu sklypo plotis tik 16 m, su visais apribojimais, taigi ne kazin ka ten nuveiksi.
Del to Jusu straipsnio, tai jis labai teorinis , kazkaip esu ant to rasytojo uzsirovus ir jis man samata skaiciavo, sunkiai jam sekesi, bet rezultate, be dalines apdailos jis galejo pasiulyti tik uz 1300 lt/1 kv ir tai tik gal jam iseis.
taip, sklypas mazas sukalme -+ kuoliukus pamatu ir tikrai nra daug vietos is sono, po 4 metrus iki ribos, prikyje lieka daug, uz namo mazokai, bet lysvelems uztktu...
neina is tel ideti pakeista plana, kur matosi geriau, antro auksto kambariai sumazeje ciut, vienas 17, viduriukas 14 ir soninis 19 desineje+ drabuzine
bendras plotas gaunasi 293kv
mane dabar sudomina, kaip islaikyti mano norus ir sumazinti iki 250 su garazu, nes garazas ir dvi patalpos uz jo, cia jau vyro sprendimas, katiline, kitoje - pasidejimas dviraciu ir panasiai, kietam kurui vieta
neina is tel ideti pakeista plana, kur matosi geriau, antro auksto kambariai sumazeje ciut, vienas 17, viduriukas 14 ir soninis 19 desineje+ drabuzine
mane dabar sudomina, kaip islaikyti mano norus ir sumazinti iki 250 su garazu, nes garazas ir dvi patalpos uz jo, cia jau vyro sprendimas, katiline, kitoje - pasidejimas dviraciu ir panasiai, kietam kurui vieta
QUOTE(knopke* @ 2014 10 25, 09:28)
taip, sklypas mazas sukalme -+ kuoliukus pamatu ir tikrai nra daug vietos is sono, po 4 metrus iki ribos, prikyje lieka daug, uz namo mazokai, bet lysvelems uztktu...
Radau Jusu projekta su patalpu isdestymu blogai, pas Jus vien holas su kolidoriumi virs 25 kv Norai tie Jusu neipatingi, bet architektas negudrus. Kaip ir rasiau mano vonios didesnes ir drabuzines nemazos, o i 200 telpame.
Kitas dalykas, jei siai dienai Jus norite sitokio namo, tai bent statykite ji taip, kad su laiku ji galetumete padalintti i du kotedzus arba i du skirtingus butus, tai su laiku bent jau gal vaikai su seimyna gyventu.
Kurenima numatete taupu ir ne pati konfortiskiausia, o namui skirsite dideli biudzeta Tas namelis maziausia 650 000 kainuos, tai gal geriau sumazinkite ir koki geotermini sildyma pasidarykite. (atsisakysite patalpu laikyti kura, uztektu mazytes katilines)