As visai nepykstu,tik vis bandau suprasti,ar tai toks jau blogis didelis namas nes vien minusai is kitu puses,aisku,sutinku,mes esame zali,jusu dauguma gyvena ar jau baigia statybas,bet nereikia pamirsti,kad kiekvienam skirtingai.del kastu - turbut visi zinom,kad eigoje samata padideja 20 - 30 %
Dideliam namui 1m2 salyginai pigesnis, Bet ne paciam statant, 1m2 virs 2T tikrai bus, jei ne 2,5...
Bet gal nereikia kritikuoti zmogaus noru. 1mas nama vis zinom kam
Bet gal nereikia kritikuoti zmogaus noru. 1mas nama vis zinom kam
QUOTE(cibulis @ 2014 10 24, 20:55)
Nelabai įsivaizduoju kaip 300 kv. m namą galima pastatyti už 500 000 Lt. 1 kv. kaina 1666 Lt. Čia be apdailos ir tai C klasės namukas. O dabar jau privalomas B klasės namas. Kažkur čia man galai nesueina. 600 000 Lt jau panašiau, bet gali būti per mažai.
Jūs nepykite, mes jums norime tik gero.
QUOTE(cibulis @ 2014 10 24, 20:55)
Nelabai įsivaizduoju kaip 300 kv. m namą galima pastatyti už 500 000 Lt. 1 kv. kaina 1666 Lt. Čia be apdailos ir tai C klasės namukas. O dabar jau privalomas B klasės namas. Kažkur čia man galai nesueina. 600 000 Lt jau panašiau, bet gali būti per mažai.
Na Mindaugeli, uz tiek galima pastatyti be apdailos, na zymiai pigiu, taciaube apdailos, taciau, kai prasides, isorine-vidine apdaila , o dar aplinka.............................................................................................................................
nemegstu mazu erdviu taciau gyvenant keturiese paskaiciavau,kad uztektu siu patalpu dydziu:
Tevu Miegamasis 15
Vaik.kamb 15
Vaik.kamb 15
Virtuve bendrai su svetaine 35...40
Sandeliukas 5
Vonia ir wc kur telpa skalbykle ir dziovykle 10
Tamburas su spinta rubams 10
Katiline 10
Na plius minus 1 kv galit dar nuimt arba pridet prie patalpu.
Gauname apie
120 kvadratu plius garazas 2 masinom 36 kv
Bus 156 viso na dar kolidoriui ar laiptinei 14 kv is viso 170 kv
P.s o kur darbo/ sveciu kambarys ?
Tevu Miegamasis 15
Vaik.kamb 15
Vaik.kamb 15
Virtuve bendrai su svetaine 35...40
Sandeliukas 5
Vonia ir wc kur telpa skalbykle ir dziovykle 10
Tamburas su spinta rubams 10
Katiline 10
Na plius minus 1 kv galit dar nuimt arba pridet prie patalpu.
Gauname apie
120 kvadratu plius garazas 2 masinom 36 kv
Bus 156 viso na dar kolidoriui ar laiptinei 14 kv is viso 170 kv
P.s o kur darbo/ sveciu kambarys ?
QUOTE(knopke* @ 2014 10 24, 23:00)
As visai nepykstu,tik vis bandau suprasti,ar tai toks jau blogis didelis namas nes vien minusai is kitu puses,aisku,sutinku,mes esame zali,jusu dauguma gyvena ar jau baigia statybas,bet nereikia pamirsti,kad kiekvienam skirtingai.del kastu - turbut visi zinom,kad eigoje samata padideja 20 - 30 %
Jei tai, ką turite, tinka ir patinka beigi suvokiat, kad statyboms pagal esamą projektą reikės ne 500-600 t., o greičiau 700-800 t. litų (ir tokias sumas sugebėsite skirt), tai viskas ok. Aš perpjaustyčiau pirmą aukštą iš esmės, bet nežinodamas visos situacijos (namo orientacija, kaimynai, aplinka ir t.t.) nesiimu kažko siūlyt.
QUOTE(knopke* @ 2014 10 24, 22:00)
Kai prieš 5-6 metus pradėjau galvoti apie namą, tai irgi buvo kažkas panašaus. Buvau nuvažiavęs tokį namą net gyvai apžiūrėti ir man irgi nepasirodė, kad labai nedidelis, optimalus. Bet kuo toliau domėjausi, tuo greičiau keitėsi supratimas. Galiausiai priėjau išvados, kad geriau mažesnis, bet labai šiltas namas. Kol kas nesigailiu savo sprendimų.
Beje apžiūrėjau tikrai daug gyvai pastatytų namų. Tai neblogas būdas pažinti savo norus. Gali būti, kad ir jūs prieisite panašios išvados po 10-15 metų, bet bus vėlu. Gal geriau dabar susimąstyti ir padaryti protingus sprendimus.
Turiu vieną kontrolinį klausimą: kokius namus reikės statyti nuo 2016 m?
Papildyta:
QUOTE(Noriukas5 @ 2014 10 24, 22:06)
Na Mindaugeli, uz tiek galima pastatyti be apdailos, na zymiai pigiu, taciaube apdailos, taciau, kai prasides, isorine-vidine apdaila , o dar aplinka.............................................................................................................................
Tai ir aš sakau, kad biudžetas stipriai augs. Pats jau matau, kaip namas valgo pinigus. Tiesiog ryja.
knopke, jūsų sąmata utopinė. Pradėkime nuo to Mūsų namas kiek didesnis už jūsų planuojamą, bet suprojektuotas taip, kad telpa jūsų atsisakyta pirtis (su papildoma poilsio zona), nėra tiek "kamarėlių", na yra tos erdvės, bet mes žinome ir prieš pradėdami žinojome, kad tai tikrai nekainuos iki mln., ne vien statybos, bet ir įrengimas, o jūs skaičiuokite su apdaila, kad tai kainuos. Jūsų projekte yra labai daug "durnų" patalpų, pradėkite nuo to. O tai papildomos sienos, jų apdaila, visokios plytelės ir dažymai. Ir visos tos durnos patalpos yra beprasmės, nes jos nefunkcionalios ir gyvenimo kokybės jums iš esmės nepagerins.
Sveciu kamb antrame aukste,o darbo k.nera
Kur jus izvelgiate durnas kamareles?
Kur jus izvelgiate durnas kamareles?
Auksinis straipsnis buves ziniu portale bet cia radau greiciausiai,kuri as skaitau ir skaitau tai padejo man nusileist ant zemes ir neprisisvajot cia daug auksiniu patarimu:
http://www.manonamai...e.d?id=61302657
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 10 24, 22:13)
Mūsų namas kiek didesnis už jūsų planuojamą
O man atrodė, kad jūsų ne toks didelis. Beje, kokia namo kvadratūrą? Gal galima užmesti akį į išplanavimą?
Papildyta:
QUOTE(copter @ 2014 10 24, 22:14)
Auksinis straipsnis buves ziniu portale bet cia radau greiciausiai,kuri as skaitau ir skaitau tai padejo man nusileist ant zemes ir neprisisvajot cia daug auksiniu patarimu:
Šitas straipsnis geras. Man irgi patiko.
Šitas straipsnis geras. Man irgi patiko.
[/quote]
Ka tik dar karta perskaiciau ta straipsni !!! Cia yra topu topas !
100 %
320 kv.m, su garažu čia, bet vyras norėjo dar erdvesnio, šiek tiek "nuraminau" apsukas. Situacija aiški. Namas pastatytas, įrenginėjamas, todėl ir projekto nekelsiu, nes jis nebus nei keičiamas, nei ką, apčiupinėti jo nebereikia, post factum.
knopke, pas jus vien kamarėlės su mini wc, kam tiek daug mini ir besidubliuojančių patalpų? Projektas nefunkcionalus, tai yra esminė problema. Jis ir ne prabangus, nes prabangiuose aukštos klasės projektuose nėra tiek mini ir kamarėlių, ten erdvės ir daug vietos. O čia kažkaip sumalta ir padaryta brangi ekonom klasė.
knopke, pas jus vien kamarėlės su mini wc, kam tiek daug mini ir besidubliuojančių patalpų? Projektas nefunkcionalus, tai yra esminė problema. Jis ir ne prabangus, nes prabangiuose aukštos klasės projektuose nėra tiek mini ir kamarėlių, ten erdvės ir daug vietos. O čia kažkaip sumalta ir padaryta brangi ekonom klasė.