Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 13 dalis

As tai siulyciau knopkei uzsukti cia, kai pasistatys nama ir tada pasakyti savo nuomone apie savo nama, pas mane viso - 155 kv.m. n kieme dar bus auto stogine ir prie jo 12 kv.m. sandeliukas, vietos sociai, gyvename mes su zmona, du vaikai ir du sunys su jiems atskiru kambariu, vietos sociai, nera vaiku kambariu po 20 kv.m. uztenka ir po 12 kv.m. Kaimynas pasistates nama su rusiu, viso galbut kokie250 kv.m. tai klausia, kaip pas tave viskas telpa, papriausciausias atsakymas- "senas sudas metamas lauk ir viskas" Siaip siu metu kainomis jos namelis su sklypu kainuos apie 700-800 t. lt min. pigiau neissisiuks ir nereikia lia lia, as taip pat galvojau pigiau issisukti taciau virsijau 100 t. lt. ir tai 90 proc. medziagu buvo imta dideles prekybines st. medziagomis vardu ir prie tos saskaitos pridetas vienas litas, su tokiu antkainiu buvo perkamos medziagos, nuo kuriu statybininkai galvas kasydavos, negali buti tokiu kainu, ir kvadratas isejo virs 2000 lt. cia be sklypo. Visi mes galvojame, kad esame gudresni, protingesni uz kitus ir t.t., taciau realybe visus pastato i savo vietas.
Atsakyti
QUOTE(knopke* @ 2014 10 24, 21:11)
Musu buvo norai,o jis juos sudeliojo turedamas asmenines patirties,kur geriau ka daryti,bet erdves reikalingos mums,atsisakeme veliau jo suprojektuotu terasu,pirciu viduje biggrin.gif
Virtuve ir vonia buvo mano sprendimas,mano darbas ir sukasi virtuveje,namuose
bute turime 3 kv vonia - ir kur jums vietos gana?ryte dviems vaikams valytis dantis katastrofa biggrin.gif
O koridorius reikalingas del atraminiu sienu antram aukstui

Jūsų norai, bet architektas neprašytas dar ir pirtį, terasą įkalė. Tikrai užsirovėte ant architekto giganto. Jūs gerai nežinote, ko norite. Architektas iš gigantų giminės ir turite namą monstrą. 3 kv. m vonia mažoka, bet juk tokios name ir neturėsite.

Papildyta:
QUOTE(Noriukas5 @ 2014 10 24, 21:14)
As tai siulyciau knopkei uzsukti cia, kai pasistatys nama ir tada pasakyti savo nuomone apie savo nama, pas mane viso - 155 kv.m.

Aš lygiai tą patį galiu pasakyti: atvažiuokite gyvai pažiūrėti mano 137 kv. m. (grindų plotas - 150 kv. m). Daugiau nei sočiai. O jei dar protingai su spalvomis pažaisti, baldus apstatyti bus tikrai labai erdvu.
Atsakyti
Terasu norejome mes,kai atsisakeme,keite namo vizualizacija,pirtis buvo jo pasiulymas,kurio mums nereikejo,ir tikrai ne gigantas biggrin.gif nes ne karta sedejome,svarsteme ko reikia,ko ne...rusio atsisakeme pakalbeje su meistrais...
Atsakyti
Niekas nesako, kad namas erdvus yra didis blogis, taciau, kai zmones pasako, kad piniginiai istekliai yra ribota, tai"sorryy"", kol ne velu sumastykite, nes veliau kauksite, kaip "" breznyko kale"
Atsakyti
QUOTE(knopke* @ 2014 10 24, 21:11)
O koridorius reikalingas del atraminiu sienu antram aukstui

Antrame sukste ir man daugokai atrode vietos,deja,pakeisti nebuvo galima,nes spacia keistusi taip,kaip mes nenorime

O del piniginiu reikalu - cia ir priklauso nuo daug ko,statyti planuojame ne vienus metus,pagal lesas ir as esu is taupiuju,kur visada ieskau geriausio varianto,sprendimo,teko paskaiciavus atsisakyti ir klinkerio,terasu

Nemanau,kad tai rumai bus,ttiesiog erdvus ir patogus namai,jei butu noreta taip kaip pilna kartotiniuose namuose,butume nedare individualaus

Prieštaraujate pati sau. Norite mažinti erdves, bet pirmo aukšto nenorite mažinti. O namas konkrečiai per didelis.

Manau, kad jau užprogramavote save vargams: statysite ne vienerius metus, taupysite, norite ne kartotinio, erdvaus. Turėsite daug vargo, o rezultatas gali nuvilti.

Be to, mano namas tikrai ne kartotinis, bet jis nėra labai didelis.

Kiek namų esate apžiūrėję gyvai? Kokiuose meistuose žiūrėjote? Pravažiuokite ir dar kartą pažiūrėkite, kad vėliau nesigailėtumėte.

Beje, taip ir nepasakėte, kiek planuojate išleisti namo statybai? Manu supratimu bent 2500 Lt turėtų būti. 303x2500 ir turim 755 225 Lt. O kadangi dažnu atveju apsiskaičiuojama, tai tikrai priartėsite prie 1 mln. Lt. O rezultatas bus: didelis, brangiai kainavęs ir gana nelikvidus rinkoje statinys. Šildysite kuo namą? Kietu kuru? Dideli kietu kuru šildomi namai mažiausiai domina pirkėjus. Dauguma renkasi geriau mažesnį, bet šiltesnį, mažiau aptarnaujamą namą. Bet jūs tikriausiai iš tos mažumos, kuriems reikia daug. Tada jau tikrai nesuoptimizuosime namo. Reikia keisti projektą iš esmės. Gal net architektą. Paprašykite architekto, kad jis padarytų kokių 150 kv. m. namą be garažo. Pažiūrėkite ar jis gali. Gal ne ten papuolėte.

Taip pat įsivaizduokite, kad namo nebaigiate statyti ar pastatytą norite parduoti (viską reikia įsivertinti). Ar jūsų vietovėje bus paklausus didelis namas su kietu kuru? Ar atsiimsite investuotus pinigus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 24 spalio 2014 - 21:30
Na,o as norejau pasakyti,kad taupyti reikia,statai 150 ar 300 kv nama,jei kalbesime apie marmuro grindis,stalvirsius,tai taip...tokiu viziju neturiu,bet kad skaiciuosime,tai beabejones...o cypti galima ir 100 kv name,ziurint ko reikia kam

Na,sioje temoje turbut tik zmones statantys iki 200 kv biggrin.gif
Vaiku kambarius,taip,norejome sumazinti iki 15 kv,bet kaip minejau,del pirmo auksto nebuvo galima

Namu apziurejome ne viena,ir kiekvieno poreikiai buvo skirtingi,pas ka virtuve 8 kv,drabuzines 4 kv,pas kitus namas kaip butas,80 kv,treti turi gigantus,cia vel gi...kam ko reikia...kitos moterys 6 aruose turi namuka ir bedavoja,kad vajei kiek vietos daug,kaip aplinka susitvarkyt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knopke*: 24 spalio 2014 - 21:38
QUOTE(knopke* @ 2014 10 24, 21:30)
Na,o as norejau pasakyti,kad taupyti reikia,statai 150 ar 300 kv nama,jei kalbesime apie marmuro grindis,stalvirsius,tai taip...tokiu viziju neturiu,bet kad skaiciuosime,tai beabejones...o cypti galima ir 100 kv name,ziurint kobreikia kam

Supratau. Jums ne patarimų reikėjo kaip sumažinti namą, o pritarimų, kad didelis namas gerai. Čia tokių mažuma. Dauguma už optimalius namus. Jūs tiesiog norite savo įtikinti, kad namas nebus per didelis. Mano supratimu namas didelis, neoptimalus ir ne visai protingai suplanuotas. Projektą reikia perdaryti iš esmės, jei norite mažinti erdvę. Užduotis įmanoma, bet pradžiai jūs turite susiprasti savo poreikiuose, galimybėse.

Galimybės sako, kad taupysit, ilgus metus statysite, o norai, kad reikia didelio, erdvaus. Štai jums ir nesueinantys galai.

Atsakyti
QUOTE(knopke* @ 2014 10 24, 21:30)
Na,o as norejau pasakyti,kad taupyti reikia,statai 150 ar 300 kv nama,jei kalbesime apie marmuro grindis,stalvirsius,tai taip...tokiu viziju neturiu,bet kad skaiciuosime,tai beabejones...o cypti galima ir 100 kv name,ziurint kobreikia kam

Siūlyčiau tamstai truputį pasiskaityti pradžiai straipsnius http://www.statybustudijos.lt/, gal net nueiti į jų organizuojama seminarą, ten su tikromis samatomis pamatysit palyginimus. Gal tada akys prasveses.
Atsakyti
Pritarimo man nereikejo,pastabas priemiau,apmasciau,bet tikrai rytoj nebegsiu pas architekta keisti projekto,mums jis tinka ir patinka,tiesiog diskutuoti galima? Ar cia visi kaip susitaria i vienus vartus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knopke*: 24 spalio 2014 - 21:45
QUOTE(knopke* @ 2014 10 24, 22:43)
Pritarimo man nereikejo,pastabas priemiau,apmasciau,bet tikrai rytoj nebegsiu pas architekta keisti projekto,mums jis tinka ir patinka,tiesiog diskuruoti galima? Ar cia visi kaip susitaria i vienus vartus?

O tai bet tačiau kiek gi vis tik planuojate išleisti namo statybai?
Atsakyti
O as gal dar tureciau pasakyti kiek isleidziam maistui,rubams?biggrin.gif
Samata padaryta siandien dienai tarp 500 -600,kaip visi zinote,nuspeti kaina ar ja apskaiciuoti-ypatingai sunku
Atsakyti
QUOTE(knopke* @ 2014 10 24, 21:48)
O as gal dar tureciau pasakyti kiek isleidziam maistui,rubams?biggrin.gif
Samata padaryta siandien dienai tarp 500 -600,kaip visi zinote,nuspeti kaina ar ja apskaiciuoti-ypatingai sunku

Nelabai įsivaizduoju kaip 300 kv. m namą galima pastatyti už 500 000 Lt. 1 kv. kaina 1666 Lt. Čia be apdailos ir tai C klasės namukas. O dabar jau privalomas B klasės namas. Kažkur čia man galai nesueina. 600 000 Lt jau panašiau, bet gali būti per mažai.

Jūs nepykite, mes jums norime tik gero.
Atsakyti