Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 13 dalis

QUOTE(cibulis @ 2014 10 21, 12:07)
Virtuvė yra pietų-vakarų pusėje. Vasarą gali būti per karšta.

Iš tambūro eidamas atsiremi tiesiai į svetainės fotelį. Kažkaip nejauku. Aš bent jau nenorėčiau sėdėti ant tokio sofkės.

QUOTE(cibulis @ 2014 10 21, 12:29)
Taip primityviai, kaip pasakiau, tikrai nepavyks apversti. Mano mintis buvo tokia, kad projektuojant namą labai geras dalykas, jei pagalbinės patalpos eina į šiaurę, o gyvenamosios į pietus. Jūsų atveju reikėtų kelias patalpas sukeisti vietomis, bet tikrai ne taip primityviai, kaip pasakiau. Čia jau architektas į projektą turi pažiūrėti iš esmės.

Na vis ziuriu as ta musu plana, virtuve gi iseina i siaures vakarus, katiline ir sandeliukas taip pat i siaure.

Del tos sofos - o kodel jums nejauku butu? Mintis buvo, kad ieini ir matai zidini g.gif
Atsakyti
QUOTE(Extraordinary @ 2014 10 21, 12:07)
Na vis ziuriu as ta musu plana, virtuve gi iseina i siaures vakarus, katiline ir sandeliukas taip pat i siaure.

Del tos sofos - o kodel jums nejauku butu? Mintis buvo, kad ieini ir matai zidini  g.gif

Atmeskite garažą ir už jo esančius sandėliuką, katilinę. Imkite tik šiltą namo dalį. Tokiu atveju svečių/darbo kambarys išeina šiaurėje. Antrame aukšte tas pats. Ten net du kambariai išeina į šiaurę. Bet primityviai namo neapversite. Reikia projektuoti iš esmė naujai. Galbūt ir viskas gerai, nes šiaurę turite labai gražų vaizdą ar norite miegamuosius paslėpti nuo gatvės, bet jie beveik negaus saulės. Čia jau jums spręsti.
Atsakyti
QUOTE(Extraordinary @ 2014 10 21, 12:20)
Dekoju, del WC net nesusimastem, labai gera pastaba.
Bet apvertus nama, tamburas liks namo gale, norint ieiti i nama, teks aplink ji visa apeiti, ar as kazko nesuprantu?  g.gif

Jei daug nenorite keisti, tai tas wc visvien i svetaine bus g.gif , vienintele iseitis wc sukeisti su laiptine ir i wc eiti is tamburo. Antrame aukste irgi niekas nesikeistu, tik skalbykla su laiptais. Bet cia kas kam patinka, as turbut geriau is tamburo i wc eiciau, nei tiesiai i svetaine doh.gif - o jei dar sveciai ir visi valgo ir i wc eina, durys darinejasi ir t.t.

Del vaiku kambariu, kambariai tikrai dideli, klausimas ar tokiu reikia? O vonia 2 vaikams man atrodo mazoka ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kava&arbata: 21 spalio 2014 - 13:01
as visa garazo dali (saltaja namo dali) slinkciau zemyn bent 30cm. gal net sulyginciau su namo priekine dalimi.
Duris is tamburo i garaza pradarius matysite garazo vartu begelius... (jei desite standartinius pakeliamus vartus) jie susiaurins praejima bent 15cm... smile.gif nemanau kad tai prides patogumo wink.gif
Atsakyti
Jaučiu, kad tuoj mes čia priprojektuosim... lotuliukas.gif Apversim namą, nustumsim garažą, sukeisim WC ir t.t. Bus naujas projektas.
Atsakyti
Sveiki,

matau Extraordinary namo plane spinta lauko rūbams numatyta tik tambūre. Man pačiai irgi priimtiniau būtų jei spinta tambūre būtų, o jau įėjus į namus nebūtų papildomų spintų. Bet kaip su rūbais šaltuoju metų laiku? Tambūre būtų šildomos grindys, bent jau taip planuotume.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 21, 13:27)
Atmeskite garažą ir už jo esančius sandėliuką, katilinę. Imkite tik šiltą namo dalį. Tokiu atveju svečių/darbo kambarys išeina šiaurėje. Antrame aukšte tas pats. Ten net du kambariai išeina į šiaurę. Bet primityviai namo neapversite. Reikia projektuoti iš esmė naujai. Galbūt ir viskas gerai, nes šiaurę turite labai gražų vaizdą ar norite miegamuosius paslėpti nuo gatvės, bet jie beveik negaus saulės. Čia jau jums spręsti.

Taip, taciau tik vienas kambarys turi langa i siaure, taip pat papildomai ir i kita puse. Bet jusu mintis, zinoma, gera, bandysiu pastumdyti kas gaunasi i siaure padejus vonias ir skalbykla. Siaures vaizdas kaimynai, nieko gero.

QUOTE(Kava&arbata @ 2014 10 21, 13:50)
Jei daug nenorite keisti, tai tas wc visvien i svetaine bus  g.gif , vienintele iseitis wc sukeisti su laiptine ir i wc eiti is tamburo. Antrame aukste irgi niekas nesikeistu, tik skalbykla su laiptais. Bet cia kas kam patinka, as turbut geriau is tamburo i wc eiciau, nei tiesiai i svetaine  doh.gif - o jei dar sveciai ir visi valgo ir i wc eina, durys darinejasi ir t.t.

Del vaiku kambariu, kambariai tikrai dideli, klausimas ar tokiu reikia? O vonia 2 vaikams man atrodo mazoka  ax.gif

Bus uzduotis architektui, manau, reikia keisti su darbo kambariu kazkokiu budu.
Galima po kvadrata nukirpti ir padidinti vonia, siandien dienai turim 1 vaika, tai bent penkmeciui vonios dydis butu pakankamas.

QUOTE(robertuxas @ 2014 10 21, 15:06)
as visa garazo dali (saltaja namo dali) slinkciau zemyn bent 30cm. gal net sulyginciau su namo priekine dalimi.
Duris is tamburo i garaza pradarius matysite garazo vartu begelius...  (jei desite standartinius pakeliamus vartus) jie susiaurins praejima bent 15cm... smile.gif nemanau kad tai prides patogumo wink.gif

Kadangi visiskai esu zalia garazo vartuose, tai pasitikslinu - sakote, kad garazo vartu begeliai uzstos duru praejima?

QUOTE(cibulis @ 2014 10 21, 15:43)
Jaučiu, kad tuoj mes čia priprojektuosim...  lotuliukas.gif Apversim namą, nustumsim garažą, sukeisim WC ir t.t. Bus naujas projektas.

Labai gerai, mano toks tikslas ir buvo biggrin.gif

QUOTE(konfetee @ 2014 10 21, 18:27)
Sveiki,

matau Extraordinary namo plane spinta lauko rūbams numatyta tik tambūre. Man pačiai irgi priimtiniau būtų jei spinta tambūre būtų, o jau įėjus į namus nebūtų papildomų spintų. Bet kaip su rūbais šaltuoju metų laiku? Tambūre būtų šildomos grindys, bent jau taip planuotume.

Planuoju didele spinta tambure ir papildomai kabykla, batu deze ar pan., kad atejus greitai nusimesti rubus. O ziema tikrai noretusi sildomu grindu, nes kiek sveciuose teke buti, tai labai salta kojoms, jeigu nesildoma.
Atsakyti
QUOTE(Extraordinary @ 2014 10 21, 19:34)

Kadangi visiskai esu zalia garazo vartuose, tai pasitikslinu - sakote, kad garazo vartu begeliai uzstos duru praejima?

Apribos praejima wink.gif
ziurekit foto user posted image

manyciau atims praejimo bent 15cm... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Extraordinary @ 2014 10 21, 20:34)
Bus uzduotis architektui, manau, reikia keisti su darbo kambariu kazkokiu budu.
Galima po kvadrata nukirpti ir padidinti vonia, siandien dienai turim 1 vaika, tai bent penkmeciui vonios dydis butu pakankamas.

Vienam vaikui pakanka smile.gif, jei galvojate apie antra, tai geriau iskart padidinti vonios kambari 4u.gif

Dar toks pastebejimas, kambariai nemazi, darbo kambarys pirmame aukste, vaiku kambariai, miegamasis, paziurekite ar jums uzteks vietos viskam susideti g.gif Antrame aukste, tai skalbykla turite, o pirmame aukste kur kokia sluota ir pan. dalykus desite? Ar viska tempsite is antro auksto, ar laikysite sveciu wc? Jusu tamburas didelis, as pasidaryciau vietoj spintos drabuzine, kurioje galesite ir kazka pasideti. Bet cia kas ka megsta, labai nepatinka man tos spintos stumdomom durim doh.gif doh.gif - jos visuomet atidarytos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kava&arbata: 22 spalio 2014 - 08:04
QUOTE(Kava&arbata @ 2014 10 22, 08:59)
Vienam vaikui pakanka  smile.gif, jei galvojate apie antra, tai geriau iskart padidinti vonios kambari 4u.gif  4u.gif

o kam? abu vaikai vienu metu maudytis neis. vonia - pats brangiausias kambarys name, "neuzsipleskit" papildomu kvadratu ten kur ju nereikia
Atsakyti
Man irgi atrodo, kad vaikų vonios didinti nereikia, nes nėra prasmės. Geriau jau didesni vaikų kambariai, nes vaikams tai ir svetainė, ir darbo kambarys, ir miegamasis biggrin.gif .
Tik dėl drabužinių vaikų norėjau pastebėti - dabar ten parodytos spintos kampu - nemanau, kad tai labai patogu, nes pats kampas gaunas sunkiai pasiekiamas.
Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 10 22, 09:03)
o kam? abu vaikai vienu metu maudytis neis. vonia - pats brangiausias kambarys name, "neuzsipleskit" papildomu kvadratu ten kur ju nereikia

Kaip ir sakiau, cia kiekvienas pagal poreikius 4u.gif Statant toki dideli nama, o vonioje wc ant kriaukles, kriaukle ant duso ir t.t. Nepersu sios minties, sakau ka as keisciau smile.gif

Pas mane du berniukai, tuoj bus dideli bernai, tai as iskart 2 kriaukles vonioje statau, kad eileje nestovetu lotuliukas.gif (bet cia tikrai pagal poreikius kiekvienam skirtingai)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kava&arbata: 22 spalio 2014 - 08:11