Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 13 dalis

Na va, čia viskas pagal poreikius. Mes kadangi nesam mėgėjai sėdėti baruose, tai namuose tokio dalyko kaip baras neturime ir neplanuojame, komfortiškiausiai jaučiamės prie stalo ir ne kitaip. Apskritai manau, kad tie barai yra atgyvena ir dar likęs 90-ųjų palikimas, kuris pamažu jau traukiasi iš interjerų. Kaip ir kabančios taurės virš stalo ir pan. detalės. Logiška, kad neskubate su baru, dar pagalvokite, gal jums jo visiškai nereikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 10 19, 11:59)
Apskritai manau, kad tie barai yra atgyvena ir dar likęs 90-ųjų palikimas, kuris pamažu jau traukiasi iš interjerų. Kaip ir kabančios taurės virš stalo ir pan. detalės. Logiška, kad neskubate su baru, dar pagalvokite, gal jums jo visiškai nereikia smile.gif

Gal ir ne visai teisingai tą vietą baru pavadinau. Bet architektas nupiešė štai taip.
Atsakyti
Tai teisingai supratau, apie tą patį. Gal dar pagalvokite dėl to, kokią konkrečią funkciją jis atliks. Ar tai kažkoks trumpas pokalbis su antra puse, kol ana virtuvėje suksis? Ar tai vieta, kur jūs dviese valgysite, susiglaudę, alkūnė prie alkūnės? cool.gif Dviese ten kažin ar sėdėsite. Tai gi, sėdės vienas žmogus. Ir dėl to reikia to baro? Tai gal verčiau sėdėkite (kaip balti žmonės) prie normalaus stalo ir nesukite galvos. O tą zoną palikite kaip darbastalį, dar kažką, kas bus funkcionalu, bet ten vargu ar sėdėsite.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 10 19, 12:31)
Tai teisingai supratau, apie tą patį. Gal dar pagalvokite dėl to, kokią konkrečią funkciją jis atliks. Ar tai kažkoks trumpas pokalbis su antra puse, kol ana virtuvėje suksis? Ar tai vieta, kur jūs dviese valgysite, susiglaudę, alkūnė prie alkūnės? cool.gif Dviese ten kažin ar sėdėsite. Tai gi, sėdės vienas žmogus. Ir dėl to reikia to baro? Tai gal verčiau sėdėkite (kaip balti žmonės) prie normalaus stalo ir nesukite galvos. O tą zoną palikite kaip darbastalį, dar kažką, kas bus funkcionalu, bet ten vargu ar sėdėsite.

Ačiū už nuomonę. Visai logiškai ir protingai kalbate. Būtinai pagalvosiu, kai ateis reikalas su virtuvės išplanavimu. Be to turime nusamdę dizainerę. Man dabar labiau rūpi stogo apšiltinimas ir šildymo sistemos paleidimas.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 10 19, 12:50)
Mano nuomone, niekam neperšu, bet didžiausia nesąmonė daryti dviejų stalų zonas, kas visiškai neracionalu ir griozdiška. Kai vienas stalas "virtuvinis", o kitas svečiams, neretai dvylikai personų. Reikia vieno normalaus, kuris esant reikalui didinasi, viskas. Arba tiesiog statyti vieną didelį stalą ir tiek. Nes kai du stalai ir dar sėdimos vietos prie baro ar stalviršio - salos, tai labai daug "stalų", zonų, be ryšio.

Tokiu būdu jau racionaliai išnaudojamos erdvės ir nereikia papildomų (brangių) kvadratų tam svečių stalui, aplink kurį didžiąją gyvenimo laiko dalį tik vaikščios ir dulkes šluostys, o realiai nebus naudojamas pagal paskirtį.
Papildyta:
Jau ištrinta? Gaila sad.gif Pramiegojau. Patiko ką ten kedenot dėl drabužinių.

parasykite el.pasta 4u.gif

baras ir mums buvo nupiestas, bt jo atsisakem, man zymiai jaukiau atrodo salele, kur su mergytems galesim gerti kava, o vakariene valgysime valgomajam, kai visi susirinks, baras - man taip pat atrodo, kad jau tampa senovisku akcentu
Atsakyti
subjektyvi @ gmail.com O čia slaptas planas, t.y. viešai po to nebus galima komentuoti ar kaip?
Atsakyti
komentuokit, tik nuotraukas istryniau biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki,
Projektuojames nama 12 aru sklype, artejam prie pabaigos. Kadangi labai daug patyrusiu ir protingu zmoniu skaito sita tema, tai turiu vilti, kad ir patarima viena kita duos biggrin.gif
user posted image

Patalpu plotai mums tinkami, kazko labai mazinti nesinori. Kadangi vyko diskusija didelis vs mazas namas, tai mes is tu, kurie komfortiskai jauciames didesnese erdvese.

Susakau man kilusias dvejones ir busimus pakeitimus:
1. Neapsisprendziu ar virtuveje reikia sandeliuko ar pakaks per visa siena iki lubu spintos tuo tikslu. Jei visgi daryti sandeliuka, kokia kv pakankama g.gif tiesa, dar vienas sandeliukas numatytas po laiptais.
2. Katilineje duru i lauka nebus.
3. Tarp virtuves ir valgomojo numatyta stumdoma pertvara, reikalui esant atsitverti.
4. 2.8 - tevu vonia neramina langas vonioje, lango as noriu, taciau jis iseina i kiema, kuris iseina i gatve, tai man sioks toks kompleksas, kad matys mane besirengiancia ar pan. Matinio stiklo as nenoriu, gal roletai geras sprendimas, nezinau ar nuo to man tas kompleksas sumazes biggrin.gif
5. 2.11 bus vonia, ne dusine. Vonios kambarys skirtas vaikams.
6. 2.6 skalbykla, buitine patalpa.

Labai laukiu jusu kritikos ir patarimu, namas pirmas, norisi isvengti klaidu 4u.gif

Patatalpu eksplikacija
Nr. Pavadinimas Plotas
1.1 Tamburas 8.52 m²
1.2 Svetaine 25.78 m²
1.3 Valgomasis 15.25 m²
1.4 Virtuve 16.54 m²
1.5 Darbo/sveciu
kamb.
15.04 m²
1.6 Vonios kamb. 5.85 m²
1.7 Katiline 6.90 m²
1.8 Pagalbine
patalpa
6.90 m²
1.9 Garažas 42.00 m²

Nr. Pavadinimas Plotas
2.1 Room 8.33 m²
2.2 Room 14.90 m²
2.3 Room 2.24 m²
2.4 Room 2.24 m²
2.5 Room 15.14 m²
2.6 Room 5.85 m²
2.7 Room 7.29 m²
2.8 Room 8.52 m²
2.9 Room 5.08 m²
2.10 Room 17.80 m²
2.11 Room 4.98 m²
235.15 m²
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Extraordinary: 21 spalio 2014 - 10:21
QUOTE(Extraordinary @ 2014 10 21, 11:17)
4. 2.8 - tevu vonia neramina langas vonioje, lango as noriu, taciau jis iseina i kiema, kuris iseina i gatve, tai man sioks toks kompleksas, kad matys mane besirengiancia ar pan. Matinio stiklo as nenoriu, gal roletai geras sprendimas, nezinau ar nuo to man tas kompleksas sumazes  biggrin.gif

Langas vonioje labai gerai, nereikia visada jungti šviesos, ir geriau dar kiek platesnį smile.gif . Dėl kompleksų - o kam yra langų rūbai? Kas Jums labiau prie širdies - roletai, romanetė, austrijetė ar žaliuzės (šiuo metu man medinės žaliuzės kažkaip gražu smile.gif ...).

Man nekaip atrodo, kad WC durys tiesiai į pietų stalą atsidaro... nei šis, nei tas...
Atsakyti
QUOTE(Extraordinary @ 2014 10 21, 10:17)
Projektuojames nama 12 aru sklype, artejam prie pabaigos. Kadangi labai daug patyrusiu ir protingu zmoniu skaito sita tema, tai turiu vilti, kad ir patarima viena kita duos  biggrin.gif
user posted image

Virtuvė yra pietų-vakarų pusėje. Vasarą gali būti per karšta.

Iš tambūro eidamas atsiremi tiesiai į svetainės fotelį. Kažkaip nejauku. Aš bent jau nenorėčiau sėdėti ant tokio sofkės.

Aš namą taip apverčiau, kad į šiaurę išeitų pirmo aukšto tambūras, o svečių/darbo kambarys būtų į rytus. Taip pat apversčiau ir antrą aukštą. Tada vonia eitų į šiaurę, o kambarys į rytus. Bet čia jau gali iš esmės keistis projektas. Norėjau pasakyti, kad gal nevisai gerai pagautos pasaulio šalys.

Pagalvokite su virtuvės apstatmų, t.y. kur stovės šaldytuvas, kriauklė, viryklė. Ar nebus, kad viryklė atsidurs priešais langą? Ar ją darysite to stalviršio viduje?
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 10 21, 11:37)
Langas vonioje labai gerai, nereikia visada jungti šviesos, ir geriau dar kiek platesnį  smile.gif . Dėl kompleksų - o kam yra langų rūbai? Kas Jums labiau prie širdies - roletai, romanetė, austrijetė ar žaliuzės (šiuo metu man medinės žaliuzės kažkaip gražu  smile.gif ...).

Man nekaip atrodo, kad WC durys tiesiai į pietų stalą atsidaro... nei šis, nei tas...

Dekoju, del WC net nesusimastem, labai gera pastaba.

QUOTE(cibulis @ 2014 10 21, 12:07)
Aš namą taip apverčiau, kad į šiaurę išeitų pirmo aukšto tambūras, o svečių/darbo kambarys būtų į rytus. Taip pat apversčiau ir antrą aukštą. Tada vonia eitų į šiaurę, o kambarys į rytus. Bet čia jau gali iš esmės keistis projektas. Norėjau pasakyti, kad gal nevisai gerai pagautos pasaulio šalys.

Pagalvokite su virtuvės apstatmų, t.y. kur stovės šaldytuvas, kriauklė, viryklė. Ar nebus, kad viryklė atsidurs priešais langą? Ar ją darysite to stalviršio viduje?

Bet apvertus nama, tamburas liks namo gale, norint ieiti i nama, teks aplink ji visa apeiti, ar as kazko nesuprantu? g.gif

Del virtuves labai aciu, nesusimasciau dar taip toli doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Extraordinary @ 2014 10 21, 11:20)
Bet apvertus nama, tamburas liks namo gale, norint ieiti i nama, teks aplink ji visa apeiti, ar as kazko nesuprantu?  g.gif

Taip primityviai, kaip pasakiau, tikrai nepavyks apversti. Mano mintis buvo tokia, kad projektuojant namą labai geras dalykas, jei pagalbinės patalpos eina į šiaurę, o gyvenamosios į pietus. Jūsų atveju reikėtų kelias patalpas sukeisti vietomis, bet tikrai ne taip primityviai, kaip pasakiau. Čia jau architektas į projektą turi pažiūrėti iš esmės.
Atsakyti