Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 13 dalis

keista skaityti arsias diskusijas apie viena ar kita pasirinkima biggrin.gif juk cia tas tas, kas pasakyti, kad grazi raudona arba rozine, kad skanu ar neskanu vedarai arba super zmonos tik blondines lotuliukas.gif kiekvienas turim savo supratima, savo gyvenimo buda, galu gale skirtingus pinigus, sklypo lokalizacijas, dydzius ir pan. pvz man nereikia rusio, nes nematau jam prasmes- bulves, vakuotus dalykus ir pan laikau sandeliuke, kuris buvo padarytas vietoje garazo ir yra minimaliai pasildomas. bet gal pvz jei laikyciau- bulves, morkas, kopustus ir kitas gerybes dideliais kiekiais, o ne savaitems dviems, tai itariu, kad reiketu kazko gudriau paieskoti nei sandeliukas. is kitos puses mes vieninteliai musu regione neturime garazo, vietoje jo turime stogine. ir mes dziaugiames, nemeluoju, nes langai neapsala, o daugiau nieko is garazo mums ir nereikia. ziurint I kaimynu masinas kieme, suprantu, kad ir jiems garazo nereikia lotuliukas.gif bet.. kaimynui, kuris varo masinas ir jas krapstineja, tai jis suprantu kaip oras. dar kaip pvz sandeliukas prie virtuves. man geriau didele virtuve nei jis sone mazos virtuves, bet tikrai esu bendravusi su seimininke, kuri sake "as taves nesuprantu, kaip tau jo nereikia". o dar darbo kambarys... oi kiek reikejo isklausyti kam mums jis, ir dar toks didelis doh.gif bet mano vyras ten dirba, tai jis tokiems protingiems sakydavo- tai tu virtuves nedaryk, cia tas pats ax.gif vnz.. gincytis neverta. galim nebent pabandyti suvokti kodel jiems to reikia ir bandyti patarti kaip geriau ju atveju padaryti, o ne primesti savo norus ir svajones 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BonyEx: 17 spalio 2014 - 10:47
mano svajoniu namas tai kaimo troba su didele terasa i kiemo puse wub.gif virtuve dalinai atskirta nuo svetaines ,butinai turi būti valgomojo stalas sesiems biggrin.gif ( tai turbut todel kad siuo metu neturiu vietos sitokiam daigtui ,plius virtuve kaip kisene doh.gif ) del antro auksto dar galeciau pasigincyt ,nes sklypas didelis galima ir vieno auksto pilnai daryti su garazu ar stogine ( cia vyras pasakytu galutini taska) nepatinka labai zemi namai kad ir vieno auksto turetu būti aukstesnis biggrin.gif
Atsakyti
man taip pat prie dusios vieno auksto namas, deja, sklypas mazas, bu ji butu 30 aru, na bnt jau 25, tai negalvodama planuociau vieno auksto namuka
ir dar, viskas keiciasi, jei nera sklypo uzstatymo ribos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(BonyEx @ 2014 10 17, 10:43)
galim nebent pabandyti suvokti kodel jiems to reikia ir bandyti patarti kaip geriau ju atveju padaryti, o ne primesti savo norus ir svajones  4u.gif

Jei be savo asmeninės patirties ir nuostatų, tai nebūtų jokios diskusijos. O jei žmonės kažko klausia ir gauna daug skirtingų minčių, tai tegul patys ir renkasi, kaip jiems atrodo. Kai visi faktai, visos nuomonės išsakytos, daug lengviau apsispręsti. Ir niekas čia nieko neprimetinėja.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 14, 19:41)
Siūlyčiau pasidomėti, nes ateitis priklauso ne dideliems, o mažai energijos vartojantiems namams.

Arba jei galėčiau rinktis:
1. Apie 150 kv. namas, bet jo priežiūra - minimali;
2. Apie 250-300 kv. namas, bet jame reikia ne gyventi, o jam dirbti,

abiejų namų kaina - vienoda, tai rinkčiausi pirmą namą. Vien erdvės neapsprendžia gyvenimo kokybės.

Beje, kiek planuojate ar galvojate, kad jums kainuos 1 kv. metras namo?

Dėl visų išsakytų pastabų apie rūsį ir jo problemas - pritariu ir sutinku.

Kalbant apie kvadratus, tai ir erdvės apsprendžia gyvenimo kokybę 4u.gif , kamarėlėse ne visiems norisi spaustis. Kažkas svajoja apie ekonom klasės namuką, kažkas tokio net už dyką neimtų, gyvenimo kokybę mato erdvesniame būste nei butas. Todėl čia viskas remiasi į finansines galimybes ir tik į jas. O tarnavimas, tai tiek nedideliam, tiek erdviam, panašiai tarnystės. Jei abu jie malkom, abu su sklypais ir abu "kažkur laukuose", tolokai nuo miesto infrastruktūros ir pan..
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 10 19, 11:11)
Dėl visų išsakytų pastabų apie rūsį ir jo problemas - pritariu ir sutinku.

Kalbant apie kvadratus, tai ir erdvės apsprendžia gyvenimo kokybę 4u.gif , kamarėlėse ne visiems norisi spaustis. Kažkas svajoja apie ekonom klasės namuką, kažkas tokio net už dyką neimtų, gyvenimo kokybę mato erdvesniame būste nei butas. Todėl čia viskas remiasi į finansines galimybes ir tik į jas. O tarnavimas, tai tiek nedideliam, tiek erdviam, panašiai tarnystės. Jei abu jie malkom, abu su sklypais ir abu "kažkur laukuose", tolokai nuo miesto infrastruktūros ir pan..

butent drinks_cheers.gif ekonomines klases name, jau nelabai turesi poros drabuziniu, juodo sandeliuko uogieniems, skalbyklos-dziovyklos, tuomet spaudziamasi i didelio buto remus

3 kambariai - jau ir prabanga- daug kas taip sakytu, bet jei zmones juose dusta doh.gif todel ir statosi didesnius namus..ir dar priklauso nuo seimos, as, tarkim, dustu 8 kv virtuveje, man nei padejimo nera, nei erdves gaminti, o kiti isgirde , kad mano virtuve 17 kv+sandeliukas, akis ispucia..o as jau dabar jauciu, kad bus pasakiskai gera dirbti dideleje virtuveje
Atsakyti
Nereikia kreipti dėmesio ir galutiniame taške vis tiek poreikiai ir finansai, finansai ir poreikiai. Vienam reikia, kitam nereikia, vienas gali, kitas negali. Kalbant apie optimalų namą šeimai, tai reikia atsižvelgti į daugybę faktorių, laisvalaikio leidimą, individualias šeimos narių savybes bei poreikius. O tame niekas nepatars geriau, nei jūs patys. Net architektai ne visagaliai, su jais reikia labai dirbti, kad neprikurtų oro pilių ar daržinių, kaip jiems gražu, o jums tai taps galvos skausmas. Jau savą architektą "išmokiau", kad skalbyklą organizuotų II a., žiūriu, jau išmoko, kitiems užsakovams jau savarankiškai padarė. O jam net minčių nebuvo, kaip taip reikia ir taškas. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 10 19, 11:00)
. Jau savą architektą "išmokiau", kad skalbyklą organizuotų II a., žiūriu, jau išmoko, kitiems užsakovams jau savarankiškai padarė. O jam net minčių nebuvo, kaip taip reikia ir taškas. biggrin.gif

o kodel 2 aukste ? kad drabuzines salia ? g.gif
Atsakyti
Viskas šalia: drabužinės, miegamieji. Klaida daryti I a. (ar net rūsyje, kaip čia planuojama) ir visiškai neracionalu.
Atsakyti
QUOTE(knopke* @ 2014 10 19, 10:28)
as, tarkim, dustu 8 kv virtuveje, man nei padejimo nera, nei erdves gaminti, o kiti isgirde , kad mano virtuve 17 kv+sandeliukas, akis ispucia..o as jau dabar jauciu, kad bus pasakiskai gera dirbti dideleje virtuveje

Aš gi neliepiu visiems statyti vienodo dydžio namų. Mano mintis buvo labai paprasta: mano 155 kv. m namas atrodo erdvesnis nei kaimyno 310 kv. m. Tai mano galva lemia geras išplanavimas, t.y. gera architektūra. Taip pat manau, kad geriau šiek tiek mažesnis, bet šiltesnis namas, nei didelis, kurį reikia kūrenti malkomis ir jam vergauti. Mažesnį namą galima pastatyti šiltesnį, nes jis kainuos pigiau. Didesnį irgi galima pastatyti labai šiltą, bet jis bus dar brangesnis. Aišku, kiekvienas turi spręsti pagal savo poreikius ir finansines galimybes.

Dabar bute turiu maždaug 12 kv. m virtuvę. Kai joje stovi stalas, virtuvė neatrodo labai didelė. Bet kai jį išnešame (kai atvažiuoja daugiau svečių) į svetainę, tai virtuvė tampa labai didelė. Todėl mano name bus 11 kv. m virtuvė. Jos tikrai per akis, nes joje nebus valgomojo stalo. Jis stovi svetainėje. Žmonai ir man tokia virtuvė tiko. Žiūrėjom pagal savo pavyzdį. Bet čia kiekvienam asmeniškai. Be to mažesnėje virtuvėje daug lengviau darbuotis, mažiau pavargsti nuo bėgiojimo pirmyn ir atgal. Didelė virtuvė reikalinga, jei filmuosi kulinarines laidas.

Bet kiekvienam savo. Jei jums reikia 17 kv. virtuvės, tai tokią ir darykite. Mūsų šeimai pakanka mažesnės. Dar manyčiau, kad labai gerai pažinti tikruosius savo poreikius. Kartais žmonės gyvendami bute ir statydami namą padaugina su erdvėmis. Reikia aplankyti ne vieną pastatytą namą, pamatyti gyvai, susidaryti įspūdį, reikia geros architektūros ir tikrai galima sukurti optimalų, bet mažesnį namą. Bet kartoju dar kartą - kiekvienam savo.
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 10 19, 11:00)
Vienam reikia, kitam nereikia, vienas gali, kitas negali. Kalbant apie optimalų namą šeimai, tai reikia atsižvelgti į daugybę faktorių, laisvalaikio leidimą, individualias šeimos narių savybes bei poreikius. O tame niekas nepatars geriau, nei jūs patys.

Aš ir apie tą patį. 4u.gif Tik išsakiau savo nuomonę, kas man tinka ir patinka. Kitų nuomonės kitokios ir jei kam reikia statykite namą su rūsiu ir 25 kv. m virtuve. Tik tikrai gerai įvertinkite savo poreikius ir galimybes. Mano poreikiai ir galimybės - kuklesnės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 19 spalio 2014 - 11:36
Mano nuomone, niekam neperšu, bet didžiausia nesąmonė daryti dviejų stalų zonas, kas visiškai neracionalu ir griozdiška. Kai vienas stalas "virtuvinis", o kitas svečiams, neretai dvylikai personų. Reikia vieno normalaus, kuris esant reikalui didinasi, viskas. Arba tiesiog statyti vieną didelį stalą ir tiek. Nes kai du stalai ir dar sėdimos vietos prie baro ar stalviršio - salos, tai labai daug "stalų", zonų, be ryšio.

Tokiu būdu jau racionaliai išnaudojamos erdvės ir nereikia papildomų (brangių) kvadratų tam svečių stalui, aplink kurį didžiąją gyvenimo laiko dalį tik vaikščios ir dulkes šluostys, o realiai nebus naudojamas pagal paskirtį.
Papildyta:
QUOTE(knopke* @ 2014 10 13, 12:37)
[x]

musu vizualizacija

Jau ištrinta? Gaila sad.gif Pramiegojau. Patiko ką ten kedenot dėl drabužinių.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 10 19, 11:44)
Mano nuomone, niekam neperšu, bet didžiausia nesąmonė daryti dviejų stalų zonas, kas visiškai neracionalu ir griozdiška. Kai vienas stalas "virtuvinis", o kitas svečiams, neretai dvylikai personų. Reikia vieno normalaus, kuris esant reikalui didinasi, viskas. Arba tiesiog statyti vieną didelį stalą ir tiek. Nes kai du stalai ir dar sėdimos vietos prie baro ar stalviršio - salos, tai labai daug "stalų", zonų, be ryšio.

Tokiu būdu jau racionaliai išnaudojamos erdvės ir nereikia papildomų (brangių) kvadratų tam svečių stalui, aplink kurį didžiąją gyvenimo laiko dalį tik vaikščios ir dulkes šluostys, o realiai nebus naudojamas pagal paskirtį.

Butas mūsų nedidelis, todėl virtuvinis stalas tarnauja kaip ir svečių stalas. Jį pernešame ir padidiname. Praktiška, nebrangu ir neužima daug vietos. O name bus tik vienas stalas - svetainėje. Ir tą statysime 6 ar 8 asmenims. Tiesa, ne toli virtuvės architektas nupiešė bariuką. Nedidelį. Ar jis bus dar žiūrėsime.
Atsakyti