Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 13 dalis

QUOTE(brum @ 2014 10 15, 15:23)
pas mus yra cokolinis aukšas, kuriame yra garažas ir katilinė. tačiau mes turime atskiras duris įeiti į namą. ten holas ir laiptai į viršų. nes gi nevaikščiosi visad per garažą, ypač kai ne visada į tą garažą norisi mašiną įvaryt smile.gif

man tai jokių problemų nesukelia tas cokolinis aukštas. kaip tik smagu, kad visos techninės patalpos yra kitur.

dėl šildymo nežinau kaip bus, nes gyvenam dar tik mėnesį smile.gif kol kas tai kaip tik visa šiluma laikosi tam gyvenam aukšte. kiek prieina šalčio per apačioje esantį garažą, tai neaišku..

gal kas papasakos daugiau iš techninės pusės smile.gif

Būtinai bus atskiras įėjimas į namą iš 1a 4u.gif Palypėt reikės, bet ką padarysi.

Dabar gyvenam namuke be jokio rūsio, garažas "prilipdytas" prie namo. Patogu, bet kai sklypas 15 arų, tai ir garažui vietos negaila. Deja tą namą (140 kv.m.) jau "išaugome", nebetelpam savo 6,5 k.m virtuvėlėje, be galo trūksta pagalbinių patalpų, drabužinių. Užtat sklypas - pats tas, nes ladšafto dizainas - mano hobis wub.gif . O dabar turėsim įtilpt į 8 arus, sklypas netaisyklingos formos, šlaite, namas planuojamas apie 200 kv.m be cokolinio. Bandom mažint, bet rodos taip visko reikia, juk pagyvenę 10 metų mažame namuke taip aiškiai suvokėm, ko trūksta būtent mūsų šeimos poreikiams...
Na jaučiu šioje situacijoje neišsiversim be to rūsio, tikiuosi nepasigailėsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brum @ 2014 10 15, 15:23)

dėl šildymo nežinau kaip bus, nes gyvenam dar tik mėnesį smile.gif

Beje, su įkurtuvėm 4u.gif
Atsakyti
na, musu ir planuose buvo rusys, bet ten turejo buti tik rusys, padejimas, taciau kai suzinojome, kad isauga 30 , o gal net daugiau procentu pamatu kaina, apsigalvojome, norejome rusi daryti po garazu, bet jusu kitoks variantas, jums reikia garazo tame rusyje, tai manau, kad viskas imanoma, tik aisku, viskas remiasi i pinigelius
Atsakyti
labas
drauge mano gyvena gal jau 5 metai name , statesi su rusiu ir mansarda 4u.gif nors gyvena praktiskai ant lauku , sklypas kiek tik nori aru biggrin.gif pas ja rusy tai sandeliukai , katiline ir pasidejimas malkoms smile.gif
mes patys gyvenam senam name su rusiu , ten turim sandeliuka malkoms ,darzovems , katiline , vonia -skalbykla biggrin.gif biggrin.gif na seniau tokie buvo namai beveik visi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bagyrra @ 2014 10 15, 13:44)
Bet labai įdomu būtų sužinot jūsų nuomonę apie namą su rūsiu. Planuojam cokolinį aukštą, kad sutaupyt sklypo plotą, tame rūsyje būtų: garažas, katilinė-skalbykla, sandėliukas (įrankiams, dviračiams, žoliapjūvei ir pan.), likusioje erdvėje - sporto salė.
Susitaupo nemažai vietos sklype, nes bet kokiu atveju būtų reikalingas garažas ir katilinė, žinoma be sporto salės žinoma galima būtų laisvai apseit smile.gif .

Aš kategoriškai prieš rūsį po namu. Dėl šių priežasčių:
įvažiavimas: įvažiavimas su mašina, ar bus patogu, neslidu, koks nuolydis;
energijos nuostoliai: didesni energijos nuostoliai, sunku, nors įmanoma, gerai apšiltinti rūsį;
kaštai: brangesnė statyba;
eksploatacija: nepatogu laipioti kas dieną.

Tikrai 8,5 arų sklype galima viską sukišti ant žemės. Aš 6 arų sklype tikrai turiu nemažai vietos. Geras architektas tikrai viską protingai sudėlios. Jūsų lyginimo klaida yra ta, kad jūs dabartinį 15 arų sklypą lyginate su 8,5 arų sklypu ir galvojate, kad bus mažai vietos. Jos tikrai bus mažiau, bet viską protingai išplanavus - bus per akis.

Rūsys mano galva pasiteisina tik vienu atveju: jei namas "įvažiuoja" į šlaitą, t,y, jei sklypas su šlaitu. Jei sklypas lygus ar apyligis tikai nėra reikalo lįsti po žeme.

Papildyta:
QUOTE(viljana @ 2014 10 15, 17:08)
labas
drauge  mano gyvena  gal  jau  5 metai  name , statesi  su rusiu ir mansarda  4u.gif  nors  gyvena  praktiskai  ant  lauku  , sklypas  kiek  tik  nori  aru  biggrin.gif  pas ja rusy  tai  sandeliukai ,  katiline  ir pasidejimas    malkoms  smile.gif
mes  patys  gyvenam  senam  name  su rusiu  , ten turim sandeliuka  malkoms  ,darzovems , katiline ,  vonia -skalbykla  biggrin.gif  biggrin.gif  na seniau  tokie  buvo namai  beveik  visi  biggrin.gif

Anksčiau beveik visi su vyžomis ir klumpėmis ar net basi vaikščiojo. Ir mašinų nebuvo. Tai ką dabar grįšime į balanų gadynę? Rūsys gerai, net labai gerai, bet jis turi būti ne po namu, o šalia namo.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 15, 17:48)

Anksčiau beveik visi su vyžomis ir klumpėmis ar net basi vaikščiojo. Ir mašinų nebuvo. Tai ką dabar grįšime į balanų gadynę? Rūsys gerai, net labai gerai, bet jis turi būti ne po namu, o šalia namo.

tik nereikia ironizuot ax.gif jei kazkam tinka ir patinka namas su rusiu tai dar nereiskia kad jis kazkoks atsilikes nuo gyvenimo 4u.gif
Atsakyti
Na arba turetumet statyt koki peraukstejanti nama... na tarkim viena namo dalis su cokoliniu aukstu... kazkiek ileistu i zeme.. na iki 1m... ten butu garazas, katiline, nedidele sporto sale ir t.t... virs jos tarkim miegamieji... o kita namo dalis vieno auksto be rusio.. toj erdvej butu svetaine, valgomasis, virtuve... iejimas i namo (nereiktu lipt laiptais)
Atsakyti
QUOTE(viljana @ 2014 10 15, 18:23)
tik nereikia  ironizuot  ax.gif  jei  kazkam  tinka  ir patinka  namas su rusiu  tai  dar  nereiskia  kad jis  kazkoks atsilikes  nuo  gyvenimo  4u.gif

Aš neironizuoju, nors gal taip ir pasirodė. Tiesiog keista dėl jūsų draugų. Sklypas beveik laukuose, didžiulis, o jie rūsį po namu. Man keista. Uošviai turi rūsį, bet jis atskirai, ūkiniai pastatai irgi atskirai. Mamos kaimynų rūsys - irgi atskirai nuo gyvenamo namo. Kaimuose, kur yra vietos, visi stato atskirai. Tik 6 arų sklype lenda po žeme. O po to negali į rūsį įvažiuoti žiemą, kaupiasi vanduo, drėgmė. Ir kam to reikia? Sutaupyti vietos? Jei taip, tai reikia rinktis atitinkamus sklypus arba nepersistengti su viskas viename. Bet čia tik mano asmeninė nuomonė.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 10 15, 19:13)
Aš neironizuoju, nors gal taip ir pasirodė. Tiesiog keista dėl jūsų draugų. Sklypas beveik laukuose, didžiulis, o jie rūsį po namu. Man keista.

na as asmeniskai rusy tik is butinybes isiruosem ,apsisildem ,kad isnaudot visas erdves smile.gif bet va turim kaima tai ten tik vieno auksto statytume , apie karkasini pagalvojam ,kuo pigesni varianta g.gif bet cia tik svajones kol kas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bagyrra @ 2014 10 15, 16:22)
Beje, su įkurtuvėm 4u.gif

ačiū smile.gif

šiaip jei namas ant šlaito, tai tas cokolinis aukštas, manau, visai gerai. Ir neatrodo jis kaip rūsys. To tikro rūsio nenorėčiau, nes man jis ir nejaukus, ir drėgnas, ir šaltas..

Aišku, dar reiktų žiūrėti ir į patį šlaitinį sklypą, kaip viską išdėliosit. pas mus dabar atvažiavimas nuo šiaurės, tada įvažiavimas į garažą ir įėjimas į namą šiaurėje. todėl tos vietos paauktoti tokiai paskirčiai negaila. ir žemės neužima daug. o va jau išėjimas į lauką yra pietuose. kur ir pievelės pakankamai daug.

todėl va ką siūlau pagalvoti, kurioj vietoj pas jus bus pagrindinis laukas, t.y., kur leisite daugiausiai laiko lauke. kad nesigautų, kad paskui reiks būt prie garažo smile.gif
Atsakyti
Mano pazystamas jau turedamas leidima statybai sumaste po garazu rusi isikast o jame vandens sulini. Taip neatsakingai, nedare net geologijos.. Dare visokias hidroizoliacijas bet vanduo visvien is kazkur rinkos. Kova su vandeniu kainavo solidiai.

Zodziu nama kelt i virsu kainuoja pigiau nei leist i apacia..

QUOTE(cibulis @ 2014 10 15, 19:13)
Aš neironizuoju, nors gal taip ir pasirodė. Tiesiog keista dėl jūsų draugų. Sklypas beveik laukuose, didžiulis, o jie rūsį po namu. Man keista. Uošviai turi rūsį, bet jis atskirai, ūkiniai pastatai irgi atskirai. Mamos kaimynų rūsys - irgi atskirai nuo gyvenamo namo. Kaimuose, kur yra vietos, visi stato atskirai. Tik 6 arų sklype lenda po žeme. O po to negali į rūsį įvažiuoti žiemą, kaupiasi vanduo, drėgmė. Ir kam to reikia? Sutaupyti vietos? Jei taip, tai reikia rinktis atitinkamus sklypus arba nepersistengti su viskas viename. Bet čia tik mano asmeninė nuomonė.

Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 10 16, 15:05)
Mano pazystamas jau turedamas leidima statybai sumaste po garazu rusi isikast o jame vandens sulini. Taip neatsakingai, nedare net geologijos.. Dare visokias hidroizoliacijas bet vanduo visvien is kazkur rinkos. Kova su vandeniu kainavo solidiai.

musu rusys labai negilus ,na aukscio mums per mazai buvo ,tai neseniai pries kelis metus gilinom ,kasem moli ,nesem lauk ,braidem su guminiais ilgai po kose doh.gif pamatus sustiprino ,nes atsikase kazkiek , zodziu vargelis unsure.gif susivedziojom drenaza , sildomas grindim susiklojom ir dabar galim normalaus ugio zmogus ieiti ,nereikia pasilenkt biggrin.gif
Atsakyti