Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 13 dalis

QUOTE(knopke* @ 2014 08 22, 14:28)
pas mus yra geltonas staciakampis, kuris ir rodo uzstatyma

Jokių kvadračiukų nėra pas mus schmoll.gif . Gal kas gali paaiškinti, kada tas užstatymo plotas būna nurodytas konkrečioje vietoje?
Atsakyti
rengiant detaluji plana buvo numatyta uzstatymo zona ir viskas, 400 kv gali laviruoti kaip nori, bet islisti uz jos neimanoma, kalbejausi su vietos architektu
tiesiog, tokie reglamentai ir tiek, kad visi namai butu vienoje linijoje
Atsakyti
QUOTE(robertuxas @ 2014 08 21, 23:45)
na va... improvizacija mano smile.gif
tik kazkaip jau prie miego traukia... neisprendziau su vaiku/sveciu vonia... reikia ja didinti wink.gif ten kur db 1 - skalbykla. pereinama patalpa is tamburo i garaza smile.gif kaimynai taip darosi wink.gif atrodo visai protingai smile.gif
user posted image

Skalbykla,katine patinka.garaza darysi is kitos puses ivaziavima,nes is tos puses lb siauras ivazuavimas.nepatogu.mastom kaip geriau trim vaikam tris kambarius ar viena dviems ir 1 treciam.td liktu vieta didelei drabuziniai kur tilptu visu rubai.bet dabar mastau gal geresnis jusu nurodytas variantas drabuzine musu miegamajam ir tik mums o vaikams jau montuoti ju kambariuose...ir gal i vonia iejimas is musu kambario butu patogiau..o ka papaiset salia miegamojo i desene puse?

Planuojam kur virtuve daryti kambari o virtuve perkelti i valgomaji tik nzn kur td valgomasis....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Delfinaa: 22 rugpjūčio 2014 - 14:42
QUOTE(Juodai @ 2014 08 22, 12:48)
Bet niekur neradau, kad būtų nurodyta vieta, kur galima statyti, kur ne  g.gif .

mums yra nurodyta, kad nuo vienų kaimynų turi namas stovėti 3 m atstumu, nuo kitų - 5 m. ir mažaaukštė statyba, daugiau apribojimų neturime.
Atsakyti
QUOTE(Elle_ @ 2014 08 22, 15:50)
mums yra nurodyta, kad nuo vienų kaimynų turi namas stovėti 3 m atstumu, nuo kitų - 5 m. ir mažaaukštė statyba, daugiau apribojimų neturime.

Šitie atstumai turbūt dėl to, kad tarp pastatų turi būti tam tikras atstumas dėl priešgaizrinės saugos, jei neklystu. Tie, kas pirmieji statosi namą turi mažiau apribojimų, jie turi laikytis ik atstumo iki sklypo ribos. Tie kurie statosi jau esant kitiems pastatams, turi išlaikyti dar ir iki kaimyno pastato reikalaujamą atstumą. Man atrodo taip, jeigu neklystu. Bet kad būtų nurodyta visiems užstatymo vieta g.gif ... Čia turbūt miesto/gyvenvietės architekto suplanavimai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 08 22, 15:01)
Bet kad būtų nurodyta visiems užstatymo vieta g.gif ... Čia turbūt miesto/gyvenvietės architekto suplanavimai  g.gif

taip, dėl priešgaisrinės apsaugos. bet užstatymo vieta mums tikrai nenurodoma, galime rinktis pagal save, tik viena kraštinė mūsų sklype jau užsodinta 2 eilėm gražiomis pušaitėmis, tai trauksiu namą arčiau įvažiavimo, o ten bus laisvalaikio-poilsio zona.
Atsakyti
QUOTE(knopke* @ 2014 08 22, 13:50)
tiesiog, tokie reglamentai ir tiek, kad visi namai butu vienoje linijoje

Labai protinga, nes jei leisti dažnam lietuviui, tai ir ant galvos prikakos. Pavyzdžiui, mano vienas kaimynas, kuris greičiausiai sklypą parduos (NT špekuliantas), sako, kad trauks namą link mano sklypo ribos. Aš jam sakau, kad taip negali, nes jo užstatymas turi būti pagal reglamentą. Jis nepatikėjo. Sakau, nueik į savivaldybę, išsiimk projektavimo sąlygų sąvadą ir tada galėsime pasiginčyti.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 08 22, 13:25)
Nemanau kad iseitum bankrot nupirkes 3 Hebus. Beje vien del monolitines perdangos isleidau daugiau kaip dvibubai nei tai butu kainave su plokstem.

Mazas nuolydis irgi yra minusas. Realiai tai praktiskai nera nevienos difuzines pleves tinkancios tokiam nuolydziui, net ultra bangi divorol top ru reikalauja didesnio kampo. Jai susidarys kokia bangele vanduo stoves vietoje. Jai stogas skarda, vandens bus labai daug. Sakysi desiu prilydoma danga, gi stogo nesimato. Matos net is maziau kaip 70-100m.

1 monolitine planuoju ir pas mus, nelabai kranai ivaziuos, o ir nenori ploksciu schmoll.gif
2 Divoroll top ru - marketinginis kainos triukas, be to is tiesu svarstau apie prilydoma, o kas kur ka matys - tai ju reikalas mirksiukas.gif
dabar lyg Icoplas turi cerpiu imitacijos prilydoma lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Juodai @ 2014 08 22, 14:35)
Jokių kvadračiukų nėra pas mus  schmoll.gif . Gal kas gali paaiškinti, kada tas užstatymo plotas būna nurodytas konkrečioje vietoje?

tai vieta kurioje gali delioti savo nama nepazeisdamas nustatytu normatyvu ir reikalavimu - atstumu nuo gretimu sklypu, atstumu nuo pastatu pagal gaisrinius reikalavimus, ivertinant elektros, vanbdens ir t.t. apsaugines zonas, atstumus ir visa kita. Tada realaiai sklype likea "geltonas" lotuliukas.gif kvadraciukas kuriame gali deliioti savo nama 4u.gif is josislysti negalima poster_dont.gif
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 08 22, 17:34)
Labai protinga, nes jei leisti dažnam lietuviui, tai ir ant galvos prikakos. Pavyzdžiui, mano vienas kaimynas, kuris greičiausiai sklypą parduos (NT špekuliantas), sako, kad trauks namą link mano sklypo ribos. Aš jam sakau, kad taip negali, nes jo užstatymas turi būti pagal reglamentą. Jis nepatikėjo. Sakau, nueik į savivaldybę, išsiimk projektavimo sąlygų sąvadą ir tada galėsime pasiginčyti.

jei kaimynas pasiraso sutikima- gali ir ant ribos satyti jei priesgaisriniai ar kiti apribojimai nepazeidziami smile.gif
Atsakyti
na, o as nepasirasyciau, kodel tureciau duoti malone, jei atsitikus nelaimei, gaisrines masinos vaziuos per mano sklypa...susitvarkyk kaip ir visi - ir nebus bedu...cia tai taip, yra daug tokiu, kurie ir per galvas lipa , noredami padaryti ka nors biggrin.gif

ai, man tai atrodo gerai, kad yra uzstatymo zona, tvarkingai atrodo kvartalelis, jei aisku, yra gretimu namu, jei kur laukuos, tai koks skirtumas biggrin.gif o sukiesi situacijoje taip, kaip duoda galimybes, nepatinka, neperki tokio sklypo
Atsakyti
sakykite, kokio plocio jusu projektuojamu namu pamatai?
Atsakyti
QUOTE(knopke* @ 2014 08 23, 20:42)

namas 8,8 m (ilgis), pamatai sakė bus kiek mažiau. tas pats įsivaizduoju bus su pločiu
Atsakyti
QUOTE(knopke* @ 2014 08 23, 21:42)

Priklauso ka jus darysit g.gif t.y. kokie blokeliai, kokia apdaila.Nuo to priklausys Jusu pamato plotis. pvz: jei desit klinkerio plyta, tai pamatas platesnis.
Papildyta:
QUOTE(darius333 @ 2014 08 22, 17:57)

tai vieta kurioje gali delioti savo nama nepazeisdamas nustatytu normatyvu ir reikalavimu - atstumu nuo gretimu sklypu, atstumu nuo pastatu pagal gaisrinius reikalavimus, ivertinant elektros, vanbdens ir t.t. apsaugines zonas, atstumus ir visa kita. Tada realaiai sklype likea "geltonas" lotuliukas.gif kvadraciukas kuriame gali deliioti savo nama  4u.gif is josislysti negalima  poster_dont.gif
Papildyta:

jei kaimynas pasiraso sutikima- gali ir ant ribos satyti jei priesgaisriniai ar kiti apribojimai nepazeidziami  smile.gif

Su priesgaisrriniais yra niuansu kada atstumas gali buti mazinamas.
Atsakyti