Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 13 dalis

QUOTE(arkava @ 2014 08 22, 09:55)

Inkilo stogas-pigus, neblogas, bet sau jokiais budais nedaryciau...

kokį darytumėt?
Atsakyti
Dvislaitis pas mane, bet 1a. smile.gif

QUOTE(Elle_ @ 2014 08 22, 09:00)
kokį darytumėt?

Atsakyti
QUOTE(Elle_ @ 2014 08 22, 10:32)
man tas ir patinka smile.gif dabar visus savo norus reikės įtalpinti i 6 a, oj braižysiu su projektuotoja biggrin.gif

Tai ir sakau, skonio reikalas. Be to 6-iuose aruose nalabai pamandravosi su 1a. namu unsure.gif . Jau ir 10a beveik mažoka... Tad darai žmogus pagal galimybes ir gerai, kai galimybės sutampa su norais, o kai prasilenkia, bandai įtikinti, kad tau būtent to ir reikia smile.gif .
Atsakyti
Tuo metu man labai patikes namas stai
https://www.google.lt/maps/@55.914386,21.05...#33;6m1!1e1

1. praktiskai vienslaitis stogas
2. namas ishsikises ty pirmas aukstas kvadratura mazesnis nei antras a (as bent jau dali namo taip norejau padaryt). Man jis aiskino kad sitoks sprendimas beproto daug kainuos. O gavos viskas taip kad ka jis projektavo su plokstem igivendint buvo nerealu ir man visvien reikejo monolitine perdanga pilt. Dar idomiau kad kaiminysteje butent jo pacio projektuota nama butent taip suprojektavo ir net be monolito perdangos o naudojant Hebus - shvelerius ir i ju tarpus sudejo plokstes, dar is stoga panasiai padare (siuos bajerius panaudojo sekanciose dviejuose namuose)..

Dar mano mintis buvo
http://www.1588.lt/c...ban/267108a.jpg
sitaip sukriziuoti stogus, jis man aiskino kad nepraktiska del vejo turbulencijos, girgzdes stogas ir panasiai. Dabar ziuriu netoliuose iskepe butent toki stoga ispudingam kokiu 350m2 namui, atrodo mano nelaimei super..

QUOTE(cibulis @ 2014 08 22, 09:37)
Gal galima plačiau.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 08 22, 10:02)
Dvislaitis pas mane, bet 1a.  smile.gif

Pas mus vienšlaitis. BET dabar supratau, kad dvišlaitis stogas yra senai išrastas dviratis stogų prasme. Tobula forma.
Pagalvokit apie pačią konstrukciją, jei darot vienšlaitį, tai min nuolydis 7proc, atrodo mažai, bet jei namas ilgokas, tai tas posvyrio kampas kad ir su 7 proc gaunasi pakankamai didelis ir galutiniame taške tu turi pakankamai aukštą statmenąjį, kas tavo namą padaro aukštesniu.
O jei būtų dvišlaitis, tai namas gaunasi žemesnis. Atatinkamai ir išlaidos.

QUOTE(Juodai @ 2014 08 22, 10:17)
Tad darai žmogus pagal galimybes ir gerai, kai galimybės sutampa su norais, o kai prasilenkia, bandai įtikinti, kad tau būtent to ir reikia smile.gif .

aukso žodžiai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 08 22, 10:30)
1 Nezinau, gal skonis keicias, aplink kyla daug namuku. O seip tai labai aukstos sienos, klinkerio atveju beproto daug m2 gaunas...

2 Sutapadinti stogai arba zemo nuolydzio irgi grazu, bet jai tai ne deze o didelis namas kurio pirmas a pusantro o gal net du kartus didesnis nei antras..

1 Sutinku sienu plotas aisku didesnis, bet 2-a namai sudviskaicio stogo kepurele sienu ploto nemazina, o stogas sudetingesnis, vaizdas man asmeniskai irgi prastesnis doh.gif
2 Cia rigi sutinku, todel bandom iseit ii min stogo nuolydi apie 7 laipsnius, nes priesingu atveju istiesu namas tampa pamnasus i inkila lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2014 08 22, 10:38)
Dar niuansiukas - ...

Aciu Bangai zinau, bet as ne mieste
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2014 08 22, 10:55)
1 Pilnai palaikau sias mintis, del isliekamumo, madu keitimosi.
2 Namas pasuktas pietu atzvilgiu - gerai, taciau sklypo, tvoru - labai abejociau, kai apzeldinimas bus aktualus, nzn ar ziuresis gerai istrizas.
3 Inkilo stogas-pigus, neblogas, bet sau jokiais budais nedaryciau...
4 Taip pat kaip ir namo be karnizu (del fasadu apsaugos), bei ploksciu stogu. Senstu...  biggrin.gif

1 nama statome sau, ne pardavimui
2 sklypas jau "apzeles" mirksiukas.gif
3 Skonio reikalas, bet tai priimam kaip kompromisa tarp to ka iseina sudelioti ir irengimo ir apsiltinimo paprastumo prasme
4 drinks_cheers.gif matyt irgi jau ne 16-iolika lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 08 22, 11:18)
1 Tuo metu man labai patikes namas stai ...
2 Dar mano mintis buvo sitaip sukriziuoti stogus ...

1 Taip, stogas vienslaitis, bet namo sienu konstrukcija is tiesu brangesne ir konstruktyvo ir apsiltinimo ir m2 kainos prasme
2 Man tokie stogai irgi grazus, bet namas turi buti didesnio ploto, arba visas per du aukstus, pas mus taip neiseina g.gif pirmame aukste reikia daugiau ploto nei antrame
Atsakyti
Klausimas dėl stogų. Kas čia sakė, kad nedarytu namo be karnizų be fasado apdailos. Čia šiaip nuostata ar gyvenimiška patirtis sako? Aš suprantu kai namai buvo mediniai, stogus ant sienų užleisdavo vos ne metrą, kad maksimaliai jas apsaugot nuo kritulių, bet šiais laikais ar tai aktualu fasadams (tinkuotiems ar klinkerio plytelėm klijuotiems) ? Kiek laiko normaliomis medžiagomis tinkuotas fasadas ant namo su sutapdintu stogu gali laikyt be remonto?
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2014 08 22, 12:09)
Klausimas dėl stogų. Kas čia sakė, kad nedarytu namo be karnizų be fasado apdailos. Čia šiaip nuostata ar gyvenimiška patirtis sako? Aš suprantu kai namai buvo mediniai, stogus ant sienų užleisdavo vos ne metrą, kad maksimaliai jas apsaugot nuo kritulių, bet šiais laikais ar tai aktualu fasadams (tinkuotiems ar klinkerio plytelėm klijuotiems) ? Kiek laiko normaliomis medžiagomis tinkuotas fasadas ant namo su sutapdintu stogu gali laikyt be remonto?

Man tai tik grozio klausimas, o ne technologijos, bet mazesnis vandens kiekis ir ant tinkuotu ar klinkerio sienu duoda tik pliusus, o ne minusus mirksiukas.gif
Atsakyti
antra auksta mes atiduodame vaikams, ir senatveje, jei nevaliosime uzlipti, nelipsime, gris vaikai su anukais ir pades senukams biggrin.gif kadangi vaikus auklejam grieztai del tvarkos, tai ir siuo metu pas mergaites vaizdelis thumbup.gif i kai paaugs - puikiai mamai pades ax.gif
pirmame aukste bus musu gyvenamoji zona, ir svetaine, ir miegamasis, ir drabuzine

15 aru taip pat nera didelis lobis, musu svajone visada buvo vieno auksto namas wub.gif deja, jei viska sutalpinti - lieka vos vos man erdves kieme, ir uztatome bevek visa uzstatymo zona verysad.gif tad reiktu akreipti demesi dar ir kaimynu namus, nenorime buti baltos varnos ir prie visu dviauksciu ipaisyti didziuli vieno auksto nama, tad galimybes su norais - kartais susikerta
Atsakyti
QUOTE(knopke* @ 2014 08 22, 13:12)
tad reiktu akreipti demesi dar ir kaimynu namus, nenorime buti baltos varnos ir prie visu dviauksciu ipaisyti didziuli vieno auksto nama, tad galimybes su norais - kartais susikerta

Vat dėl šito tai nesutikčiau... Pas mus irgi visur 2a namai sustatyti, tai negi dėl to ir mums reikėjo 2 aukštus rinktis g.gif. Man rodos mažiausia dėmesio į tai reikia kreipti, ir daryti taip, kaip patiems norisi, o ne kad prie kaimynų prisiderinti.
Tai kokie Jūsų poreikiai, jeigu nesutalpinat 1a. namo 15a sklype? Jei jau mes, 5 asmenų šeima sutilpome 10-yje arų, tai turint 15 tikrai galima tai padaryti unsure.gif .
Atsakyti
Nemanau kad iseitum bankrot nupirkes 3 Hebus. Beje vien del monolitines perdangos isleidau daugiau kaip dvibubai nei tai butu kainave su plokstem.

Mazas nuolydis irgi yra minusas. Realiai tai praktiskai nera nevienos difuzines pleves tinkancios tokiam nuolydziui, net ultra bangi divorol top ru reikalauja didesnio kampo. Jai susidarys kokia bangele vanduo stoves vietoje. Jai stogas skarda, vandens bus labai daug. Sakysi desiu prilydoma danga, gi stogo nesimato. Matos net is maziau kaip 70-100m.

QUOTE(darius333 @ 2014 08 22, 11:06)
1 Taip, stogas vienslaitis, bet namo sienu konstrukcija is tiesu brangesne ir konstruktyvo ir apsiltinimo ir m2 kainos prasme
2 Man tokie stogai irgi grazus, bet namas turi buti didesnio ploto, arba visas per du aukstus, pas mus taip neiseina  g.gif pirmame aukste reikia daugiau ploto nei antrame

Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 08 22, 13:22)
Vat dėl šito tai nesutikčiau... Pas mus irgi visur 2a namai sustatyti, tai negi dėl to ir mums reikėjo 2 aukštus rinktis  g.gif. Man rodos mažiausia dėmesio į tai reikia kreipti, ir daryti taip, kaip patiems norisi, o ne kad prie kaimynų prisiderinti.
Tai kokie Jūsų poreikiai, jeigu nesutalpinat 1a. namo 15a sklype? Jei jau mes, 5 asmenų šeima sutilpome 10-yje arų, tai turint 15 tikrai galima tai padaryti unsure.gif .

tiesiog, sklypai gana karti, ir as visai nenoriu, istisai buti pavesyje del salimais aukstu namu, nes butent nuo vieno namo, turincio stogo slaita gan statu, krenta pavesis ant musu sklypo istisa diena, tad del to ir teko pakeisti erdviu puses doh.gif
musu uzstatymo zona 400, tai nera mazai, bet kaip minejau, sklypas idomios formos ir man beveik neliktu vietos nei darzeliui, nei kiemui, todel pasirinkome toki varianta, kad antrame aukste karaliauja vaikai, dar vienas kambariukas laisvas, o apacioje - mes, didele erdve svetainei, valgomajam ir virtuvei, vien virtuves man reikia nemaziau 15 kv, tai dar sutalpinti ir vaiku kambarius - butu man per daug jau
Atsakyti