Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 13 dalis

QUOTE(Kava&arbata @ 2014 08 18, 16:07)
Bet 19 kv sandeliuka irgi reikia tureti kur pastatyti ir nemokamai jis nepasistato, sutinku, kad garazas brangiau, bet turint nama pas visus yra zoliapjove, kastuvas ir pan. dalykai, taigi "turto" yra  4u.gif Stiklainiu ir dezuciu irgi nekaupiu  lotuliukas.gif

Taip, pats sandėliukas nepasistato. Jis kainuoja, bet mano name sandėliukas ir atliks sandėliuko funkciją. O kuomet garažas atlieka sandėliuko funkcija, tai jau negerai. Garažas turi atlikti garažo funkciją. Aišku, kad garaže galima šį bei tą sandėliuoti, bet negalima jo užversti taip, kad garažas taptų sandėliu. Tai kam toks garažas. Gal geriau iš karto statyti garažą ir sandėlį. Brangu, bet kiekviena patalpa atliks savo funkcija.
Papildyta:
QUOTE(Lakštingala @ 2014 08 18, 16:17)
Čia yra dar dėl to, kad kiemai prieš namą ar garažą yra sąlyginai maži ir sudėtinga laviruoti iš/į garažo. Todėl daug patogiau įvažiuot į kiemą ir numest mašiną, o po to ta pačia eiga atbuliniu išvažiuot.
Mes gi dabar trinkeles susidėjom, tai priekinėje namo dalyje, kur turėtų mašina įvažiuot yra 150m², atrodo žiauriai daug ervės mašinai apsisukt, bet kai sėdi už vairo, tai su universalu eli-eli išlaviruoji ir apsisuki, ir tos vietos realiai visai nėra per daug.
Bet šiaip aš už garažą, jei tik įmanoma turėti dvigubą. Man ir patinka šilta mašina.

Labai teisinga pastaba. Kai daiktu nėra patogu naudotis, tai jis neatlieka tiesioginės savo funkcijos. Priešais mano lauko stogine neliks daug vietos (apie 3 metrai iki sklypo ribos), todėl garažu būtų tikrai ne itin patogu naudotis, jei dar prisidėtų į lauką atsidarantys vartai. O štai į stoginę daug patogiau įvažiuoti. Tik mano stoginė - beveik kaip garažas. Viena siena aklina, stogas, o tarp tų pirmų trijų metalinių kolonų dar bus ir lentų pakalimas. Realiai trūksta tik vartų ir turiu garažą.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 08 18, 17:28)
Taip, pats sandėliukas nepasistato. Jis kainuoja, bet mano name sandėliukas ir atliks sandėliuko funkciją. O kuomet garažas atlieka sandėliuko funkcija, tai jau negerai. Garažas turi atlikti garažo funkciją. Aišku, kad garaže galima šį bei tą sandėliuoti, bet negalima jo užversti taip, kad garažas taptų sandėliu. Tai kam toks garažas. Gal geriau iš karto statyti garažą ir sandėlį. Brangu, bet kiekviena patalpa atliks savo funkcija.

drinks_cheers.gif Jei garazas statomas tik sandelio funkcijai atlikti, tai tikrai prabangus statinys. Mes statom 36 kv, bet kadangi turim motocikla, tai jis turetu buti garaze, dar tilps masina ir reikalingiausi rakandai smile.gif Bet jei leidzia sklypas ir zmones stato garaza, tai tikrai statyciau didesni, nes islaidos 36 kv ar 26kv - nelabai didelis skirtumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kava&arbata: 18 rugpjūčio 2014 - 16:53
QUOTE(Kava&arbata @ 2014 08 18, 17:52)
drinks_cheers.gif Jei garazas statomas tik sandelio funkcijai atlikti, tai tikrai prabangus statinys. Mes statom 36 kv, bet kadangi turim motocikla, tai jis turetu buti garaze, dar tilps masina ir reikalingiausi rakandai  smile.gif Bet jei leidzia sklypas ir zmones stato garaza, tai tikrai statyciau didesni, nes islaidos 36 kv ar 26kv - nelabai didelis skirtumas.

Pazitamas turi 48 m2 garaza, jam mazai, nes dar baika, keturrati, vandens motocikla, dviracius ... ir vis akit dziaugsma turi sukisti, sako - dabar daryciau kokiu 80m2 garaza, kad viskas tilptu doh.gif taip, kad kiekvienam pagal poreikius 4u.gif
Pritariu Cibuliui - garazas turi atitikti garazo funkcija, o sandelis - sandelio drinks_cheers.gif
Atsakyti
Dar minčių dėl garažo name. Mes atsisakome 'integruoto' garažo name dėl visų čia jau išsakytų ir dar dviejų priežasčių.

Viena - garažas name yra didelis šalčio tiltas. Nebent jau projektavimo metu jis konstruktyviškai atskiriamas nuo šildomo namo ploto, bet pakelkit rankas, pas ką garažas taip suprojektuotas ir pastatytas smile.gif Papildoma šito kaina - turbūt keliasdešimt ar jau virš rimto litų šildymo kaštų kas mėnesį.

Antra priežastis - mokestinė. Kadangi bendraja prasme mokestinė namo vertė skaičiuojasi nuo bendro ploto ir rajono, kuriame tas namas stovi, vidutinio kv.m. sandorių kainos, tai tie 36 ar 42 kv.m. 'komfortabilaus' garažo-sandėlio labai greitai gali išbrangti. Vilniuje (kituose miestuose šitas niuansas gal mažiau/išvis neaktualus) vidutiniokiškame rajone pastatytuose namuose kv.m. mokestinis įvertinimas gali siekti 2-3t. litų. Girdint mūsų politikų kalbas apie NT mokesčio 'lubų' pamažinimą (jau kai kas pasiūlo ir 500 t.litų lubas), labai gali atsitikti, kad garažo plotas kaštuos dar kokius kelis šimtus litų per metus...

Tai kai viską sudedi ir pradedi galvot, gal geriau stoginė prie namo arba, jei kitos sąlygos (sklypo plotas, užstatymo zona ir t.t.) leidžia, atskiras nešildomas 'ūkinis pastatas'-garažas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Verteris: 18 rugpjūčio 2014 - 18:06
QUOTE(darius333 @ 2014 08 18, 18:45)
Pritariu Cibuliui - garazas turi atitikti garazo funkcija, o sandelis - sandelio  drinks_cheers.gif

Tikra tiesa. Bet mes nusižengėm šiai tiesai ir pasidarėm 2 viename... Tiesa, buvo momentas, galvojom, ar tikrai garažo vartus tai patalpai daryti, bet visgi pasidarėm ax.gif.
Kiek aplink matėm ir iš pažįstamų žinojom, kad, kaip ir buvo minėta, turintys garažus juose automobilių nelaiko. Laiko viską, tik ne auto. Granules šildymo katilui pvz...
Kažkokio atskiro statinio-sandėlio nenorėjom, o ir sklypas tik 10a, namas 1 aukšto - nelabai kur būtumėm tokį įkišę. Dabar turim patogų įvažiavimą prie namų, lygiai taip pat patogu ir į garažą būtų įvažiuot, bei išvažiuot. Tiesa, jis minimalus - 21m2. Bet kiek matavom jau pasidarę lentynas, tiek mano, tiek vyro mašina, apstumdžius dviračius ir kitus rakandus - į techninę patalpą pavyzdžiui,- tilptų. Aišku, durelės plačiai neatsidarytų. Nežinau, kodėl taip, bet mintis buvo tokia, kad reikalui esant (koks tas reikalas dar nežinau unsure.gif , gal išvyksime kur polsiauti ilgam laikui ir norėsim paslėpti likusį auto rolleyes.gif ) galėtumėm įvaryti automobilį. Tikrai žinojom, kad mums nereikia dviejų auto garažo. Vandens motociklų neturim, keturračių irgi, baikų irgi kol kas ne, tad toks garažas mūsų poreikius pilnai tenkina.
Atsakyti
Butent tavoji stogine sakyciau labai sudetinga ir brangi, zinau kad turesi sandeli bet 20m2 nera daug pameistravojimui ar panasiai.

PS pas mus siaucia vagys, pavoge man navigacija prie daugiabucio. Prie namo apvoge neviena kaimyna, butu abidna kad isdauztu langa auto negali net i vidu igint reikalui esant... smile.gif

Arba dyzelis & automatas, neuzsikuria prie rimtu salciu.. Ivarai, palaikai vidui ir vuala smile.gif

QUOTE(cibulis @ 2014 08 18, 13:26)
Lauko stoginėje automobilių nei apsninga, nei jų langai apšąla. Stoginė dažnu atveju kainuoja pigiau nei garažas, stoginėje mašinai geriau, nes ji  nerudija. Garažas turi tik vieną privalumą: kai lauke -30 ir daugiau mašina lengviau užvesti. Bet geras akumas kainuoja pigiau nei garažas. Aš pasirinkau stoginę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 18 rugpjūčio 2014 - 18:35
QUOTE(cibulis @ 2014 08 18, 17:00)
Šitam gėriui mano name bus 19 kv. metrų šaltas lauko sandėliukas. O šiaip jūs teisi - nemėgstu kaupti daiktų.
Papildyta:

Esu iš žmonių, kurie turi garažus, girdėjęs, kad 36 kv. m (6x6 m) garažas yra per mažas. Iš bėdos tinka, bet nėra labai komfortiškas. Į ilgį 6 metrų pakanka, bet į plotį reikėtų apie 7 metrų, o tokiu atveju garažas dviem mašinom išeina 42 kv. metrai. Nepigus turėtų būti toks garažas.

Kitas pažįstamas turi vienvietį garažą. Kvadratūros nepamenu, bet apie 18 kv. metrų. Sako, kad toks garažas per mažas, todėl mašinos stovi lauke. Garaže valtį laiko.

Beje, pastebėjau, kad daug kas turėdami garažus mašinas laiko lauke - prie garažo. Argi ne keista?

na Jus neteisus - turime garaza dviem masinom, laikome jame dviracius, zoliapjove, masinas, dar vyras kruva visokiu laikikliu ant sienu pritaise, stelazu, tai telpa oj kokio gerio:)
bet...naujame namuke jau garazo nebeplanuojame, bent jau ne priblokuoto prie namo. Per daug jau didele prabanga - investicija ir taip jau brangioms masinoms biggrin.gif
Atsakyti
vat, as nelabai suprantu...masinos brangios iperkamos, bet garazas - ne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(knopke* @ 2014 08 19, 07:04)
vat, as nelabai suprantu...masinos brangios iperkamos, bet garazas - ne smile.gif

Cia
http://www.supermama...howtopic=975039

zmones namus iki 80m2 stato, tai garazas 40m2 tikrai prabanga smile.gif dar didesne prabanga toki kiaura statini sildyt..
Atsakyti
QUOTE(knopke* @ 2014 08 19, 08:04)

neteisingai supratote - turime masinas ir laikome jas garaze, bet kitame name garazo jau nebeplanuoju statyt. Tikrai pakanka pavesines, o rakandams susidet ~10m2 sandeliuko, tai kam investuot i ~40m garazo statyba?
tarkim mano kaimynai kurie turi garazus - nei vienas nelaiko juose masinos, jie like sandelio vietoje kur kruvos senu niekam nereikalingu rakandu.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2014 08 18, 18:04)
Viena - garažas name yra didelis šalčio tiltas. Nebent jau projektavimo metu jis konstruktyviškai atskiriamas nuo šildomo namo ploto, bet pakelkit rankas, pas ką garažas taip suprojektuotas ir pastatytas smile.gif Papildoma šito kaina - turbūt keliasdešimt ar jau virš rimto litų šildymo kaštų kas mėnesį.

100 proc. tiesa. Tai buvo dar viena ir galbūt net esminė priežastis, kodėl aš nedariau name garažo. Tai didelis šalčio tiltas. Garažas gali būti atskiras, bet jokiu būdu nesujungtas su namu. Aišku, jei šalčio tiltai nesvarbu, tai garažą galima daryti. Bet mano buvo kiti poreikiai. Pirmiausia - kuo šiltesnis namas.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2014 08 18, 18:29)
Butent tavoji stogine sakyciau labai sudetinga ir brangi, zinau kad turesi sandeli bet 20m2 nera daug pameistravojimui ar panasiai.

Nesu meistrautojas ir man tai visiškai neaktualu. Dabar gyvenu daugiabutyje ir neturiu jokio sandėliuko. Tai neturiu, kur laikyti tik padangų ir vaikų dviračius. Tenka vežti pas tėvus. Todėl man 19 kv. sandėliuko - per akis. Dar name po laiptais turiu apie 2-3 kv. metrų sandėlį, dar techninėje patalpoje galėsiu šį bei tą pasandėliuoti. Todėl tikrai užteks. Vandens mocų, valčių ir t.t. tikrai man nereikia.
Papildyta:
QUOTE(mamaSandra @ 2014 08 18, 22:34)
na Jus neteisus - turime garaza dviem masinom, laikome jame dviracius, zoliapjove, masinas, dar vyras kruva visokiu laikikliu ant sienu pritaise, stelazu, tai telpa oj kokio gerio:)
bet...naujame namuke jau garazo nebeplanuojame, bent jau ne priblokuoto prie namo. Per daug jau didele prabanga - investicija ir taip jau brangioms masinoms biggrin.gif

Nelabai suprantu, kur aš neteisus? Aš tik sakau savo nuomonę, požiūrį. Ir tai visiškai nereiškia, kad mano požiūris, nuomonė yra absoliučiai teisingai. Aš tik pateikiu savo argumentus, kodėl man nereikia garažo. Geriau jau gerą mašiną su nauju akumu nusipirkti, nei seną trantą už 5000 Lt laikyti 50 000 Lt vertės garaže. Bet kiekvienam savo.
Papildyta:
QUOTE(mamaSandra @ 2014 08 19, 07:31)
neteisingai supratote - turime masinas ir laikome jas garaze, bet kitame name garazo jau nebeplanuoju statyt. Tikrai pakanka pavesines, o rakandams susidet ~10m2 sandeliuko, tai kam investuot i ~40m garazo statyba?
tarkim mano kaimynai kurie turi garazus - nei vienas nelaiko juose masinos, jie like sandelio vietoje kur kruvos senu niekam nereikalingu rakandu.

Štai su tokiu jūsų požiūriu sutinku 100 proc. Aš lygiai taip pat mąstau.
Papildyta:
QUOTE(knopke* @ 2014 08 19, 07:04)

Čia kaip tik eina kalba apie kitokią situacija, kuomet pasistato garažą už 50 000 Lt, o mašinos kaina - 2000 - 5000 Lt. Tokiam senam trantui tikrai nereikia prabangaus kambario (garažo). Aišku, jei mašina kainuoja 150 000 ar 200 000 Lt, tai garažas tikrai būtų ne pro šalį. Bet kas vairuoja tokias mašinas ir namus stato atitinkamus. Nors visko pasitaiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 19 rugpjūčio 2014 - 11:04
QUOTE(cibulis @ 2014 08 19, 12:09)

Čia kaip tik eina kalba apie kitokią situacija, kuomet pasistato garažą už 50 000 Lt, o mašinos kaina - 2000 - 5000 Lt. Tokiam senam trantui tikrai nereikia prabangaus kambario (garažo). Aišku, jei mašina kainuoja 150 000 ar 200 000 Lt, tai garažas tikrai būtų ne pro šalį. Bet kas vairuoja tokias mašinas ir namus stato atitinkamus. Nors visko pasitaiko.

na nesupykit, bet kaip tik manau jog garazo reikia trantui, kuris 5tukst kainuoja, nes ten galesit ji nuolat taisyti, krapstytis, krauti akumuliatoriu ir pan smile.gif

turint gera masina, kainuojancia 150t gali sedet prie lango ir gerdamas kava paspaust pulteli, kad ji uzsivestu ir kol apsirengsi ir issiruosi is namu - ji bus pasilusi, o jei stovi stogineje tai ir neapsnigusi smile.gif

nenoriu peigtu tu, kurie stato garazus, taciau:
1. Pinigus skirtus garazo statybai galima panaudot gheresniems tikslams;
2. Garazas jei jau ji statote turetu but atskiras statinys;
3. Verciau turet gera masina, kuri vedasi bet kur ir bet kada nei investuoj pinigus i garaza ir ten nuolat remontuot trandaliuka smile.gif

Kaip ir minejau - siuo metu turim garaza dviem masinom, jas ten laikome, bet to komforto per metus kiek turiu - galiu ant pirstu suskaiciuot.
Atsakyti