Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 13 dalis

o mes planuojame dvieju vietu garaza, nes abu vazinejame su atskiromis masinomis, ir palikti ant lauko, kai turesime nama, tai tas pats, kas dabar ant gatves ir ziema reikia salt, kol apsigramdai, nusivalai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(knopke* @ 2014 08 18, 13:02)
o mes planuojame dvieju vietu garaza, nes abu vazinejame su atskiromis masinomis, ir palikti ant lauko, kai turesime nama, tai tas pats, kas dabar ant gatves ir ziema reikia salt, kol apsigramdai, nusivalai doh.gif

Lauko stoginėje automobilių nei apsninga, nei jų langai apšąla. Stoginė dažnu atveju kainuoja pigiau nei garažas, stoginėje mašinai geriau, nes ji nerudija. Garažas turi tik vieną privalumą: kai lauke -30 ir daugiau mašina lengviau užvesti. Bet geras akumas kainuoja pigiau nei garažas. Aš pasirinkau stoginę.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 08 18, 14:26)
Lauko stoginėje automobilių nei apsninga, nei jų langai apšąla. Stoginė dažnu atveju kainuoja pigiau nei garažas, stoginėje mašinai geriau, nes ji  nerudija. Garažas turi tik vieną privalumą: kai lauke -30 ir daugiau mašina lengviau užvesti. Bet geras akumas kainuoja pigiau nei garažas. Aš pasirinkau stoginę.

Gerai, kai neturite daug turto lotuliukas.gif Mes garaze laikysime: dviracius, zoliapjove, centrini siurbli, motocikla, masinas ir dar visko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(knopke* @ 2014 08 18, 14:02)

Ištiesų nė vienos mašinos neplanavom laikyti garaže. Žiemą anksčiau užkurdavom pašildyti jas ir kol grįžus namo išgerdavom kavos ir lauko drabužiais aprengdavau vaikus, langai jau aptirpę, gramdymo kaip ir nelieka. Prie namo stovinti mašina ne visai tas pats, kaip ant gatvės. Pritariu Cibuliui dėl stoginės, bet pas mus kaipo tokios nėra, tik namo stogas nemažai iškištas ir yra gana žemai mašinų statymo pusėj. Praeitą žiemą taip nebandėm, bet gal šią vertės pabandyti statyt abi mašinas arčiau namo, kiek pakišant po stogu. Bet penelyg arti namo irgi nesinori palikti mašinos, kažkaip nesaugu atrodo unsure.gif ...
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 08 18, 14:26)
Lauko stoginėje automobilių nei apsninga, nei jų langai apšąla. Stoginė dažnu atveju kainuoja pigiau nei garažas, stoginėje mašinai geriau, nes ji  nerudija. Garažas turi tik vieną privalumą: kai lauke -30 ir daugiau mašina lengviau užvesti. Bet geras akumas kainuoja pigiau nei garažas. Aš pasirinkau stoginę.

thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2014 08 18, 14:50)
Gerai, kai neturite daug turto  lotuliukas.gif Mes garaze laikysime: dviracius, zoliapjove, centrini siurbli, motocikla, masinas ir dar visko  doh.gif

na, jei turite tvarkingu liniju ir nemazus sklypus, tai taip, bet musu atveju, sklypas idomesnes formos, staciakampis ir pasuktas, tad mes tik dziaugiames, kad liktu pievos, kiemo ir butu galima pasistatyti pavesine , pastacius nama

ir isesti i isalusia masina - man visai nepatinka, nera ka lyginti, kur masina lauke, kur garaze, turint savo kiema - vestis dviracius i nama, zoliapjove laikyti kazkur..tai ir bute galima gyventi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knopke*: 18 rugpjūčio 2014 - 15:21
Gerą temą užvedėt, kas ką planuoja - labai įdomu paskaityt thumbup.gif
Galiu pasakyt, kad mes irgi planavom 2-jų vietų garažą ir ne mažesnį nei 36m², kad būtų galima ne tik dviračius sutalpint, bet kad ir įvažiavus auto dureles normaliai išeitų atidaryt ir šonu į mašiną lipt nereikėtų smile.gif.
Bet deja, kai pradėjom realiai projektuotis ir pradedi viską talpinti į servitutus, neužstatymo zonas ir pan., o norisi dar kad namas būtų ir vieno aukšto, ir langai nebūtų į kaimynų tvoras, ir daržiukui dar vietos liktų, tai galutinis rezultatas gaunasi visai kitoks nuo pradinių norų ir idėjų.
Atsakyti
QUOTE(knopke* @ 2014 08 18, 16:19)
na, jei turite tvarkingu liniju ir nemazus sklypus, tai taip, bet musu atveju, sklypas idomesnes formos, staciakampis ir pasuktas, tad mes tik dziaugiames, kad liktu pievos, kiemo ir butu galima pasistatyti pavesine , pastacius nama

ir isesti i isalusia masina - man visai nepatinka, nera ka lyginti, kur masina lauke, kur garaze, turint savo kiema - vestis dviracius i nama, zoliapjove laikyti kazkur..tai ir bute galima gyventi biggrin.gif

Blogas musu sklypas, bet garazas mum reikalingas. O kur zmones deda zoliapjoves, sniego kastuva, dviracius ir t.t.?
Atsakyti
tai va,kai turi garaza, jame ne tik masina, bet ir visi kiti agregatai telpa
cia kaip ir rusys po namu, kitiems atrodo nereikalinga
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2014 08 18, 13:50)
Gerai, kai neturite daug turto  lotuliukas.gif Mes garaze laikysime: dviracius, zoliapjove, centrini siurbli, motocikla, masinas ir dar visko  doh.gif

Šitam gėriui mano name bus 19 kv. metrų šaltas lauko sandėliukas. O šiaip jūs teisi - nemėgstu kaupti daiktų.
Papildyta:
QUOTE(Lakštingala @ 2014 08 18, 15:24)
Galiu pasakyt, kad mes irgi planavom 2-jų vietų garažą ir ne mažesnį nei 36m², kad būtų galima ne tik dviračius sutalpint, bet kad ir įvažiavus auto dureles normaliai išeitų atidaryt ir šonu į mašiną lipt nereikėtų smile.gif.

Esu iš žmonių, kurie turi garažus, girdėjęs, kad 36 kv. m (6x6 m) garažas yra per mažas. Iš bėdos tinka, bet nėra labai komfortiškas. Į ilgį 6 metrų pakanka, bet į plotį reikėtų apie 7 metrų, o tokiu atveju garažas dviem mašinom išeina 42 kv. metrai. Nepigus turėtų būti toks garažas.

Kitas pažįstamas turi vienvietį garažą. Kvadratūros nepamenu, bet apie 18 kv. metrų. Sako, kad toks garažas per mažas, todėl mašinos stovi lauke. Garaže valtį laiko.

Beje, pastebėjau, kad daug kas turėdami garažus mašinas laiko lauke - prie garažo. Argi ne keista?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 08 18, 17:00)
Šitam gėriui mano name bus 19 kv. metrų šaltas lauko sandėliukas. O šiaip jūs teisi - nemėgstu kaupti daiktų.

Bet 19 kv sandeliuka irgi reikia tureti kur pastatyti ir nemokamai jis nepasistato, sutinku, kad garazas brangiau, bet turint nama pas visus yra zoliapjove, kastuvas ir pan. dalykai, taigi "turto" yra 4u.gif Stiklainiu ir dezuciu irgi nekaupiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2014 08 18, 15:44)
O kur zmones deda zoliapjoves, sniego kastuva, dviracius ir t.t.?

Mes sandėliuką tam reikalui pasidarėm su pandusu patogiam užvažiavimui, ten viską bandysim ir talpint.

QUOTE(cibulis @ 2014 08 18, 16:00)
Esu iš žmonių, kurie turi garažus, girdėjęs, kad 36 kv. m (6x6 m) garažas yra per mažas. Iš bėdos tinka, bet nėra labai komfortiškas. Į ilgį 6 metrų pakanka, bet į plotį reikėtų apie 7 metrų, o tokiu atveju garažas dviem mašinom išeina 42 kv. metrai. Nepigus turėtų būti toks garažas.

Visiškai esat teisus. Jei norisi patogaus dviviečio garažo, reikia min 7 m pločio. Toks garažas ne tik kad ne pigus pastatyt, bet ir vietos name (jei sublokuota) daug reikalauja. Mum su tokiu garažu išsiderino visas namo planas, tai nusprendėm garažo neturėt, o laikui bėgant servitutinėj zonoj pavėsinę pasistatyt.
Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2014 08 18, 16:00)
Beje, pastebėjau, kad daug kas turėdami garažus mašinas laiko lauke - prie garažo. Argi ne keista?

Čia yra dar dėl to, kad kiemai prieš namą ar garažą yra sąlyginai maži ir sudėtinga laviruoti iš/į garažo. Todėl daug patogiau įvažiuot į kiemą ir numest mašiną, o po to ta pačia eiga atbuliniu išvažiuot.
Mes gi dabar trinkeles susidėjom, tai priekinėje namo dalyje, kur turėtų mašina įvažiuot yra 150m², atrodo žiauriai daug ervės mašinai apsisukt, bet kai sėdi už vairo, tai su universalu eli-eli išlaviruoji ir apsisuki, ir tos vietos realiai visai nėra per daug.
Bet šiaip aš už garažą, jei tik įmanoma turėti dvigubą. Man ir patinka šilta mašina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lakštingala: 18 rugpjūčio 2014 - 16:22