Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 13 dalis

Konstrukcine dalis nera butina. Jei namas paprastas - nemanau kad verta ja daryt smile.gif nebent tam tikrus mazgus galesite leisti paskaiciuoti kokiam konstruktoriui smile.gif dazniausiai visi darbai daromi is statybininku patirties ir pan... kiek armaturos det, kiek betono ir pan biggrin.gif

Nuotekos - jungsities prie centralizuotu tinklu? smile.gif Padaryciau projekto dali pigau smile.gif bet per atstuma butu sunkokia susiderint viska
Atsakyti
QUOTE(robertuxas @ 2014 08 12, 21:04)
Nuotekos - jungsities prie centralizuotu tinklu? smile.gif

ne 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elle_ @ 2014 08 12, 17:08)
žmonės, gerieji, pakomentuokite man kainas, gavau tokią sąmata iš vienos projektavimo įmonės namui apie 200-200 m2, veiksmas vilniuje:
.....

doh.gif va cia tai kainos
as taip suprantu sitos firmos logika tokia - cia ne turgus, cia nesiderama lotuliukas.gif
tikrai imanoma surasti uz maziau uz viska negu vien tik uz architekturine dali uzsiprase 4u.gif
po to pp pamatu proejektelis dsides, jei noresite PHPH ar A+ skaiciavimu - dar bus papaildomai, visa kita turtu ieiti i kaina, na dar uz leidima 250 papraso sumoekti papaildomai, o 2000 uz sukelima i infostatyba doh.gif tai is viso be zodziu doh.gif
Atsakyti
Tiesa, kodel tas architektas neitrauke elektrotechnikos projekto?
be jo nepriduosit namo VEI g.gif
elektrotechnikos projekta galime gaut nemokamai sutartus su tuos darbus atliekancia imone (reikia ziuret butinai, kad butu atestuota tiems darbams) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Egle.L @ 2014 08 12, 10:45)
Man šiuo metu aktualiausias virtuvės išplanavimas, t.y. kaip dar būtų galima pastumdyti, pailginti ar patrumpinti sienas, kad virtuvėje atsirastų vietos nors mažam stalui su nors pora kėdžių, o gal sala viduryje išspręstų šią problemą?

QUOTE(mamaSandra @ 2014 08 12, 14:03)
Man patogiau kai virtuve kuo arciau iejimo, tik parejes su visom terbom eini i virtuve, tada jau valgomasis ir svetaine.
Gal vertetu pagalvot apie vurtuve ten kur svetaine

Pritariu, kad virtuvę vertėtų perkelti į svetainės vietą. Tuomet rytinėj sienoj daryčiau siaurą langą tarp virtuvės spintučių, kad darbinė zona būtų ilgiau apšviesta dienos šviesa ir šiaip smagu matyti kas ateina į namus biggrin.gif . Virtuvę daryčiau dviejų eilių - prie rytinės sienos viena, o kita eilė už 1,2m - salos pavidalu. Tada prie salos norint galima statyti pusbario kėdes. Dabar pas mane būtent tokia virtuvė - neatsidžiaugiu smile.gif .

QUOTE(Egle.L @ 2014 08 12, 13:34)
Tuo labiau šeimyna tuoj pasipildys ir labai bijau, kad su mažiumi kiekvieną kartą teks sėsti prie didžiojo stalo, taip labai greitai apsineš paradinė namo dalis  doh.gif

O kam Jums reikalinga paradinė dalis name? g.gif Kokias delegacijas priiminėsit unsure.gif ? biggrin.gif Mano logika tokia - namą statau sau, o ne svečiams, todėl nėra pas mane nė vieno kambario, kuris būtų paliktas "švarus", naudojamas tik atvykus svečiams - per didelė prabanga rolleyes.gif .
Ir tikrai nenudrengs mažius to pietų stalo taip, kad būtų gėda ten atvykusį svečią sodinti mirksiukas.gif biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 08 13, 14:48)
Pritariu, kad virtuvę vertėtų perkelti į svetainės vietą. Tuomet rytinėj sienoj daryčiau siaurą langą tarp virtuvės spintučių, kad darbinė zona būtų ilgiau apšviesta dienos šviesa ir šiaip smagu matyti kas ateina į namus biggrin.gif .

Visa projekto esmė, kad svetainės ir valgomojo lubos eina per du aukštus, todėl perkėlus virtuvę, atviros erdvės per du aukštus efektas netenka prasmės g.gif
Atsakyti
QUOTE(Egle.L @ 2014 08 13, 16:33)

Tada taip, perkelti neišeina... O namas jau pradėtas statyti? Kaip atrodo antras aukštas?
Atsakyti
Statybos dar nepradėtos. Antro aukšto planas
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 08 13, 14:48)
O kam Jums reikalinga paradinė dalis name? g.gif Kokias delegacijas priiminėsit unsure.gif ? biggrin.gif  Mano logika tokia - namą statau sau, o ne svečiams, todėl nėra pas mane nė vieno kambario, kuris būtų paliktas "švarus", naudojamas tik atvykus svečiams - per didelė prabanga  rolleyes.gif .
Ir tikrai nenudrengs mažius to pietų stalo taip, kad būtų gėda ten atvykusį svečią sodinti  mirksiukas.gif  biggrin.gif .

thumbup.gif drinks_cheers.gif namai yra mums, o ne sveciams, nebent stato kas nors sveciu namus ar viesbutuka mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Egle.L @ 2014 08 13, 16:33)
Visa projekto esmė, kad svetainės ir valgomojo lubos eina per du aukštus, todėl perkėlus virtuvę, atviros erdvės per du aukštus efektas netenka prasmės  g.gif

jokiu problemu - virtuve perkelus i svetaines vieta, dar idejus langa i R puse, virs jos galite daryti WC ar drabuzine, o kur dabar WC antrame aukste - palikti kiaura erdve 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo darius333: 14 rugpjūčio 2014 - 15:38
o man norisi, kad svetaine , valgomasis butu tvarkinga biggrin.gif kaip minejo - paradine namo dalis, juk norisi ir svecia priimti tvaringai..virtuves stalo beda isspresiu su salele ir kedemis aukstomis..pusryciauti, pietauti, kai ne visa seima susirenka - bus pats tas
Atsakyti
QUOTE(knopke* @ 2014 08 14, 16:44)
o man norisi, kad svetaine , valgomasis butu tvarkinga biggrin.gif kaip minejo - paradine namo dalis, juk norisi ir svecia priimti tvaringai..virtuves stalo beda isspresiu su salele ir kedemis aukstomis..pusryciauti, pietauti, kai ne visa seima susirenka - bus pats tas

Nu nesuprantu... o kas trukdo naudotis pietų stalu ir svetaine kasdien ir susitvarkyti, arba svečiams atvykstant generalinę tvarką pasidaryt, jei kasdien neišeina idealios tvarkos palaikyt g.gif .
Pietų stalo sala su aukštom kėdėm neatstos, ypač turint mažų vaikų schmoll.gif . Pati turiu tokią salą, išties džiaugiuosi ja - jin man yra absoliutus gėris wub.gif , juo labiau, kad puikiai tiko mano virtuvės-svetainės erdvėje, tačiau ir pietų stalas yra netoliese. Kaip taisyklė, atvykę svečiai prie pietų stalo ar ant sofų svetainėje nesėdi, nebent karštą patiekalą suvalgyt, visi būriuojasi prie salos bigsmile.gif ... Ir nors joje kaitlentė įmontuota, tai netrukdo prie jos gerai leisti laiką.
O vat su šeimyna atsisėst padoriai pavalgyti tik prie stalo išeina. Niekad nelaikyčiau stalo nenaudojamo, dėl to, kad galėčiau 2-3 kartus per metus prie jo svečią pasodint schmoll.gif . Kaip minėjau, pas mane viskas yra naudojama ir jei kas natūraliai nusidėvi, nematau tame problemos - juk gyvename, o ne ekspoziciją laikome mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(knopke* @ 2014 08 14, 16:44)

norisi, kad visi namai butu tvarkingi, bet ne sterilus mirksiukas.gif
Atsakyti