Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 15

neaktualu, jau pagelbejo 4u.gif
QUOTE(Eve-line @ 2014 06 15, 08:14)
gal zinote, ar tokiose kriauklese galima pragrezti skyle ir kur tai daro? nenoriu krano montuoti ant stalvisio... http://www.plautuves...u-ventiliu.html

Atsakyti
QUOTE(Cocacola28 @ 2014 06 14, 13:50)
Labai reikia patarimo.
Kokios firmos rinktis baldines plokštes ir stalviršius?

http://mariausbaldai.../Medžiagos.php

O jūs pas juos ir gaminsitės? Paprašykite, atveš nemažai pavyzdžių. Mums šis gamintojas gamino fasadus iš Thermopal ir Cleaf, korpusui pasirinkau lenkišką, o stalviršis Duropal. Bet toks buvo grynai mano pasirinkimas. Norėjo gaminti korpusus iš fasadinių plokščių, nes, anot jų, jos kokybiškesnės, t. y. jiems lengviau pjaunasi, lengviau apdirbti, bet, kaip supratau, pagamintas iš lenkiškos plokštės korpusas bus pakankamai tvirtas, todėl pasirinkau tokį variantą, padėjusį sutaupyti 500 Lt.

Parašykite, kokio rezultato tikitės, tada bus lengviau patarti.
Atsakyti
QUOTE(Ruta7777 @ 2014 06 14, 14:14)
Sveikos!
Senai bebuvau cia smile.gif ziuriu Juodai ir toliau visas gelbeja! Ruoskites uz poros menesiuku kavai biggrin.gif sio men pabaigoj jau turetu sumontuot virtuve smile.gif

Labas, seniai girdėta!
Na, ne tik aš gelbėju, daug čia tų gelbėtojų yra smile.gif . Smagu girdėt del virtuvės thumbup.gif . Kur užsakinėjot? Laukiu laukiu kavagerio bigsmile.gif .
QUOTE(Ruta7777 @ 2014 06 14, 14:14)
Dar nenusprendem ka daryt ties kaitlente tarp spinteliu...ka jus dedat? Plyteles?stikla?ar dar ka kita??

Aš turbūt rinkčiausi plyteles. Dedasi stilką ir džiaugias žmonės, bet man paranoja, kad už jo prilįs visko ir gadins man nuotaiką doh.gif ... Dar dedas HPL plokštę. Įdomu, koks Jūsų virtuvės galutinis variantas g.gif , kaip atrodys bendras vaizdas - spalvos, medžiagos. Tada, žiūrint į visumą ir nuspręsit, kas toj vietoj geriau tinka.
QUOTE(Cocacola28 @ 2014 06 14, 14:50)
Labai reikia patarimo.
Kokios firmos rinktis baldines plokštes ir stalviršius?

Aš tai nesirinkčiau gamintojo, o rinkčiaus spalvą ir faktūrą. Jau ne kartą Dešimtukas yra taip rekomendavęs. Teisybę pasakius, niekad plokščių gamintojo ir nesirinkau, o kam? Mane domina galutinis vaizdas - kaip atrodys mano virtuvė, todėl, kai užsakinėjom virtuvę iš plokščių, išsirinkom salone patikusį fasadą tiesiog iš ekspozicijos, tikrai nežiau, kas jos gamintojas. Dėl stalviršio išvis tik spalvą sutarėm, kaip ir dėl korpuso. Iš kokios plokštės yra dabartinės virtuvės korpusas irgi nežinau. Žinau tik, kad fasadas yra iš juodalksnio masyvo. Šitą tai jau rinkomės, bet dėl vaizdo irgi. Mums labiau patiko juodalksnio medžio faktūra, negu ąžuolo. Ąžuolas toks per sunkus pasirodė mūsų baldams, ir tas pats oranžiniai/raudonas beicas ant ąžuolo visai kitaip atrodė. Todėl atmetėm jo variantą, nors baldų kaina būtų buvus tokia pati.
Galvojat, kad sutaupysit kažką, pasirinkdama sakykim pigesnę plokštę? Kaip Gabby_jz patirtis rodo, tikrai ne fontanus schmoll.gif , kaip Dešimtukas sakė, plokštės kaina bendros baldų kainos stipriai neįtakoja - brangią, ar pigią, ją vistiek reikia supjauti, susukti, klijuoti ir t.t. - darbas tas pats.
Todėl manau, kad svarbiausia išsirinkti tinkamą baldų gamintoją, kuris įsiklausys į Jūsų norus ir juos išpildys.
QUOTE(gabby_jz @ 2014 06 14, 19:55)
Beje, mūsų kėdės jau ne skolintos  lotuliukas.gif Atnaujinau avataro foto biggrin.gif

O, kokia naujiena thumbup.gif . Reiktų pakeisti ir pirmojoj temos žinutėj foto wink.gif.
Atsakyti
Eve-line,
Aš Jūsų vietoje daryčiau atskirą stalą prie lango, o apie jo formą dar galima pagalvoti. Šis daiktas sunkus ir griozdiškas vizualiai, sumažina likusią laisvą erdvę, pabrangina projektą. Stalviršis paprastai yra 91 cm aukštyje, o stalas apie 75 cm. Tad vientisai sujungti su stalvišiu negalima, nes bus per aukštas stalas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dešimtukas: 16 birželio 2014 - 09:29
Sveiki,
kuriame ir mes savo virtuvę, santechnika išvedžiota, tad palei langą esančios kriauklės ir šalia indaplovės vietos kaip ir nebepakeisi.
Dilema ta, kad labai norim nediduko ale baro stiliaus staliuko, bus ir didelis valgomojo stalas kitur, o pačioje virtuvėje norisi kažko tokio pabendravimui, kavos gėrimui pvz. kol gaminamas maistas.
Staliuką suplanavom, bet neapskaičiavom. Už stalo yra laiptai, jei jis prasideda besibaigiant langui, išeina taip, kad tarp stalo ir laiptų lieka tarpas apie 63 cm. Žiūriu, kad nelabai užteks tokio atstumo normaliai kėdes atitraukti ir patogiau atsisėsti. Plius po laiptais palikta erdvė, kur bus šuns guolis, dubenėliai, tad ir tenn reikai priėjimo.
Labai nesinori to staliuko atsisakyti, gal galimi dar kokie variantai, kad būtų stalas netrukdytų patogiam indaplovės atidarymui, plius būtų patogu prieiti prie jo ir erdvei po laiptais pasiekti.

Prikabinu meistrų pieštus planus, čia jie bandė pagal kėdžių aukščius derinti stalo aukšį. Antras variantas pratęstas dabar su siaura printėle, kad baigtųsi virtuvė kartu su langu.

Šitame man nepatinka, kaip stalas užgožia langą:
user posted image

Pirminis, dar nepridėjus siauros spintelės:
user posted image

Čia internete variantų atradau, tik vėl tas priėjimas po laiptais:
user posted image

Čia pačio stalo pakėlimo nuo spintelės principas, indaplovei lieka gal laisvė. Tik tas "striptizinis" vamzdis man nelabai patinka kaip toks.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Arvika @ 2014 06 16, 13:55)

O kam Jums tą "stalą" glausti prie virtuvinio? Ir kam ta siaura spintelė šalia plautuvės? Be jos daug geriau žiūrisi.
O dėl kavagerio staliuko - kodėl nepasidarius mini salelės? Mano akimis žiūrint, ji labai gražiai pas Jus įsipaišytų, būtų atitraukta nuo laiptų erdvės - žinoma, būtų smagu pamatyti patalpos planą. Jūsų pateikti stalų variantai man negražiai žiūrisi...

Aš čia tai labai grubiai su paint'u pabandžiau parodyt:

user posted image

Jos plotis galėtų būti ~stalčių blokas kaitlentės dešinėje + orkaitės spintos plotis, t.y. kažkur, jei gerai suprantu +- 1400mm ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 16 birželio 2014 - 13:29
QUOTE(Juodai @ 2014 06 16, 13:27)
Ir kam ta siaura spintelė šalia plautuvės? Be jos daug geriau žiūrisi.

O dėl kavagerio staliuko - kodėl nepasidarius mini salelės? Mano akimis žiūrint, ji labai gražiai pas Jus įsipaišytų, būtų atitraukta nuo laiptų erdvės - žinoma, būtų smagu pamatyti patalpos planą. Jūsų pateikti stalų variantai man negražiai žiūrisi...

Jos plotis galėtų būti ~stalčių blokas kaitlentės dešinėje + orkaitės spintos plotis, t.y. kažkur, jei gerai suprantu +- 1400mm  ax.gif

Ir man pačiai tie staliukai kažkaip nebelimpa, bet kažko tada virtuvėje trūksta, nes gaunasi virtuvinis ir tuščia erdvė, kažkaip kažkas neišbagta.

Dėl tos siauros spintelės, tai ją dėjo, kad stalvoršis kartu su lango rėmo paibaigtų. Man atrodo, kad tas tok nepabaigtas tuščias kampas ir likęs be palangės pabaios langas negražiai žiūrisi. gal tada kažkokia minimalią atvirą užapvalintą lentynėlę darytis, bet jos nelabai praktiškos, nėra ten ką pasidėti.

Apie tokį kalbu gal užbaigimą, žiūriu kiti jį uždarą pasidaro, tik kiek jis naudos duoda praktiškumui:
user posted image

Dėl plano, radau mūsų pačių papaišytą variantą, tai maždaug taip atrodo:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Arvika @ 2014 06 16, 14:51)
Ir man pačiai tie staliukai kažkaip nebelimpa, bet kažko tada virtuvėje trūksta, nes gaunasi virtuvinis ir tuščia erdvė, kažkaip kažkas neišbagta.

Dėl tos siauros spintelės, tai ją dėjo, kad stalvoršis kartu su lango rėmo paibaigtų. Man atrodo, kad tas tok nepabaigtas tuščias kampas ir likęs be palangės pabaios langas negražiai žiūrisi. gal tada kažkokia minimalią atvirą užapvalintą lentynėlę darytis, bet jos nelabai praktiškos, nėra ten ką pasidėti.

salelė tikrai geriau

vietoj tos siauros spintelės geriau šalia esančią paplatint, o dar geriau padaryt platesnius stalčius, o ne spintelę. o tie visi suapvalinti užbaigimai, tai labai jau nekas
Atsakyti
QUOTE(Arvika @ 2014 06 16, 14:51)

Oi, dėl sulyginimo su palange tikrai nedėčiau tos siaurosios schmoll.gif . Geriau jau tada plautuvės spintelę/stalčių paplatint, arba kampinę spintelę. O sala pas Jūs puikiai tilptų ir neužgožtų laiptų erdvės tikrai. Ir užbaigta viskas būtų smile.gif.
Kažkaip va taip:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 16 birželio 2014 - 14:08
QUOTE(Juodai @ 2014 06 16, 14:06)
Oi, dėl sulyginimo su palange tikrai nedėčiau tos siaurosios schmoll.gif . Geriau jau tada plautuvės spintelę/stalčių paplatint, arba kampinę spintelę. O sala pas Jūs puikiai tilptų ir neužgoštų laiptų erdvės tikrai. Ir užbaigta viskas būtų smile.gif.
Kažkaip va taip:

Dėkui už mintis,vizualiai gal tikrai geriau atrodo. Ot kaip prisikabini prie vieno varianto, tai reikia patarimų iš šono, kad atsimerktum smile.gif

O pačią salelę darytumėte ir su kažkokiom minimalio spintelėm ar lentynom po apačią?

Dar kažkaip man nelimpa viršutinių spirtelių tie dvigubi kilnojami mechanizmai. Esam neaukštaūgiai, žinua, kad jie fiksuojais tiek, kiek atkeli, o bet tačiau, reiktų ką iš akščiau nusikelti, tai vėl ant kėdės lipčiau, kad spintelę uždaryti. Ar čia mano vaizduotė tokia laki biggrin.gif Meistrai kalba apie dizainą, grožį, o aš ūkiškai linkstu link paprastų atveriamų durelių.
Atsakyti
QUOTE(Arvika @ 2014 06 16, 15:13)
O pačią salelę darytumėte ir su kažkokiom minimalio spintelėm ar lentynom po apačią?

Galima ir su stalčiais - žiūrint kokie poreikiai Jūsų. Tik ten kur bus kėdes stalviršis turėtų būti iškištas - 40cm labai patogu, o jei tiek vietos nėra, tai bent 20-30cm.

QUOTE(Arvika @ 2014 06 16, 15:13)
Dar kažkaip man nelimpa viršutinių spirtelių tie dvigubi kilnojami mechanizmai. Esam neaukštaūgiai, žinua, kad jie fiksuojais tiek, kiek atkeli, o bet tačiau, reiktų ką iš akščiau nusikelti, tai vėl ant kėdės lipčiau, kad spintelę uždaryti. Ar čia mano vaizduotė tokia laki biggrin.gif Meistrai kalba apie dizainą, grožį, o aš ūkiškai linkstu link paprastų atveriamų durelių.

Neseniai visai diskutavim apie tokia dureles - džiaugėsi visos, kad turi pasidarę. Aš tokių nenorėčiau. O Jūs mažiau tų meistrų klausykit ir darykit taip, kaip Jums patogiau atrodo - juk Jūs virtuvėje šeimininkausit wink.gif.
Atsakyti
QUOTE(Eve-line @ 2014 06 14, 20:26)
kol kas ten platus koridorius, bet bus padaryta siena su stumdomom durim...  Tai gal saldytuva labiau pristumti prie tu spinteliu, kad nebutu tarpo...

Nu kai skirtingi gyliai, aš nestumčiau. Nežinau, gal kažkuriuos niuansus praleidau, bet aš gal geriau kažkaip taip daryčiau - kairėj ūkinę su šaldytuvu, orkaite ir pvz stalčiais, o per vidurį gal dar įsipaišytų koks siauras staliukas, netęsiant to stalviršio. O dešinėj po kaitlente išeitų ervūs stalčiai, neprarandant tų 25cm prie lango mano manymu visiškai nenaudingai siaurai spintelei. Ir po kriaukle du erdvius stalčius galima daryt, šiukšlės į vieną tilps, o kitas galėtų likt daržovėm ar puodam.
user posted image
Arba, jei koridoriuj jokios spintos nėra ir įjimą galima stumti kairėn, tai kaip tik dešinėj sienos dadurčiau ir normalaus ilgio užsukimas kampu įsitektų.
user posted image

Nebent sakau, kažką praleidau dėl kokių komunikacijų, laidų ar pan smile.gif

O dėl Arvikos virtuvės, pritariu Juodai ir Tekos pastabom.
Atsakyti