Labas, visoms.
Jus man pasakykite ar as teisingai galvoju.
Jei stalvirsio aukstis yra 91 cm. Pats stalvirsis 4 cm, prie grindu tas virtuves plintusiukas, nezinau kaip pavadint 10 cm. Tai gaunas 91-4-10 lygu 77 cm. Is siu 77 cm, as galiu prasyti padaryti stalcius. Pvz. 15 cm, 23, 38 cm.
Jei stalvirsis yra 86 cm aukstyje, tada 86-4-10 cm, lieka 72 cm stalciams: sakykim 15,24, 33 cm.
Ir dar norejau paklausti del stalciu soniuku. Buna zemesni, buna aukstesni. Tie bordiuriukai stalciu. T.y. i kaire ir i desine yra tie bordiuriukai. Kiek suprantu, geriau yra aukstesni, kad nekristu pvz. lengvi daiktai per stalciaus sonus..Ar cia tik smulkmena..?
QUOTE(Amelita @ 2014 07 08, 18:41)
Jus man pasakykite ar as teisingai galvoju.
Jei stalvirsio aukstis yra 91 cm. Pats stalvirsis 4 cm, prie grindu tas virtuves plintusiukas, nezinau kaip pavadint 10 cm. Tai gaunas 91-4-10 lygu 77 cm. Is siu 77 cm, as galiu prasyti padaryti stalcius. Pvz. 15 cm, 23, 38 cm.
Teisingai skaičiuojate, 15 cm, 23 cm, 38 cm gaunasi viso 76 cm. 1 cm laisvumo reiktų palikti, kad stalčiai atidarant nesitrintų į stalviršį ir vienas į kitą, į tarpus po 1-2 mm reikia palikti laisvų, bet čia jau baldininkai tiksliai paskaičiuos
Stalčių šonus dariausi aukštus, išskyrus stalčius, kuriuose lėkštės bus statomos į laikiklį, kad patogiau būtų įdėti iš šono
QUOTE(Sandrulia @ 2014 07 07, 21:20)
Aš daryčiau tarp orkaitės ir lango dar vieną pastatomą spintelę
Ačiū už patarimus
QUOTE(Juodai @ 2014 07 08, 00:46)
QUOTE(Boružis:) @ 2014 07 07, 16:34)
Koks atstumas gaunasi tarp eilių? Ar dar toje erdvėje planuojate kokį staliuką?
Ačiū, apie indaplovę net nepagalvojau
Šiek tiek pataisytas variantas:
Staliukas bus kitoj vietoj, tarp spintelių jo nedėsim, ten per mažas atstumas. Pasidėjimo kol kas planuoju, kad užteks, tai gal žemesnes spinteles pakabinamas rinkčiausi
Tik man kabina ta sienelė tarp spintelių, tiksliau jos užbaigimas ties langais ir vienoj ir kitoj pusėj
Ir ta paskutinė spintelė ties langu vistiek kelia klausimų, kaip nors norisi sušvelninti tą perėjimą link svetainės, kad nesibaigtų tiesiog BUM ir viskas
Planas toks patalpos:
Apvalus stalas, už jo sofa svetainės.
-------------------
Hadi pademonstravo naują požiūrį į virtuvės apdailą Įdomiai atrodo
QUOTE(Boružis:) @ 2014 07 08, 19:55)
Ir ta paskutinė spintelė ties langu vistiek kelia klausimų, kaip nors norisi sušvelninti tą perėjimą link svetainės, kad nesibaigtų tiesiog BUM ir viskas
Galima užapvalintą spintelę padaryt, kad būtų švelnesni užbaigimas, kažką tokio:
Ir viršuj man kažko trūksta, gal ir viršuj kažką panašaus užapvalinto nedidelio, atviras lentynėles pvz.
O dėl plytelių, tai panašiai pas mane gavosi, iš pradžių irgi maniau, kad gali nelabai kaip atrodyti, bet kadangi ten kriauklė, tai nenorėjau taškyti dažytos sienos. Išėjo visai normaliai. Galima ir neklijuoti tos sienelės dešinėje iki lango, bet jei kriauklę darysite prie sienos - taškysis.
QUOTE(Sandrulia @ 2014 07 08, 17:07)
Wow kaip įdomiai prašom plačiau - kaip suprantu ant apatinių spintelių šviesios detalės tarnauja ir kaip rankenėlės durelių/stalčių atidarymui? O Viršutinės spintelės su atmetimu? Kokie trūkumai išryškėjo?
taip, šviesūs mdf kaip rankenėlės, viršutinės arba su atmetimu arba paleistos žemiau. Trūkumai - reikia labai gerai apgalvoti kur tuos papildomus mdf tvirtinti, kad būtų patogu paimti atidaryti (ir kad vaizdiškai gražiai išsidėstytų). Bet, manau pripratimo reikalas ir po kurio laiko nereiks galvoti kuria ranka ir kaip paimti už mdf kad stalčių atlupti
QUOTE(Sandrulia @ 2014 07 08, 19:13)
Teisingai skaičiuojate, 15 cm, 23 cm, 38 cm gaunasi viso 76 cm. 1 cm laisvumo reiktų palikti, kad stalčiai atidarant nesitrintų į stalviršį ir vienas į kitą, į tarpus po 1-2 mm reikia palikti laisvų, bet čia jau baldininkai tiksliai paskaičiuos
Stalčių šonus dariausi aukštus, išskyrus stalčius, kuriuose lėkštės bus statomos į laikiklį, kad patogiau būtų įdėti iš šono
Baldininkas man atrase.
"Jei spintelių aukštis būna 910mm su stalviršiu, tai dedamos 150mm aukščio kojelės, jeigu 860mm su stalviršiu, tai dedamos 100mm aukščio kojelės. Tad stalčiai išlieka vienodi nors ir skiriasi spintelių aukščiai. Vienintelis variantas su 120mm aukščio kojelėmis daroma aukštesnė spintelė. Žinoma galimi įvairūs nestandartinai aukščiai.Kaip ir minėjau yra standartai ir galima daryti nestandartinius sprendimus. Tad kaip pasirinksite, taip ir pagaminsime.".
As mastau daryti 91 cm aukscio stalvirsi ir deti 10 cm kojeles. Kad kuo daugiau vietos isnaudot. Nesuprantu, koks skirtumas koks tu kojeliu aukstis. Man svarbu, kad butu kuo daugiau naudingo ploto daiktams susideti. O 91 cm aukscio stalvirsis atrodys normaliai su 10 cm kojelem? Idomu kodel tas 15 cm standartas yra...
Ar galetum nufotkinti savo stalcius su aukstesniais krastais ir ta stalciu, kur dedat lekstes? Aciu. Ar butini tie laikikliai lekstem? Ar be ju niekaip? Kokio plocio stalcius?
QUOTE(Amelita @ 2014 07 09, 10:16)
Ar galetum nufotkinti savo stalcius su aukstesniais krastais ir ta stalciu, kur dedat lekstes? Aciu. Ar butini tie laikikliai lekstem? Ar be ju niekaip? Kokio plocio stalcius?
Pas mus 92 cm aukščio spintelės ir 10 cm cokolis, nesuprantu ir aš, kam dėti 15 cm kojeles.
Gal ir nebūtini laikikliai lėkštėms, bet aš įsidėjau, lėkštes statysiu stačiom, kadangi stalčius aukštas. Tam skirti du aukšti 60 cm pločio ir 42 cm gylio stalčiai (matosi aukščiau įkeltoj foto). Stalčių vidų galėsiu nufotkint
QUOTE(Sandrulia @ 2014 07 09, 10:53)
Stalčių vidų galėsiu nufotkint
Būtų idealu. Mes taip pat galvojam apie tokio tipo stalčių. Kaip jis Jums pačiai? Mane vis gąsdina, kad reikės lenktis indų pasiimt ir kad plokštė išsipūs nuo lašėjimo O kaip ten iš tikro su tuo nulašėjimu? Ar yra po apačia koks nors indas, į kurį laša? O gal į tą džiovyklą dedat tik sausus?
O negeriau laikyti lekstes kaip senoveje, viena ant kitos tik stalciuje?
QUOTE(Agnnyte @ 2014 07 09, 11:20)
Būtų idealu. Mes taip pat galvojam apie tokio tipo stalčių. Kaip jis Jums pačiai? Mane vis gąsdina, kad reikės lenktis indų pasiimt ir kad plokštė išsipūs nuo lašėjimo O kaip ten iš tikro su tuo nulašėjimu? Ar yra po apačia koks nors indas, į kurį laša? O gal į tą džiovyklą dedat tik sausus?
Na pagrindiniai indai bus viršutiniame stalčiuje, tai tikrai nereikia lenktis, man daug patogiau nei imti iš džiovyklos viršuje. Šiaip turiu dar vieną nedidelį laikiklį lėkštėms nuvarvėjimui, kurį pastatysiu ant kriauklės padėklo, o nuvarvėjus indai keliaus į stalčių. Būtent šitų stalčiaus karkasą darėm iš drėgmei atsparios plokštės, jei kažkiek drėgmės patektų, kad neišsipūstų. Mastau dar po laikikliais pakišti padėkliuką, bet kol kas neradau tinkamo dydžio.
QUOTE(Amelita @ 2014 07 09, 12:13)
O negeriau laikyti lekstes kaip senoveje, viena ant kitos tik stalciuje?
Galima ir taip, bet tokiu atveju norint paimti konkrečią lėkštę, reikia atkrauti kitas. O iš stovelio pasiimi kokią nori kitų nejudinant
Jei nuo betono iki lango yra 95cm kokio aukščio tikėtis apatinių spintelių? Užtenka kaži dangai 1cm atmest at reik daugiau? Stalvirsis bus su palange jungtas.
Chm... paziurejau parketlentes 14mm plius klijai. Kazi nebus durnai 93cm aukštis plytelės lyg mažiau. Bet bųs daugiau nei 1cm.
Chm... paziurejau parketlentes 14mm plius klijai. Kazi nebus durnai 93cm aukštis plytelės lyg mažiau. Bet bųs daugiau nei 1cm.
QUOTE(Freke @ 2014 07 09, 15:57)
Jei nuo betono iki lango yra 95cm kokio aukščio tikėtis apatinių spintelių? Užtenka kaži dangai 1cm atmest at reik daugiau? Stalvirsis bus su palange jungtas.
Jūs žadate po baldais nedėti dangos?.. Aš irgi galvoju, ar taupyti šitoje vietoje, ar ne
Dėl aukščio, man atrodo, kad normaliai bus, taigi niekas pas Jus su metru nelakstys ir neklausinės, kodėl ten 93, o ne 95 cm vizualiai skirtumo nebus, o žinosite tik Jūs pati