Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 15

QUOTE(preta @ 2014 07 06, 11:08)
Aciu labai uz komentara, irgi variantas. Hmm, bet as nesils saldytuvas nuo orkaites galvoju.  ax.gif  Nes ir grindys bus sildomos, jei dar orkaite salia, tai isvis  biggrin.gif

Dar galvojau toki viena varianta viska sustatyti i 1 eile, t.y. nedaryti to uzsukimo, bet nebeaisku, kur tada saldytuva bedet.  ax.gif

Pagal mano pirma planeli virtuve nuo kambario zonos turetu atskirti atvira lentyna, i kuria tarpais galima butu sudeti kulinarijos knygas.  Ka manote apie sia ideja?

Sutinku su Juodai, nemanau kad šaldytuvas su orkaite šalia yra didelė bėda.
O gal dar pagalvokit apie tokius variantus su salele. Man atrodo iki lango turėtumėt sutilpti. Nebent nenorite kad virtuvė būtų tokia atvira.
Tilptų ir 60cm indaplovė (pirmam variante tarp kriauklės ir stalčių bloko), ir vietos pasidėjimui gerokai daugiau. Antru variantu saloje darant tik stalčius, nereiktų nei elektros nei vandens privesti, o darbastalio butų daug.
Tik vienas momentas, nepamenu ar 1m gana atstumo tarp spintelių.

O šiaip atvira lentyna/stelažas irgi visai neblogas variantas, kai norisi kažkiek paslėpti virtuvę. Aš taip suprantu norėtumėt atviros lentynos?

Variantas 1
user posted image

Variantas 2
user posted image
Atsakyti
Manau, kad variantas 2 geriausias, nereiks erdvinio gartraukio, 1m tarp stalviršių turi pakakti, nors rekomenduojama 1,2m. Aišku, jeigu tik tinka tokia atvira virtuvė. Būtų gerai matyti visų patalpų planą - tada lengviau teisingai patarti.
Atsakyti
Laba diena, ateinu ir aš į šią temą 4u.gif

Perskaičiau visokių begalę patarimų, radau praktiškų, pritaikomų. Labai naudingas reikalas thumbup.gif

Mano virtuvės planas su preliminariu projektu:
user posted image

Matmenys nelabai matosi:
Siena, ties kuria bus virtuvė 3170, kur niša-1600.
Pati patalpa sujungta su svetaine, kur tas pilkas stačiakampis kairėj-sofa smile.gif

Fasadas:
user posted image
Gartraukis bus kažkas panašaus:
user posted image
Visa buitinė technika juodos spalvos. Patalpos aukštis 2,5 m

Problema su kuria susidūriau-kaip užbaigti kairę dalį ( ten langas prasideda) tarp pastatomų ir pakabinamų spintelių g.gif Jei baigti gartrauku, kaip tada sienelę planuoti dengti g.gif Gal kokį atskyrimą kaip barą daryti tokį kiaurą, tik stalviršį g.gif
Ir dar klausimas, ar palikti tokias žemas pakabinamas spinteles, ar aukštas planuoti g.gif

Priešingoj pusėj bus šaldytuvas ir aukštos spintos, ten kaip ir aišku smile.gif

Dar tokį vaizdą turiu:
user posted image

Ačiū, jei kas pasiūlysit kokią mintį 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Boružis:): 07 liepos 2014 - 15:36
QUOTE(Boružis:) @ 2014 07 07, 16:34)
Problema su kuria susidūriau-kaip užbaigti kairę dalį ( ten langas prasideda) tarp pastatomų ir pakabinamų spintelių g.gif Jei baigti gartrauku, kaip tada sienelę planuoti dengti g.gif Gal kokį atskyrimą kaip barą daryti tokį kiaurą, tik stalviršį g.gif
Ir dar klausimas, ar palikti tokias žemas pakabinamas spinteles, ar aukštas planuoti g.gif
Priešingoj pusėj bus šaldytuvas ir aukštos spintos, ten kaip ir aišku smile.gif

Aš daryčiau tarp orkaitės ir lango dar vieną pastatomą spintelę ir galbut virš jos dar pakabinamą, bet dėl šitos pagalvočiau dar, ar nebus užkrautas labai langas, galbūt už gartraukio palikčiau tuščią sieną arba kokią elementarią lentynėlę, kad dekoras tarp viršutinių ir apatinių spintelių (pvz. plytelės) nebūtų toks "vienišas". O pakabinamas spinteles daryčiau aukštesnes, viršų lygiuočiau su nišoje esančiomis ūkinėmis spintomis.
Dabar dar pažiūrėjau, kažin koks tarpas liktų iki sofos, ar netrukdytų ta pastatoma spintelė
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sandrulia: 07 liepos 2014 - 21:24
QUOTE(Juodai @ 2014 07 06, 11:33)

QUOTE(Blumchen123 @ 2014 07 06, 14:46)

Aciu uz pasiulymus. Imesiu pirmini varianta, kas buvo sugalvota virtuvei.
user posted image
Su plautuve, orkate ir kampu, kaip ir jau rodziau. Ta virtuves dali galvojam kazkiek atskirti, kaip jau minejau atvira knygu lentyna, kur pav. atrodo, kaip siena. Tai virtuve tuo paciu, kaip ir matytusi, bet kaip ir butu uzstota. Prie tos knygu lentynos matosi stalelis dviems (pasididinantis iki sesiaviecio uzklydus sveciams). Dar buvo pasiulymas is virtuves puses ikisti dar viena spintele, bet pasimatavau savo dabartine virtuve, tai nusprendziau, jog su vyru i naujaja dviese jau niekaip nebetilptumem biggrin.gif
Prie lango galvojam daryti didesne palange - ale staliuka kompui pasideti, kartu ir gelems.

Imetu paties buto plana su kvadraturom:
user posted image

Vis ziuriu ziuriu, na nepatinka man tas virtuves uzsukimas nors tu ka, idealu mano akiai butu kazkas tokio:

user posted image

Cia gautusi, kaip Gabby_jz virtuve, t.y. praustuvas - vienoje puseje, orkaite - kitoj. Bet nebera kur kisti saldytuvo ir kaip atskirti kambario zona.

Dabartine mano virtuve yra tokia (nepykit uz toki pirmokiska pabraizyma) tokia, tai esu pripratusi prie erdves. biggrin.gif
user posted image

Ka manote? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(preta @ 2014 07 07, 23:10)

Kaip matau Jūsų virtuvė gaunasi be lango ir dar norite ją atitverti nuo bendros erdvės knygų lentyna... Kažin, ar tai geras sprendimas g.gif. Užsitemdysit virtuvę, net dienos metu reikės šviesą jungtis. Kokio aukščio ta knygų lentyna planuojama? Ir kas yra šitas daiklas, kur apvedžiau žaliai:

user posted image

Man visgi geriausia įsipaišo pas Jus tas antrasis Blumchen pasiūlytas variantas, t.y. dviejų eilių virtuvė, kur visa buitinė technika eilėje prie sienos, o už 1-1,2m pussalė su stalčiais į virtuvės pusę ir su kėdėm į svetainės pusę:

user posted image

Aišku, darbinis trikampis plautuvė, viryklė, šaldytuvas gaunasi tumet vienoje linijoje, būtų idealu perkelti viryklę ar plautuvę į pussalę, kaip Blumchen siūlė variante 1, tačiau Jūsų atveju, kai patalpa maža ir stalas kitur nelabai telpa, palikčiau pussalę be jokios buitinės technikos. Tuomet ant jos visiškai laisvai galima būtų laikyti kompiuterį (kiek suprantu, nešiojamas) - sakau iš patirties, nes pas mus ant salos labai dažnai atsiranda kompiuteris - tai darbinis, tai naminis atkeliauja... ir patogu išties. Tokiu būdu išvengtute spūsties virtuvėje, trinties prie staliuko ir palangės, o išskleidus staliuką jį apeiti irgi patogumas menkas būtų... Užklydus svečiams galėtumėt smagiai susėdę aplink pussalę pasivalgyti (tik jokiu būdu nereikėtų iškelti pussalės krašto svetainės pusėje ir daryti baro, nes tada visas patogumas dings, nes ant baro kėdžių ne taip patogu įsitaisyti, ypač vaikams, kaip ant pusbario kėdžių, kurios tinka prie virtuvinio aukščio stalviršio), o ant sofos prisėdę pasikavinti smile.gif . Nors tiesą sakant, užklydus svečių mūsų sofos liūdi tuščios, nes visi aplipę salą būna ir viską prie jos atliekame biggrin.gif .
Na, o knygos manau atras savo vietą kitur...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 08 liepos 2014 - 00:32
QUOTE(Boružis:) @ 2014 07 07, 16:34)

Koks atstumas gaunasi tarp eilių? Ar dar toje erdvėje planuojate kokį staliuką?
Spintelė viryklės kairėje dabar man atrodo nei šiaip, nei taip... Pritarčiau Sandrulia, kad reiktų ten daryti dar vieną pastatomą spintelę/stalčių bloką, o viršuje gal ir nereikia pakabinamos, o gal visai ir nepatrukdytų... Pasipiešit ir pamatysit, kaip geriau atrodo. Pakabinamų spintelių aukštį darykitės pagal poreikį pasidėjimams - jeigu turite daugiau rakandų, darykite aukštesnes, lyginkit su ūkinėm spintom, tačiau jeigu pasidėjimams didesnio poreikio nėra, gali likti ir žemesnės jos. Indaplovę keisčiau vietomis su plautuve (plautuvę žinoma be padėklo daryčiau), taip padidėtų darbastalis ir išsispręstų stalviršio pritvirtinimo klausimas - indaplovėms atskiros spintelės nereikia, jos montuojamos tarp spintelių, tad statant indaplovę krašte, kaip suprantu, kyla keblumų su stalviršio pritvirtinimu, nes prie indaplovės jis nesitvirtina.
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 07 08, 01:30)
QUOTE(preta @ 2014 07 07, 23:10)

Kaip matau Jūsų virtuvė gaunasi be lango ir dar norite ją atitverti nuo bendros erdvės knygų lentyna... Kažin, ar tai geras sprendimas g.gif. Užsitemdysit virtuvę, net dienos metu reikės šviesą jungtis. Kokio aukščio ta knygų lentyna planuojama? Ir kas yra šitas daiklas, kur apvedžiau žaliai:

Tas zaliai apvestas daiktas - spintele. Pasideti skrudintuvui, ar virduliui. O pati lentyna planuota ne iki pat lubu, o mazdaug 1,5 - 1,6 m. Praktiskai butu atvira, todel ir sviesos turetu dar uztekti.

Tas variantas, kur Jus papaisete gaunasi neblogas. Bet tada darbinis plotas lieka labai mazas, nes pusbaris, kaip suprantu lieka kompui ir visiem kitiem dalykam. Nebera, kur laikyti skrudintuvo, virdulio, nes prie virykles lieka tik apie 40 cm ploto. ax.gif Dar butu labai gaila, tos pailgintos palanges prie lango ax.gif Cia galvojom butu geras variantas po ta palange ir kazkokias dezeles pakisti (krepsius) ir tuo paciu, "ale" rasomaji stala pasidaryt.

Hmm, o jeigu mazinant ta palange iki kokio 150 cm, gau lieka kazkur 70 cm laisvo ploto ir viska atitraukti tiek iki kambario, ar ne? ax.gif

P.S. pas mus kazkaip visi buriasi, kur TV yra biggrin.gif , o jis butu jau pacioje svetaineje, tai is virtuves nelabai matytusi. blush2.gif

Prirasiau cia daug. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(preta @ 2014 07 08, 14:09)

Jeigu žaliai mano apvesta - spintelė, tai užsigriozdina pats įėjimas į virtuvę ir šiaip erdvė virtuvėje. 1,5-1,6m aukštis, tai beveik žmogaus aukštis. Šviesa pro tą lentyną nesklis taip pat, kaip pro tuščią vietą, sklis tik viršuje, Jums virš galvos, kur jos mažiausia reikia... Juk darbinis lygis bus ~91cm aukštyje.
Siūlydama paskurtinį variantą galvojau, kad kompiuteris nešiojamas ir daug vietos neužima. Galėtų jis būti prie pat sienos, o likęs plotas - puikus darbastalis. Jeigu vietos trūksta, galima tą kompą tam kartui nukelti kur kitur. Arba dar variantas - daryti tą platesnę palangę sujungtą su pussale, kažkaip va taip:

user posted image

tuomet kompiuretis ant jos puikiai galėtų būti, kaip ir planavote, nekilnojamas.

Dėl kitų laikomų ant stalviršio dalykų - manau reikalingiausias yra virdulys, kuris puikiausia tilptų šalia plautuvės, o ir patogiausia ten jį būtų laikyti, nes vanduo visai šalia. Visa kita smulki buitinė technika mano nuomone visai nereikalinga laikyti ant stalviršio, ją galima dėti į stalčius/spinteles pussalėj.

Jeigu po palange galvojote dėti kažkokias dėžes, tai galvočiau, kad nelabai patogu būtų prie jos sėdėti ir naudotis kaip rašomuoju stalu. Turite visą TV sieną laisvą, prie kurios galima darytis kokias lentynas (atviras ar uždaras) gražiai apjungiant su TV spintute ir laikyti ten daiktus, kurie buvo numatyti laikyti po palange.

Atsakyti
na, skubu ir aš pasirodyti su savo ką tik iškepta virtuve smile.gif kadangi gamintojai gamino tokią pirmą kartą, tai yra trūkumų, kurių antrą kart darant tokiu dizainu nekartočiau biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Hadi @ 2014 07 08, 17:14)
na, skubu ir aš pasirodyti su savo ką tik iškepta virtuve smile.gif kadangi gamintojai gamino tokią pirmą kartą, tai yra trūkumų, kurių antrą kart darant tokiu dizainu nekartočiau biggrin.gif

Wow kaip įdomiai bigsmile.gif prašom plačiau - kaip suprantu ant apatinių spintelių šviesios detalės tarnauja ir kaip rankenėlės durelių/stalčių atidarymui? O Viršutinės spintelės su atmetimu? Kokie trūkumai išryškėjo?
Atsakyti
QUOTE(Hadi @ 2014 07 08, 17:14)

Idomiai.. na vkus i cvet druzej net... sau nemarginciau taip. As per daug konservatyvi tokiuose sprendimuose... bet jei jums gerai tai super
Atsakyti