Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 15

QUOTE(Juodai @ 2014 06 20, 12:44)
Bet pagalvokit - tai nebus Jūsų nuolatinė valgymo vieta, tad ar verta dėl to matymo siaurinti tą 42cm stalčių bloką. Keturiese - visa šeima ten nesusėsit turbūt niekada  biggrin.gif , iš patirties galiu pasakyt. Mes 5 esam, o kėdės prie salos tik 4, bet sėdi vienu metu daugiausia 3 žmonės. Žinoma, neskaičiuoju tų atvejų kai turime svečių - tada visa sala būna apsėsta ir apgulta  biggrin.gif .

Mastymo turesiu daug.Santechnika neisvedziota, dar galiu viska kaitaliot, tai vis mastau, kaip geriau, kas geriau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 20 birželio 2014 - 11:47
Man į vieną 30cm stalčių telpa skrudintuvė ir dar kas nors šone. Arba mėsmalė su visais priedais. Virtuvinis kombainas jau nebe. Sumuštininę ir blyninę galiu sutalpint, bet šios jau tiesiai ant dugno nepasistato. Pora mažesnių puodų, o dedant vieną ant kito ant apverstų dangčių ir 4 mažesni puodai puikiai tilps. Dedant puodus, kaistuvus vieną ant kito be dangčių - dar daugiau. Žodžiu, norit įdėti, tikrai sugalvosit ką smile.gif.
Atsakyti
Sveikos, seniai jau berasiau, tik skaitinejau jusu tema... Jau ir mano virtuve pagaliau rinkimo stadijoj, tik labai ilgai tai tesiasi pas mus sad.gif renkuosi rankeneles. Radau graziu retro stiliaus, tik nzn ar tiks, nes orkaite tamsiu stiklu ir metalo apipavidalimu, gartraukis montuojamas, taciau taip pat matysis metalo juostele. Stalvirsis rudas, o spinteles blizgios ivory.
Stalvirsis
Fasadai
Kaip sakot, imt metalic rankeneles ar retro bronzos? Virsutines spinteles be rankeneliu smile.gif
Atsakyti
Juoda, gal galėtum ir man patarti kaip geriau išdėstyti buitinę techniką, negaliu keisti tik viryklės vietos ir kriauklės norėčiau prie lango. Taip pat mistika man kaip su tom spintelėm kampuose, ką su jom daryti?
P.S. Vyras šiandien pasakė, kad jai ryt lis eis virtuvės santechnikos vedžiot tai va turiu iki ryt kažką sumastyt, bent jau pradžią.
Ačiū už bet kokia pagalbą ir patarimus.

Prikabinu brėžinuką kaip galvoju. 192- langas virtuvės. Ir ten kur išsikišimai irgi langai tik visi netilpo bandžiau pagal masteli braižyt. cool.gif
4u.gifuser posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dodže: 20 birželio 2014 - 12:55
QUOTE(Juodai @ 2014 06 20, 11:33)
Amelita, nesuprantu, iš kur tas 12 cm? g.gif Mano paskutiniom žiniom va toks pas Jus planas buvo:

user posted image

O kur jusu darbastalis sitam variante? Ar ant pusbario ar salia kailentes?

PS. As tai tik uz U varianta pas jus, nes man tas kriaukles statymas pusiasalej kazkaip nei sis nei tas.. As nemokeciau gyvent.. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinka_2010: 20 birželio 2014 - 13:37
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 06 20, 14:35)
O kur jusu darbastalis sitam variante? Ar ant pusbario ar salia kailentes?

PS. As tai tik uz U varianta pas jus, nes man tas kriaukles statymas pusiasalej kazkaip nei sis nei tas.. As nemokeciau gyvent..  4u.gif

Pagrindinis darbastalis butu virs indaploves ir stalciu bloko 131 cm *105(110-115 nezinau dar kokio plocio ja darysiu) cm, manau tokio ploto uzteks iskociot koldunu tesla, padaryt balandelius. O morka, bulve susipjaustysiu salia saldytuvo. 60 cm tam uzteks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 20 birželio 2014 - 13:47
QUOTE(Dodže @ 2014 06 20, 13:51)

O kodėl viryklės vietos negalit keist? Koks plotis gaunasi to bloko viryklės dešinėje? Jeigu jis gaunas daugiau nei metras, tikrai skelčiau į du stalčių blokus, o jų viduryje dėčiau kaitlentę su stalčių bloku po ja. Taip gražiau gartraukis atrodytų virš kaitlentės, jeigu kartais neįmontuojamą numatę. Arba, jei kaitlentė išties mirtinai toje vietoje reikalinga, tai ją palikčiau ten, o apačioje visą plotį padalinčiau iš 3 ir daryčiau 3 vienodo pločio stalčių blokus. O jei bendras plotis neviršija 1800mm, daryčiau 2 stalčių blokus po 90mc (didesnių nedaryčiau). Išties trūksta matmenų... nes dabar čia galiu prirašyt variantų, susipainiosit paskui smile.gif
Indaplovę keisčiau su plautuve vietom, kad darbastalio prie lango ir tarp plautuvės su virykle būtų daugiau. Tada ir indus būtų patogiau iškrauti į stalčius esančius po kaitlente ir dešinėje jos.
Šaldytuvas įmontuojamas? Jei taip tai tikrai sukeisčiau jį su orkaitės spinta vietom, kad sumažėtų darbinis trikampis šaldytuvas-kaitlentė-plautuvė. Net jei neįmontuojamas, galima būtų sugalvoti, kaip jį gražiai įkomponuot arčiau stalviršio, padarant balduose reikiamo dydžio nišą, viršuje dedant spintelę, kuri lygiuotųsi su orkaitės spinta.
Kiek kampinės spintelės durelėm palikta pločio? 60cm? Manau užtektų 45cm, nes jei dėsit puskaruselę, kažin ar jų yra tokių didelių g.gif , jei nedėsit puskaruselės, spintelės galo po kampiniu stalviršiu man rodos nepasieksit... Pasiaurinus kampinės spintalės dureles galima būtų paplatinti kampe kairėje esantį stalčių boką.
Rašau visur stalčių blokai, nes aš kirtaip tikrai nedaryčiau smile.gif .
Na, dėl buitinės technikos atrodo atsakiau į Jūsų klausimą. Jeigu sukeitis indaplovę su plautuve pasirodytų, kad plautuvė nepakankamai ties langu, galima kampinę spintelę daryti ne I tipo, o L, tada platėtų stalčių blokas plautuvės kairėje o plautuvė ir indaplovė pasislinktų dešiniau, labiau ties langu atsidurtų plautuvė. Bet tada kaitlentė turėtų slinktis per kokia 30cm dešinėn - ar tai jau tragedija?

Nepamirškit, kad už indaplovės negali būti jokių vandens išvadų. Jie turi būti už plautuvės, o indaplovė jungiasi prie tų pačių.

______

QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 06 20, 14:35)
PS. As tai tik uz U varianta pas jus, nes man tas kriaukles statymas pusiasalej kazkaip nei sis nei tas.. As nemokeciau gyvent..  4u.gif

O ko čia nemokėt gyvent? Virtuvė juk. O ir ta pussalė - tai ne pagrindinė valgymo vieta, bus juk pietų stalas. Nematau čia jokios tragedijos smile.gif .

QUOTE(Amelita @ 2014 06 20, 14:44)
Pagrindinis darbastalis butu virs indaploves ir stalciu bloko 131 cm *105 cm, manau tokio ploto uzteks iskociot koldunu tesla, padaryt balandelius. O morka, bulve susipjaustysiu salia saldytuvo. 60 cm tam uzteks.

drinks_cheers.gif . Žinokit aš, turėdama sočiai stalviršio darbams, dažnai morką ir bulvę pjaustau ant mažyyyčio jo lopinėlio kaitlentės dešinėje - po juo yra 30cm stalčių blokas, o stalviršio ilgis toje vietoje yra apie 40cm... Kitoj kaitlentės pusėj stalviršio ilgis yra ~120cm, o priešais - ~180cm... Tai vat, tų 60cm per akis bulvėms pjaustyt, o ant pussalės būsiantis stalviršis - prabangiai platus tokiai nedidelei virtuvei, prisiminkim dar, kad jo ir gylis didesnis bus thumbup.gif .
Aišku, aš pasisakyčiau už kaitlentę pussalėj, ale kad su gartraukiu tada daugiau reikalų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 20 birželio 2014 - 13:55
QUOTE(Juodai @ 2014 06 20, 14:52)

Tai vat, tų 60cm per akis bulvėms pjaustyt, o ant pussalės būsiantis stalviršis - prabangiai platus tokiai nedidelei virtuvei, prisiminkim dar, kad jo ir gylis didesnis bus thumbup.gif .

Ta prasme, kad jis bus platus, tai juk gerai. Vietos stalvirsio plociui 105-110 cm yra. smile.gif O ir darbastalis pasidaro platesnis. Kojoms tabaluot paliksim 30-40 cm po stalvirsiu.
Taip reiks tik susigyventi su kriaukle pussaleje. Na, bet gal kaip nors susigyvensiu.
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2014 06 20, 14:57)
Ta prasme, kad jis bus platus, tai juk gerai. Vietos stalvirsio plociui 105-110 cm yra. smile.gif

Taip, tai ką aš ir sakau thumbup.gif . Aš tą matmenį gyliu vadinu, nes aš rišu su fasadais, t.y. koks stalčių bloko plotis, toks ir stalviršio plotis, koks bloko gylis, toks ir stalviršio gylis, +tie 4 cm priekyje.
O kodėl Jūs darysite pussalę tokią gilią? Pas mus dabar 1m gylis - per akis viskam, kojom ~ 40cm palikta. Ar kad ta plautuvė kiek galima toliau atsidurtų nuo sėdinčiojo prieš ją?
Atsakyti
JUODAI 4u.gif labai aciu uz vizualizacija 4u.gif kai pati nemoku su programom dirbti tai atrodo, kad jau nieko neimanoma ten padaryt, o dabar jau vaizdas kazkiek susideliojo 4u.gif

beda ta, kad vyras nepasiraso deti spinteles palei langa, jam atseit reikia prieiti prie lango, pasidairyti g.gif biggrin.gif nors dairymosi sociai ir kituose kambaryse rolleyes.gif bet as jam motyvuoju, kad spinteles juk nebus dideles labai, kad jau nepasieks jis to lango....bet eigu as ji ikalbesiu (o jis labai uzsispyres) ka daryt su radiatorium? jie dar nepravesti, vedziosimes uz menesio daugmaz g.gif kur dedami radiatoriai...ir jeigu palange balta, stalvirsis koks pvz rudas tai koks tada vaizdas, kazkaip nesu maciusi kaip derinami tokie dalykai g.gif

del iejimo duru i virtuve g.gif isvis mastom ar reikia tu duru...bute buvo virtuve svetaine su galingu gartraukiu ir mums jokie kvapai nemaise, tad sakom, gal ir cia duru nereik, tuo labiau, kad net atskira patalpa maisto gaminimui g.gif
Atsakyti
Juodai ačiū jums labai, dėl dujinės tai toje vietoje kamino ortakis padarytas, reikės vyrą įtikinėt kad truputį ortakio vamzdį pasuktų į šoną nes apie gartraukį net nepagalvojau, apie matmenis nelabai išmanau, kiek pvz spintos su orkaitėm turi būti tai padariau 80, gal ir per daug? Taip pat ir okaitei padariau 80 gal visur negerai matmenis padariau? Ir kokio pločio stalviršis patogiausias? Ji padariau irgi 80cm. Tai gal visai aš čia nusigrybavau? Pataisykit jai kas perbraižysiu ir tada įkelsiu su matmenim. 4u.gif
Šaldytuvas neįmontuojamas, dėl to ir padėjau jį šone.
Kampinės spintelės durelėm palikta 60, ačiū pakeisiu į 45cm.
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 06 20, 15:32)
Taip, tai ką aš ir sakau thumbup.gif . Aš tą matmenį gyliu vadinu, nes aš rišu su fasadais, t.y. koks stalčių bloko plotis, toks ir stalviršio plotis, koks bloko gylis, toks ir stalviršio gylis, +tie 4 cm priekyje.
O kodėl Jūs darysite pussalę tokią gilią? Pas mus dabar 1m gylis - per akis viskam, kojom ~ 40cm palikta. Ar kad ta plautuvė kiek galima toliau atsidurtų nuo sėdinčiojo prieš ją?

Gavau pirminius pabraizymus is baldininko.

Vis del to darysim 100 cm. Kojoms siulo palikti 30 cm. smile.gif

Turiu keleta pastebejimu:
1. Darbastalis per zemai. Manau man reiks 89-90 cm.
2. Dureles noriu, kad atsidarynetu i virsu, per toki sulenkima.
3. Atstumas tarp eiliu 110, o kodel ne 120 cm?
4. Prie radijatoriaus esancioms durelems, palikta 14 cm..Daugokai. Idomu ar negalima pvz. 10 cm. Reiks rimtai pamastyti ar ta radijatoriu perkelineti.
5. Nenubraize stalciaus siuksliu dezei ir virs jos esancio stalciuko.
6. Prie kaitlentes padare is abieju sonu darbastalius po 54 cm. Tai gal geriau viena daryti didesni pvz. prie saldytuvo, kita mazesni.
Gal bus dar kokiu pasiulymu... blush2.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 20 birželio 2014 - 16:15