QUOTE(Dodže @ 2014 06 20, 13:51)
O kodėl viryklės vietos negalit keist? Koks plotis gaunasi to bloko viryklės dešinėje? Jeigu jis gaunas daugiau nei metras, tikrai skelčiau į du stalčių blokus, o jų viduryje dėčiau kaitlentę su stalčių bloku po ja. Taip gražiau gartraukis atrodytų virš kaitlentės, jeigu kartais neįmontuojamą numatę. Arba, jei kaitlentė išties mirtinai toje vietoje reikalinga, tai ją palikčiau ten, o apačioje visą plotį padalinčiau iš 3 ir daryčiau 3 vienodo pločio stalčių blokus. O jei bendras plotis neviršija 1800mm, daryčiau 2 stalčių blokus po 90mc (didesnių nedaryčiau). Išties trūksta matmenų... nes dabar čia galiu prirašyt variantų, susipainiosit paskui
Indaplovę keisčiau su plautuve vietom, kad darbastalio prie lango ir tarp plautuvės su virykle būtų daugiau. Tada ir indus būtų patogiau iškrauti į stalčius esančius po kaitlente ir dešinėje jos.
Šaldytuvas įmontuojamas? Jei taip tai tikrai sukeisčiau jį su orkaitės spinta vietom, kad sumažėtų darbinis trikampis šaldytuvas-kaitlentė-plautuvė. Net jei neįmontuojamas, galima būtų sugalvoti, kaip jį gražiai įkomponuot arčiau stalviršio, padarant balduose reikiamo dydžio nišą, viršuje dedant spintelę, kuri lygiuotųsi su orkaitės spinta.
Kiek kampinės spintelės durelėm palikta pločio? 60cm? Manau užtektų 45cm, nes jei dėsit puskaruselę, kažin ar jų yra tokių didelių
, jei nedėsit puskaruselės, spintelės galo po kampiniu stalviršiu man rodos nepasieksit... Pasiaurinus kampinės spintalės dureles galima būtų paplatinti kampe kairėje esantį stalčių boką.
Rašau visur stalčių blokai, nes aš kirtaip tikrai nedaryčiau
.
Na, dėl buitinės technikos atrodo atsakiau į Jūsų klausimą. Jeigu sukeitis indaplovę su plautuve pasirodytų, kad plautuvė nepakankamai ties langu, galima kampinę spintelę daryti ne I tipo, o L, tada platėtų stalčių blokas plautuvės kairėje o plautuvė ir indaplovė pasislinktų dešiniau, labiau ties langu atsidurtų plautuvė. Bet tada kaitlentė turėtų slinktis per kokia 30cm dešinėn - ar tai jau tragedija?
Nepamirškit, kad už indaplovės negali būti jokių vandens išvadų. Jie turi būti už plautuvės, o indaplovė jungiasi prie tų pačių.
______
QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 06 20, 14:35)
PS. As tai tik uz U varianta pas jus, nes man tas kriaukles statymas pusiasalej kazkaip nei sis nei tas.. As nemokeciau gyvent..
O ko čia nemokėt gyvent? Virtuvė juk. O ir ta pussalė - tai ne pagrindinė valgymo vieta, bus juk pietų stalas. Nematau čia jokios tragedijos
.
QUOTE(Amelita @ 2014 06 20, 14:44)
Pagrindinis darbastalis butu virs indaploves ir stalciu bloko 131 cm *105 cm, manau tokio ploto uzteks iskociot koldunu tesla, padaryt balandelius. O morka, bulve susipjaustysiu salia saldytuvo. 60 cm tam uzteks.
. Žinokit aš, turėdama sočiai stalviršio darbams, dažnai morką ir bulvę pjaustau ant mažyyyčio jo lopinėlio kaitlentės dešinėje - po juo yra 30cm stalčių blokas, o stalviršio ilgis toje vietoje yra apie 40cm... Kitoj kaitlentės pusėj stalviršio ilgis yra ~120cm, o priešais - ~180cm... Tai vat, tų 60cm per akis bulvėms pjaustyt, o ant pussalės būsiantis stalviršis - prabangiai platus tokiai nedidelei virtuvei, prisiminkim dar, kad jo ir gylis didesnis bus
.
Aišku, aš pasisakyčiau už kaitlentę pussalėj, ale kad su gartraukiu tada daugiau reikalų...