Įkraunama...
Įkraunama...

***2008 m. gruodinukai ***

QUOTE(Austulka @ 2014 08 03, 03:55)
Sveikos smile.gif

Mano Mažė taip ir neina i darželį. Nesiprašo net. Anksčiau verkdavo, jei neleidžiu, o dabar... (jau rašiau jums apie tai). Na, nenori, tai ir nereikia, pailsės iki rugsėjo (reiktų tik nueiti daiktus susirinkti). Karščius išgyvenam sode pas mano tėvus. Ten vaikams švari žolytė, supynės, smėlio dėžė, baseinas, šviežios daržovės, uogos, obuoliai. Jiems patinka smile.gif Nors man tai vargas, nes mažasis lekia kaip tankas per visus kaimynus, aplekia ratu aplink masinas po 50 kartų, bando ratus bučiuoti... Vos spėju gaudyt  doh.gif 
O Mažė kai alergiška vabzdžių įkandimams, tai visa net ištinus, o įkandimų vietos vandeningom pūslėm nuėjo  doh.gif  Nepadena nei Tavegylis nei Psilo balzamas nei Bepantenas nei Žvaigžtutė nei soda  doh.gif  Gal kas turit kokių kitų idėjų? Gyd. nieko nepataria, talonas rugpjūčio pabaigoj, o eilės pas alergologą dar mėnesiui  doh.gif  Nepasirūpinau pradžioj vasaros, tai jau viskas post factum bus (pernai į sodą nevažinėjom, panelė be darželio negalėjo gyventi, tai net nepagalvojau, kad taip gali šiemet būti).

stripuli, aš anksčiau buvau minėjus gerą odontologijos kliniką: www.skraidenta.lt/odontologijos-klinika/vaiku-odontologija/  Ten tikrai fainas kolektyvas (su kai kuriais ne tik ten, bet ir Santariškėse susitikti teko, ir jau taip susibendravom, kad net FB draugais patapom, cia jau nekalbant apie mano giminaites ten dirbančias smile.gif ) Dabar vėl skambinsiu, nes vaikams į darželio pažymas įrašų reikia. Kainos kandžiojasi, bet, jei vaikai bijo, tai negi vesi pas poliklinikos sadistus.... Nusipirksiu sau žieminius batus kitąmet  lotuliukas.gif

austulka, dėl įkandimų - kol esat sode, duok kas rytą arbatinį šaukštelį zyrtec sirupo.

dėl odontologų - aš pati į skraidentą vedu, bet va draugei, išmestai iš darbo, kaina už du vaiko dantis ir jų remontavimą (krūminiai galiniai išgedo vaikui) neįkandama visiškai... nes gaunasi 320 lt doh.gif doh.gif

o ir aš jaučiu darželiniam patikrinimui kur nors kitur nuvesiu, kažkokioj ten gidentoj 20 lt vaikų odontologo patikrinimas, o skraidentoj - 70 wacko.gif taisyt tai vis dar vesiu ten pat, o vien kad antspaudą uždėtų į pažymą, nu kažkaip...
Papildyta:
apie tavegylį nedaskaičiau, o tu jį duodi jau po įkandimų, ar tiesiog kas dieną po dozę? nes jei po, tai reik duoti tiesiog kas dieną...

maniškei net su zyrtec buvo taip išbėrę po uodų, kad į ligoninę vežėm, galvojom, gal kas kito, bet vandeningų pūslių tai vis dėlto neturėjo, o be kasdienių antialerginių ko gero būtų turėjusi...
Atsakyti
Patikrai ir parašui vedėm tiesiog į polikliniką nemokamai. Rokas turi vieną skylutę krūminiam danty, taisyt ieisim privačiai. Nuteikt reikia, baisu man pačiai.
Rokui ir tinsta, namie koks įskrenda ir vienas jis sukąstas. Duodu zyrtec, tepu fenistil.
Atsakyti
Mes patikrinimui irgi i poliklinika.Nieko nekainuoja.Pas maze visi sveiki-tai tik patikrina ir viskas.
Atsakyti
Dėkui už atsakymus 4u.gif
Bet vat svietmedžiai nieko nepadeda, bandėm... (man padeda, o Mažei ne). Jai jau rimtesnė bėda, o ir kantrybės trūkumas unsure.gif
Pasiskaičiau apie Fenistil, tai ryt nuvarysiu MB, kad nupirktų.
O kaip dėl Zyrtec? Skaitau, kad jis receptinis... ar parduoda ir be jo? g.gif
Tavegylį girdau tik po to, kai sukandžioja ir prasideda alerginė reakcija, rekomenduojama paros dozė pagal svorį, Mažė sveria 18 kg, tai reiktų po pusę tabletės, bet jau išdrįstu duoti po visą... Deja, ir tai nepadeda doh.gif Dabar pabuvom namie 3 dienas, tai praėjo jai, bet vat sode mamai nelaimė įvyko - sukilo spaudimas, susisuko galva, krito nuo laiptų tiesiai ant grindinio cray.gif Gerai, kad ne galva žemyn, o ranką susilaužė (visgi 150 kg svoriu ant jos užkrito). Brolis nuvežė i Lazdynus, pralaukė ten 6-7 val. bendroj sumoj doh.gif Sugipsavo visą ranką nuo pirštų galiukų iki pažastų (pilnas lūžis ties alkūne). Negali judint rankos, negali apsirengt, apsipraust, valgyt pasidaryt... Dar tie karščiai, kurie kankina, ranka prakaituos, perštės niežtės sad.gif Derlius prasideda, tai reik viską vakuot... Tad ryt vėl lėksiu su vaikais į sodą (MB išskrenda į Daniją), kad bent kiek jai padėt...
Et, nesiseka... Mėnesio gale jai 60! Jau ir kavinė užsakyta ir svečiai sukviesti... O vat kaip - pasitiks savo jubiliejų su gipsu sad.gif O dar laukia radiojodas, nes atsinaujino vėžinės ląstelės sad.gif O jo irgi nukelt negali sad.gif
Atsakyti
Austulka, užjaučiu dėl mamos... verysad.gif 4u.gif
Atsakyti
labas rytas. pries lankant darzeli reiks tikrint dantukus. o jeigu yra nesveiku,bet vaikui neskauda? ar lieps juos tvarkyt?
Atsakyti
QUOTE(wanile @ 2014 08 17, 10:54)
labas rytas. pries lankant darzeli reiks tikrint dantukus. o jeigu yra nesveiku,bet vaikui neskauda? ar lieps juos tvarkyt?

jei ne krūminiai, tai pieninių netvarko, bet jei krūminiai, tai jau suprantama, kad juos tvarkyti reikia 4u.gif
Atsakyti
paprieštarausiu, dėl pieninių netvarko - jei nedidelė skylutė, geriau ir pieninius sutvarkyt, kad nebūtų kaip mums, turim ne tik realiai iškritusius dantis, bet ir keturis ištrauktus dėl karieso...

bet tokio kaip LIEPIMO tvarkyti būti negali, čia jau tėvų atsakomybės reikalas.
Papildyta:
p. s. krūminiai - irgi pieniniai wink.gif tik kris vėliau, apie 12 metų.
Atsakyti
Man pieniniai krūminiai iškrito ~8-10 metų, "šeštieji" (tie, kur toliau) irgi dygo ~7-8 metus turint... O šiandien pabuvojau su vaikais pas odontologę, tai žagtelėjau doh.gif Mažei dar nei vienas pieninis priekinis neiškrito, o jau visi keturi 6-tieji nuolatiniai išaugo blink.gif Ir kaip aš nepastebėjau doh.gif (man vaikystėje tai skaudėjo, tad maniau, kad ir dukra pasiskųs tuo). Skylių nėra visai, bet pieniniai kariesą "pajautė"... Dabar vėl pati valysiu vaikui dantis, nes ji toli tvarkingai neišsivalo... Pieniniai iškris, bet nuolatinius jau reikia saugot... Ot apsileidus mamka esu doh.gif
Na, nors džiaugsmas, kad Mažėlis visus dantukus turi (bijojau, kad dėl jo bėdos nebus visų, nes chaosas burnoj)... Ir jie visi tvarkingai balti thumbup.gif Pradžiugino, kad jam mažiau teks su ortodontais bendraut, nes pastaraisiais metais tik dėl jo ir su juo sėsdavau į tą kankinimų kėdę...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Austulka: 23 rugpjūčio 2014 - 02:52
QUOTE(Austulka @ 2014 08 23, 03:47)
Man pieniniai krūminiai iškrito ~8-10 metų, "šeštieji" (tie, kur toliau) irgi dygo ~7-8 metus turint... O šiandien pabuvojau su vaikais pas odontologę, tai žagtelėjau  doh.gif  Mažei dar nei vienas pieninis priekinis neiškrito, o jau visi keturi 6-tieji nuolatiniai išaugo  blink.gif Ir kaip aš nepastebėjau  doh.gif (man vaikystėje tai skaudėjo, tad maniau, kad ir dukra pasiskųs tuo). Skylių nėra visai, bet pieniniai kariesą "pajautė"... Dabar vėl pati valysiu vaikui dantis, nes ji toli tvarkingai neišsivalo... Pieniniai iškris, bet nuolatinius jau reikia saugot... Ot apsileidus mamka esu  doh.gif
Na, nors džiaugsmas, kad Mažėlis visus dantukus turi (bijojau, kad dėl jo bėdos nebus visų, nes chaosas burnoj)...  Ir jie visi tvarkingai balti  thumbup.gif  Pradžiugino, kad jam mažiau teks su ortodontais bendraut, nes pastaraisiais metais tik dėl jo ir su juo sėsdavau į tą kankinimų kėdę...

o jūsų gydytoja nesiūlė, nedengė nuolatinių silantais ?ar ten ne krūminiai?
Atsakyti
Maniskei jau 3pieniniai iskrite.Poliklinikoj sestuku nedenge silantais,nes nera 6metu. doh.gif Neieina pagal programa.Tai taip ir liko.Dickiui dengdavom privaciai,bet tai,kad po savaites jau nebebudavo tu silantu.Gal po kokius 3sykius teko dengt.Paskui pasake,kad tai irgi nera gerai,tai ir nebedengem.

Austulka,smagu del maziuko! wub.gif
Atsakyti
pas mus irgi trys pieniniai iškritę, keturi viršutiniai ištraukti, tai vaizdzialis rugsėjo pirmai afigienas smile.gif

lyg ir vienas apatinis dygsta. lyg ir. gal dar spės išaugint bent pusę...

Austulka, smagu dėl mažiaus dantukų.
Atsakyti