Įkraunama...
Įkraunama...

***2008 m. gruodinukai ***

QUOTE(stripulis @ 2015 09 06, 19:49)
as I said, daržas buvo 250 litai mėnesiui.
tai man pabrango ir nesuprantu, kodėl daržai susisuka pigiau, teikdami gausesnes paslaugas ir ilgesnį laikotarpį. abejoju kad pirmokai ėda už du per du maitinimus palygint su priešmokykliniais per keturis maitinimus
Papildyta:
mano pvz. atlyginimas 1200 lt mėnesiui. tai... nežinau kaip mes čia tą būrelį patrauksim ir apskritai .

viešpatėliau, darže mokėjom tik už maistą ir ten tą mokestį už ugdymą, realiai darže vaiko išlaikymas kainuoja nuo 600 iki 1200 lt. priklausomai nuo dydžio darželio, taigi visą kitą sumą padengdavo valstybė, atsėdėjau darželio taryboj pora metų, patikėkit kokios sumos sukasi už viską, tas tėvų mokestis tik simbolinis palyginant 4u.gif

dabar gi nemokam tik už mokslą, bet visa papildoma veikla, prailginta, būreliai, kurie neįtraukti į kažkokį tai švietimo planą, viskas mokama.

Plius dėl pietų, kai ruoši pusryčius, pietus ir vakariene, gali paskirstyt protingai išlaidas, kai tik pietus, deja, jau taip nesigauna, tad natūralu, kad mokykloj brangiau.

Šiaip tai puikus verslo planas, jei galvojate, kad taip viskas paprasta, organizuoti prailgintas grupes, kad vaikai sulauktų iš darbų grįžtančių tėvelių. Bet, o tačiau galiu nuvilt, baisiai neapsimokantis dalykas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2015 09 06, 20:19)
viešpatėliau, darže mokėjom tik už maistą ir ten tą mokestį už ugdymą, realiai darže vaiko išlaikymas kainuoja nuo 600 iki 1200 lt. priklausomai nuo dydžio darželio, taigi visą kitą sumą padengdavo valstybė, atsėdėjau darželio taryboj pora metų, patikėkit kokios sumos sukasi už viską, tas tėvų mokestis tik simbolinis palyginant  4u.gif

dabar gi nemokam tik  už mokslą, bet visa papildoma veikla, prailginta, būreliai, kurie neįtraukti į kažkokį tai švietimo planą, viskas mokama.

Plius dėl pietų, kai ruoši pusryčius, pietus ir vakariene, gali paskirstyt protingai išlaidas, kai tik pietus, deja, jau taip nesigauna, tad natūralu, kad mokykloj brangiau.

Šiaip tai puikus verslo planas, jei galvojate, kad taip viskas paprasta, organizuoti prailgintas grupes, kad vaikai sulauktų iš darbų grįžtančių tėvelių. Bet, o tačiau galiu nuvilt, baisiai neapsimokantis dalykas  bigsmile.gif

Taip taip darzelis valdiškas vienam vaikui kainuoja tiek kiek ir privatus,tik vienur dengia valstybe kitur teveliai smile.gif
Stripuli,taip mūsų privatus.tai po tokių sąskaitų man dabar labai gerai mokykloj biggrin.gif
4eurai savaitei pusryčiai.
Ale pas jumi brangiai kažkaip g.gif maistas menesiui virš 70euru?ir kokie dar gerimeliai?ka neduoda gert prie pietu?
Ir vaikui burelis 30euru brangu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Paslaptingoji @ 2015 09 06, 19:45)
Kai geras moterys is kur tokios kainos?man tai tikrai popigiaja ta mokykla biggrin.gif ypac lyginant su daržu biggrin.gif nes daržiukas  mums kainavo 400euriuku menesiui,ar net daugiau.o mokykla kolkas man 4eurai savaitei biggrin.gif na aisku pratybu,remontu,uniforma (kuri viena kainavo virs 80euru)ir kitu mokykliniu prekiu neskaičiuoju,čia jau kosmosas gaunas schmoll.gif  O kokius burelius lankot ar lankysit? Goda nori eit i karate,bet tai po mokyklos jau cia užsiėmimas ir vieta ne mokykloj9...
Lobi ka jūs ten lankot tiek g.gif ir kaip jus veziojat visur?as jei bučiau namie tai trbt daugiau ka lankytų,bet dabar ner kas ją vežiotų..o ir šeip man rods vieno užtenka jei tris kart savaitėje..

Mes trecius metus lankysime baseina, ir antrus metus dailuji ciuozima ( tai biski kerta per kisene), uzsirase ir i mokyklinius burelius, bet ten mizeris
Atsakyti
QUOTE(Lobis @ 2015 09 06, 22:32)
Mes trecius metus lankysime baseina, ir antrus metus dailuji ciuozima ( tai biski kerta per kisene), uzsirase ir i mokyklinius burelius, bet ten mizeris

Baseinas privačiai?o kiek čiuožimas? Nes sūnus baseiną lanko 5tus metus,menesiui iki 10euru,lanko kasdien.bet ten valdiška sporto mokykla. Bet ji pas tave kokia šaunuolė tiek užsiemimų!sportuoja tikrai intensyviai.ir dar mokykloj..daug.bet vaikas vaikui nelygus.tavo aktyvi mergina.mano tai namine, jai svarbu pabūt namie.
Atsakyti
QUOTE(Paslaptingoji @ 2015 09 07, 00:46)
Baseinas privačiai?o kiek čiuožimas? Nes sūnus baseiną lanko 5tus  metus,menesiui iki 10euru,lanko kasdien.bet ten valdiška sporto mokykla. Bet ji pas tave kokia šaunuolė tiek užsiemimų!sportuoja tikrai intensyviai.ir dar mokykloj..daug.bet vaikas vaikui nelygus.tavo aktyvi mergina.mano tai namine, jai svarbu pabūt namie.

Baseinas valdiskas - vaiku ir jaunimo centras, praeitais metais mokejome 200 lt, 2 kart per savaite. Ciuozimas 2 kartus i savaite -90 euru, praeitais metais dar lankeme papildomai sestadieniais, uzsiemimas 11 euru. Siais metais apsirybosime tik dviems kartais, nes mums brangu. Mokykloje uzsirase i hora (atseit dainuos), daile, ir biseras. labai dar nori i sokius mokykloje. Bet ziuresime, kaip mums bus su laiku. Taip ji labai aktyvi, man savaitgalis turi buti suplanuotas nuo iki, nes namie ji negali sedeti, turi buti jai veiklos. Dabar pradejome trise vazineti dviraciais (laisvai pavaro po 15 km, misko trasomis), nes Vingio parkas tapo neidomus:)) As aisku noreciau biski ramesnio vaiko rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Paslaptingoji @ 2015 09 06, 22:46)
Baseinas privačiai?o kiek čiuožimas? Nes sūnus baseiną lanko 5tus  metus,menesiui iki 10euru,lanko kasdien.bet ten valdiška sporto mokykla. Bet ji pas tave kokia šaunuolė tiek užsiemimų!sportuoja tikrai intensyviai.ir dar mokykloj..daug.bet vaikas vaikui nelygus.tavo aktyvi mergina.mano tai namine, jai svarbu pabūt namie.

Jeigu galima placiau apie baseina i az. smile.gif kur kaip ir kas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Lobis @ 2015 09 07, 09:56)
Baseinas valdiskas - vaiku ir jaunimo centras, praeitais metais mokejome 200 lt, 2 kart per savaite. Ciuozimas 2 kartus i savaite -90 euru, praeitais metais dar lankeme papildomai sestadieniais, uzsiemimas 11 euru. Siais metais apsirybosime tik dviems kartais, nes mums brangu. Mokykloje uzsirase i hora (atseit dainuos), daile, ir biseras. labai dar nori i sokius mokykloje. Bet ziuresime, kaip mums bus su laiku. Taip ji labai aktyvi, man savaitgalis turi buti suplanuotas nuo iki, nes namie ji negali sedeti, turi buti jai veiklos. Dabar pradejome trise vazineti dviraciais (laisvai pavaro po 15 km, misko trasomis), nes Vingio parkas tapo neidomus:)) As aisku noreciau biski ramesnio vaiko rolleyes.gif

Saunuoliai thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes, del tu bureliu tai galvos skausmas, maniskis viska lankyti nori doh.gif Jau antrus metus krepsini ir baseina lanko, darzelyje lanke futbola ir sokius, o dabar mokykloj nori dar futbola ir karate lankyti doh.gif Beje dar nori ir su gitara groti, nes pas mus mokykloj yra ir muzikos kokykla doh.gif Bet as tikrai manau, kad dvieju bureliu uztenka, na nebent mokykloj I tuos nemokamus gales eiti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Gretucka @ 2015 09 07, 22:34)
Sveikutes, del tu bureliu tai galvos skausmas, maniskis viska lankyti nori doh.gif  Jau antrus metus krepsini ir baseina lanko, darzelyje lanke futbola ir sokius, o dabar mokykloj nori dar futbola ir karate lankyti doh.gif Beje dar nori ir su gitara groti, nes pas mus mokykloj yra ir muzikos kokykla doh.gif  Bet as tikrai manau, kad dvieju bureliu uztenka, na nebent mokykloj I tuos nemokamus gales eiti rolleyes.gif

smile.gif kaip as tave suprantu - nes maniske irgi viska nori lankyti doh.gif
Atsakyti
Na, Su praėjusia rugsėjo 1-ja visus ir visas wink.gif

Pasiskaičiau Jūsų postus, tad bandysiu glaustai pasisakyti:
Prailginta klasė pas mus 0,6 eu valandai, ilgiausiai galima palikt iki 17-tos val. Tad paskaičiavus 0,6x5 = 3 eu dienai... Po darbo vis tiek nespėjam pasiimt, tad kol kas to atsisakom ir tikimės senelių pagalbos...
Maistas užsakomas savaitei į priekį t.y. 0,3 eu pusryčiai (bandelė su arbata) bei pietūs 1,2 eu. Pirmąją savaitę leido pabandyti t.y. užsakyti dienom, bet maniškei baisiai nepatiko nei maistas nei ta skuba. Tad nusprendėm dėti iš namų sumuštinių ir šaltos arbatos, o pusryčius jau užsakinėjam.
Paskaičiavom, kad maistas su prailginta klase mokykloje kainuotų beveik 100 eu/mėn. Dar ji nori tęsti šokių būrelį (jau 4-ti metai bus nuo darželio ir klubo). Bet vaikas liks alkanas, nepailsėjęs, nepasisiojęs nepakakojęs (Mažė sunkiai svetimoj vietoj tuštinasi, neša viską namo), o mokėt tektų 2 kart daugiau nei už darželį doh.gif

Džiaugiuosi ir raminu save tik tuo, kad Mažėlis didelį progresą padarė t.y. kalbėt dar vis nekalba, bet jau suvokia kas kur ir kaip, o darželyje auklėtojos jį net giria smile.gif Bei džiaugiuosi, kad pas Mažę klasėje yra dar mažesnio ūgio mergaičių (ji jau nebe maliafka rolleyes.gif ), o tėveliai labai geranoriški - mielai bendrauja, susiskambinam, turim tėvelių forumą, palydi vieni kitų vaikus į/iš mokyklos ir pan. Klasėje 10 vaikų iš darželio, tikiuosi, kad ir su kitais susibendrausim smile.gif

Tad va... vakar t.y. jau užvakar pakrikštyjom mano Vaikį, ryt t.y. jau šiandien jis atšvęs savo trečiajį gimtadienį, o aš iš karto darban be galimybės pasiimt "biuletenį", nulėkt į susirinkimą ir t.t. ir pan. Tad sėdėsiu kitam miesto gale prirakinta prie kompo ir gaudama jau dabar minimumą sad.gif Panikuoju stipriai, net miegot negaliu pastarosiom dienom verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(Austulka @ 2015 09 08, 05:20)
Na, Su praėjusia rugsėjo 1-ja visus ir visas wink.gif

Pasiskaičiau Jūsų postus, tad bandysiu glaustai pasisakyti:
Prailginta klasė pas mus 0,6 eu valandai, ilgiausiai galima palikt iki 17-tos val. Tad paskaičiavus 0,6x5 = 3 eu dienai... Po darbo vis tiek nespėjam pasiimt, tad kol kas to atsisakom ir tikimės senelių pagalbos...
Maistas užsakomas savaitei į priekį t.y. 0,3 eu pusryčiai (bandelė su arbata) bei pietūs 1,2 eu. Pirmąją savaitę leido pabandyti t.y. užsakyti dienom, bet maniškei baisiai nepatiko nei maistas nei ta skuba. Tad nusprendėm dėti iš namų sumuštinių ir šaltos arbatos, o pusryčius jau užsakinėjam. 
Paskaičiavom, kad maistas su prailginta klase mokykloje kainuotų beveik 100 eu/mėn. Dar ji nori tęsti šokių būrelį (jau 4-ti metai bus nuo darželio ir klubo). Bet vaikas liks alkanas, nepailsėjęs, nepasisiojęs nepakakojęs (Mažė sunkiai svetimoj vietoj tuštinasi, neša viską namo), o mokėt tektų 2 kart daugiau nei už darželį  doh.gif

Džiaugiuosi ir raminu save tik tuo, kad Mažėlis didelį progresą padarė t.y. kalbėt dar vis nekalba, bet jau suvokia kas kur ir kaip, o darželyje auklėtojos jį net giria smile.gif Bei džiaugiuosi, kad pas Mažę klasėje yra dar mažesnio ūgio mergaičių (ji jau nebe maliafka  rolleyes.gif ), o tėveliai labai geranoriški - mielai bendrauja, susiskambinam, turim tėvelių forumą, palydi vieni kitų vaikus į/iš mokyklos ir pan. Klasėje 10 vaikų iš darželio, tikiuosi, kad ir su kitais susibendrausim smile.gif

Tad va... vakar t.y. jau užvakar pakrikštyjom mano Vaikį, ryt t.y. jau šiandien jis atšvęs savo trečiajį gimtadienį, o aš iš karto darban be galimybės pasiimt "biuletenį", nulėkt į susirinkimą ir t.t. ir pan. Tad sėdėsiu kitam miesto gale prirakinta prie kompo ir gaudama jau dabar minimumą sad.gif  Panikuoju stipriai, net miegot negaliu pastarosiom dienom  verysad.gif

Sveikiname jus su mazio krykstynomis, labai grazi svente 4u.gif

O nemokamas mokslas tikrai tampa prabanga, kaip ir nemokamas gydymas.
Tau linkiu rasti geriau apmokamo darbo, nes visai nesmagu dirbti visa diena uz minimuma.
Atsakyti
QUOTE(Gretucka @ 2015 09 07, 21:34)
Sveikutes, del tu bureliu tai galvos skausmas, maniskis viska lankyti nori doh.gif  Jau antrus metus krepsini ir baseina lanko, darzelyje lanke futbola ir sokius, o dabar mokykloj nori dar futbola ir karate lankyti doh.gif Beje dar nori ir su gitara groti, nes pas mus mokykloj yra ir muzikos kokykla doh.gif  Bet as tikrai manau, kad dvieju bureliu uztenka, na nebent mokykloj I tuos nemokamus gales eiti rolleyes.gif

Nu merginos jau tie vaikai,mano pavyzdžiui nieko nenori doh.gif vakar atnešė į klasę reklaminius pakvietimus į kažkokią šokių studiją,tai sakau dėk į kuprinę paskaitysim namie,sako gal juokauji??ir nunešė išmetė į šiukšlinę g.gif nežinau kodėl ji taip elgias...
Mes jau rytais ramiai išeinam,streso apmažėjo thumbup.gif pusryčius valgo mokykloj,iš kart atkrito problema ir daugiau laiko ryte.Jau tas kasas kol suvynioju wacko.gif Mokytoja vakar sako man,aš taip žiūriu visą dieną ji tom kojytėm tabaluoja po stalu,gal atneškit kokį suoliuką jai pasidėti lotuliukas.gif
Beje ar jau naudojasi jūsiškiai telefinais?na ar turi jau asmeninį? mes rugsėjo 1ą padovanojom,paprastą tokį,tai dabar skambinėja giminėms,kiekvienam po tris kart per dieną lotuliukas.gif
Austulka,nesinervink dėl to ko negali pakeisti.Bet nedarbingumą dėl sergančio vaiko visada gali imt,nu kaip jie gali uždrausti,jie gali bumbėti,bet uždrausti schmoll.gif nors suprantu..esant galimybei jie gali tiesiog atsikratyt.O mamadienį gali imti? gal pagerk ko raminančio,ta panika nieko gero g.gif
Atsakyti
QUOTE(Paslaptingoji @ 2015 09 08, 09:55)
Nu merginos jau tie vaikai,mano pavyzdžiui nieko nenori doh.gif vakar atnešė į klasę reklaminius pakvietimus į kažkokią šokių studiją,tai sakau dėk į kuprinę paskaitysim namie,sako gal juokauji??ir nunešė išmetė į šiukšlinę g.gif nežinau kodėl ji taip elgias...
Mes jau rytais ramiai išeinam,streso apmažėjo thumbup.gif pusryčius valgo mokykloj,iš kart atkrito problema ir daugiau laiko ryte.Jau tas kasas kol suvynioju wacko.gif  Mokytoja vakar sako man,aš taip žiūriu visą dieną ji tom kojytėm tabaluoja po stalu,gal atneškit kokį suoliuką jai pasidėti lotuliukas.gif
Beje ar jau naudojasi jūsiškiai telefinais?na ar turi jau asmeninį? mes rugsėjo 1ą padovanojom,paprastą tokį,tai dabar skambinėja giminėms,kiekvienam po tris kart per dieną lotuliukas.gif
Austulka,nesinervink dėl to ko negali pakeisti.Bet nedarbingumą dėl sergančio vaiko visada gali imt,nu kaip jie gali uždrausti,jie gali bumbėti,bet uždrausti schmoll.gif nors suprantu..esant galimybei jie gali tiesiog atsikratyt.O mamadienį gali imti? gal pagerk ko raminančio,ta panika nieko gero g.gif

Telefona kolkas tikrai neduosiu, nes nesuprantu kam jis jai reikalingas. I mokykla atvezu, is mokyklos parvezu namo. Jei neduok Dieve kas atsitiks mokykoje, mokytoja pranes. O telefonas tam kad zaistu, ar bereikalo skambinetu, tikrai kolkas neduosiu. Uztenka kad vyras jai atidave savo sena Aifona (be sim korteles), tai kai tik namie iskarto zaidzia, ar internete kazka ziurineja doh.gif Tai man ko maziau ji namie tai maziau pagundu sedeti prie kompo ar prie telefono.
Atsakyti