Įkraunama...
Įkraunama...

***2008 m. gruodinukai ***

Sveikos, maniškė irgi į daukšą užrašyta, kol kas nereikalavo dokumentų, patvirtinančių, kad gyvenam, kur gyvenam, tai niekas necyptelėjo, kad nepriims... nes kaip sakiau - pagal faktinę priklausom.

šiaip nežinau, aš gal visai laukiu tos mokyklos... matau pas vaiką didžiulį norą mokytis, logopedė sakė, esam kaip ir visiškai pasiruošę, bando ji mūsų atsikratyt, mes dar bandom nea, labai norisi dar iki vasaros pavaikščiot, bo išgaudo tokias silpnas vietas, kokių nė nepastebėčiau, pvz. kad nežino, jog papūgos išmoksta šnekėt žmoniškai, nes mūsų šneka tik papūgiškai ir basta tada, arba buvo galvojo, kad sūris ant medžio auga, tai pieno produktus mikliai prasivarėm, arba kad užuolaidos gali būti tik raudonos, nes tokios paveiksliuke pavaizduotos - na aš tokių dalykų taip gerai kaip logopedė neužmatau, o jie irgi svarbūs...

nes ką, skaito praktiškai laisvai tiek didžiosiom, tiek mažosiom raidėm manoji, ilgesnius, kokių 15 raidžių žodžius skaito lėčiau ,bet vis tiek perskaito, spausdintinėm raidėm rašo praktiškai iš klausos, kaip diktantą, dabar į matieką panirus visa galva, kalkuliatorium sudėtį atimtį iki dviejų šimtų "varo", mus tikrina, ar gerai suskaičiuosim, pati dešimties ribose irgi sudėtį atimtį "pasidaro" mintinai, pasaulio žemėlapį jau neblogai pažįsta, tai kaip ir tikrai laikas mokyklon, imho... kol nedingo tas noras...
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2015 01 14, 15:15)
nes ką, skaito praktiškai laisvai tiek didžiosiom, tiek mažosiom raidėm manoji, ilgesnius, kokių 15 raidžių žodžius skaito lėčiau ,bet vis tiek perskaito, spausdintinėm raidėm rašo praktiškai iš klausos, kaip diktantą, dabar į matieką panirus visa galva, kalkuliatorium sudėtį atimtį iki dviejų šimtų "varo", mus tikrina, ar gerai suskaičiuosim, pati dešimties ribose irgi sudėtį atimtį "pasidaro" mintinai, pasaulio žemėlapį jau neblogai pažįsta, tai kaip ir tikrai laikas mokyklon, imho... kol nedingo tas noras...

Gali dingti noras, kai nueis į mokyklą ir neturės ką ten veikti. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pasaulė @ 2015 01 14, 17:57)

thumbup.gif būna, aš sesę taip buvau išmokius visko dar iki pirmos klasės, tai ana pirmus metus durnių voliojo ax.gif

aišku labai faini stripulio merginos pasiekimai, mes tai neskaitom ir nerašom, na skaičiuot mokam, bet čia jau kita kalba, nes specialiai mokosi to skaičiavimo atmintinai ir su abakusu, čia mano jaunuolio toks išsirinktas būrelis, nešoka, nedainuoja, jokio sporto nelanko, tik mokyklon su noru eina. Vieną rytą man sako: na i tą mokyklą kur užrašei tai aš tikrai neisiu. Klausiu: kaip tai neisi, nepatinka, ieškosim kitos. Atsakymas: aš gi jau lankau, tai ten ir eisiu kitąmet doh.gif
Atsakyti
Stripuli,

Tai taviske iskart i antra klase galetu eit. unsure.gif

Maniske kai ka paskaito,jei skiemuo is 2 raidziu.Kai ka ir paraso,bet su klaidom.Lanko anglu bureli.Patinka jai anglu k. Vel uzsinorejo i gimnastika,reiks turbut uzrasyt.I mokykla sako neis biggrin.gif Ryte tingi keltis.Peleda visiska.

Kada skiepysit gruodinukus privalomais skiepais?Dabar ar lauksit pavasario?

Uzrasiau vaikus i n mokyklu.Nezinau kur paklius.Rasiau sausio 2d.ryte.Priklauso Gabijos gimnazija abiem,bet ten pamainos,nenoriu.Nezinau nei ka daryt.Anksciau kitos mokyklos priklause.maze buciau leidus i priklausancia pradine.O dabar nezinia ar pakliusim i ja.Bet po apsilankymu kitose mokyklose-labai linkstu prie pradines.
Atsakyti
Dėl skiepų, klausiau gydytojos, kada geriau, tai nėr ko skubėt dabar, nes skiepas yra 6-7 m. jei gerai pamenu, skiepysim vasarą smile.gif
Pijus jau skaito (aišku nelaisvai dar), rašo spausdintinėmis raidėmis, neblogai skaičiuoja. Namie nieko nemokinau ir nemokinsiu, pats labai domisi, na ir daržiuke turbūt normaliai ruošia juos. Aš pamenu pirmoj klasėj labai nuobodžiavau ir buvau mokytojų pamiršta, nes viską mokėjau... Nebuvo gerai tas pirmoj klasėj, nuoskauda buvo kad mažiau dėmesio iš mokytojų gaunu, o antroj klasėj irgi reikėjo kažkaip į vėžes įsivažiuot, kad ir man reikia jau pradėt mokytis biggrin.gif Pijus labai laukia mokyklos. Aš tai visai nelaukiu smile.gif
Atsakyti
šaunu, kad vaikai taip greit užaugo ir visko moka 4u.gif
maniškė ir puikiai skaito visom raidėm, skaičiuoja, rašo, nors skaičius būna dar veidrodiniu būdu parašo, bet esmė į mokyklą, kai eina, dabar labai stebi ne , ką moka , o kaip jaučiaisi, kokie socialiniai įgūdžiai, kaip išbūna pamokoje, kaip jaučiasi ir kai moka dirbti kolektyve, koks elgesys... žodžiu nėra prioritetai skaitymas ir rašymas...
Atsakyti
QUOTE(mindaiva @ 2015 01 14, 20:34)
bet esmė į mokyklą, kai eina, dabar labai stebi ne , ką moka , o kaip jaučiaisi, kokie socialiniai įgūdžiai, kaip išbūna pamokoje, kaip jaučiasi ir kai moka dirbti kolektyve, koks elgesys... žodžiu nėra prioritetai skaitymas ir rašymas...

Va va, nulinuko Pasauliuko mokytoja irgi visada per susirinkimus labai pabrėžia apie kolektyvo svarbą, kad jau pavyko jai suformuoti, kad draugiški visi, kad visi už vieną ir t.t. Ir į pirmą klasę sakė visiems rašyti bendrą prašymą, kad būtų pas vieną mokytoją, nes jau susiformavęs kolektyvas.
Nors dabar su Pasauliuku rinkom Lego detales iš milžiniškos krūvos, kad vėl pastatytumėm sraigtasparnį, tai reikėjo šešių detalių, aš radau tris, tai jis sako, kad reikia dar trijų, nes 3+3=6. blink.gif Tai dar paklausinėjau sudėties, tai suskaičiavo viską. lotuliukas.gif Vis dėlto mokosi kažko. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2015 01 14, 15:15)
Sveikos, maniškė irgi į daukšą užrašyta, kol kas nereikalavo dokumentų, patvirtinančių, kad gyvenam, kur gyvenam, tai niekas necyptelėjo, kad nepriims... nes kaip sakiau - pagal faktinę priklausom.

šiaip nežinau, aš gal visai laukiu tos mokyklos... matau pas vaiką didžiulį norą mokytis, logopedė sakė, esam kaip ir visiškai pasiruošę, bando ji mūsų atsikratyt, mes dar bandom nea, labai norisi dar iki vasaros pavaikščiot, bo išgaudo tokias silpnas vietas, kokių nė nepastebėčiau, pvz. kad nežino, jog papūgos išmoksta šnekėt žmoniškai, nes mūsų šneka tik papūgiškai ir basta tada, arba buvo galvojo, kad sūris ant medžio auga, tai pieno produktus mikliai prasivarėm, arba kad užuolaidos gali būti tik raudonos, nes tokios paveiksliuke pavaizduotos - na aš tokių dalykų taip gerai kaip logopedė neužmatau,  o jie irgi svarbūs...

o siaube, tuomet mano vaikio į mokyklą visai nepriims unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Pasaulė @ 2015 01 14, 17:57)

turės, aš specialiai nemokinu rašytinių raidžių, o kiek pamenu, kebeknės su jom būna pakankamai smile.gif man nedingo noras mokytis iki pat dabar, nors mokykloje išties pirmas keturias klases neturėjau ką veikt, tai mokiausi tiesiog į priekį užklasiniu būdu... ir taip, pažymiai mano suprastėjo nuo penktos klasės, kai krūvis padidėjo, bet gyvenime tas nė kiek netrukdo.

QUOTE(Liutukeee @ 2015 01 14, 19:39)
Stripuli,

Tai taviske iskart i antra klase galetu eit. unsure.gif

Maniske kai ka paskaito,jei skiemuo is 2 raidziu.Kai ka ir paraso,bet su klaidom.Lanko anglu bureli.Patinka jai anglu k. Vel uzsinorejo i gimnastika,reiks turbut uzrasyt.I mokykla sako neis  biggrin.gif Ryte tingi keltis.Peleda visiska.

Kada skiepysit gruodinukus privalomais skiepais?Dabar ar lauksit pavasario?

Uzrasiau vaikus i n mokyklu.Nezinau kur paklius.Rasiau sausio 2d.ryte.Priklauso Gabijos gimnazija abiem,bet ten pamainos,nenoriu.Nezinau nei ka daryt.Anksciau kitos mokyklos priklause.maze buciau leidus i priklausancia pradine.O dabar nezinia ar pakliusim i ja.Bet po apsilankymu kitose mokyklose-labai linkstu prie pradines.

vakar skiepijau. buvo vaikui paraudus gerklė, sakė, vis tiek skiepyt, nu tai šiandien neišleidau į daržą, nes dar ir sloga prikibo ir sakė skauda tas skiepų vietas... ai, tegu pamiega. tiesa, košmariškai bijojau, kad po skiepo nebemokės kalbėt, nors ir žinojau, kad tai nesąmonė ir nesusiję, paskui dar visą naktį siaubiakai apie baisias alergijas sapnavosi, ai... gerai kad dabar 8 metams ramu.
tiesa, dar sakė, kad būtina pasidaryt prieš einant į mokyklą Mantu mėginį pagal įstatymus, tai jei ką - informuoju.

QUOTE(Valentukė @ 2015 01 15, 00:08)
o siaube, tuomet mano vaikio į mokyklą visai nepriims  unsure.gif

ta prasme, kad jūs nepriklausot pagal teritoriją, ar kuria?
vaikas neprivalo mokėti nei skaityti nei rašyti nei skaičiuoti prieš mokyklą, visko jie ten išmoksta, bet tai negi aš saviškei drausiu, kai ji PATI nori visa tai daryt? aš ją tik su raidėm - abėcėle supažindinau ir su vaizdine skaičių išraiška nuo 0 iki 10, o paskui praktiškai savarankiškai viską griebia, tik truputuką pagelbėt kartais reik...
ne specialiai laužiau, nebūčiau to darius, taip tik norą mokytis atmušt galima.
aš gi irgi pati to norėdama mokiausi iki mokyklos, o taip pat ir joje ir taip pat iki dabar...

va tuoj suvirintoju galėsiu dirbt, o jau elektriku, kuris dirba su elektros tinklų atramom, tai nors dabar - gaila, moterims negalima sad.gif bent jau elektrikėm... jaučiu ir suvirintojom gal nelabai, bet aš ir nenorėčiau. o elektrike norėčiau...
Atsakyti
Stripulis, gera skaityti apie tokius motyvuotus ir imlius vaikus 4u.gif , mano labai didelio noro nerodo mokslams, tačiau aš jį turiu šiek tiep paspausti, nes darželyje paruošiamukų pratybas daro labai anksti vaikai, o mes ateinam sąlyginai vėlai į mokyklą, tad tenka vakarais su vaiku pasėdėti ir padaryti vieną kitą puslapį pratybų, kartais daro noriai, kartais reikia pasakyti, kad daryti reikia. Vakar su vaiku sutarėm, kad vykdysim "papirkinėjimų"programą, susitarėm ko ir kiek turim padaryti ir išmokti, o kaip prizą galės išsirinkti atitinkamą lego (dėl jo kraustomės iš proto).
Nors mane jau prakaitas šaltas karts nuo karto išmuša,kai matau, kad dauguma jo darželiokų draugų jau skaito ir rašo, na bet kaip nors...

Auklytė nuramino, kad dar šiais metais vaikai neturi mokėti laisvai skaityti, tačiau pagal reikalavimus, nau nuo kitų metų vaikai į pirmą klasę jau turės ateiti skaičiuojantys pagrindinius matematikos veiksmus, rašantys ir skaitantys doh.gif .

Šiandien aplankiau tris pradines mokyklas, į vieną kur labai norėjau nepatekom dėl dviejų labai nedidelių priežasčių lotuliukas.gif , pirmoji -mokykla-darželis maža, antroji- pirmokai užrašyti keturis metus į priekį ir jau tiems metams suformuotos klasės po 30 mokinių, va taip va biggrin.gif
Na ir galiausiai patekom į ne ką prastesnę mokyklą į kurią patekti taip pat norėjom. Beliko visus dokumentus iki galo sunešti ir išsiklausinėti detalesnės info per atvirų durų dieną bigsmile.gif
Atsakyti
o pas mus dar visai neaishku, ar pateksim i savo dauksha, idomu, kai iskart informuoja apie patekima... mes tik kovo pabaigoj-balandzio pradzioj suzinosim doh.gif

idomu, ar as labai optimiste, kad tik i viena uzrasiau... gal vistik nunesht dar dokus ir i volunges pradine, nebezinau...
Atsakyti
Sveikutes, ziuriu aktualiom temom dikutuojate 4u.gif
Valentuke kur cia taip anksti jau i mokyklas priimineja, as kiek va domejausi i kurias noriu vaika vesti tai be balandzio menesio sake nieks neaisku ar papulsi ir dokumentu dar niekur nepriima g.gif
As tai tik uz pradine mokykla, nes jose matau tik pliusus, tai labai tikiuosi, kad i tokia papulsim ax.gif
Maniskis tai irgi jau moka skaityti spausdintinem raidem, rasyti, skaiciuoti, bet kiek domejausi tai visai ne to vaikui reikia pirmoj klasej rolleyes.gif Va keliose mokyklose pirmokams daromi tokie kaip egzaminai, tai ten visokios logines uzduotys, o be to labai svarbu vaiko psichologinis pasiruosimas mokyklai ax.gif
Va mano vienos drauges berniukas nuo 3m skaito, jau ir angliskai skaito(6metu), bet va piesti visai nemoka, jokiu darbeliu normaliai nepadaro, apsirengti netgi sudetinga, ir siaip labai toks vaikiskas, tai sake tokiems vaikams mokykloj daug sunkiau, nors ir jis viska labai moka, bet psichologiskai visai nepasiruoses schmoll.gif
Atsakyti