Įkraunama...
Įkraunama...

***2008 m. gruodinukai ***

QUOTE(Liutukeee @ 2014 11 11, 11:09)

Bet jei butu mokykla salia-tai butinai leisciau i ta,kuri salia.

Kas del vyresneliu vaiku ejimo pasiimt mazesniu vaiku is darzelio-tai zinau jog galima rasyt prasyma darzeliui.Tada jie nusiima atsakomybe uz vaika.Juk ir pradinuku tevams reik rasyt prasyma mokykloje,kad leistu patiems pareit namo.

Pas mumi matyt griežtesnė tvarka, pasiimti gali tėtis ir mama, visi kiti tik su prašymais ( nesvarbu ar seneliai, auklė), vaikai tik nuo 14 metų, joks prašymas vaikui negalioja jei nėra sukakę 14.
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2014 11 11, 08:41)

Sėkmės visiems pasirinkimuose, tik neužciciklinkit, ką kartais matau aplink, taip mokykla svarbu, bet žinokit vaiko sveikata, patogumas ir ne paskutinėje vietoje turi būt  4u.gif

Vo vo, man ryšium su tuo visiškai atkrito išsvajotoji Valdorfo mokykla - košmaras, kitam miesto gale...
ir dabartinė svarbu ne tik , kad patinka, bet kad ir mažė jei norės galės savarankiškai vaikščiot, aš iš pradžių tik per gatvę gal pervesiu, ir toliau keli šimtai metrų be jokių gatvių...
o ta kur priklauso pagal registraciją - reikėtų pereiti mirtinai avaringas tris gatves, kur aš kai viena visada vaikštau per raudoną, nes per žalią ant pėsčiųjų važiuoja iš trijų pusių mašinos, per raudoną - tik iš vienos...

QUOTE(Angele @ 2014 11 11, 10:45)
Susirasiu kontaktus, pasidomėsiu, tikiuosi iki naujų dar bus, nes sausį užrašyt jau reikia. Gimnazija viena mums netoli yra į kitą pusę ir tik per gatvę, tik dar taip toli atrodo  ax.gif  Pasiimt ir lyg neleidžia, bet matom kad vedžioja.

pas mane ir pas draugę pro pirštus darželiuose žiūri, kai vyresni vaikai mažesnius atveda daržan, o pasiimt neleidžia 4u.gif bet čia naujai neleidžia, rods kažkoks įstatymas išėjo, anksčiau leisdavo, draugei 8-etė 3-metę parvesdavo...
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2014 11 11, 12:26)
Pas mumi matyt griežtesnė tvarka, pasiimti gali tėtis ir mama, visi kiti tik su prašymais ( nesvarbu ar seneliai, auklė), vaikai tik nuo 14 metų, joks prašymas vaikui negalioja jei nėra sukakę 14.

Tai gali buti,kad ir pas mus oficialiai neleidziamaBet,kad pasiima vaikus vyresneliai-tai tikrai matau.O apie tai ar galima-tik is tevu girdejus.Gal ko nedasako,gal tik siaip su aukletojom susitaria.Kazkaip neaktualu-tai neklausiau nei aukletoju,nei administracijos.O,kad paimtu vaika siaip kazkas-tai uztektu mano skambucio aukletojai.O dar kai lanke ana grupe-tai kaip supratau is seimininkes-ji bet kam vaika atiduotu-jei vaikas pazinotu ta zmogu. doh.gif Tada tai pasakiau,kad mano vaiko prasom niekam neduoti,jei jau reiktu,kad kas paimtu-tai pranesciau.Bet taip ir liko nesupratus apie ka as cia. blush2.gif

Man tai patinka griezta tvarka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 11 lapkričio 2014 - 14:50
aš kartais paimu draugės vaiką, jei anksčiau ateinu, tai nors ne pirmas kartas, vis tiek dar dešimt kartų perklausia, ar tikrai paimsiu, ar tikrai susitariau su drauge ir t. t.
tai manau vaikui tikrai neduotų, jei suaugusį taip tardo smile.gif o darželis tai pas mus mažas, visi visus pažįsta ir žino, kad ta draugė mano grupiokė, ale vis tiek griežtai ir tai man super.
Atsakyti
Pasauliukas jau dabar eina į nulinę dvylikametėj (tai taip gaunasi, kad trylikametėj) mokykloj, tai nematau jokių problemų. lotuliukas.gif Ir patogu, kad prie namų, tai jei geros pradinių mokytojos bus, pradinę irgi vietoj čia pabaigs, o po to galvosim jau. ax.gif
Atsakyti
Sveikutes, del mokyklu tai ir pas mus didele dilema, labai norim pakliuti i pradine viena, i ja daug norinciu tai nezinau kaip bus, bet mokykla tikrai gera, tvarka superine rolleyes.gif Nors turim salia visai namu iki desimt kur klasiu mokykla, bet kazkaip cia nenoriu, jau vien del to, kad su dickiais kartu, namo vistiek vienas nepareis, nes juk vienas namie nebus, tai turetu buti prailgintoj, o tose didelese mokyklose tai tose prailgintose grupese bardakai, vaikai eina galvom doh.gif Va toj pradinej patinka, kad ten beveik visi vaikai pasilieka prailgintoj grupej toj pacioj klasej su ta pacia mokytoja, paruosia pamokas, jeigu geras oras iseina i kiema, ten kai darzelio kiemas rolleyes.gif Daug visokiu bureliu yra, kuriuos gales lankyti ax.gif
Bet mano vaikas tai labai nori eiti su dabartiniais savo draugais darzelio, ju grupe labai draugiska, visi vaikai labai bendrauja ir darzelyje ir uz darzelio ribu ir kiek klausinejau tai dauguma ves i ta salia musu namu, nes visiems arti, tai aisku vaikui butu visai smagu, kad butu is darzelio draugu ax.gif Bet kiek va aplinkui paklausineju kurie lanko sita mokykla tai atsiliepimai nekokie unsure.gif
O del gimtadieniu, kad ne visus gali pakviesti is darzelio tai manau tai suprantama, nors pas mus va buvo keli gimtadieniai kur visa grupe buvo pakviesta smile.gif As praeitais metais leidau pasikviesti 5-6 vaikus is grupes, siemet irgi manau taip darysiu smile.gif Nes pas mus ir taip daug vaikuciu gaunasi per tuos gimtadienius ax.gif
Atsakyti
ta mokykla, kur renkuos, man ypač dar dėl prailgintos grupės patinka. aš dažnai šalia jos būnu, tai jei šilta, matosi, kaip mokytoja vaikus į lauką išveda, ten kažką apie gamtą papostringauja, užima, visokių žaidimų prigalvoja, nu jauku taip iš šono pažiūrėt... nes turbūt palikinėčiau, ne dėl savo patogumo, bet kad jau dabar pvz. kai palieku miegot, atėjusi negaliu vaiko iš daržo išlupt, nors stengiuosi kuo vėliau atvaryt - baisiai bendraut mėgsta manoji, kai jau kalba atsirišo, matyt bando privalgyt, ko anksčiau neprivalgė...

prasiėjau šiandien įdėmiau per ikimokyklinukų užduočių sąsiuvinius ir per pirmos klasės valdovėlius ir pratybų sąsiuvinius, gal geriau būčiau to nedarius, nes plaukai tik pasišiaušė... mes man regis ir taip nemažai dirbam, maniškė jau praktiškai skaito didžiosiom raidėm, parašyt didžiąsias spausdintines visas raides moka, skaičius irgi, atimtį sudėtį bent iki penkių tai tikrai gerai moka, iki dešimties irgi ant pirštų susigaudo ką kaip, bet kai pažiūriu , kiek jie realiai turi mokėt - aaaaaaaaa...

ruošiat saviškius?
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2014 11 12, 15:21)

ruošiat saviškius?

As tai irgi esu pasibaisejusi musu svietimo sistema, kad is tu vaiku reikalauja, nors va priesmokyklines grupes programa nenurodo, kad vaika reikia mokinti skaityti ir skaiciuoti, bet visur mokyklose jau reikalauja, kad vaikas atejes moketu skaityti ir skaiciuoti doh.gif
Mes tai namie turim ivairiu pratybu ir darom jas kiekviena vakara, as taip ruosiu vaika, kad reiks namus darbus daryti ir aisku bandau ismokinti skaityti ir rasyti, nes maniskis dar neskaito nors visas raideles pazysta, rasyti jau kai kas gaunasi, skaiciuoti irgi visai neblogai gaunasi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2014 11 12, 16:21)
ruošiat saviškius?

specialiai nieko neruošiu, tik va skaičiuojam mes neblogai, lankom menar mokyklėlę, tai dedam, atimam be problemų, bet čia pats labai norėjo, pats eina be jokių atsikalbinėjimų ir net namų darbus daro mirksiukas.gif

raidės kol kas buvę nebuvę, jokių spec. užduočių nedarom ir sąsiuvinių neturim, tik žaidimo forma, va ir dabar klausia ar vardas Agnė iš A, tai tik taip tas raides ir pradedam pažint.

Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2014 11 12, 16:50)
specialiai nieko neruošiu, tik va skaičiuojam mes neblogai, lankom menar mokyklėlę, tai dedam, atimam be problemų, bet čia pats labai norėjo, pats eina be jokių atsikalbinėjimų ir net namų darbus daro  mirksiukas.gif

raidės kol kas buvę nebuvę, jokių spec. užduočių nedarom ir sąsiuvinių neturim, tik žaidimo forma, va ir dabar klausia ar vardas Agnė iš A, tai tik taip tas raides ir pradedam pažint.

O kaip faina del mokykleles, kaip sekasi Ignui ten? bigsmile.gif Nuo kada jau lankote? As tai irgi ja domejausi, bet kad labai brangu ten unsure.gif Bet jauciu su skaiciavimu tai vaikams paskui mokykloj problemu nebuna g.gif
Atsakyti
Paulius išsprendė savo gimtadienio klausimą smile.gif Sako mama, aš noriu visus vaikus pakviesti į savo gimtadienį, todėl darykim darželyje smile.gif Juk daržely kiekvienas nupiešia po piešinį, labai smagu smile.gif
Bent jau apie žaidimų kambarius neakcentuoja, labiau detales, pvz tortas šokoladinis su varške ir aguonom wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Gretucka @ 2014 11 12, 18:45)
O kaip faina del mokykleles, kaip sekasi Ignui ten? bigsmile.gif Nuo kada jau lankote? As tai irgi ja domejausi, bet kad labai brangu ten unsure.gif Bet jauciu su skaiciavimu tai vaikams paskui mokykloj problemu nebuna g.gif

Sekasi, nes pats pasirinko, kad nori mokytis, nenorėjo nei į baseiną, nei į krepšinį, nei dziudo, nei šokti (beja visa tai darželyje yra, aišku už papildomą mokestį), o norėjo skaičiuot, tai paieškojau ir radau tą mokyklėlę, šiaip jis užsikabino, eina neraginamas, visada atsimena pats kurią dieną jam reikia ten, gauna namų darbų, tai pradžioj sunku buvo, bet todėl, kad reikėjo tik rašyt skaičius, o kai prasidėjo skaičiavimas, sudėt, atimt, tai namų darbus pats padaro, aš tik šalia pasisukioju paragindama, kad skaičius rašytų ne taip baisiai "žydiškai" lotuliukas.gif Dėl mokyklos tai visai kas kita bus, ten aritmetika, čia labiau skaičiavimas mintinai, bet paskui tie vaikai atsirenka kaip kas, o lengviau tik tiek manau bus, kad išmoko susikaupti, žino kas yra pamoka, pertrauka, namų darbai ir aišku lavina labai atmintį. Programa du metai, tai pasigirt galėsiu kai pabaigsim nors pirmus metus 4u.gif

QUOTE(Angele @ 2014 11 12, 23:30)
Paulius išsprendė savo gimtadienio klausimą smile.gif Sako mama, aš noriu visus vaikus pakviesti į savo gimtadienį, todėl darykim darželyje smile.gif Juk daržely kiekvienas nupiešia po piešinį, labai smagu smile.gif
Bent jau apie žaidimų kambarius neakcentuoja, labiau detales, pvz tortas šokoladinis su varške ir aguonom  wub.gif

thumbup.gif protingas vaikas, aš asmeniškai ir nesureikšminu, na taip pernai atšventėm 5 metus žaidimų kambaryje, tai buvo pirmą kart, bet jau pats pasiprašė. Kiti gimtadieniia tik darželyje paminėti ir su šeimos nariais tikrai nebuvo prastesni.
Atsakyti