Dagma, kokios man tavo mergytės gražuolės
O dėl to - pirmas visur, čia sakai šauliškas bruožas? Tada paguodei, galvoju, gal aš kažkur auklėjime kažką pražioplinau, bet pas mus lygiai tas pat... Ir vienaip įrodinėju, ir kitaip, bet ne, net tokiose smulkmenose, kas pirmas iki namų durų prieis, jai laimėt reikia... Iš vienos pusės tai tas naudinga, jei nepalūš kam nors nepasisekus.
Miranda, žinai, dėl to pasivijimo - maniškė prabilo tada, kai nei logopedė, nei aš visiškai nebetikėjom, kad ji kalbės, ir su tuo principe susitaikėm (nu gerai, logopedė nesusitaikė, bet aš - taip, logopedės minčių tuo klausimu nežinojau, ji man paskui papasakojo). Galvoju, gal kai iš vaiko šitaip tikiesi kažko, jį tas spaudimas prie žemės slegia ar ką? nežinau net.
Tai linkiu tau, kad kai nebesitikėsi, būtų kaip ir man perkūnas iš giedro dangaus ir mergytė dėtų šuolį raidoj (žinau, kad pas jus ne tik kalba, bet vis tiek - jei pas mus buvo stebuklas, gali jis būti ir pas jus ir būtinai bus )
Pirmavimas-cia gal pirmo vaiko seimoje bruozas
O mes lankomes pas logopede poliklinikoje,kada ne kada,nes vis jei tik paskirti keli vizitai per savaite-tai maniske suserga.O siaip tai nustate maniske logopedei ribas-jokiu pagalbiniu priemoniu,t.y.pagaliuku kisimo i burna. -tai dabar gerai abi sutaria.Jau yra progresas,jau R taria ,tik pakolkas dar tik tada kai pati to nori,prisimena ir pan.
Siandien buvau pas logopede darzely(pagaliau darzelis priime dar viena logopede kelioms valandoms)-tai susitariau,kad pagaliau paims ir maniske.Bus super,viskas vietoje.
O mes lankomes pas logopede poliklinikoje,kada ne kada,nes vis jei tik paskirti keli vizitai per savaite-tai maniske suserga.O siaip tai nustate maniske logopedei ribas-jokiu pagalbiniu priemoniu,t.y.pagaliuku kisimo i burna. -tai dabar gerai abi sutaria.Jau yra progresas,jau R taria ,tik pakolkas dar tik tada kai pati to nori,prisimena ir pan.
Siandien buvau pas logopede darzely(pagaliau darzelis priime dar viena logopede kelioms valandoms)-tai susitariau,kad pagaliau paims ir maniske.Bus super,viskas vietoje.
QUOTE(Gretucka @ 2014 10 29, 15:37)
Sveikutes, as jau irgi labai suku galva del gimtadienio Pas mus buna tikrai daug vaiku ir visokio amziaus tai labai sunku visiems itikti Kiekvienais metais darydavom vaiku kambaryje, nes ten atrode patogiausia, siais metais jau buvo uzsiminta is vaiko, kad jis noretu gimtadienio boulinge ar baseina, bet tada labai sunku isspresti klausima ka daryti su maziukais, nes boulinge ir baseine jiems nebus ka veikti, jie dar per mazi tam Taigi as vel kazkaip linkstu i vaiku kambarius, tik tiek, kad vyras sako, kad tai turi buti vaiko gimtadienis ir jis tegu svencia su savo bendraamziais, bet kazkaip butu keista nepalviesti brolio vaiku ar kitu maziuku
O namuose tai niekad nedarysiu, nes mums uztenka kai siaip kas i svecius ateina su vaikais ir ju buna 4-6 tai buna namai nusiaubti kaip reikiant, tai neisivaizduoju kas butu kai ju butu 15-20
O namuose tai niekad nedarysiu, nes mums uztenka kai siaip kas i svecius ateina su vaikais ir ju buna 4-6 tai buna namai nusiaubti kaip reikiant, tai neisivaizduoju kas butu kai ju butu 15-20
O man vaikų kambary nepatiko.. Kažkaip ir laiko atrodė per mažai, ir tų vaikų nėjo prie stalo surinkti.. Kai pakriko visi dūkti, tai net tema pasimetė kažkur, kad į gimtadienį atėją..
Aišku, gal ir dėl to, kad personažo jokio nebuvo
O ir tų vaikų daug neturime ką pakviesti, tai truputį gaila dėl to
QUOTE(Izolda @ 2014 10 31, 08:47)
O man vaikų kambary nepatiko.. Kažkaip ir laiko atrodė per mažai, ir tų vaikų nėjo prie stalo surinkti.. Kai pakriko visi dūkti, tai net tema pasimetė kažkur, kad į gimtadienį atėją..
Mes tai visada imam 3val ir tai vaikams buna mazai, personaza emem tik viena karta, bet net nezinau ar ji verta imti, jeigu tikrai zinai, kad geras ir mokes vaikus uzimti tai tada taip, bet kita karta geriau paciai tais vaikais uzsiimti, nes jiems tie personazai ne visada idomus
Tai aisku jeigu vaiku nera ka kviesti, tai nereikia to kambario, juk tevams tai ten jokio malonumo sedeti O tai jus is darzelio draugu nekvieciate? Maniskiui jeigu leistum tai jis visa grupe pasikviestu
Dagma, gražuolės tavo mergaitės.
Mano vidurinėliui reikia būti pirmam, užsispyrimas, galvoju praeis.
Gretucka, šiemet Paulius nori pasikviesti kelis draugus iš darželio, iki tol noro nebuvo, nesam kviesti dar ir mes. Tik tada mintis man, o kaip kiti nepakviesti vaikai jausis. Gimtadienį sutinkam su pusbroliukais ir draugais gruodinukais Geriausias personažas liutukes berniukas, rekomenduojam
Tiesa dilema dėl gimtadienio. Taip ir jaučiau, kad pernai reikėjo apsieiti be žaidimų kambario, pirmą kartą šventėm, šiemet ir norėtų. Norėčiau šilto gruodžio Gegužinuko atšventėm parke piknikas, man smagu buvo ir pinigine prasme gerai.
Klausimas dėl mokyklų kur leisite savo gruodinukus į pradinę darželyje ar mokyklą su dideliais. Gal patyrusios mamytės parašys. Sausis čia pat, reiks rašytis. Nors žinoma galim užrašyti, nors mums priklauso tik pagrindinė. Bet šalia yra pradinė darželio patalpose, kur eis vaikų iš grupės
Aš vis pametu temą, telefone iš favoritų ištrinu ir galvoju, kad nieks nerašo
Gretucka, šiemet Paulius nori pasikviesti kelis draugus iš darželio, iki tol noro nebuvo, nesam kviesti dar ir mes. Tik tada mintis man, o kaip kiti nepakviesti vaikai jausis. Gimtadienį sutinkam su pusbroliukais ir draugais gruodinukais Geriausias personažas liutukes berniukas, rekomenduojam
Tiesa dilema dėl gimtadienio. Taip ir jaučiau, kad pernai reikėjo apsieiti be žaidimų kambario, pirmą kartą šventėm, šiemet ir norėtų. Norėčiau šilto gruodžio Gegužinuko atšventėm parke piknikas, man smagu buvo ir pinigine prasme gerai.
Klausimas dėl mokyklų kur leisite savo gruodinukus į pradinę darželyje ar mokyklą su dideliais. Gal patyrusios mamytės parašys. Sausis čia pat, reiks rašytis. Nors žinoma galim užrašyti, nors mums priklauso tik pagrindinė. Bet šalia yra pradinė darželio patalpose, kur eis vaikų iš grupės
QUOTE(Angele @ 2014 11 10, 22:50)
Mes leisim i pagrindine, kuri yra mum arciausiai namu
QUOTE(Angele @ 2014 11 10, 23:50)
Maniškė irgi nori pasikviest šiemet vieną merginą iš darželio, su kuria šiaip už darželio ribų nebendraujam, tik ji darže - atseit jos geriausia draugė. O ta geriausia draugė man kuo toliau tuo labiau nelabai patinka kažkaip toks charakteris lyg ir keistokas, nors iš pradžių nieko visai išrodė.
tai mąstau, ar kliedėt, kad nepavyko pakviest, ar mokytis užmint ant savęs ir kviest. iš kitos pusės, tada bus trintis tarp jos ir kitos deimantės darželiokės, nes jos ten pešasi dėl viena kitos dėmesio, tipo susideda maniškė su ta kurią kviest nori, ir tada trečiąją ignorina, nors su trečiąja gausiai bendrauja už daržo ribų ir į svečius vaikšto ir žaidžia labai sutardama... ir gal tada susipyktų, nežinau.
nežnau, turbūt nebus varianto ir vilkas sveikas, ir avys sočios
dėl mokyklos, blin, jo, tikrai artėja užrašymas, kad nepražioplint
aš ketinu į tą, kur pati mokiausi. kol kas tai dvylikmetė. bet man patinka tas, kad mažiukų korpusas atskiras ir jie su didžiukais praktiškai nesusiduria, pertraukos kitu "tvarkaraščiu" eina, valgo atskiru metu nuo didžkių, tai gal nieko bus...
ale ar pavyks patekt, nežinau, nes pagal registracijos vietą tai priklauso kita mokykla, kurion visai nenoriu leist, kaip sako per mano lavoną... lyg pagal įstatymus turi priimt pagal faktinę gyvenamą vietą nu duok die...
ir dar patekus reiks nepatekt pas vieną mokytoją iš keturių nes ji baisa pabaisa, kitos trys - fantastiškai fainos... dar meldžiuos, a nūž iki kitų metų pabaisa pensijon ar kur kitur išeitų...
šiaip man kas patinka, gal nepasikeis iki maniškės atėjimo, kad juos paima birželį į dviejų savaičių kaip ir pamokėles ir ištiria, kam vaikas gabesnis - nes kiekviena pirma klasė sustiprinta, vienoj lietuvių, antroj matieka, trečioj anglų, ketvirtoj vokiečių, tai viliuosi, gal pabaisa kokią vokiečių dėsto tada irgi išvengtume...
nes pasirinkt mokytojos kaip ir negalima.
Apie mokyklas, tai aš čia kaip jau vieną etapą perėjus, pasisakysiu Mergina leidau į pradinę atskirai ir buvau labai patenkinta, o bet tačiau... mokykla, kad ir netoli, bet reikia pereit dvi gatves, viena gana baisią ir judrią žiedinę sankryžą, tad visus keturis metus praktiškai į mokyklą vežėm, o pareidinėt pati pradėjo tik trečioj klasėj. Po tos ketvirtos klasės teko sukt galvą, kur gi dabar eisim, pasirinkom arčiausiai esančią mokyklą per kiemus nužingsniuot tik ir likom labai patenkinti, jau ją baigėm, bet maniškė sakė, kad jei čia būtų dvylikametė neitų niekur kitur, nors vidurkis jos labai geras ir į gimnaziją įstojo be vargo
Taigi mažasis brolis žingsniuos į tą antrą mokyklą, kuri yra netoli, ten pradinukų korpusas ir kaip atskirtas, bet esmė ne ta, jis pats galės nueiti, pareiti, kas jau dabar jį labai džiugina, mokykla ši šalia jo darželio, taigi kaip ir pažįstama, beja darželis ir mokykla jau organizavo priešmokyklinukų veiklą pradinėse klasėse, visi žingsniavo į pamokas, užsiėmė ten darbaliais ir pan. Aišku tikiuosi, kad papuls pas gerą mokytoją, bet šiais laikais manau dauguma mokyklų tikrai stengiasi išlaikyt gerus pedagogus. Nors man tai labai svarbi vieta mokyklos, nes keturis metus vežiot sunku, kol pareidavo ir širdis tabaluodavosi kulnuose, be to ir vaikui nereikia anksčiausiai keltis ir diena prailgėja, nes greit namo parsirandi. Plius nereiks sukt galvos, kur po tos 4 klasės dėtis ir vėl su popieriukais lakstyt po mokyklas.
Sėkmės visiems pasirinkimuose, tik neužciciklinkit, ką kartais matau aplink, taip mokykla svarbu, bet žinokit vaiko sveikata, patogumas ir ne paskutinėje vietoje turi būt
Taigi mažasis brolis žingsniuos į tą antrą mokyklą, kuri yra netoli, ten pradinukų korpusas ir kaip atskirtas, bet esmė ne ta, jis pats galės nueiti, pareiti, kas jau dabar jį labai džiugina, mokykla ši šalia jo darželio, taigi kaip ir pažįstama, beja darželis ir mokykla jau organizavo priešmokyklinukų veiklą pradinėse klasėse, visi žingsniavo į pamokas, užsiėmė ten darbaliais ir pan. Aišku tikiuosi, kad papuls pas gerą mokytoją, bet šiais laikais manau dauguma mokyklų tikrai stengiasi išlaikyt gerus pedagogus. Nors man tai labai svarbi vieta mokyklos, nes keturis metus vežiot sunku, kol pareidavo ir širdis tabaluodavosi kulnuose, be to ir vaikui nereikia anksčiausiai keltis ir diena prailgėja, nes greit namo parsirandi. Plius nereiks sukt galvos, kur po tos 4 klasės dėtis ir vėl su popieriukais lakstyt po mokyklas.
Sėkmės visiems pasirinkimuose, tik neužciciklinkit, ką kartais matau aplink, taip mokykla svarbu, bet žinokit vaiko sveikata, patogumas ir ne paskutinėje vietoje turi būt
Deganti, ačiū, kad pasidalinai. Kai patyrus jau lengviau pasirinkti. Daržely kiek pasiklausinėjau, taip ir sudvejojau. Patirties nėra tame. Tik vyras sako, kad tas mokyklos keitimas tris kart nieko gero Pati ėjau pagrindinę ir pamenu, kad buvo streso nuėjus į vidurinę. Nors pirmokui didelėj mokykloj gal ir stresas, tik ar visada apsaugosim nuo to. Reikės nueit pasidairyt po abi mokyklas.
Mums arčiau pagrindinė, labai nesukau galvos, nes tik ji priklauso. Už jos kiek toliau pradinė tarp jų didelių gatvių nėra. Iki mokyklų pereiti vieną nedidelę gatvę reikia. Pakeliui darželis mažųjų, taip ar taip vedžiosiu. Nors buvo minčių, kad va pakeliui Pauliui iš mokyklos darželis ir gal brolį su sese prigriebs, nuo darželio pareit gatvių nereikia kirsti, per kiemą, tiksliau per kalniuką
Mums arčiau pagrindinė, labai nesukau galvos, nes tik ji priklauso. Už jos kiek toliau pradinė tarp jų didelių gatvių nėra. Iki mokyklų pereiti vieną nedidelę gatvę reikia. Pakeliui darželis mažųjų, taip ar taip vedžiosiu. Nors buvo minčių, kad va pakeliui Pauliui iš mokyklos darželis ir gal brolį su sese prigriebs, nuo darželio pareit gatvių nereikia kirsti, per kiemą, tiksliau per kalniuką
QUOTE(Angele @ 2014 11 11, 10:31)
Deganti, ačiū, kad pasidalinai. Kai patyrus jau lengviau pasirinkti. Daržely kiek pasiklausinėjau, taip ir sudvejojau. Patirties nėra tame. Tik vyras sako, kad tas mokyklos keitimas tris kart nieko gero Pati ėjau pagrindinę ir pamenu, kad buvo streso nuėjus į vidurinę. Nors pirmokui didelėj mokykloj gal ir stresas, tik ar visada apsaugosim nuo to. Reikės nueit pasidairyt po abi mokyklas.
nežinau, kaip pas Jus tvarka, bet vaikams iki 14 metų pas mus darželyje niekas neleidžia pasiimti brolių ar sesių, tai čia labai jau vilčių nedėčiau
mano dičkė mokyklų keitimą lengvai pergyveno, čia nėra didelė bėda, sunkiau tėvams parinkti ir su dokumentais lakstyti, dar nesusidūrėt su papuolimu į gimnazijas, va ten tai būna, kaip į ministrro kėdę
nueikit abu su Paulium, lai apsižiūri ir, dažnai jie intuityviai pasirenka geriausią variantą, dar būna atvirų durų dienos, kai susipažįstama su mokykla, mokytojais ir nepraleiskit, visai smagi pramoga
Susirasiu kontaktus, pasidomėsiu, tikiuosi iki naujų dar bus, nes sausį užrašyt jau reikia. Gimnazija viena mums netoli yra į kitą pusę ir tik per gatvę, tik dar taip toli atrodo Pasiimt ir lyg neleidžia, bet matom kad vedžioja.
Labutis,
As ir nezinau dar i kokia mokykla leisiu.Dickis baigineja pradine,bet Paulinai ji nepriklauso pagal gyven.zona-tai ko gero leisim i kita pradine,kuri priklauso pagal gyven.zona.I visas pakliuti sunku ,nes aplinkiniai rajonai perpildyti vaikais .Jokios mokyklos salia neturim,i visas reitu veziot.Dickis siemet jau pats keliauja,bet ir tai prisidavineja man tel.,kad jau nuvyko,kad jau isvyksta is mokyklos.Autobusu nuvaziuot irgi nei i 1mokykla neiseina,nebent 1stotele,bet iki jos 10min.kelio,po to nuo jos iki mokyklos dar didesnis gabalelis kelio,ir gatves judrios.
Bet jei butu mokykla salia-tai butinai leisciau i ta,kuri salia.
Kas del vyresneliu vaiku ejimo pasiimt mazesniu vaiku is darzelio-tai zinau jog galima rasyt prasyma darzeliui.Tada jie nusiima atsakomybe uz vaika.Juk ir pradinuku tevams reik rasyt prasyma mokykloje,kad leistu patiems pareit namo.
As ir nezinau dar i kokia mokykla leisiu.Dickis baigineja pradine,bet Paulinai ji nepriklauso pagal gyven.zona-tai ko gero leisim i kita pradine,kuri priklauso pagal gyven.zona.I visas pakliuti sunku ,nes aplinkiniai rajonai perpildyti vaikais .Jokios mokyklos salia neturim,i visas reitu veziot.Dickis siemet jau pats keliauja,bet ir tai prisidavineja man tel.,kad jau nuvyko,kad jau isvyksta is mokyklos.Autobusu nuvaziuot irgi nei i 1mokykla neiseina,nebent 1stotele,bet iki jos 10min.kelio,po to nuo jos iki mokyklos dar didesnis gabalelis kelio,ir gatves judrios.
Bet jei butu mokykla salia-tai butinai leisciau i ta,kuri salia.
Kas del vyresneliu vaiku ejimo pasiimt mazesniu vaiku is darzelio-tai zinau jog galima rasyt prasyma darzeliui.Tada jie nusiima atsakomybe uz vaika.Juk ir pradinuku tevams reik rasyt prasyma mokykloje,kad leistu patiems pareit namo.