Įkraunama...
Įkraunama...

Namai iki 80 m2 - maži, bet neprasti!

QUOTE(ruta_zalia @ 2015 01 07, 13:42)
Mes samdeme architekta, jis padare visus projektus ir suderinimus su reikiamomis istaigomis, mes gavome visa komplekta dokumentu ir palaiminima statyboms.

Pradekim nuo to kiek architektas paėmė už visą derinimą?
Atsakyti
QUOTE(Liveris @ 2015 01 07, 22:06)
Pradekim nuo to kiek architektas paėmė už visą derinimą?

Man atrodo statyboje, netgi ir supaprastintomis salygomis, 2000-3000 lt. nelabai ka groja, siuo atveju teikiu pirmenybe kokybei ir laikui ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruta_zalia: 07 sausio 2015 - 22:18
QUOTE(Pegoti @ 2015 01 07, 18:18)
perplanuoti?  rolleyes.gif

Tai kad nelabai iseina ka perplanuoti, kai reikalingi 3 miegamieji..
Yra 2 variantai, daryti su koridorium, bet tada miegamiesiem belieka po 9-10kv - mazoka..
Daryti be koridoriaus, miegamieji iseitu kokiu norime - 12kv, bet tada turime svetaine pilna duru, man kazkaip nelabai.. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2015 01 08, 07:46)
Tai kad nelabai iseina ka perplanuoti, kai reikalingi 3 miegamieji..
Yra 2 variantai, daryti su koridorium, bet tada miegamiesiem belieka po 9-10kv - mazoka..
Daryti be koridoriaus, miegamieji iseitu kokiu norime - 12kv, bet tada turime svetaine pilna duru, man kazkaip nelabai.. blink.gif

man asmeniskai labai nepatinka vieno auksto namas, kai durys miegamuju tiesiai i svetaine. kaip pereinamas butas. geriau tada aukociau miegamuju erdve ir taip ramybes zona skirciau nuo triuksmingos. juk ir futbolo cempionatai buna velai, olimpiados ar kas nors serga ir nori ramybes ax.gif mazi vaikai vistiek lips ant galvos bendrajam kambary,o kai miegos, tai 10 kvadratu turetu uztekti smile.gif o kai taps paaugliais, tai isvis nekrutes, gules lovoje su kompu ir ausinem, tai kam jiems tas didelis kambarys biggrin.gif
na, siaip cia tik asmenine mano nuomone, nes mano vaikas yra gyvenes 10 kv m kambary ir viskas tilpo: lova, stalas, komoda ir dar koks fotelis atsirasdavo, draugu ateidavo.

PS galit idet projekta i 'Individualus namu projektai' skyreli, ten pazeria daug naudingu patarimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pegoti: 08 sausio 2015 - 08:26
QUOTE(Pegoti @ 2015 01 08, 08:25)
man asmeniskai labai nepatinka vieno auksto namas, kai durys miegamuju tiesiai i svetaine. kaip pereinamas butas. geriau tada aukociau miegamuju erdve ir taip ramybes zona skirciau nuo triuksmingos. juk ir futbolo cempionatai buna velai, olimpiados ar kas nors serga ir nori ramybes  ax.gif  mazi vaikai vistiek lips ant galvos bendrajam kambary,o kai miegos, tai 10 kvadratu turetu uztekti  smile.gif o kai taps paaugliais, tai isvis nekrutes, gules lovoje su kompu ir ausinem, tai kam jiems tas didelis kambarys  biggrin.gif
na, siaip cia tik asmenine mano nuomone, nes mano vaikas yra gyvenes 10 kv m kambary ir viskas tilpo: lova, stalas, komoda ir dar koks fotelis atsirasdavo, draugu ateidavo.

PS galit idet projekta i 'Individualus namu projektai' skyreli, ten pazeria daug naudingu patarimu.

2 aukstu namo mes nenorim, mano galva nera prasmes tokio dydzio nama daryt 2 aukstu. Kas del zonu atskyrimo tai sitam projekte tas ir igyvendinta, bet gaunasi kad "ismetame" 6kv ant koridoriaus g.gif Dabar gyvenam 3k bute, miegamieji 9kv ir 12kv, tai 12kv per akis, 9kv irgi uztenka bet taip jau ant ribos..
Projekto dar nera, kolkas tik apmastymu ir skaiciavimu stadija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pegoti @ 2015 01 08, 09:25)
mazi vaikai vistiek lips ant galvos bendrajam kambary,o kai miegos, tai 10 kvadratu turetu uztekti  smile.gif o kai taps paaugliais, tai isvis nekrutes, gules lovoje su kompu ir ausinem, tai kam jiems tas didelis kambarys  biggrin.gif

lotuliukas.gif Bet kaip taikliai, akurat, taip ir yra drinks_cheers.gif thumbup.gif Mazius siauteja bendram kambaryje, o mes visi lovose su nesiojamais kompais, realiai vietos pakakti turi tik lovai, spintai ir rasomam stalui(cia mokiniam).
Viena drauge gyvena apie 70kv name. Turi tris miegamuosius: vaiku kambariai po 6 kvadratus, juose telpa po spinta, kusete, rasoma stala, tevu miegamasis 10kv, irgi tera tik dvigule lova ir lovugalyje spinta. Visos durys iseina i bendra salona. Normaliai viskas. Tiesa, virtuve irgi atskira, nedidele, apie 10kv. drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(balamūtas @ 2015 01 08, 09:54)
2 aukstu namo mes nenorim, mano galva nera prasmes tokio dydzio nama daryt 2 aukstu. Kas del zonu atskyrimo tai sitam projekte tas ir igyvendinta, bet gaunasi kad "ismetame" 6kv ant koridoriaus g.gif  Dabar gyvenam 3k bute, miegamieji 9kv ir 12kv, tai 12kv per akis, 9kv irgi uztenka bet taip jau ant ribos..
Projekto dar nera, kolkas tik apmastymu ir skaiciavimu stadija smile.gif

Bet koks fainas projektas, man patiko thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 01 08, 09:00)
Bet koks fainas projektas, man patiko thumbup.gif  thumbup.gif

Cia istikruju fainas ar kabutese? blush2.gif
Mum jisai labai labai tinka del keliu priezasciu, labai norim butent tokios kampines terasos ir isdestymas pagal sklypa ir pasaulio salis mum idealus gaunas, tik va man tas koridorius ramybes neduoda, realiai issimeta net 6kv tokio brangaus ploto...
Atsakyti
Na chebra pavrėt jūs čia dėl tų super miniatiūrinių kambarių vaikams ir kad tokių pakanka.
Dabar galvoju - gal mano vaikas "nenormalus" kad jam didesnis kambarys reikalingas?
Taip, sėdi nosį įbedęs į kompą, bet nevisada. Jam reikia darbastalio, kuris visas paprastai apkrautas laidais, lituokliu, dar perkūns žino kokiomis dėželėmis su varžtukais ir laidukais.
Jei nebūtų buvę kur viso to pasidėti, kur krapštytis, manau būtų radęs ne tokį "taikų" hobį. O dabar domisi, visiems draugams kompiuterius ir telefonus taiso (gimnazistas). Beje buvo pagundos atėjusios gatvės nesąmonėmis užsiimti. Džiugu kad "užsikabliavo" už tokios veiklos, jo draugo tėvas draugui leido garaže kapstytis, kažką gręžti, konstruoti mokyklai kažkokią dėžę (5 klasėje) maniškis kelis kartus padėjo, ir ...patiko nerealiai.

O dabar svajoja garaže įsirengti dirbtuvėlę, kad ten dar ir mažas medžio ir metalo tekinimo stakles pasistatytų,varstotuką irgi..
Man tenka "garbė" kartais naujienas paklausyti, kad ir tokia - sužinoti iš jutubo kas toksai Diresta, rekomenduoju ir jums pažiūrėti, ypač vyrams, kokius stebuklus daro "iš nieko", vaikas žibančiomis akimis pasakoja (kai ima kalbėti išvis su mama apie savo vidinį pasaulį) apie visokius tokius auksarankius. Jam įdomu, jis stengiasi pats irgi kažką daryti.

Neatimkite vaikams GALIMYBĖS bent kažkokiam hobiui. Aš pati turėjau 2 aukštų butą, sakiau -NIEKADA nedarysiu namo 2 aukštų. Nebus kur tuos hobius daryti,nebus ir hobių.

Na ir ką - dabar sau daromės pirmo aukšto erdvę, o vaikui bus kambariai antrame. Nedidukaiaplėpiniaikambariūkščiai. Jis jau planuoja darytis atskirą skirtą pomėgiams kambariuką, kur spintas savo "lobiams" (mano akimis šlamštui) lotuliukas.gif projektuojasi iš plaušų plokštės. Sakė pats darysis. Jeckau, tegul darosi lotuliukas.gif
Atsakyti
liuks projektas. ir jei jums tinka idealiai sklype kartotinis, tai isvis super.
galima nebent sienas pastumdyt - atsisakyt mazo langelio svetainej ir stumtelt virtuve vietoj jo, padides 6 kambarys, o tevu miegamajam irgi stumt siena siek tiek,kad padidetu 5. bet cia reik jau ziuret tiksliau i ismatavimus, su architektu pasneket, nes gal nusisneku biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Nuotaikinga @ 2015 01 08, 10:04)
Na chebra pavrėt  jūs čia dėl tų super miniatiūrinių kambarių vaikams ir kad tokių pakanka.
Dabar galvoju - gal mano vaikas "nenormalus" kad jam didesnis kambarys reikalingas?

o tai cia gal mums atgal klausima jums peradresuot, gal cia musiskiai vaikai nenormalus, kad jiems pakanka? ar kazkokie primityvus ir be 'daug vietos uzimanciu' pomegiu? blink.gif
ir dar klausimas - pas jus namas iki 80 kv m ir su 3 miegamaisiais?
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2015 01 08, 10:13)
Cia istikruju fainas ar kabutese? blush2.gif
Mum jisai labai labai tinka del keliu priezasciu, labai norim butent tokios kampines terasos ir isdestymas pagal sklypa ir pasaulio salis mum idealus gaunas, tik va man tas koridorius ramybes neduoda, realiai issimeta net 6kv tokio brangaus ploto...

Be kabuciu 4u.gif Kad tokia tema butu buvusi, kai savo mazyli staciau doh.gif Kiek liapsusu padaryta doh.gif

QUOTE(Nuotaikinga @ 2015 01 08, 11:04)
O dabar  svajoja garaže įsirengti dirbtuvėlę, kad ten dar ir mažas medžio ir metalo tekinimo stakles pasistatytų,varstotuką irgi..

Smagu, kad vaikas rado savo hoby drinks_cheers.gif Bet ne visu hobiai tokie patys, maniskis(vyresnysis is sunu, pilnametis) tai iskart garaze dirbtuveles isirenge, nes as, mama-bjaurybe, neleidau namu tersti schmoll.gif Namai skirti gyvenimui, o hobiai-tai kiekvieno reikalas. Jei antro sunaus hoby-sokis, tai negi dabar del jo lavinimo as sokiu sale irengsiu? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 01 08, 10:46)
Kiek liapsusu padaryta doh.gif

Va cia jau idomiau, butu labai saunu jei paviesintumet 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2015 01 08, 11:49)
Va cia jau idomiau, butu labai saunu jei paviesintumet 4u.gif

Na matot, zmones skirtingi-reikalavimai skirtingi, man liapsusas-kitam gal privalumas drinks_cheers.gif Vienam mazai kvadratu-kitam pakanka, zodziu, vienos nuomones nera.
As staciau nameli su mintimi isirengti mansardini auksta, kuriame butu dar du dideli kambariai, tai, naturalu, jog pirmam aukste isirengem tik du kambarius. Architektas tada niekaip neisgalvojo, kaip galima butu kitus kambarius sildyti, nestatnt sildymo katilu doh.gif Projekte nurode, kad stoves krosnis blink.gif Kurios sienele is vienos puses sildys viena kambari, is kitos-kita, o kad galima statyti zidini su ortakiais ir sildyti net mansardoje irengtus kambarius, tuo metu nei jam i galva atejo pasiulyti, nei man zinoti. Jau kai pastatem namuka ir pradejau skaityti apie krosnis ir krosneles, tada ir uzkibau ant zidinio su ortakiais sistemos drinks_cheers.gif Ir kai isirengem, pamaciau, kad gal net mansardos nebutu reikeje irengti, butu pakake pirmam aukste nediduku kambariu, kaip jusu ideto projekto atzvilgiu. O dabar net pertvaru neina padaryti, nes ir langai kitaip buvo formuoti, vieni ju atidaromi, kiti ne.
Atsakyti