Sveiki, perskaičiau visus 19 puslapių!
Mes irgi statomės "mažylį". Pasirinkome tokį namuką dėl lygiai tokių pačių priežasčių kaip ir ŠviesaTamsoje
QUOTE(ŠviesaTamsoje @ 2014 06 26, 14:20)
Na mes rinkomės 80 kv.m. projektą dėl kelių aspektų:
1. PAGRINDINIS - kad gyvenamojo ploto 80 kv.m. pakanka.
2. NERVAI ir LAIKAS dėl leidimų, popierizmų ir pridavimų.
3. KAINA išlaikymo, na ir statymo, nes esu taupymo manjakė
ir dar pridėsiu, kad mano nuomonė tokia, jog namai tarnauja žmogui, o ne žmogus namui, todėl patalpų priežiūrai, apšildymui ir kt. noriu skirti kuo mažiau laiko ir pinigų. Plius namus statome patys (daugiau vyras stato, o aš žiūriu

), be statybininkų ir banko pagalbos, taigi tenka derinti norus su galimybėmis.
Projektą darėme labai paprastai ir greitai: milimetrinis popierius ir paprastas pieštukas, kelios naktys ir viskas. Savo pabraižymus nunešėm architektui, jis viską perkėlė į programą, kai kur truputį pastumdė duris, langus... ir vualia! Projektas yra toks, kokio norėjom

Vienas aukštas be mansardos,namas, terasa ir auto stoginė po vienu stogu. Ateityje, jei reikės plėstis, tai plėsime į šonus, bet ne į viršų.
Dabar skaičiau ir radau minčių, kurias mielai būčiau pritaikiusi, bet yra kaip yra, jau dabar negriausim sienų ir neatsisakysim katilinės (juolab, kad sienos išaugo per šią vasarą tik). Konkrečiai kalbu apie štai šitą šildymo sistemą
QUOTE(Paliukas @ 2014 06 16, 06:46)
Sistema paprasta - yra termostatas ir jis kai reikia palaiko užduotą temp., taip pat galima kad įsijungtų tik tuomet kai reikia (tarkim dieniniai/naktiniai rėžimai).
Pliusas - stabili temp. ir 'liepsna ekrane'
glabut minusai - brangesne investicija, malkos neimesi
Kiek suprantu veikimo principas panašus kaip granulinio katilo

Mes susiplanavę granulinį/šildomos grindys ir laaaabai norėjau krosnelės (dėl grožio ir jaukumo kelis kartus per metus pasikurenti

) tai va du kaminai keliami, o galėjo to ir nebūti.
QUOTE(ruta_zalia @ 2014 06 24, 18:21)
Visi namai kazkiek seda, sienos "pavaiksto", apdaila paskilineja. Del ko anksciau pamatus darydavo tik is rudens, kad zieminis klimatas ir isalas juos iskilnotu ir isjudintu.
ne tik anksčiau taip darydavo, mes irgi taip darėm

pernai rudenį pamatas, šiemet vasarą dėžutę kėlėm
QUOTE(ŠviesaTamsoje @ 2014 06 26, 11:21)
Beje, jeigu kalbant apie virtuvę, norėjau Jūsų pasiteirauti dėl sandėliuko. Ar kas nors planuojate jį daryti? Nes mes iš virtuvės pusės darysime tokį mini sandėliuką, kuriame norime laikyti savo darytas uogienes ir kitus maisto produktus, kuriems reikia tamsos ir vėsesnės vietos.. tačiau klausimas - kaip tą sandėliuką name padaryti vėsesnį, nei kitos patalpos? Ar pakaks, kad viena siena ribosis su lauko siena, nebus langų, bus sandarios durys? Gal tokie sandėliukai kažkaip specialiai daromi? Ką manote?
Mes darysime tokį sandėliuką, jis ne tik uogienėms skirtas, man jis daugiau estetinę funkciją atliks, ten žadam laikyti šaldiklį ir mažiau naudojamus rakandus, tokiu būdu pataupysime ant virtuvės baldų. Kad būtų vėsesnis, tai reiktų nedaryti šildomų grindų jame, tik kažin ar koks pelėsis neatsirastų
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 06 26, 17:41)
Del rusio-architektas tikrai buvo padejes po nosim istatyma, kur buco isaiskinta, kad i 80kv ieina ir rusys. Klause, ka daryti? Atsakiau, kad nereikia tada jo man.
Mums ta pati situacija buvo. O ir gruntas pas mus sunkiai su rūsiu draugaujantis.
QUOTE(Kirkė @ 2014 07 17, 11:44)
Taigi bėda tik tokia, kad prekyboje nėra mažo galingumo granulinių katilų. Mūsų katilas 9 kW ir yra per galingas namui.

nėra silpnesnio negu 9kW? Per galingas, tai čia pinigine prasme atsiliepia ar dar kaip?
Papildyta:
Kaip man patinka šita krosnelė
granulinė su šilumokaičiu. Kam mes tą katilinę darėm.. Kam tuos kaminus pirkom...???