Laba diena, as jau po visu vizitu guliu ant sofos šaldydama pėda. Zodziu mano daktaras nelabai patenkintas pėdos išvaizda, atejo kraujo tyrimai, viskas normoj.Kadangi aplink pjūvi viskas paraude ir ištine,davė siuntima i ligonine, kur ir buvau operuoja, nes jis jau ir apie antibiotikus mastyti eme,bijo kad uzdegimas neprasidėtu... As nieko nelaukus tiesiai i ligonine, apziurejo daktaras, sako, kad viskas cia gerai, koja patinusi, bet toks jau tas mano gyjimas bus. Liepe gerti ibuprofena600, toliau leistis vaistus nuo trombozes, saldyti ir guleti iskelus aukstai koja. Liepe antradieni atvaziuoti vel i ligonine, padarys apziura ir patys išims siūlus. O del vaikščiojimo, sake nebijoti, eiti Ant kulno, kad ir laaabai lėtai,bet turiu vaikščionischen ir tai daugiau mano galvos reikalas, nes bijau minti Ant operuotos kojytes

QUOTE(Polikė @ 2014 11 05, 17:06)
Smagu, kad neišgąsdino. o vaikščiot ir mankštinti būtinai reikia. Aš dabar sėdžiu ir visaip lankstau tą pirštą 

O pas jus pirstas irgi buvo perpjautas ir su varztuku sutvirtintas? Man kazkaip baisu ji judinti kai zinau, kad jis "perpus nuojautas" buvo

Drambliuko svajone... As esu puse metu po operacijos,viska perejau pati ir pazystu daug moteru po tokios operacijos. 8savaites gyja pats kaulas. Nezinau kas jus per supermoteris esat,kad po 6sav. ruosiates slidineti 

QUOTE(Magnifique @ 2014 11 03, 11:19)
Žinau geriau nei gerai, per keletą pastarųjų metų turėjau ne vieną ortopedinę operaciją, mano reabilitacija, įkaitant pradėjimą vaikščioti, trunka +- dvigubai, trigubai trumpiau nei normaliai. Eidavau į darbą po 4-5d. nepaisant to, kad kojos visas 6 sav. pasak gydytojo nebūčiau primynus, pradžiai aišku su ramentais, bet po 3sav. maždaug myniau koją, nes mano kaulai gyja labai greitai. Kelių mėn atsigavimui neturėsiu iki pensijos, bet aš kėtinu max savaitę pabūt namie ir eit į darbą ir į mokslus.
Esu medikė- žinau kas ten ir kaip, reikia tik labai norėt į gyvenimą galima greit grįžti, tuo labiau, kad minti koją ant kulno galima visai netrukus. Slidinėt bet kokiu atveju važiuosiu ~po 6sav. po operacijos, esu garantuota, kad būsiu atsigavus pilniau negu pilnai, nes išsipirkom antrą slidinėjimą jau, tai galėsiu Jums parašyti, kaip smagiai slidinėju po tiek laiko. Kiekvienas gyja skirtingai, turi skirtingus skausmo slenksčius, todėl netaikykit savo patirties ir man
Ši operacija iš mano visų padarytų ortopedinių bus pati lengviausia, neabejotinai.

QUOTE(rame25 @ 2014 11 05, 23:23)
Drambliuko svajone... As esu puse metu po operacijos,viska perejau pati ir pazystu daug moteru po tokios operacijos. 8savaites gyja pats kaulas. Nezinau kas jus per supermoteris esat,kad po 6sav. ruosiates slidineti 

Papildyta:
QUOTE(Mulana @ 2014 11 05, 17:31)
O pas jus pirstas irgi buvo perpjautas ir su varztuku sutvirtintas? Man kazkaip baisu ji judinti kai zinau, kad jis "perpus nuojautas" buvo 

Taip, kaulas nupjautas ir įsuktas varžtas titaninis, bet mankštinti pirštą reikia BŪTINAI !!! nors ir skauda, išgerkit vaistų, pakentėkit truputį. Kiek Jums jau dienų po operacijos ? Man buvo dar siūlai neišimti, o aš jau galėjau pirštą stipriai nulenkt žemyn,pakelt aukštyn, išskėst visus pirštus, su nykščiu paglostyt šalia esantį pirštą (nežinau kaip kitaip paaiškinti)

Reikes pagooglinti kokiu pratimu tam pirstui,nes kitus galiu judinti,o tas apibintuotas,toks visas kaip stagaras pakrypes.Ikalsiu pora ibuprofeno ir bandysiu kasdien bent kelias min.ji pakankinti.
Siandien atsikeliau su maziau istinusia peda(nuo vakar vel geriu bent po pora ibuprofeno),bandau kazkiek eiti,bet labai jau letai viskas gaunasi,tai is isprocio vis pereinu prie sokinejimo su ramentais
Katik sugebejau isplauti grindis,jeeetau kokia misija tai buvo,guliu ant sofkutes visa po prakaitu,bet matau,kad kazkaip reikia judeti i prieki,skausmas nedidelis/Pailsesiu siek tiek,o tada pradesiu kankinti pirstuka.
Siandien atsikeliau su maziau istinusia peda(nuo vakar vel geriu bent po pora ibuprofeno),bandau kazkiek eiti,bet labai jau letai viskas gaunasi,tai is isprocio vis pereinu prie sokinejimo su ramentais

Katik sugebejau isplauti grindis,jeeetau kokia misija tai buvo,guliu ant sofkutes visa po prakaitu,bet matau,kad kazkaip reikia judeti i prieki,skausmas nedidelis/Pailsesiu siek tiek,o tada pradesiu kankinti pirstuka.
Kadangi esu po abiejų kojyčių operacijos, už keletos savaičių liks du M dydžio ortopediniai batai: vienas naudotas abiems kojoms, o antrasis visiškai naujas, tik primatuotas palatoje (nežinojau, kad duos kompensuojamą ilgaaulį batą, tad pirkausi antrąjį trumpą su mintimi naudoti vieną lauke, kitą viduje; tad lieka nepanaudotas). Už naująjį spalio pradžioje mokėjau 138 Lt.
Maniškiai štai tokie - http://www.orto.lt/i...peracinis-batas
QUOTE(JusRuMa @ 2014 11 06, 17:14)
Kadangi esu po abiejų kojyčių operacijos, už keletos savaičių liks du M dydžio ortopediniai batai: vienas naudotas abiems kojoms, o antrasis visiškai naujas, tik primatuotas palatoje (nežinojau, kad duos kompensuojamą ilgaaulį batą, tad pirkausi antrąjį trumpą su mintimi naudoti vieną lauke, kitą viduje; tad lieka nepanaudotas). Už naująjį spalio pradžioje mokėjau 138 Lt.
Mano batas irgi toks. labai patenkinta juo, nėra net ką lygint su ramentais.

Mano irgi panašus, tik be tos platformos, gal todel man sunkiau vaikščioti

5metus gydytojai tikejosi,kad nereiks man operuotis, nes iskrypimas labai mazas... Skyre visokius spec padukus, tarpupirscius, itvarus ir panasiai...... Bet viskas veltui