Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 48

QUOTE(Nireglina @ 2014 06 17, 18:05)
Mano mamai nuo chemijos "sudegė" venos, t. y. tapo juodos. Atrodo nekaip. Mama net vengia nešioti rūbus trumpomis rankovėmis. Gydytoja jai sakė, kad venos nebeatsistatys. Gal kuriai taip buvo? Įdomu, ar išties venos tokios ir liks.

venos neatsistato, todėl kas gali renkasi portą, aš jau dešimt metų daugiau po chemo, venų nėra, ne juodos pas mane aišku, bet kraujo iš jų nepaimsi 4u.gif

vis tiek tepkit Lotion tepalu ar kokiu kitu su heparinu, vaizdas pagerės tikrai bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Deganti: 17 birželio 2014 - 17:21
QUOTE(Deganti @ 2014 06 17, 18:20)
vis tiek tepkit Lotion tepalu ar kokiu kitu su heparinu, vaizdas pagerės tikrai  bigsmile.gif

Dėkui. Gydytoja mamai to nepasiūlė, o mes net nepagalvojom.
Atsakyti
Kastuve, turi nusiraminti. Aš gavus paklitakselį. Palyginti su doxorubicinu, šį lengvai pernešiau. Nuo pykinimo leidausi Zofraną, bet tokio pykinimo kaip nuo doxorubicino nebuvo. Tik man po kokių dviejų pirmų paklikakselio leidimų baisiai skaudėjo kojų sąnarius, kokias dvi dienas po suleidimo, reikėjo vaistų nuo skausmo. Veido raudimas būdavo pirmą dieną. Gaudama paklitakselį pradėjau dirbti- ketvirtadienį susileidžiu, o penktadienį į darbuką. Na, o gaudama doxorubiciną, net minties dirbti nebūdavo, taip blogai būdavo.
Pas mane į abi rankas leista chemijos, tai iš pagrindinių venų kraujo paimti neįmanoma, bet iš mažesnių dar galima. Dabar dar ir herceptiną leidžiuosi į tas pačias rankas, bet jau į pabaigą. Tepdavau liotonu.
Dėl papildų reikia konsultuotis, neužsiimti saviveikla, ypač jei nebaigtas gydymas. Bet, pvz., Ruolia man neskyrė jokių žolių pakol gaunu herceptiną. Sakė žolės silpnins šio vaisto veikimą.
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2014 06 17, 18:35)
Dėkui. Gydytoja mamai to nepasiūlė, o mes net nepagalvojom.

atnešu iš senų temų:

"neužtenka retkarčiais tik ištrinti. Pabandykit nakčiai storiau ištepti ir apvynioti maistine plėvele. Tai daryti pastoviai. Greitai rezultatų ir nebūna. Nors nuo tų cheminių vaistukų daug kam tos venos pasibaigia. Yra preparatas , stiprinantis venų sieneles - cyclo3fort arba Detralex 500. Brangus. mėnesiui reikia dviejų pakuočių. Gerti reikia ilgai. poveikis pasirodo tik po 2 - 3 mėn. Bet nekenksmingas. Gali ir nėsčiosios vartoti".

"Reikia daugiau vartoti vitamino C ir man sesute ptare deti ant venu tarkuotu bulviu kompresiukus,man jie labai padejo".

Dar vaistinėje pasikonsultuokit 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2014 06 17, 18:50)
atnešu iš senų temų:

"neužtenka retkarčiais tik ištrinti. Pabandykit nakčiai storiau ištepti ir apvynioti maistine plėvele. Tai daryti pastoviai. Greitai rezultatų ir nebūna. Nors nuo tų cheminių vaistukų daug kam tos venos pasibaigia. Yra preparatas , stiprinantis venų sieneles - cyclo3fort arba Detralex 500. Brangus. mėnesiui reikia dviejų pakuočių. Gerti reikia ilgai. poveikis pasirodo tik po 2 - 3 mėn. Bet nekenksmingas. Gali ir nėsčiosios vartoti".

"Reikia daugiau vartoti vitamino C ir man sesute ptare deti ant venu tarkuotu bulviu kompresiukus,man jie labai padejo".

Dar vaistinėje pasikonsultuokit  4u.gif

Dar prisiminiau is ankstesniu temu tepalas Zile.jis naturalus is zoleliu.berods Karaliunaites g.gif .ji ir chemijos metu galima tepti.stiprina venas.Dar yra toks geras preparatas askorutinas.arba vien rutinas.jis pigus ir veiksmingas.bet nezinau ar galima prie onko...
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2014 06 17, 19:05)
Mano mamai nuo chemijos "sudegė" venos, t. y. tapo juodos. Atrodo nekaip. Mama net vengia nešioti rūbus trumpomis rankovėmis. Gydytoja jai sakė, kad venos nebeatsistatys. Gal kuriai taip buvo? Įdomu, ar išties venos tokios ir liks.

Kaip tai juodos? blink.gif Kas cia per daiktas ir kaip galejo sudegti? blink.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Evute* @ 2014 06 17, 19:41)
Kaip tai juodos?  blink.gif  Kas cia per daiktas ir kaip galejo sudegti?  blink.gif  g.gif

Man tai įdomiau po kiek laiko sudegė?
Atsakyti
QUOTE(kastuvas @ 2014 06 17, 20:51)

daug priklauso nuo venų, asmeniškai dabar neduočiau badyt abieju rankų, taip darė vienas prietalius, man pakako septyniu chemijų po tris dienas, kad išdegtų 4u.gif tos per alkunės sulenkimą gana greit nusibaigė, paskutines jau leido į plaštakas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kastuvas @ 2014 06 17, 21:51)

As isviso nesuprantu kas cia per daiktas ir kaip tai atpazinti? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Deganti @ 2014 06 17, 22:00)
daug priklauso nuo venų, asmeniškai dabar neduočiau badyt abieju rankų, taip darė vienas prietalius, man pakako septyniu chemijų po tris dienas, kad išdegtų  4u.gif tos per alkunės sulenkimą gana greit nusibaigė, paskutines jau leido į plaštakas  mirksiukas.gif

Man per hemijas isbade totaliai. ir per kraujo emimus. na kaire tobula rankas visada kraujo , ir spaudimas geresnis, beje as kairiaranke. Bet desinej sunkiau krauja rasti. isbade abi plastakas, ir per sulenkimus abi rankas. Na pas mane greit uzmelynuoja uzzaliuoja jos.
Atsakyti
QUOTE(Evute* @ 2014 06 17, 20:41)
Kaip tai juodos?  blink.gif  Kas cia per daiktas ir kaip galejo sudegti?  blink.gif  g.gif

tromboflebitas 4u.gif uzsitrombuoja smile.gif is tokiu venu nei krauja paimsi, nei vaistu suleisi...

<Paviršinis tromboflebitas pacientams, kai kojų paviršinės venos normalios, būna dėl mechaninės, cheminės traumos, intraveninių intervencijų, katetrių, radiacinių pažeidimų, grybelinės infekcijos.
Šiuos tromboflebitus dažnai sąlygoja organizmo sumažėjęs reaktyvumas, neoplastinės ligos, trombofilija, kraujo krešėjimo sutrikimai, Biurgerio liga, Bechcetό liga (kraujagyslių genetinė distrofija).
Rankų tromboflebitą dažniausiai sukelia intraveninės intervencijos: kateterizacija, kanuliacija, intraveninės infuzijos venų sieneles dirginančiais vaistais. Chemoterapija viena iš dažniausių rankų paviršinio tromboflebito priežasčių.
Išnykus uždegimui, trombuotos venos vietoje atsiranda tamsus rudas odos pigmentas, o venos vietoje čiuopiama sukietėjusi juostelė. Kartais trombuota paviršinė vena po kelių mėnesių rekanalizuojasi, t.y. trombuotos venos spindis atsidaro, bet vožtuvų funkcija neatsistato.>
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milaaa: 17 birželio 2014 - 21:39
QUOTE(Deganti @ 2014 06 17, 18:20)
venos neatsistato, todėl kas gali renkasi portą, aš jau dešimt metų daugiau po chemo, venų nėra, ne juodos pas mane aišku, bet kraujo iš jų nepaimsi  4u.gif

Mums bus pirmoji chemiją. Gal reiktų prašyti, kad portą iškart statytų g.gif kokia jo kaina? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kastuvas @ 2014 06 17, 20:51)

Mano mamai "sudegė" po trečio chemijos ciklo. Chemiją jai leido kartą per mėnesį po 4 paras. Kitą mėnesį laukia dar vienas- paskutinis- ciklas.
Atsakyti