Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 48

QUOTE(Caskada @ 2014 06 12, 12:13)
Sveikos, gal bus idomu paskaityti apie galvos smegenu v ir gliukozes kieki kraujyje, ka rodo naujausi tyrimai.. smile.gif

http://www.kartuleng...en-augliai.html

Neskaiciau, ner dabar kada, bet prisiminiau kai ka.
Esu skaicius rimta straipsni, kad stevia nemaitina vezio. Brangus ganetinai saldiklis(turiu minty ne a-la stevia, kur gali but su visokiom priemaisom(pvz, kitais saldikliais), bet tikroji. Cia daugiau info smalizems biggrin.gif . Tinka kepiniams, mano dukra nepaklausus manes sudejo vietoj cukraus, na, padaugino ryskiai, bet skonis visai nieko.

UK gyvenancioms - Truvia.
Man labai Evutes zodziai per sirdi nuejo - dedu saldaini i burna ir galvoju, kad nuoda i burna dedu unsure.gif , kazkaip panasiai buvo pasakyta. Siaubas, mergyt, negalvok taip niekada, pamegink smaliziaut truvia, kokiu sausaineliu su ja pasikepeliot.
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2014 06 12, 19:36)
pamegink s...., kokiu sausaineliu su ja pasikepeliot.

Jūs čia ligoniams po chemoterapijos kepti sausainius siūlote? Hmmmm.. "neblogas" pasiūlymas...

neperdėkit su tais saldainiais - a la "nuodais"... Matyt, "išaugt" reikia tą periodą, kai atrodo, valgai ir nuodijiesi nuo saldainio, sausainio, ryžių šaukšto... Pirmą kartą, kai susirgau irgi maistas kaip nuodas vaidenosi. Paskui kažkaip sustojo viskas į vėžes. Dabar atsirado tokios nuostatos:
- jei jau sergi, maistas nepagydys, ir labiau nesusargdins, nes liga jau YRA
- maistas palyginus su chemoterapiniais vaistais yra niekis.

Kada reikia žiūrėt maisto ir sveiko gyvenimo būdo, tai tada, kai esi sveikas, gal gyvenime ir bus naudos. Arba, kas mėgsta azartinius žaidimus, tai galima sužaist rusišką ruletę, ty pradėt badaut, eit pas Ilzę Jansonę, gert actą ir pan.
Šiaip aš čia nepiktai, jei ką, jūs naujokė, gal nepratus prie mano rašymo, senbuvės manau normaliai supras, ką norėjau pasakyt ir nesupyks cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 12 birželio 2014 - 20:41
QUOTE(Kuzia @ 2014 06 12, 21:36)
Neskaiciau, ner dabar kada, bet prisiminiau kai ka.
Esu skaicius rimta straipsni, kad stevia nemaitina vezio. Brangus ganetinai saldiklis(turiu minty ne a-la stevia, kur gali but su visokiom priemaisom(pvz, kitais saldikliais), bet tikroji. Cia daugiau info smalizems biggrin.gif . Tinka kepiniams, mano dukra nepaklausus manes sudejo vietoj cukraus, na, padaugino ryskiai, bet skonis visai nieko.

UK gyvenancioms - Truvia.
Man labai Evutes zodziai per sirdi nuejo - dedu saldaini i burna ir galvoju, kad nuoda i burna dedu unsure.gif , kazkaip panasiai buvo pasakyta. Siaubas, mergyt, negalvok taip niekada, pamegink smaliziaut truvia, kokiu sausaineliu su ja pasikepeliot.

Placiau apie tai! Kad ta truvia? Cia gerai ar blogai? Kr kas yra stevia?Na zinokit suvalgius saldaini nekaip ir jauciuos toks skonis keistas lyg man jo nereiketu. Na siandien sulasino kraujo. Tai nors spalva veide igavau. Nors mano hemoglobinas 102 snd bet uk vistiek daro kraujo papildyma. Siandien dar sulasins geltono skyscio ir ryt 2 brahiterapija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Evute*: 12 birželio 2014 - 20:50
O kas blogai su sausainių kepimų po chemo? ar jėgų nėr cackytis, ar maistinės vertės juose maža? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2014 06 12, 19:33)
Jūs čia ligoniams po chemoterapijos kepti sausainius siūlote?  Hmmmm.. "neblogas" pasiūlymas...

As nesiuliau iskart grizus po chemijos begt sausainiu kept g.gif . Bet siaip kada gyvenime - kodel gi ne?
Gal tiek to, kitakart stengsiuos nepraleist progos patylet.

QUOTE(Evute* @ 2014 06 12, 19:47)
Placiau apie tai! Kad ta truvia? Cia gerai ar blogai? Kr kas yra stevia?Na zinokit suvalgius saldaini nekaip ir jauciuos toks skonis keistas lyg man jo nereiketu. Na siandien sulasino kraujo. Tai nors spalva veide igavau. Nors mano hemoglobinas 102 snd bet uk vistiek daro kraujo papildyma. Siandien dar sulasins geltono skyscio ir ryt 2 brahiterapija.

Truvia yra naturalus saldiklis is Stevia lapu. Jis saldesnis uz cukru, todel mazai reikia. Va, cia pamatyt gali kaip atrodo pakuote, kiekvienam supermarkete yra. Ir aprasyta kas tas yr truputeli yra. Tiesiog skaiciau straipsni ir norejau pasidalint. Tiesiog kaip alternatyva cukrui. Ir visai nebutinai sausainiams. Kad ir i arbata/kava isidet.
Atsakyti
Mielosios,

Noriu pasidziaugti pas ka geru naujienu, ir palaikyti ir palinketi stiprybes kam nelabai apstu jegu.

Labai aciu uz informacija teikiama siame forumiuke, tai labai naudinga ne tik jau sergantiems, bet ir tiems kas ateina cia pasiskaityti ir jusu palaikyti kas slaugo taip pat sergancius artimuosius.
Reiketu keisti visa gyvenimo buda is pagrindu, sveikai maitintis, mankstintis, bet tai be galo sunku kai nuo pat mazens ta mityba buvo tokia kokia yra..
Todel dauguma ir ryztasi daug ko atsisakyti ar keisti gyvenimo buda kai jau prasideda "kova".
Pas mane isvis valios maza... Ir pas mamuka tas pat. Ir sakiau jai ta pati ka jos gydytoja cia pasake "nori torto-valgyk, nori ledu-valgyk, kad tik valgyti. Kai prasideda chemoterapija , jau nebeanalizuok o valgyk ir dziaugis kad yra noras ir apetitas.
Rytoj mamukui vel tyrimai , svies viska ir ziures. O treciadieni pokalbis.
Jaudinames abi...
Sekmes visoms mielosios.
Stiprybes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2014 06 13, 00:51)
As nesiuliau iskart grizus po chemijos begt sausainiu kept g.gif . Bet siaip kada gyvenime - kodel gi ne?
Gal tiek to, kitakart stengsiuos nepraleist progos patylet.
Truvia yra naturalus saldiklis is Stevia lapu. Jis saldesnis uz cukru, todel mazai reikia. Va, cia pamatyt gali kaip atrodo pakuote, kiekvienam supermarkete yra. Ir aprasyta kas tas yr truputeli yra. Tiesiog skaiciau straipsni ir norejau pasidalint. Tiesiog kaip alternatyva cukrui. Ir visai nebutinai sausainiams. Kad ir i arbata/kava isidet.

Labai gerai yra pasidalinti informacija. Ka naudingo turim uzgirstam ir keliam 👍
Atsakyti
Važiuoju pirmadienį lašintis pirmos chemijos, daktarė prirašė vaistų ir liepė vilniaus onkolgijos instituto vaistinėje nusipirkt. Kur tą vaistinę rast? Ten onkologinio kiemelyje? Be to, nuo kelių ji dirba, gal žinot? Daktarė sakė, kad nuo pusės 8, o sesutė, kad nuo 7. Šiaip gal ir nebūtų skirtumo, bet aš noriu kuo greičiau nueiti jau lašintis, kad nebūtų taip, kad neliks laisvų lovų ir reiks iki popietės laukt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kastuvas @ 2014 06 14, 14:02)
Važiuoju pirmadienį lašintis pirmos chemijos, daktarė prirašė vaistų ir liepė vilniaus onkolgijos instituto vaistinėje nusipirkt. Kur tą vaistinę rast? Ten onkologinio kiemelyje? Be to, nuo kelių ji dirba, gal žinot? Daktarė sakė, kad nuo pusės 8, o sesutė, kad nuo 7. Šiaip gal ir nebūtų skirtumo, bet aš noriu kuo greičiau nueiti jau lašintis, kad nebūtų taip, kad neliks laisvų lovų ir reiks iki popietės laukt smile.gif

4u.gif vaistine yra poliklinikoje ,kairej nuo registraturos laiptai i 2a auksta..ir pakilus kaireje vaistine ))) paciam kampe )))
Papildyta:
Tikiuosi ,kad neklystu ,mane tai ten siunte vaistu pirkti pries operacija ))
Atsakyti
Turbūt onkologinio antram aukšte ta vaistinė. Nežinau dėl darbo laiko, turėjau telefoną, turbūt pamečiau. Patarčiau dar pasižiūrėti priešais onkologinį yra camelia ir gintarinė. Vyras pagrinde pirkdavo Benu santariškių pagrindiniam, o praeitą savaitę pirkau gintarinėj ir vietoj 4lt už dėžutę, priemoka tokia ankščiau buvo, dabar už 4 dėžutes merkaptopurino ir dėžutę metatreksato sumokėjau 1,61lt, nesupratau kaip tokia kaina gavosi smile.gif Tiesa su tais vaistais dar tas, kad nevisur gausi.

Kastuve, o tau kraują prieš chemiją darys? Turbūt vistiek teks laukti atsakymų g.gif
Atsakyti
Man tai lyg sakė, kad onkologiniam, ar tai prie onkologinio pirkti... ten kur eilė visai vaistinių. Ai, atvažiuosiu ryte, pereisiu per visas, pasimėgausiu, kol dar sveika ir lengvai vaikščiot galiu tongue.gif

Šiaip kraują jau darė gal prieš savaitę, tai gal nebedarys? Vis tiek, pirma chemija tik bus, kas ten labai pasikeist spės normaliom sąlygom...
Atsakyti
QUOTE(kastuvas @ 2014 06 14, 19:03)
Man tai lyg sakė, kad onkologiniam, ar tai prie onkologinio pirkti... ten kur eilė visai vaistinių. Ai, atvažiuosiu ryte, pereisiu per visas, pasimėgausiu, kol dar sveika ir lengvai vaikščiot galiu  tongue.gif

Priešais onkologinį institutą yra trys vaistinės, neskaitant tos kur viduje. Viena iš jų tikrai dirba nuo 7.30, penktadienį buvau, tai net nusistebėjau, kad taip anksti. Tolimiausia nuo gatvės, kažkokia retu pavadinimu. Kaip dirba kitos nežinau, gal irgi nuo anksti. Visos vaistinės tokiuose pačiuose žemuose pastatuose ir matomos nuo onkologinio instituto pagrindinio įėjimo -Gintarinė, Camelia ir ta trečia kažkokia retesnė. Miesto vaistinės daug kuo specializuotu onkologijai neprekiauja
Man šiandien temperatūra pakilo, gal nuo vakcinos. Jei taip, tai ilgai nesilaikys.
Wilow, o kaip jūs šiandien laikotės? Su tvarkymusi ir man dilema, kai apleista jaučiu diskomfortą dėl betvarkės, o kai pradedu tvarkytis užkala širdis. Bet judėti būtina, stengiuosi nepersistengti, darau tik kas būtiniausia. Langai vis dar nevalyti
Atsakyti