QUOTE(Giedre.vs @ 2014 07 11, 19:56)
Pas mano mamą buvo didelis auglys ir ant smegenų kamieno - tai labai sunkus gijimas buvo. 2 savaitės labai sunkios. Nors čia kaip kam. Šalia operuotos 2 moterys daug lengviau atsigavo. Manau, kad kaip kam. Mano mamą siuntė į reabilitaciją po operacijos, o tik tada į švitinimą. Mūsų operacija truko 9 valandas.
Mano mama tiesiog guli. Nebevaldo nei rankų nei kojų. Nors dar 2 savaitės atgal vaikščiojo.
O aš nusprendžiau vistik išlėkt trumpam galvą pravėdint. Tikiuosi grįžt nereiks...
Mano tėvukui ir reikia galvos magnetą padaryt. Jis jau 6 metai serga, bet pas jį prostata.
Mano mama tiesiog guli. Nebevaldo nei rankų nei kojų. Nors dar 2 savaitės atgal vaikščiojo.
O aš nusprendžiau vistik išlėkt trumpam galvą pravėdint. Tikiuosi grįžt nereiks...
Mano tėvukui ir reikia galvos magnetą padaryt. Jis jau 6 metai serga, bet pas jį prostata.
Ką gydytojai sako dėl mamos būklės? Kiek laiko po operacijos praėjo? Seseriai nebuvo didelių šalutinių nuo švitinimo. Kai sudėtingoj vietoj auglys ir koks jis, daug priklauso matyt. Histologijos atsakymus turit? Koks navikas astrocitoma, glioblastoma?
Gal galima būtų reabilitacija, kineziterapija. Matom skyriuje ir po operacijų žmonės kyla, labai svarbus darbas yra, kad išjudint nejudrius.
ragana69bb, labai svarbus jūsų nusiteikimas manau. Požiūris. Sunku išlikti ramiai laukiant tyrimų, bet tyrimai retės ir gal nereiks tiek laukimo.
Su vyru kadais skaitėm staripsnį apie vaikiną po sunkios galvos naviko operacijos, kaip judėt pradėjo nuo piršto judinimo iki maratono po 10km bėgimo. Daug duoda valia ir susikaupimas, žinoma ir sveikata. Vyras beveik toks pavyzdįs, kad nuo piršto judinimo, tiksliau jis kėlė vieną ranką. Nors skirtingi susirgimai, bet darbo, valios ryžto, daug reikalaujantis pakilimas.
Sesei ir artėja MRT, vizitas pas neurochirurgą. Deksametazoną geriamą naudoja.