Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 48

NERA, puikiai išsisukinėjat nuo klausimų wink.gif Vyras stiprėja, eina su pėdų įtvarais suvaikštyne, reikalinga palyda dėl saugumo, nors pagrindinė priemonė vis dar vežimėlis. Kitą savaitę po truputį ir su ramentais bandys, kai užteks lygsvaros. Šiandien treniravosi laiptais lipimą. Vis tik po savaitės baigiasi reabilitacija, kad ir nedaug laiptukų, bet pasiekti reikės namus. Išrašė pagalbines priemones, reikės kitą savaitę nuvažiuot paimti. Namuose ieškau vietos transportui, o ir pritaikyti, kad praėjimai laisvi būtų. Darbuotis reiks.
Namuose neužsibus, po savaitgalio į skyrių gulasi chemijai. Tęs kas nutrūko gegužės mėnesį, planuojami dar 6 mėnesiai intensyvios chemoterapijos. Kitą savaitę GKK, neramu, ar užteks jiems, kad gydymas tęsiasi ir vyras nesimuliuoja, šimtus tūkstančių kartų mieliau eitų į mėgstamą darbą, nei taip.

Ida1, prašviesėjimas, gera matyti viltį jūsų postuose, laikykitės jos. Laikotarpis nelengvas laukia, norisi greičiau praeit tą nerimą, laukimas slegia. Gydymo planas preliminarus yra, aiškumas didėja, laikykitės abu.

willow, kai skaudėjo galvą gal spaudimas nenurimęs buvo? Ryšys gal yra šioks toks. O ir laukimo nerimas, įtampa. Pūslelių karpymas nesmagi procedūra turbūt, kad lengvai sugytų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angele: 10 liepos 2014 - 21:53
QUOTE(ida1 @ 2014 07 10, 21:15)
aWillow jus zinot.jei pas Strioga eiti konsultacijai.jam to auglio reikia ar ko blink.gif Durnai rasau tikiuosi suprasit,Jums stiprybes.

Man reikėjo:
!. Visos ligos istorijos, arba nuoseklaus išsamaus jos išdėstymo
2. Pats susitarė ir pridaviau veninį kraują jų tyrimams (ar tinkamas DLV)
3. Pats dalyvavo imant kepenų biopsiją, nors nukreipė mano chemikė. Gal būt jei nebūtų nukreipusi, jis pats būtų taręsis ir dėl to.

Dabar jis atostogauja. Man liepė skambinti rugpjūčio 19. Nepanikuokit dėl to, nes po operacijos tik sustiprės kraujas, bus gijimo periodas, chemijos ar švitinimo negausit ko gero iki to, tad kraujas tyrimams bus tinkamas. Iki to vargu ar kas greičiau ir geriau būtų.... Svarbu paimt kraują vakcinų gamybai iki chemijos, švitinimo, jei jų sprendimas palankus (ty verta daryti DLV). kai jis grįš, ir matys jog galima daryt, užsuks procesą ant greičio.
O rugpjūčio 19 skambinkit jam iš karto.
Atsakyti
Sveikos visos čia besilankančios, tik gerų žinių ateinančią savaitę visoms, pradėkim ją penktadieniu. Aš irgi pritariu, kad toli planuoti negalima. Manęs kai klausia, na kaip tu, sakau šiandien gerai.
Praėjau mėnesinį patikrinimą, šįkart formalų, tik kraujo tyrimai.
tyrimai stabilūs, leukocitai su visom frakcijom normos nesiekia, bet tai ir nuo bioterapijos. Pasigyriau gydytojui, kad atsirado normalių poreikių, galvoju apie kataraktos operaciją, klausiau ar galiu sau leisti, pradėjau vėl po truputį daryti darbelius, kuriais užsiimdavau anksčiau. Sakė taip ir reikia tiesiog gyventi, o dėl kataraktos sakė, kad jei tai gyvenimo kokybės klausimas, reikia operuoti. Kažkaip man smagu liko po to vizito.

Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2014 07 10, 21:51)
willow, kai skaudėjo galvą gal spaudimas nenurimęs buvo? Ryšys gal yra šioks toks. O ir laukimo nerimas, įtampa. Pūslelių karpymas nesmagi procedūra turbūt, kad lengvai sugytų  4u.gif

Taip, šiandien spaudimas vėl džiazavo. Plius nervinaus dėl pūslių ir dėl artėjančios galvos Mrt. Bet Grybe labai man atmosfera gera, chirurgė dar kaptoprilį po liežuviu davė, aprimau, pakarpė, truputį painkščiau, bet neskaudėjo, iš baimės daugiau, na toks plikos nulupta skūra mėsos pavalymas , uždėjo gelinį pleistrą nudegimams ir viskas. Spaudimas apsiramino, galva praėjo skaudėt, žiūrėsim, kaip ryt bus. Tik nedarysiu tokios klaidos kaip šiandien: kai atsibudau pusę šešių - galvos neskaudėjo, tai apsiverčiau ant kitos pusės ir negėriau nuo kraujospūdžio ryto dozės plius dexametazono. Na aštuntą val atsibudau nuo gyvuliško skausmo.... po vaistų šiek tie aprimo, bet pradėjau šliaužiot po namus kaip girta ir pykino iki dvylikos..... Dar kaliau visokių vaistų, gal kas nors su kuo nors susimaišė....
Papildyta:
QUOTE(Karme @ 2014 07 10, 22:07)
Sveikos visos čia besilankančios, tik gerų žinių ateinančią savaitę visoms, pradėkim ją penktadieniu. Aš irgi pritariu, kad toli planuoti negalima. Manęs kai klausia, na kaip tu, sakau šiandien gerai.
Praėjau mėnesinį patikrinimą, šįkart formalų, tik kraujo tyrimai.
tyrimai stabilūs, leukocitai su visom frakcijom normos nesiekia, bet tai ir nuo bioterapijos. Pasigyriau gydytojui, kad atsirado normalių poreikių, galvoju apie kataraktos operaciją, klausiau ar galiu sau leisti, pradėjau vėl po truputį daryti darbelius, kuriais užsiimdavau anksčiau. Sakė taip ir reikia tiesiog gyventi, o dėl kataraktos sakė, kad jei tai gyvenimo kokybės klausimas, reikia operuoti. Kažkaip man smagu liko po to vizito.

Karme, tiesiog kiekviena ląstele įsivaizduoju jūsų jausmą po tyrimų. Maži pagerėjimai, neblogėjimai grąžina žmogui žmogiškus norus, poreikius. Linkiu, kad viskas ir toliau eitų geryn, jūs stipryn. O bioterapijos kokia bus trukmė?
Taip, planavimas ... tas žodis dabar ne iš mano žodyno. Gyvenu šiandien diena, kasdieniniai poreikiai keletui dienų į priekį, gyvenimas - iki sekančios procedūros, tyrimo, rezultato.... O galvoj sukasi mano vasario mėn organizavimas kelionės gegužei į Provansą....Dievulis nusižvengė arklišku balsu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 10 liepos 2014 - 22:15
QUOTE(willow @ 2014 07 10, 23:12)

Karme, tiesiog kiekviena ląstele įsivaizduoju jūsų jausmą po tyrimų. Maži pagerėjimai, neblogėjimai grąžina žmogui žmogiškus norus, poreikius. Linkiu, kad viskas ir toliau eitų geryn, jūs stipryn. O bioterapijos kokia bus trukmė?Taip, planavimas ... tas žodis dabar ne iš mano žodyno. Gyvenu šiandien diena, kasdieniniai poreikiai keletui dienų į priekį, gyvenimas - iki sekančios procedūros, tyrimo, rezultato.... O galvoj sukasi mano vasario mėn organizavimas kelionės gegužei į Provansą....Dievulis nusižvengė arklišku balsu.

Aš pati ilgai nesupratau, kiek tęsis bioterapija, Česas sakydavo skirs tiek, kiek reikės. Dabar suprantu, kad skirs ją man tol, kol ji turės teigiamą poveikį, kol nebus recidyvo. Atsinaujinus ligai reikš, kad vaistai neveiksmingi, nes vėžys mutavo.
Česo rekordininkė jau du metus vartoja tuos vaistus, tokia realybė

Atsakyti
Willow, daug susidėjo, taip ir šoka organizmas perkrautas. Praeis tyrimai, gal gi aprims įtampa ir kankinantys skausmai.
Gal gi iš "Viršvalandžių" citata? Remedy rašė, kad skaitė. Man skaudžiai skaitėsi, vyras pavartė, gerai, kad neskaitė, iš dalies jam ėmiau, bet dėl savęs, nes rekomendavo.

Karme, nedidukai pagerėjimai palaiko, taip ir toliau geryn, šviesyn.

Vyras planuoja, įprastinė mūsų vasarų veikla kur išvažuot su palapinėm prie ežero kelioms dienoms, paturistauti. Tai ir norisi jam, pavėžiauti, jau kitą savaitgalį mintis kirba. Nenoriu užgošti tų norų ir planų, bet dabar svarbiausia sklandžiai sulaukti chemoterapijos, be rizikų susirgti, tfu tfu tfu
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2014 07 10, 22:15)
aciu willow.net susigraudinau.toks grazus jusu postas.Taip isivaizduoju mama turetu savo vaikus padrasinti ir raminti:mirksiukas: Zinau kova tik prasideda.tiesiog savo panika uzkreciau visa SM foruma.tai jau mums atrodo operacija ir berupejo smile.gif Tikrai tikiuosi si karta dar issikapanoti.Willow jus zinot.jei pas Strioga eiti konsultacijai.jam to auglio reikia ar ko blink.gif Durnai rasau tikiuosi suprasit,Jums stiprybes.

Džiugu dėl jūsų, aš šiandien buvau Onkologiniam kalbėtis dėl slaugos.
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2014 07 10, 21:51)
NERA, puikiai išsisukinėjat nuo klausimų wink.gif
Namuose ieškau vietos transportui, o ir pritaikyti, kad praėjimai laisvi būtų. Darbuotis reiks.

Atsiprašau. Tiesiog nėra gerai ir kol galiu viską laikau savyje blush2.gif
Nepersistenk, gal geriau namuose bando judėti pasiremdamas i spinteles, sienas mirksiukas.gif Namai turi būti ta vieta kur viskas išlieka stabiliai. Smagu dėl tokio progreso thumbup.gif

QUOTE(Giedre.vs @ 2014 07 10, 23:12)
Džiugu dėl jūsų, aš šiandien buvau Onkologiniam kalbėtis dėl slaugos.

Kaip mama?
wilow, kaip šiandien galva? Ar netvinksi pirštai?
Karme, labai smagu skaityti jūsų postą, tiesiog jaučiasi palengvėjimas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 07 11, 07:42)

wilow, kaip šiandien galva? Ar netvinksi pirštai?

Ačiū Nera už rūpestį. Pirštukas gerai. Šioj srity jau nervų mažiau. Tikiuos be isterijų sulaukti pirmadienio perrišimo. O galva kaip ir pusėtina: atsibudau pusę penkių, sugėriau vaistus nuo spaudimo ir dexametazoną ir palaimingai užmigau. Aštuntą atsibudau valgyti ir gerti chemoterapiją, tai dabar jau vaikštau kaip beveik žmogus. Tik galvą jaučiu staigiau pasukus, bet kaip man čia tiksliai papasakot tą jausmą: tarsi kažkoks kietos, bet judrios želatinos kamuolys yra, pasuki galvą staigiau, ji pliumpt ir su nedideliu skausmu sudreba, arba tas skausmas pliumpteli kakton, arba į akiduobes. Bet vėl, plaukiant kaip gulbei lotuliukas.gif, jo nėra. Bet palyginus su vakardiena, tai baika. Aišku, kažkas vistiek yra.
Atsakyti
sveiki,
man galva irgi skaudena.as turiu tikrintis kas pusmeti,tad esu uzsireginus Rugsejo 3dienai.man neurologas po operacijos primigtynai siule karta per savaite susileisti 2ml dexametazono.jis vienas pirmuju pradejo tai naudoti prie augliu.sako tai jo ilgalaike patirtis,ilga laika jis vienintelis lietuvoje tai naudojo.jis neurologas su stazu,bandem kalbeti su kitais,bet jie to budo nezino.as po priepuolio nuejau pas ji,ir jis aiskiai numate rezultat,ta patvirtino ir MRT.kadangi,as po operacijos draugauju su juo,del priestraukuliniu vaistuku,jis man detaliai isaiskino,kaaip dexas padeda.ana savaite irgi kamavausi su galvos skausmais,tad 5 dienas,kas antra ryta leidausi dexametazona.dabar leisiuos karta i savaite.skausmai aprimo.ir zinok tu zmogau,ar cia skubinti magneta reikia,ar cia karsciai,nuovargis itakos turi.viena pati visa savaite draugavau su maszuoju,ir bemiegiu naktu dar turim,ir i lauka turiu isnesti.kai pasitasai su vezimai,tada gal ir normalu,kad skauda.o ir po operacijos dar metu nera. siandien lygiai metai,kai suzinojau,kad turiu augliuka.2savaites pries tai nuotaika buvo baisine.dabar aprimau.kadangi matau,kaip jus merginos kapanojates,tai suteikia man stiprybes.
Atsakyti
QUOTE(ragana69bb @ 2014 07 11, 10:24)
sveiki,
man galva irgi skaudena.as turiu tikrintis kas pusmeti,tad esu uzsireginus Rugsejo 3dienai.man neurologas po operacijos primigtynai siule karta per savaite susileisti 2ml dexametazono.jis vienas pirmuju pradejo tai naudoti prie augliu.sako tai jo ilgalaike patirtis,ilga laika jis vienintelis lietuvoje tai naudojo.jis neurologas su stazu,

O va tai kelia nerimą.... dar turiu vilties kad tai ne mts..... O kas jūsų neurologas?

Man šeimos gydytoja vienintelė sugebėjo logiškai paaiškinti kodėl nuo dxmthzn'o rimsta galvos skausmas. Jis naudojamas kaip ir prieuždegiminis vaistas. Kai smegenyse atsiranda per daug vandens prasideda silpnas uždegimas. Skysčių šalinimas labai svarbus, pastoviai geriu trifas, bet kodėl ten taip skysčiai smegenyse kaupiasi? Na kraujospūdžio priežastis irgi panaši, bet juk augantys augliai irgi kaupia skysčius... Vat ir nėra to apsiraminimo iki mrt atsakymo....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 11 liepos 2014 - 10:35
wilow, o kaip su kaliu reikalai? Mano gydytoja dėl mano galvos skausmų pirmiausia liepia kalį magnį darytis(o kalio aišku pastoviai trūksta doh.gif ).
Atsakyti