Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 48

QUOTE(kastuvas @ 2014 07 09, 14:43)
As naudoju. Tai nera lengva chemija (ne pati sugalvojau, su kokiu daktaru pakalbu - visi taip sako), pirma karta savaitei kokiai is koju isverte, bet elementarius dalykus dariau - namie vaikstinet galejau, pati nusipraust, dar ir iseidavau i lauka. Tiesia, 10iai min. Dabar esu po antro kurso, tai gal kiek geriau jauciuos, nors siandiena irgi lovoj - jegu nelabai yra.

Kiek kainuoja priklauso nuo dozes, aisku. Bet man tai kompensuoja, tad nezinau kainu. Vaistai.lt gal bus kainos.

Čia mano mamai būtų chemija, gydytojas patikino, kad šiuo metu ji švariausia ir naudojama visam pasaulyje, prie kiaušidžių vėžio, sakė kol kas naujovių neatsirado. Nors mamai ne kiaušidės, bet tinka jos gydymui ir dar mama 66, tai turbūt ir nepapuola į tą grupę,kuriems kompensuoja.
Atsakyti
QUOTE(jovdim @ 2014 07 09, 12:59)
Čia mano mamai būtų chemija, gydytojas patikino, kad šiuo metu ji švariausia ir naudojama visam pasaulyje, prie kiaušidžių vėžio, sakė kol kas naujovių neatsirado. Nors mamai ne kiaušidės, bet tinka jos gydymui ir dar mama 66, tai turbūt ir nepapuola į tą grupę,kuriems kompensuoja.

Tai gal prie tavo mamos vėžio nekompensuoja, ne amžiuje esmė čia, nes pas mane tai kiaušidžių, tad karbo ir paklitakselis standartinis pirmaeilis gydymas, kiek suprantu.

Ai, pasiskaičiavau kiek mano dozė kainuotų nekompensojama, tai apie 5000x6 ciklai, vadinasi 30000, bet aš maža ir nedaug sveriu, jei tavo mama aukštenė/stambesnė tai aišku ir kaina padidėtų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kastuvas: 09 liepos 2014 - 15:12

Ai, pasiskaičiavau kiek mano dozė kainuotų nekompensojama, tai apie 5000x6 ciklai, vadinasi 30000, bet aš maža ir nedaug sveriu, jei tavo mama aukštenė/stambesnė tai aišku ir kaina padidėtų.
[/quote]
Nu jo, kaina gaunasi 'graži' doh.gif. Gaila, kad nėra kokio švelnesnio,gydymo,o dar ir kaina gąsdinanti g.gif
Atsakyti
QUOTE(jovdim @ 2014 07 09, 15:29)
Nu jo, kaina gaunasi 'graži'  doh.gif. Gaila, kad nėra kokio švelnesnio,gydymo,o dar ir kaina gąsdinanti  g.gif

O kas jums pasakė, kad nekompensuos?
ida1, nieko dar? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NERA: 09 liepos 2014 - 15:35
QUOTE(NERA @ 2014 07 09, 17:34)
O kas jums pasakė, kad nekompensuos?
ida1, nieko dar? g.gif

Gydytojas. Aš skaičiau kelių metų senumo moterų postus, tai pasirodo svarbu net amžius, nes pagyvenusiam valstybei 'neapsimoka' kompensuoti, o be to diagnozė ne visai tokia, kokia rekomenduojama gydant šiais vaistais, mamai gimdos kūno v,o rekomenduojama- kiaušidžių. Jei ne tos nelemtos kepenų metastazės, tai būtų tik pašvitinę ir viskas, o dabar teks chemijos 'paragauti'.
Atsakyti
Nieko mergaites.is kart parasysiu.kazi as siandien kas be bus,
Atsakyti
Jovdim, ar jūs ko nors nepainiojate? Neteko susidurti su tokia teisine nuostata, kad kažkas kompemnsuojama, kažkas ne pagal amžių. Nebent tikrai nežinau. BET. tai - antikonstitucinis dalykas (diskriminacija dėl amžiaus) ir skandalas jau būtų kilęs seniai. Nu gal ir nusišneku... negarantuoju. Taip, teko girdėti dėl dalinio biologinio gydymo kompensavimo, kai ligoninės neturėjo teisės100proc ligonių taikyti nemokamo gydymo, dar nesirgau, o jau girdėjau, Rutkauskienę kalbant per TV, kad jaučiasi vykdanti moterų genocidą, kad negali visoms to vaisto rašyti. Yra dar toks avastinas, kuris nėra tarp standartinio gydymo vaistų, nors prie daug rūšių v. gali būt efektyvus, tai kartais gydytojai padeda, kartais patys ligoniai nueina kryžiaus kelius dėl kompensavimo nes ten kalba eina ne apie dešimtis, o šimtais tūkstančių, tai kartais ligonių kasos susimyli, tai gamintojas, tai platintojas. Visos gydymo schemos yra patvirtintintos kaip standartinės kiekvienai v. rūšiai, išplitimui, stadijai ir jei tos schemos standartinėse nėra - niekas nekompensuoja. Gal nelabai aiškai parašiau, gal šiek tiek pripainiojau, kas geriau žino, mane pataisys, bet mintis tokia. Nenorėčiau tikėti, kad nekompensuoja dėl amžiaus...
Atsakyti
QUOTE(jovdim @ 2014 07 09, 15:42)
Gydytojas. Aš skaičiau kelių metų senumo moterų postus, tai pasirodo svarbu net amžius, nes pagyvenusiam valstybei 'neapsimoka' kompensuoti, o be to diagnozė ne visai tokia, kokia rekomenduojama gydant šiais vaistais, mamai gimdos kūno v,o rekomenduojama- kiaušidžių. Jei ne tos nelemtos kepenų metastazės, tai būtų tik pašvitinę ir viskas, o dabar teks chemijos 'paragauti'.

amzius svarbus, bet ne vien del vezio. jeigu zmogus serga kuom kitu ir jam daktaras neduoda isgyvenamumo pvz penkiu metu, tai ir neskuba skirti vaistu ar kitaip gydyti. cia daugiau apie senyvo amziaus zmones. mano tete buvo nurasytas, nes tipo del sirdies neisgyvens penkiu metu ir taip, o va urologas liepe gydytis, o ir operuotis sirdis leido, ir svitintis. ir apskritai po 70 nebe kazin ka ten daro eiliniam.
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2014 07 09, 17:59)
Jovdim, ar jūs ko nors nepainiojate? Neteko susidurti su tokia teisine nuostata, kad kažkas kompemnsuojama, kažkas ne pagal amžių. Nebent tikrai nežinau. BET. tai - antikonstitucinis dalykas (diskriminacija dėl amžiaus) ir skandalas jau būtų kilęs seniai. Nu gal ir nusišneku... negarantuoju. Taip, teko girdėti dėl dalinio biologinio gydymo kompensavimo, kai ligoninės neturėjo teisės100proc ligonių taikyti nemokamo gydymo, dar nesirgau, o jau girdėjau, Rutkauskienę kalbant per TV, kad jaučiasi vykdanti moterų genocidą, kad negali visoms to vaisto rašyti. Yra dar toks avastinas, kuris nėra tarp standartinio gydymo vaistų, nors prie daug rūšių v. gali būt efektyvus, tai kartais gydytojai padeda, kartais patys ligoniai nueina kryžiaus kelius dėl kompensavimo nes ten kalba eina ne apie dešimtis, o šimtais tūkstančių, tai kartais ligonių kasos susimyli, tai gamintojas, tai platintojas. Visos gydymo schemos yra patvirtintintos kaip standartinės kiekvienai v. rūšiai, išplitimui, stadijai ir jei tos schemos standartinėse nėra - niekas nekompensuoja. Gal nelabai aiškai parašiau, gal šiek tiek pripainiojau, kas geriau žino, mane pataisys, bet mintis tokia. Nenorėčiau tikėti, kad nekompensuoja dėl amžiaus...

Na dar pas chemoterapeutą nebuvom nuėję, kai nueisim bus aišku. Bet amžiaus cenzas yra gydant kompensuojamais vaistais ne tik onko, čia kalbu iš praktikos. Na spėliot čia ir tiek prispėliojam bus kaip bus, tiesiog taip paklausiau, pagalvojau kiek čia dar reikėtų prikrapštyti g.gif .
p.s. tarp kitko gal prieš kelis mėnesius delfyje buvo straipsnis, kaip susirgus kiaušidžių vėžiu viena ginekologė jaučiasi kalta, nes gauna kompensuojamą gydymą maždaug už 10 000 per mėnesį, kai kitos pacientes su ta liga tokio gydymo negauna. Šiaip gal esmė tame, kad prie vieno susirgimo tie vaistai kompensuojami, o prie kito ne, jei mes nepapuolam į tą grupę ir vsio, nesvarbu, kad žmogus galbūt geriau tą chemiją perneštų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jovdim: 09 liepos 2014 - 16:52
QUOTE(jovdim @ 2014 07 09, 16:45)

p.s. tarp kitko gal prieš kelis mėnesius delfyje buvo straipsnis, kaip susirgus kiaušidžių vėžiu viena ginekologė jaučiasi kalta, nes gauna kompensuojamą gydymą maždaug už 10 000 per mėnesį, kai kitos pacientes su ta liga tokio gydymo negauna. Šiaip gal esmė tame, kad prie vieno susirgimo tie vaistai kompensuojami, o prie kito ne, jei mes nepapuolam į tą grupę ir vsio, nesvarbu, kad žmogus galbūt geriau tą chemiją perneštų.

tai čia ji avastiną gauna. ne chemoterapija jau skaitosi, o taikinių (biologinė) terapija. Jos niekam prie kiaušidžių vėžio nekompensuoja, tik prie storosios žarnos ir dar kažkokių ten (tikrai ne ginekologinių), nes, atseit nėra teigiamo atsako, nors kitose šalyse kompensuoja... Žodžiu, va šitą galima nebent per ligonių kasas išimtine tvarka prašytis, kad kompensuotų. Bet jau reikia tada, kad būtų likę neišoperuoto auglio, metastazės, nes jie būtent stabdo auglio aprūpinimą krauju ir todėl neleidžia progresuoti/visai sunaikina jį.
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2014 07 08, 20:54)
Siuo metu patareja as ne kokia blush2.gif .bet o jam KT plauciu vis daro?kaip jie mato kad kituose organuose isplitimo nera?I Vilniu man atrodo galima ir be ligonio vaziuoti.tik su dokumentais.onko pulmonologe musu manyciau gera.Butu gerai kad ir skyriaus onkologai pakonsultuotu.jie ten visi kvalifikuoti.Tik gal to KT  nebelaukti.jums gi ka tik PET darytas.jie vis tiek megsta savo KT darytis.Tik nestresuok tau negalima nestuke.gif

Jam darys viso kuno KT, kiek suprantu. Nes anksciau irgi dare. Dar lauksim to KT ats, nes tetis taip nori. O paskui be jo iki vilniaus nusikasiu, nes negaliu palikti likimo valioje... Bandau nestresuot, ale kazkaip neiseina. Bet kaip nors...

Ida1, laikykis! Tiek stiprybes ir optimizmo is Taves galima pasisemti 4u.gif
Atsakyti
jodvim, aš manau, kad tikrai nuo amžiaus nepriklauso. Mano mamai buvo 75 metai, kai ji pradėjo gautą tokią chemiją kaip tu ir rašei. Va dėl avastino, tai ji negavo. Neskyrę net gydytojų konsiliumas.
Atsakyti