Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 48

QUOTE(kastuvas @ 2014 06 21, 19:19)
man visko echoskopiją darė, bet nesu tikra ar širdį žiūrėjo... kardiogramą, žinau, darys pirmadienį. tai kai nueisiu pas daktarę rezultatų pasiskųsiu šitais pojūčiais ir, manau, nepagailės tyrimuko smile.gif

Mano kraujo kritine riba buvo pries gera svaite kai jis krito. bet as dar geriau gelezies ampules. nieko jiem nesakiau. aisku kraujas po tos savaites ir atsiste. zinima, pora maisiuku kraujo. vienas 3valandas kitas 20 min. ir geltono skyscio pora kartu. dabar jau viskas nedaro kraujo. bet kai buvo nusilpes patikek ze,es nejauciau po kojom. blauzdos linko. tai jau tada ir supratau kad nusilpo. kepavimas sunkesnis. sirdis plakdavo. o man kardiogramos visai nedare biggrin.gif spaudima tik matuodavo. bet mano spaudimas visada 100kazkur as turiu zema. ir seip jeigu veidas labia isbales. kai sualsino visa ligonine sebejosi o sako raudonas vaikas . smile.gif ir nemanau kad po pirmos hemijos nukristu kraujas. negarantuoju nes nezinau bet taip pagalvjus keistai atrode..gal po keleto bet ne po pirmos. man isviso po visko. po hemijos galejau lakstyt begt o po keleto dienu tik I lova.
Papildyta:
QUOTE(willow @ 2014 06 21, 18:11)
Kastuve, daug chemoterapinių vaistų yra kardiotoksiški. O tau darė kardioechoskopiją prieš chemiją? Kraujas gali būt geras, bes jei širdies susitraukimas  (tiksliau atsileidimas) mažiau nei 50proc, chemoterapijos neleidžia. Man po perikardito buvo 52, tai gavau taxotere plius xeloda, nebūtų tokio incidento - būčiau gavus paklitaxelį su gemzaru. Jei nedarė - paprašyk. Arba nueik kur pas kardiologą kitur - savoj poliklinikoj, mokamas irgi variantas. Kai man kas neaišku ir onkologiniam nedaro - lekiu į Grybo g., žinoma, kas suiję ne su onko. O fiziškai aš irgi esu silpna, manedar prakaitas pila, jei kas. Visa plikė taip žiauriai prakaituoja, nugarą paskauda, ypač po kraujo krizės, kai mažai judu, arba kai apetitas pagerėja ir užauga koks vienas kitas kilas. Darbus, kuriuos anksčiau darydavau per pusdienį , dabar darau tris dienas....

willow, linkiu sveikatos ir atgauti jegas. Vasara dabar tai karsta nuo karscio. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Evute* @ 2014 06 22, 14:36)
Vasara dabar tai karsta nuo karscio.  4u.gif

Deja, Evute, Lietuvoje nėra jokio karščio. Net šilumos nėra verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2014 06 22, 17:10)
Deja, Evute, Lietuvoje nėra jokio karščio. Net šilumos nėra  verysad.gif

Taigi, dabar kokie penkiolika šilumos, su striuke vaikštau, lyja... Bijau karščių kad kokio infarkto negaučiau nuo tos prakeiktos chemijos schmoll.gif
Dar ir bert pradėjo visur siaubingai, nebežinau nuo kurio vaisto ir ar gert toliau antialerginius vaistus.
Atsakyti
QUOTE(kastuvas @ 2014 06 22, 18:22)
Taigi, dabar kokie penkiolika šilumos, su striuke vaikštau, lyja...

Man +15 vasaros metu ne šiluma verysad.gif Aišku tau ir kitiems po chemo tokie orai turbūt labiau patinka. Mano mama džiaugiasi tokiais orais. Kai vienu metu buvo smarkiai atšilę, ji į kiemą išeidavo tik anksti rytą ir vakarop.
Atsakyti
Kadangi mane pila prakaitas, jei daugiau 20, tai chemijos metu džiaugiuos tokia lietuviška vasara.
Dabar dar įsiskaudėjo galvą, kelinta diena atrodo sprogs pakaušy, mane perspėjo, kad nuo trombozės gali paskaudėti galva, nes kraujas blogai sugrįžta atgal, bet kad taaaip.... fear.gif , kai pasilenkiu neskauda, kai tiesiuos - skausmas nežmoniškas, nei nusikosėt, nei tualete, atsiprašant, pastenėt, atrodo, sprogs galva pakaušy. Ryte penktą atsibundu nuo skausmo, nes negaliu gulėt horizontaliai, turiu pagalvę padėt taip, kad vos ne sėdėdama miegočiau, vistiek nulinkstu ir atsiguliu.....Aišku ir spaudimas šiek tiek padidėjęs, bet man prie tokio skausmo niekada nebūdavo... Tai dabar saujom geriu Ibumetin.... Nu prisiprašysiu, ryt išims portą.... O jau po truputį tirpinėt trombas pradėjo, antradienį echoskopuotoja sakė, jog prie kaukolės jau yra kraujotaka ir sakė priims po dviejų sav, nes taip greit tokie dalykai nevyksta...
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2014 06 22, 21:06)
Kadangi mane pila prakaitas, jei daugiau 20, tai chemijos metu džiaugiuos tokia lietuviška vasara.
Dabar dar įsiskaudėjo galvą, kelinta diena atrodo sprogs pakaušy, mane perspėjo, kad nuo trombozės gali paskaudėti galva, nes kraujas blogai sugrįžta atgal, bet kad taaaip.... fear.gif , kai pasilenkiu neskauda, kai tiesiuos - skausmas nežmoniškas, nei nusikosėt, nei tualete, atsiprašant,  pastenėt, atrodo, sprogs galva pakaušy. Ryte penktą atsibundu nuo skausmo, nes negaliu gulėt horizontaliai, turiu pagalvę padėt taip, kad vos ne sėdėdama miegočiau, vistiek nulinkstu ir atsiguliu.....Aišku ir spaudimas šiek tiek padidėjęs, bet man prie tokio skausmo niekada nebūdavo... Tai dabar saujom geriu Ibumetin.... Nu prisiprašysiu, ryt išims portą....  O jau po truputį tirpinėt trombas pradėjo, antradienį echoskopuotoja sakė, jog prie kaukolės jau yra kraujotaka ir sakė priims po dviejų sav, nes taip greit tokie dalykai nevyksta...

Willow, jegu stipriausiu! Greiciau viskas pajudetu.
Papildyta:
Jej kaip nekas lt. Na cia po kolkas silta. Bet man jau 25 silumos nesvarbu kur man jau bloga. Tokia esu kad nelernesu karsciu.
Beje penktad buvo pAskutine brahyterapija( zinoma turejau narkoze). Pasakykit ar galima iseit pradet pabegiot pamazu kad atgaut jegas ir palaikyt forma. Ar del kraujo negerai kai nesenai turejau dapildyma d nusrdimo. Nu jai jegos yra tdi yra norisi ir kg numesti ir grizti i pradind forma. Sportas sveikata kaip sakoma. Uk kai paklausiau ligoninej budama tai oj bek begiok ir pan. Apie rimtesni sporta tsi nedavar tik rudeniop. Bet isbegt i parka... Ir baisu ir nezinau ka daryt. Plius menopauze netikra kaip ta sirdis kaip tie kaulai nesusilauzyt 😊
Atsakyti
Evute, smagu girdėt, kad grįžta jėgos ir norisi sportuot. Tik nepersistenk: pradėk bėgiot mažesnius atstumus ir lėčiau, be tempo - paskui žiūrėsi. Nepersistenk pirmomis dienomis, pažiūrėk, kaip pulsas, kaip širdis reaguos, ar niekur neskauda. Geriausia, kad pirmomis dienomis būtum prižiūrima gydytojo, kraujo tyrimą pasidaryk, pabėgiojus savaitę, gal elektrokardiogramą.
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2014 06 22, 22:12)
Evute, smagu girdėt, kad grįžta jėgos ir norisi sportuot. Tik nepersistenk: pradėk bėgiot mažesnius atstumus ir lėčiau, be tempo - paskui žiūrėsi. Nepersistenk pirmomis dienomis, pažiūrėk, kaip pulsas, kaip širdis reaguos, ar niekur neskauda. Geriausia, kad pirmomis dienomis būtum prižiūrima gydytojo, kraujo tyrimą pasidaryk, pabėgiojus savaitę, gal elektrokardiogramą.

Man isviso nedare per visa laika jokiu kardiogramu. sirdies pamaskatuoja biski bet gal del to kad bvisgi dar po gydymo, dar menopause. dar spaudimas mano mazas visada. dar oras vis keiciasi. na gal reiktu palaukti keleta savaiciu. .. g.gif o kardiograma parodytu?
Atsakyti
Sveikos, mielosios, sugrizau is po atostogu 4u.gif Pasiilgau jusu, permeciau akimis, visko dar neskaiciau. Noriu visoms dovanoti po gabaleli Kretos saules, silumos isvargusioms sirdims 4u.gif
Ir kartu pasidziaugti: tevukas mano stipreja thumbup.gif Su baime isvaziavau, galvojau, kad tik ko nenutiktu, net atsisveikinti nespeciau, o jis mirti nesiruosia, jauciasi puikiai, Antanines su buvusiais bendradarbiais atsvente, skruostai raudoni, viska valgo. thumbup.gif
Kai prisimenu ta siauba Vasario pabaigoj po chemijos...
Tai visoms mergaitems noriu palinketi vilties ir tikejimo, kad buna stebuklu mazu 4u.gif Kam rado kepenyse po chemijos neva metastazes, tai nepulkit i panika, tai gali buti ir salutiniai chemijos poveikiai, juk kepenys-tai organizmo filtras, o chemija oi, oi, kokia nuodinga zaraza doh.gif Bet pasibaigs chemija, kepenys atsistatys drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 06 23, 09:29)
Sveikos, mielosios, sugrizau is po atostogu 4u.gif Pasiilgau jusu, permeciau akimis, visko dar neskaiciau. Noriu visoms dovanoti po gabaleli Kretos saules, silumos isvargusioms sirdims 4u.gif
Ir kartu pasidziaugti: tevukas mano stipreja thumbup.gif Su baime isvaziavau, galvojau, kad tik ko nenutiktu, net atsisveikinti nespeciau, o jis mirti nesiruosia, jauciasi puikiai, Antanines su buvusiais bendradarbiais atsvente, skruostai raudoni, viska valgo. thumbup.gif
Kai prisimenu ta siauba Vasario pabaigoj po chemijos...
Tai visoms mergaitems noriu palinketi vilties ir tikejimo, kad buna stebuklu mazu 4u.gif Kam rado kepenyse po chemijos neva metastazes, tai nepulkit i panika, tai gali buti ir salutiniai chemijos poveikiai, juk kepenys-tai organizmo filtras, o chemija oi, oi, kokia nuodinga zaraza doh.gif Bet pasibaigs chemija, kepenys atsistatys drinks_cheers.gif

Kaip smagu skaityti jusu istorija, sveikatos tevukui 4u.gif
Atsakyti
Va, pasidariau krauja ir sirdies echoskopija. Aciu, willow, kad pasiulet, nes daktare paskyrus nebutu ir nieko nebutu parode. Pasirodo, mano diastolinis atsipalaodavimo greitis abieju sirdies pusiu nesutampa ir siaip yra mazokas, 13 ir 19. Sako, kad tikriausiai del chemo ir paskyre vaistu...

Ai, bent jau kraujas nera blogas, o hemoglobinas 106, tai puse bedos.
Atsakyti
Sena pažįstama, labai džiaugiuosi dėl tavo tėvuko. Ir toliau taip biggrin.gif
Atsakyti