Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(rawbyseason @ 2014 06 27, 06:37)
Mums visiems reikalingi pritariantys, bet tai nekeicia to, kaip as matau pasauli: jei jau smulkintis - sushiai nera RAW, nebent tai RAWVEGAN sushiai. O ir ateityje vartosiu termina VEGETARAS/VEGANAS  tuo paciu principu - vegetaras - tai zmogus nevalgantis gyvulines kilmes produktu (nemaisyti su LAKTO-VEGETARAIS bei OVO-VEGETARAIS(.Veganai - ne tik , kad nevalgo bet ir nenesioja nieko kas is vilnos ir odos) ir tai yra FAKTAI, todel esminiu dalyku as nemaisau... ax.gif
Kas liecia RAW, tai velgi - tinkamiausias atitikmuo greiciausiai TERMISKAI NEAPDOROTAS MAISTAS - ilgas, bet tikslus - TNM. Ir pries baigdama parasysiu, kad tai ka ir kaip as valgau, neapibrezia manes kaip zmogaus ir tai yra faktas.  biggrin.gif

Kodėl esat užsibrėžusi ir toliau klaidinti žmones? g.gif

Veganai yra tie, kurie nevartoja jokių gyvūninės kilmės produktų ir daiktų. 'Vegetaras' dažniausiai visiems reiškia lacto-ovo, nors jis gali būti lacto ir/arba ovo. Vegetarai nevartoja produktų, kuriems reiktų paskersti gyvūną, tokių kaip mėsa ir taukai. Ir šie terminai nieko bendro neturi su tuo, ar maistas apdorotas termiškai, ar ne, dėl to šis pasakymas irgi yra visai neteisingas > "jei jau smulkintis - sushiai nera RAW, nebent tai RAWVEGAN sushiai."
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2014 06 26, 22:02)
o pietums mėlynių košė (mėlynės, bananas, avokadas)

Šitą būtinai reikės išbandyti. Patrauliai skamba rolleyes.gif Visai neseniai atradau avokadą kaip valgomą dalyką. Nors patį pirmą kartą, kai nusprendžiau pamėginti žaliavalgiavimą ir nusipirkau du avokadus, tai abu išmečiau. Nu kaip muilas koks pasirodė fe fe fe... lotuliukas.gif Po to galvoju, reik dar kartą bandyti jį prisijaukinti. Pabandžiau pasidaryti žalią "majonezą" iš avokado, citrinos sulčių, česnako, žiupsnelio jūros druskos. Gavosi super geras pagardas salotoms. ax.gif

QUOTE(rawbyseason @ 2014 06 27, 09:27)
Radau issamu sarasa valgomu laukiniu augalu, bei tinkama laika jiems rinkti bei valgyti: kas tinka sriuboms (verdantiems) kas tinka i salotas ir kokteilius:)

http://www.kitoksdar...ugalu-kainynas/

Ačiūkas thumbup.gif

Užmačiau tokį pasiūlymą, gal ką nors sudomins:

http://beta.lt/visa-...ory_id=45771596

Čia orginalus pasiūlymo šaltinis, jei norėtumėt pasidomėti dėl chia kokybiškumo:

http://www.sionovartai.lt/
Atsakyti
QUOTE(rawbyseason @ 2014 06 26, 20:37)
Mums visiems reikalingi pritariantys, bet tai nekeicia to, kaip as matau pasauli: jei jau smulkintis - sushiai nera RAW, nebent tai RAWVEGAN sushiai. O ir ateityje vartosiu termina VEGETARAS/VEGANAS  tuo paciu principu
tai ka ir kaip as valgau, neapibrezia manes kaip zmogaus ir tai yra faktas. 

Tautosaka, o is ko jus darote zalius kokteilius?Dekui

Kaip matote ir jaučiate jus supančią aplinką, žinoma, niekas nepakeis. Čia, forume, kaip mūsų bendra virtuvė: bendrai gaminame, aiškinamės (kartais ir samčiais pasišvaistom smile.gif)) ), ieškome geresnių būdų pagaminti neužterštą chemikalais maistą, dalinamės kita informacija... Jūs tuo tarpu turite atskirą puslapį, kuriame viena rašote kitiems. Jeigu jūs rašytumėte tik savo kelionę ir įspūdžius žaliavalgystės kelyje - aš su jumis nė nesiginčyčiau. Galbūt esu smulkmeniška perdaug ir kreipiu dėmesį detalėms, bet, mano manymu, prieš rašydama informaciją (ne savo išgyvenimą), turėtumėte pasitikrinti ar iš tiesų tai yra teisinga. Tai ne priekaištas, o tik draugiškas patarimas. 4u.gif
Žaliavalgiškos picos paduok įprastinį maistą valgančiam - sakys, kam man čia žolių padavei... Taip ir su sushi - galima ir iš termiškai neapdorotų daržovių jį padaryti ir vadinti suschiu.
Dėl žalių kokteilių - aš nededu spirulinos ar kokių kitų miltelių (kad ir kokia gera jų būtų sudėtis ir poveikis). Pavyzdžiui, šiandien dėjau bananą, mangą, persiką, mėtas ir gysločio lapelius (po lietaus labai dau mažučių lapelių pridygo, tad ir susigundžiau ne sultis spaust, bet į kokteilį dėti). Vaisiai pas mane pastoviai būna bananas ir mangas, kitus keičiu pagal norą; žoles keičiu kasdien. Dabar priaugo daug portulakų (jei neteisingai išverčiau, pataisykit - angl. "purslane") - man jos nepamainomos. Skanu vynuogių lapai... Kad kokteilis būtų gražios žalios spalvos nebūtina dėti priedų, nedėkite į kokteilį uogų ir bus jums graži žalia spalva.

QUOTE(Monteverte @ 2014 06 27, 00:49)
Tai jau ir nebe grynas vanduo drinks_cheers.gif

Aš valau organizmą grynu vandeniu, be jokių priedų. Kefyro vandenį geriu paprastom dienom, nes ypatingai karštom ir drėgnom dienom, labai gerai atgaivina.

Šaralatane, avokadas nuostabus vaisius. Aš visada stengiuosi pirkti, kai būna jie didesni ir dar kietoki. Mažesni labai greit genda, bent jau man. Labai skanu šokoladinis kremas iš avokado smile.gif)) Gražina Gum siūlė kažkurioj laidoj avokadą su ananasu suplakti - natūralus žaliavalgiškas jogurtas gaunasi...
Atsakyti
QUOTE(rawbyseason @ 2014 06 27, 05:37)
jei jau smulkintis - sushiai nera RAW, nebent tai RAWVEGAN sushiai.

Aš prieš tai savo poste žinoma turėjau raw sušius omeny. Na gal reikėjo sušiai kabutėse parašyti. Raw sušis būtų pvz. toks - vietoj ryžių trinti kalafijorai ir lašiša, raw vegan sušis galėtų būti toks - kalafijorai ir papaja.
Atsakyti
QUOTE(arbataa @ 2014 06 25, 13:48)
tiek šuo, tiek kiaulė abu yra šaunūs gyvūnai. Tiek kiaulę, tiek šunį yra vienodai nenormalu valgyti.

liūdną temą užkabinote. unsure.gif
vat...pagalvojau dabar, kad kiaulė - yra juk žmonių sukultūrinta veislė, išrasta būtent dėl pakerdimo, kaipgi kitaip unsure.gif todėl, anot dauguma visavalgių, kiaulę tikrai normalu valgyti.
juk šiaip gi buvo šernai....

vakar dvejoms draugėms kepyklėlėje kalbėjau apie veganystę- moralinę reikalo pusę...tai nuo kito staliuko net raumeningas vyriškis viena puse pasisukęs klausėsi... biggrin.gif smagu thumbup.gif
Kaip Tautosaka sako - noris, kad žmonės sveikiau, moraliau maitintųsi... ir sportuotų nuolat...nuolat....juk mes sukurti judėjimui....
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2014 06 27, 22:21)
Jūs tuo tarpu turite atskirą puslapį, kuriame viena rašote kitiems. Jeigu jūs rašytumėte tik savo kelionę ir įspūdžius žaliavalgystės kelyje - aš su jumis nė nesiginčyčiau. Galbūt esu smulkmeniška perdaug ir kreipiu dėmesį detalėms, bet, mano manymu, prieš rašydama informaciją (ne savo išgyvenimą), turėtumėte pasitikrinti ar iš tiesų tai yra teisinga. Tai ne priekaištas, o tik draugiškas patarimas.  4u.gif

Padekit suvokti ir pasidalinkit, kaip jus tikrinat ar informacija TEISINGA? IR dar butu paprasiau bei palengvintu situaacije, jei nurodytumet tiksliai kur neteisingai pasidalinta informacija.Aciu
O kritika, jei ji konstruktyvi, as visada isiklausau, nes butent konstruktyvi kritika skatina mokytis bei tobuleti

P.S. tiem, kas kaltina mane zmoniu klaidinimu: reikia mokytis prisiimti atsakomybe uz save - del termino vegetaras as nuomones nepakeiciau, todel ir toliau vartosiu tuo paciu principu. Kadangi neturiu guru (gu-tamsa,ru-sviesa) ir esu pati sau "guru", tenka pastoviai mokytis.Ir mokausi ne is tu, kurie vartoja zodi "enzimas" ir "fermentas" viename sakinyje kaip skirtingus dalykus, o is ilgamete praktika turinciu , sveiku zmoniu.Juk visi mes atsirenkam kas mums tinka smile.gif

P.P.S.S dirbant RAW42 virtuveje suzinojau daugiau nei norejosi, o ir atsibodo kovoti su vejo malunais, todel pasirinkau tai, ka pasirinkau, nes megstu dalintis, todel busiu dekinga jei parasytis, kas netinka tame , kuo as dalinuosi ( iskaitant ir forma)

Ir pabaigai klausimas:
si pavasari Londone, paskaitoje Hipokrato Instituto direktorius dr.Brian Clement viesai pareiske, jog Hipokrato institutas nustojo gaminti REJUVELAC kaip nenaudinga ( tai buvo jo atsakas i mano asmeniskai pateikta klausima, todel atsakymu esu tikra 100%)...ka jus manot apie tai?
Dekui ir bukim sveiki 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(mėlynakė| @ 2014 06 27, 18:51)
Kodėl esat užsibrėžusi ir toliau klaidinti žmones?  g.gif

Veganai yra tie, kurie nevartoja jokių gyvūninės kilmės produktų ir daiktų. 'Vegetaras' dažniausiai visiems reiškia lacto-ovo, nors jis gali būti lacto ir/arba ovo. Vegetarai nevartoja produktų, kuriems reiktų paskersti gyvūną, tokių kaip mėsa ir taukai.  Ir šie terminai nieko bendro neturi su tuo, ar maistas apdorotas termiškai, ar ne, dėl to šis pasakymas irgi yra visai neteisingas > "jei jau smulkintis - sushiai nera RAW, nebent tai RAWVEGAN sushiai."

As negaliu prisiimti atsakomybes uz tai kas , kam ir ka reiskia. "Visi" klysta dazniausiai.
Nors atvirai - nesu oajegi suvokti iki galo, ka norejote pskyti...jei turite noro, parasykite aiskiau smile.gif dekina

Atsakyti
Labas, esu neviltį, sugedo mano paprasta kokteilinė, kožkokia detale subyrėjo. Dabar ir galvoju ar eiline kokteilinę pirkt, ar ieškot rimtesnio smulkintuvo. Bet doh.gif jomajo koks brangumas, bet garantija 7metai. Kaip galvojat. Bo be kokteilių sunkuuuu, doh.gif oi kaip sunku, kaip pripratau tuos kokteilius rytais iki pietų maitintis, tai bananas, obuoolys ar kokios braškės neatstoja to litro gėrimuko. Paskutiniu metu naudojau super skanų k0okteilį, morkų lapai, 2 bananai (ir reikia kokio rūgštoko vaisiaus) neturėjau tai tiesiog pusė citrinos įspaudžiau. Kaip skanu!!!!!
Atsakyti
QUOTE(Kamela @ 2014 07 02, 15:46)
Labas, esu neviltį, sugedo mano paprasta kokteilinė, kožkokia detale subyrėjo. Dabar ir galvoju ar eiline kokteilinę pirkt, ar ieškot rimtesnio smulkintuvo. Bet doh.gif  jomajo koks brangumas, bet garantija 7metai. Kaip galvojat. Bo be kokteilių sunkuuuu,  doh.gif  oi kaip sunku, kaip pripratau tuos kokteilius rytais iki pietų maitintis, tai bananas, obuoolys ar kokios braškės neatstoja to litro gėrimuko. Paskutiniu metu naudojau super skanų k0okteilį, morkų lapai, 2 bananai (ir reikia kokio rūgštoko vaisiaus) neturėjau tai tiesiog pusė citrinos įspaudžiau. Kaip skanu!!!!!

Jei kalbate apie Vitamix, tai tikrai yra alternatyvų, kur garantija 3 metai, bet ir kaina žinoma, mažesnė. Prasigooglinkite tikrai rasite, taip pat nepamirškite siųsti užklausas baro įranga prekiaujančioms įmonėms. Pavargsite kelias dienas ieškodama, bet gal verta tada, jei Vitamix per brangu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 02 liepos 2014 - 15:22
QUOTE(Monteverte @ 2014 07 02, 15:21)
... Prasigooglinkite tikrai rasite, taip pat nepamirškite siųsti užklausas baro įranga prekiaujančioms įmonėms. Pavargsite kelias dienas ieškodama, bet gal verta tada, jei Vitamix per brangu.

Reik iškoti, šiek tiek brangokas Vitamix, tuo labiau, kad rudeniop ir džiovyklę noriu nusipirkt. smile.gif Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Kamela @ 2014 07 02, 17:32)
Reik iškoti, šiek tiek brangokas Vitamix, tuo labiau, kad rudeniop ir džiovyklę noriu nusipirkt. smile.gif Ačiū.

Nusipirkau Omniblend ir puikiai tinka mano poreikiams smile.gif
Atsakyti
Laba laba, Va mano paieškų rezultatas http://namis.lt/lt/k...lar-bbl550.html.

Vertas? Gal jau kas tokį turi? Nes blush2.gif kaip sako skūpas moka du kartus biggrin.gif
Nes pamačiau akciją atrakciją mximkoj kažkokiom kokteilinėm 49,99lt. nu galvoju g.gif reik nusipirkt, dabar čia greit, kad negyvenčiau be kokteiliu ir voskių pudingų (mangas bananas avokadas; anansas -avokadas; ananasas, avokadas, bananas ir kakava) .... doh.gif kad parsinešiau, kad puoliau plakt, o ... schmoll.gif nieko nebus, su ta kokteiline, ten tik pieneli makaluot.

Ir iš vis mano namuose mano vyram chaosas. Šaldytuve tuštėja lentynos, puodai nenaudojami biggrin.gif Nors jie tik prijaučia, ir nepuola su manim kartu. Va teip čia pas mane.

O labai norisi pasieškoti receptukų, ir duoniukų noriu išmokt pasigamint, pomidorus tai jau kelinti metai pati džiovinu, aišku orkaitėj ir apie pusantros paros, nelabai žinau tos naudojamos temperatūros, bet va tikrai rudeniop ta džiovyklė atkeliaus tai visus besibaigiančius pomidorus sudžiovinsiu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kamela @ 2014 07 04, 18:54)
Laba laba, Va mano paieškų rezultatas http://namis.lt/lt/k...lar-bbl550.html.

Vertas? Gal jau kas tokį turi? Nes  blush2.gif  kaip sako skūpas moka du kartus  biggrin.gif

Ir aš apie jį buvau galvojus, maniau užteks tokio, bet po to nesirinkau. Radau atsiliepimus, kad neišlaiko garantijos ir genda.
Atsakyti