Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(Tautosaka @ 2014 06 24, 20:09)
rawbyseason, jūs savo patirtimi, mintimis dalinatės su kitais - tai įpareigoja bent jau esminių dalykų  nepainioti...  4u.gif

Busiu dekinga, jei nurodysit tiksliau

Apie esminisu dalykus - kas yra esminiai dalykai? Pasidalinkit

Kalbant apie vandeni - vanduo nieko neisplauna.Vanduo atmirko, o organizmas pasalina.
Atsakyti
QUOTE(rawbyseason @ 2014 06 24, 08:54)

Peržiūrėjau šį video, visai patiko. Bet ta mintis, kad tam tikroje kultūroje žmonės valgo tik tam tikrus gyvūnus manęs nenustebino. Jau seniai ir daug kartų esu galvojusi, kodėl pas mus žmonės nevalgo tarkim arklienos, šunienos, vabalų ar varlių, o kodėl vištiena - tai jau pati 'normaliausia' mėsa. Todėl, mano manymu, jei jau mėsą valgyti, tai valgyti visokią. Ir panašūs visavalgių pasisakymai, kad 'kaip galima šunis valgyti?', man iš tiesų juokingi. Nes jei jau jiems atrodo nenormalu valgyti vienos rušies gyvūnus, tai reiktų plačiau apie tai susimąstyti ir susivokti, jog tiek šuo, tiek kiaulė abu yra šaunūs gyvūnai. Tiek kiaulę, tiek šunį yra vienodai nenormalu valgyti.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arbataa: 25 birželio 2014 - 15:50
QUOTE(Monteverte @ 2014 06 25, 01:36)

Bet nepritariu dėl gryno vandens. Kuo jis toks geras? Jis plauna juk viską, net ir geras medžiagas, ar ne tiesa? g.gif Žmonės bent citrinos lašinasi, mačiau ir agurkų įsipjausto ar pan. Nebent kalbate apie mineralinį vandenį g.gif

trukt už vadžių - vėl iš pradžių... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Visi mes skirtingi, man gerai išvalo ir paprastas vanduo - stengiuosi kartą per savaitę visą dieną gerti tik paprastą vandenį.

QUOTE(rawbyseason @ 2014 06 25, 01:49)
Apie esminisu dalykus - kas yra esminiai dalykai? Pasidalinkit

facebooke teigiate, kad žaliavalgystė yra veganinė mityba 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2014 06 26, 19:53)
trukt už vadžių - vėl iš pradžių...  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Visi mes skirtingi, man gerai išvalo ir paprastas vanduo - stengiuosi kartą per savaitę visą dieną gerti tik paprastą vandenį.
facebooke teigiate, kad žaliavalgystė yra veganinė mityba  4u.gif

Kas čia tokio juokingo ir kur ta pradžia? g.gif Plaukitės, jei jums taip reikia, negaila gi. Aš tai pvz. geriau žolės geros įsikamšau ir gaunu dar vieną kitą gerą medžiagą, kuri pravaro kokį užsikaupusį blogį. Kas kam, bet ko čia juoktis išsikėtus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2014 06 26, 18:53)
trukt už vadžių - vėl iš pradžių...  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Visi mes skirtingi, man gerai išvalo ir paprastas vanduo - stengiuosi kartą per savaitę visą dieną gerti tik paprastą vandenį.
facebooke teigiate, kad žaliavalgystė yra veganinė mityba  4u.gif

Taip- zaliavalgyste yra veganine mityba.
Jos atsaka as laikau vsa kita.
Cia smulkmena, kuri is esmes nekeicia zaliavalgystes.Tai pasirinkimo reikalas.Mano drauge, zaliavalgiavo ir gere nekaitinta RAW piena, valge zalia mesa, zuvi...mano galva tai nebezaliavalgyste.Gal jus zinot pavadinima tokios mitybos.Busiu dekinga smile.gif
Atsakyti
raw mityba, t.y. žaliavalgystė, tai ne tas pats kas raw vegan. Vien tik žaliavalgiavimas nereiškia, kad esi veganas ir tai nėra veganinė mityba. Žaliavalgiai ir sušius, ir neapdirbtą pieną, ir medų ir t.t. ir pan. vartoja. Veganai žaliavalgiai jokių gyvūlinių produktų.
Papildyta:
QUOTE(rawbyseason @ 2014 06 26, 19:37)
Mano drauge, zaliavalgiavo ir gere nekaitinta RAW piena, valge zalia mesa, zuvi...mano galva tai nebezaliavalgyste.Gal jus zinot pavadinima tokios mitybos.Busiu dekinga smile.gif

Jūsų draugė buvo žaliavalgė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arbataa: 26 birželio 2014 - 19:45
Sutinku su Tautosaka ir Arbataa, žaliavalgystė yra arba veganinė, arba ne veganinė. Arbataa gerų pavyzdžių pasakė. Angliškai yra geras terminas - raw vegan, kas būtent ir reiškia veganišką žaliavalgystę. Arba tiesiog raw, kas įtraukia medų nepasterizuotą pieną, žalią mėsą, žuvį ir pan., bet taip pat skaitosi žaliavalgystė.

Kalbant apie esminių dalykų maišymą, tai dar, Rawbyseason, facebooke sakot, kad vegetarai nevartoja jokių gyvūlinės kilmės produktų, kas irgi nėra tiesa.

Apskritai, ar tik man atrodo, ar diskusija "popykčiu" keliu suka? unsure.gif Geriau įdėkit kokių dienos meniukų, ką ir kiek valgėt. Manau, ne tik man tai būtų labai įdomu ir naudinga 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šarlatanė: 26 birželio 2014 - 20:50
Monteverte, aš tikrai nuoširdžiai jūsų atsiprašau, jeigu mano žodžiai jus įžeidė 4u.gif Net minties neturėjau tokios. Tiesiog, perskaičius, kad organizmo valymui į vandenį pridėtumėte priedų, man taip pasidarė juokinga iš mūsų abiejų (tik nepykite smile.gif ): kad iš kurio kampo bepažiūrėtum, vis vien matom ir darom savaip: aš - minimalistiškai, o jūs - su priedais... Be to, į vandens kefyrą aš visada pamerkiu arba mėtos, arba kokių tai vaisių.
Kadangi šiandien lengvesnė diena, be jokių intensyvių treniruočių, iki pietų gėriau sultis (morkos, obuoliai, apelsinai, abrikosai), o pietums mėlynių košė (mėlynės, bananas, avokadas), vakarienei - žalias kokteilis... Labai paprastai...
Atsakyti
QUOTE(Šarlatanė @ 2014 06 26, 20:45)
Sutinku su Tautosaka ir Arbataa, žaliavalgystė yra arba veganinė, arba ne veganinė. Arbataa gerų pavyzdžių pasakė. Angliškai yra geras terminas - raw vegan, kas būtent ir reiškia veganišką žaliavalgystę. Arba tiesiog raw, kas įtraukia medų nepasterizuotą pieną, žalią mėsą, žuvį ir pan., bet taip pat skaitosi žaliavalgystė.

Kalbant apie esminių dalykų maišymą, tai dar, Rawbyseason, facebooke sakot, kad vegetarai nevartoja jokių gyvūlinės kilmės produktų, kas irgi nėra tiesa.

Apskritai, ar tik man atrodo, ar diskusija "popykčiu" keliu suka?  unsure.gif  Geriau įdėkit kokių dienos meniukų, ką ir kiek valgėt. Manau, ne tik man tai būtų labai įdomu ir naudinga  4u.gif

Mums visiems reikalingi pritariantys, bet tai nekeicia to, kaip as matau pasauli: jei jau smulkintis - sushiai nera RAW, nebent tai RAWVEGAN sushiai. O ir ateityje vartosiu termina VEGETARAS/VEGANAS tuo paciu principu - vegetaras - tai zmogus nevalgantis gyvulines kilmes produktu (nemaisyti su LAKTO-VEGETARAIS bei OVO-VEGETARAIS(.Veganai - ne tik , kad nevalgo bet ir nenesioja nieko kas is vilnos ir odos) ir tai yra FAKTAI, todel esminiu dalyku as nemaisau... ax.gif
Kas liecia RAW, tai velgi - tinkamiausias atitikmuo greiciausiai TERMISKAI NEAPDOROTAS MAISTAS - ilgas, bet tikslus - TNM. Ir pries baigdama parasysiu, kad tai ka ir kaip as valgau, neapibrezia manes kaip zmogaus ir tai yra faktas. biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Tautosaka @ 2014 06 26, 22:02)
vakarienei - žalias kokteilis... Labai paprastai...

Na va - zalias kokteilis...
Man Vilniuje, "prestiziniame" RAW restorane pasiule kokteili, kaip paprasiau zalio: bananas. obuolys ...ir pridure "mes dar dedam spirulinus, labai grazi zalia spalva gaunasi"... blink.gif

Tautosaka, o is ko jus darote zalius kokteilius?Dekui
Atsakyti
Radau issamu sarasa valgomu laukiniu augalu, bei tinkama laika jiems rinkti bei valgyti: kas tinka sriuboms (verdantiems) kas tinka i salotas ir kokteilius:)

http://www.kitoksdar...ugalu-kainynas/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rawbyseason: 27 birželio 2014 - 09:28
QUOTE(Tautosaka @ 2014 06 26, 23:02)
Be to, į vandens kefyrą aš visada pamerkiu arba mėtos, arba kokių tai vaisių.

Tai jau ir nebe grynas vanduo drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(rawbyseason @ 2014 06 27, 06:37)
Na va - zalias kokteilis...
Man Vilniuje, "prestiziniame" RAW restorane pasiule kokteili, kaip paprasiau zalio: bananas. obuolys ...ir pridure "mes dar dedam spirulinus, labai grazi zalia spalva gaunasi"... blink.gif

O kas tokio blogo? Gal špinatų nebeturėjo smile.gif
Papildyta:
Galinsogos (galinga spavadinimas bigsmile.gif ) ir builių visiškai negirdėjau, nepažįstu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2014 06 27, 11:49)
Galinsogos (galinga spavadinimas bigsmile.gif ) ir builių visiškai negirdėjau, nepažįstu blush2.gif

Mūsų kaime galincogą "amerikonka" vadina smile.gif Iš builių geri skudučiai išeina smile.gif
Atsakyti