Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

visada bus tokių, kurie tikės, kad yra kažkokia magiška tabletė, padėsianti tapti jauniems ir sveikiems. doh.gif Reikia dirbti su savimi kasdien, o nelaukti kažkokių tai stebuklingų produktų. Kas yra detoksikacija? Kai iš organizmo iškeliauja toksinai, tiesa? Mes užsiteršiame toksinais ne vien tik maitindamiesi netinkamai, bet ir žiūrėdami TV, apsikraudami visokia elektrotechnika, aplinka mūsų kokia "švari"... Maitindamiesi žaliavalgiškai mes JAU valome organizmą. Taip pat yra specialių pranayamos pratimų, kurie valo organizmą nuo toksinų.
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2014 06 19, 19:45)
visada bus tokių, kurie tikės, kad yra kažkokia magiška tabletė, padėsianti tapti jauniems ir sveikiems.  doh.gif Reikia dirbti su savimi kasdien, o nelaukti kažkokių tai stebuklingų produktų. Kas yra detoksikacija? Kai iš organizmo iškeliauja toksinai, tiesa? Mes užsiteršiame toksinais ne vien tik maitindamiesi netinkamai, bet ir žiūrėdami TV, apsikraudami visokia elektrotechnika, aplinka mūsų kokia "švari"... Maitindamiesi žaliavalgiškai mes JAU valome organizmą. Taip pat yra specialių pranayamos pratimų, kurie valo organizmą nuo toksinų.

Na, kai apie tai kalba žmogus, kuris tuo užsiima apie 40 metų, tai man verta įsiklausyti, nenorite neklausykite jūs, kas gi verčia? Ir prie ko čia piliulė prie chlorofilo, spirulinos, fenugreeko sėklų ir kitų dalykų? g.gif Juk ne cheminio pagrindo vitaminą C siūlo cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Radmile @ 2014 06 19, 19:21)
O gal zinote kaip atliekama detoksikacija pagal K.Calabrese ?

Ne, neskaičiau kaip tiksliai būtent jinai tai daro, tiesiog jau iš seniau maniau, kad neužtenka tik tų pačių LT esančių vaisių, daržovių, sėklų, riešutų bei ankštinių vis ratu. Tikra sutinku su tuo, kad labai verta įvesti ir papildomus gamtos turtus, kurie nebūtinai auga pas mus.
Atsakyti
QUOTE(arbataa @ 2014 06 18, 15:10)
Net jeigu ir balino prieš tai nesvarbu. Išsibalinus dantis, jie visą gyvenimą balti nelieka, procedūrą reikia kartoti. Kiek esu mačiusi besimaitinančiųjų pagrinde raw, jų dantys balti ir aš tikrai nemanau, jog jie juos cheminių būdu balina. Reiškia, jeigu ir prieš tai išsibalino, tai žaliavalgystė baltumą išlaiko. Įprastai valgant, dantys po kažkiek laiko pageltonuoja.

Manau, kad besimaitinatys raw dantys balti dėl to, kad jie nevartoja visokiausių sintetinių dažiklių, spalvotų burbulinadų, nerūko ir nevartoja panašių dalykų, skatinančių dantis keisti spalvą. Bet visgi žaliavalgystė nuo ėduonies, skylučių formavimosi neapsaugo, o netgi prastai prižiūrint dantukus, gali paskatinti jų formavimąsi, nes didelis vaisių vartojimas tikrai "apgraužia" emalį.

QUOTE(rawbyseason @ 2014 06 18, 16:19)

O siaip cia yra nesudetingu ir skaniu receptuku, tinkanciu pradinukam zaliavalgysteje

http://www.seasonsof...-pavasaris.html

Dėkui 4u.gif

QUOTE(Monteverte @ 2014 06 19, 17:38)
Tai kad ne figūroje esmė, o detoksifikacijoje mirksiukas.gif

Maža aš čia ekspertė, bet, manau, figūra daug ką pasako apie žmogaus sveikatą. Pavyzdžiui, iš žmogaus liemens apimties galima spęsti apie jo riziką širdies, inkstų ligoms, debetui. Apskritai, per didelė liemens apimtis didina riziką įvairioms ligoms.
Atsakyti
Sveiki,
aš nesu žaliavalgė, bet prijaučianti smile.gif
Pradėjome gerti žalius kokteilius (sauja žalėsių iš daržo + apelsinai). Iškilo klausimukas: aš gaminu šiuos kokteilius su lėtaeige sulčiaspaude, o ne su blender(nes neturiu). Tai dabar apšvieskit mane prašau mergaitės, kokie skirtumai, kokie minusia,kokie pliusai.
Atsakyti
QUOTE(paukstele @ 2014 06 20, 18:59)
Sveiki,
Pradėjome gerti žalius kokteilius (sauja žalėsių iš daržo + apelsinai). Iškilo klausimukas: aš gaminu šiuos kokteilius su lėtaeige sulčiaspaude, o ne su blender(nes neturiu). Tai dabar apšvieskit mane prašau mergaitės, kokie skirtumai, kokie minusia,kokie pliusai.

Jeigu sulčiaspaudė labai gerai išspaudžia sultis, t.y. išspaudos lieka sausos, sausos, tai neprarandi jokių vitaminų ar svarbių elementų. Sulčių propaguotojai sako, kad sulčių gėrimas, išspaudus jas su tinkamais prietaisais, padeda geriausiai įsisavinti visas maistingąsias medžiagas, nes tik gerai "pralaužus" vaisių, daržovių sieneles galima išgauti vitamininius lobynus. Todėl, taip pat patariama labai gerai sukramtyti maistą, jei jis neblendinamas, nespaudžiamos sultys.
Aš tai labai aktyviai mąstau apie geros sulčiaspaudės įsigyjimą. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šarlatanė: 20 birželio 2014 - 21:22
QUOTE(Monteverte @ 2014 06 19, 08:35)
Ačiū. Tai tik patvirtina mano nuomonę, kad be papildomų gerų papildų tobula nebus.

Kadangi mano asmenineje zaliavalgystes istorijoje KARYN suvaidino pagrindini lemiamaji vaidmeni, ji man padejo suvokti detoksikacijos svarba musu organizmui. juk ir namucius mes valom bent jau karta per savaite...taip ir su fiziniu kunu - ji eikia valyti.Daznas is musu galvojam, kad jei "kudas", sveikas, niekuo nesergu, tai viskas gerai, ir nereikia valyti organizmo.Deja...juk ir automobilis sakysim - tepalus keiciam, filtrus naujus dedam , i benzino baka cukrasu nepilam , o juk masina galime nusipirkti kita.Kuno - deja ne:) Ir papildai tikrai be galo svarbu, tik reikia atsirinkti , ka padaryti nera taip jau lengva smile.gif

Atsakyti
Radau diskusija apie zaliavalgyste ir menesines:
Mielos moterytes, zaliavalgyste - nuostabus reiskinys. Paskutines keleta dienu mano demesi patraukia aktualus dalykas - zaliavalge moteris ir menesines. Tuo pasidometi mane paskatino jauneles dukros situacija.Vegane tapusi ji susidure su tokiu sakyciau jai normaliu, bet neiprastu reiskiniu. Ji nera 100 procentu zaliavalge, bet didesne dalis jos mitybos yra zaliavalgiska. Jos menesiniu ciklas pasikeite, pradzioje manem jog isnyko, bet dabar skaitinedma matau jog tai kaip ir savieiga.Tad jei kur internete rasit medziagos busiu dekinga:) ML
--------------------------------------------
Man irgi labai idomu, nes susiduriau su tuo pati. Visada sveikai maitinausi, taciau nuo 16 vis dazniau taikiau sau vegetariska mityba, ir sulaukus 18 metu ciklas nutruko. Mama sunerimo ir bandem su ginekologe taikyti hormonu gydima, taciau as buvau labai pries tai, nes niekas nepasikeite ir nenorejau jo testi toliau, nes zinojau ir jauciau jog tai kenkia labiau nei nebuvimas, dabar man jau 20 ir ciklo buve kaip nebuve, esu vegane, vasaros sezonu zaliavalge. Jauciausi sveika, tvirta, turiu jegu ir perskaiciusi kelis straipsnius, pagalvojau, kad taip ir turetu but, taciau kaip itikinti aplinkinius ir tuo paciu save, jog viskas tikrai gerai ?
-----------------------------------------
Greiciausiai reiketu daugiau viesos informacijos.Tai ka teko skaityti man paskutiniu metu, pats ciklas nenutrukes, pastojimas yra galimas naturaliai, tik nebekraujuojama.Nebelieka skausmu, spazmu.Nestumas lengvas, gimdymas beskausmis, be kraujavimo didesnio.Siaip jei tai naturaliai nutinka, tai kaip ir reiktu pasitiketi siuo procesu. Nes visatoje vykstantys pokyciai yra tampriai susyje ir glaudzioje saviekoje. O itikineti turbut nevereta, nes vyrai nesupras, o moterytes kaip ir visur, kiekviena laikysis savos pozicijos.O pati juautiesi nejaukiai kodel? Jauti soaudima is aplinkos?
----------------------------------------
Karolina Janulevičiūtė Labiausiai bijau ir jauciu spaudima del to kad tai esa labai nenormalu ir galbut negaleciau susilaukt vaikelio, ko labai noriu, su tinkamu zmogumi ir tinkamu laiku, ateity, bet ne dabar..
------------------------------------------------
Vienas kuo as tikra tai tuo, jog kraujavimo nebuvimas neitakoja pastojimo. Yra budas ovuliacijai nustatyti,Matuojama temperatura ir pagal tai nustatomos pastojimui tinkamos dienos. CIklas tikrai islikes.Apie tai neismanau, td ir paraasyti negaliu nieko konkretaus.Gal atsilieps tos, kurios naudojasi siuo naturaliu nestuma reguliuojanciu budu. Tad cia kip ir ne beda. Rimtesne situacija yra su BAIME. Stai ji yra blokas daugelyje gyvenimo situaciju.Vertetu ja kazkaip isgyvendinti. Viename forume skaitinedama patikau pasakojima, jog moteris praejo tokius pat pokycius kaip ir tu pakeitusi dieta,o kadangi matindamas vartojo mazai riebalu turincia dieta, nesiseke pastoti. Kodel ji taip rase? ogi todel, kad kai padidino riebalu kieki zaliavalgiaudama, per labai trumpa laika viskas susitvarke ir pagimde sveikuti veganiuka As tikiu jgo viskas tvarkoje su visais siais fiziologiskais pokyciais
--------------------------------------
Kristina Mat Girdejau,jog zaliavalgem nebuna mėnesinių,bet kodėl ? ir kaip žinot,kokia ciklo diena
------------------------------------
As ir manau, kad daugiau pasitikejimo atsirastu ir aplinkiniu, zaliavalgiu ar veganu zmoniu pavydziu. Nes ir as pati noriu tiketi jog viskas yra ir bus gerai. Ech, kaip gera pasidalinti ir gauti palaikimo !
--------------------------------------
MENESINES YRA - ciklas islieka.Paprasciausiai nustojama kraujuoti. Vienitelis mano galva budas tuo issitikinti, tai sekti ovuliacija matuojant bazine temperatura. Noriu tiketi jog nenusirasiau cia apie temperatura ir dar baine...eisiu dabar ieskoti medziagos apie tai, kad zinociau apie ka as cia kalbu hahaha. Kolmkas esu nagrinejimo stadijoje td tikslaiu gebesiu apoie tai oarasyti tik issiaiskinus ir suvokus kas gi nutinka zalivaalgiaujant veganaujant , kad nustojama kraujuoti. Teko skaityti, kad sunkios menesines, skausmingos ir gausios pakeitus mityba, nusotjus vartoti pieno porduktus ir mesa, daresi lengvesnes reguliaresnes, tapo ne tokios gausios. Vadinasi mityba turi itakos hormonu veiklai .ale tai naujiena pati sau pasaakiau smile.gif))) Na zinoma kad mityba turi iakos viskam net nuotaikai
-----------------------------------
smagu , kad uzsukail viliames jog pasiliksi...sioje grupeje moterytes nuostabios, isikalusancios ir suvokiancios be zodziu saunu, kad pajutai palengv ejima:) apkabinam tave ir sveikinam prisijungus:)
aš dar ne žaliavalgė, bet jau senokai vegetarė, ne taip seniai - veganė. Mėnesinės tikrai pasikeitė, vietoj 5 dienų - 1 arba dvi Skeptikai, ko gero nurašytų amžiui, obettačiau...prisiminiau studentiškus laikus,kai buvom išvežti padirbėti į Stavropolio kraštus. Ten išbuvom beveik 3 mėn. Mityba ryškai pasikeitė, valgėm vien daržoves (gausiai) ir visokius arbūzus, dynes, abrikosus. Iš mūsų gausios būsimų pedagogių kompanijos daugiau nei pusė per tą laiką neturėjo mėnesinių
Aš turiu draugę, kuri yra žaliavalgė (jau daugiau nei metus laiko), paklausiu jos asmeninės patirties dėl mėnesinių ir pasidalinsiu su jumis
--------------------------------------------------
Dabar taip greitai nerandu straipsnio, kur parasyta apie menesiniu cikla, bet ten raso kad jis praktiskai isnyksta, arba buna be kraujo, tiesiog issivalo gleivine. Tai vyksta del kraujagysliu sustiprejimo, atsistatymo, nes kai kraujagysles silpnos, atsiskyrinedama isvesejusi gleivine pratrukdo ir kraujagysliu sieneles. Sveikame, stipriame, issivaliusiame organisme taip nebuna.
---------------------------------------
Lendant giliau galima bandyti filosofuoti, kad sirgimas menesinem yra ne is pacios
dieviskosios puses, nes neveltui gal tai sakoma- "sergu" menesinem. Ar zmogus turetu sirgti? ar neuztektu sulaukti ovuliacijos butent tada, kada samoningai susiruosiam tureti vaiku? o ne kasmenesi prarasti dali kraujo, kuris yra musu DNR ir gyvybes nesejas? kam tai tarnauja?
beskaitant mintele kaip debeselis "vietoje "sergu menesinemis" ovuliuoju ir toks juokas sueme:)
pasirodo patirtis visada geriausias rodiklis.O as gimiau su dovana = 24-3 ciklu.Budavo skausmingos bet retai. O ir baigesi 40 metu
sulaukus...tad man belieka paiklaiuti jusu pasidalinimasi, uz ka esu begalo dekinga.
---------------------------------
Man seniau būdavo su ilgais tarpais ir net du kartus. Ginekologė sakė, jog tas antras kartas (mažesnis) yra vaisingos dienos. Galima hormonais padaryti, kad atrodytų viskas normaliai, bet to nerekomendavo, ačiū Dievui Kai pasidariau jau didesnė, prasidėjo labai labai skausmingi sirgimai, per kuriuos DAUG kraujuodavau, vemdavau per visus galus (jei gražiau išsireiškus:)) ir dar keturiom ropodavau kad nenualpti Kiekvieną kartą manydavau, jog numirsiu Pradėjau keisti mitybą ir skausmai dingo. Šiuo metu jau savaitę kaip laukiu ligos Bet ji nepasirodo. Nesuprantu kodėl Jei gerai supratau, kam dingo, tai dingo tik po truputėlį? Dėl vaisingų dienų nustatymo tuoj paieškosiu aprašymo..ten pagal tris dalykus tai reikia sekti
----------------------------
Viena mergina žaliavalgiuose anksčiau rašė, jog jai taip pat dingo ligos ir ginekologė sakė, jog jai viskas gerai, viskas yra tvarkoje

gleivine tai issivalo, bet kiausinelis kas menesi neapvaisintas turi kazkaip salintis, o ir ne tik kiausinelis, yra daugiau atliekamu medizagu isnkuriu formajasi visa kas reikalinga apvaisinimui bei vaisiausi isitfirtinimui. Tad idomu butu paskaityti atydziau ta medziaga:) Dar vienas ka zinau, tai kad jei jau iskilo klausimu tai sulauksim ir atsaku tai graziausia dalis musu gyvenimu
-------------------------------------
As dar karta noriu pabrezti, kad dingsta ne menesines, bet nustojama kraujuoti ir ne visais atvejais.Zodziu vienu ar kitu atveju nyksta PATOLOGIJA/nukrypimas nuo norsmos.IR mano galva yra normalu jei artejama pire naturalios originalios mitybos, tai kunas kaip ir neturi pasirinkimo, tik sekti tais pokyciais:) O sudetinga tampa tda kai isikisa baimes, EGO ir kitokie "o as zinau geriau" dalykai smile.gif)Dziaugiuosi jog esam drauge, tad turim visas galimybes ramiai ir su atyda isgirsti bei isiklausyti kiekviena i save.
----------------------------------------------------------------
http://www.tevu-darz...no-temperatura/
http://www.tevu-darz...lio-stebejimas/
http://www.tevu-darz...lio-gleives.../
------------------------------------
Buvau skaičiusi vieną straipsnį apie visus tris būdus ir jog reikia visus tris dalykus stebėti. Tik dabar neberandu Būtų smagu kokią moterį žinoti, kuri yra žaliavalgė ir nori pastoti, ir kaip jai sekasi
Gaila , kad tokiais dalykais neprisieksperimentuosi su savimi ;D
Skaiciau angliskame bloge keleta atveju.Vienas is ju - zaliavalge, labai mazai riebalu, nekraujavo ir pastojo tik tada kai suderino angliavandeniu ir riebalu santyki.Tiesiog npadidino augaliniu riebalu kieki savo racione. Kiti atvejai panasus, zaliavalges del mitybos neturi bedu pastoti.Jei zaliavalgiaujat ir nepastojat, gali nutkti taip, jog yra visa eile kitu priezasciu.Zaliavalgyste nera vienintele o ir oagrindine
-----------------------------------
man tokia pati situacija, jog dingo menstruacijos, jos niekad nebuvo reguliarios, taciau pakeitus mityba, tapus vegetare ir pusiau zaliavalge pradejo darytis neramu... Buvau pas ginekologę kažkokių nevaisingumo ar kitų požymių nepastebėjo, sakė jog kažkokių net neatsimenų kokių hormonų gaminasi daugiau o kitų mažiau, nors turėtų būti atvirkščiai, sakė kad man tai įgimta. Šiaip nieko ten nesupratau ką ji kalbėjo todėl paprašiau klinikos man pateikti konsultacijos išrašą, tikiuosi jį gauti šiomis dienomis. Gal bus tikslesnė informacija apie kurią daugiau rasiu info internete. O siaip ginekologe israse kontraceptikus ir sake pagerti kelis menesius, o paskui nutraukti ir ziureti ar menstruacijos atsiras ar ne , jei ne tai vos ne ir vel juos gerti. Geriau 3 menesius, daugiau ju nebevartojau, menesines taip ir neatsirado metus juos gerti. Vel pradeti atsisakau kol nerasiu sveiku gydymosi budu. Bandysiu vel eiti konsultuotis ir prasyti issamesniu tyrimu kurie man patvirtintu jog esu vaisinga ir pasakytu kokiu hormonu man galbut truksta... Manau laukia ilgas kelias kol suvoksiu kas man yra...
-----------------------------------------------------

http://www.sveikata.info/menstruacijos

Menstruacijų mitas | Sveikata
www.sveikata.info
Moterys turi papildomą organą - gimdą, kurios pagalba kas mėnesį šalinami šlakai iš kūno, ir tai vadinama menstruacijomis.
-----------------------------------------------

Mieloji, jei vyksta ovuliacija, moteris isleika vaisnga. Hormonu ir taip per daug gauname su gyvulines kilmes produktais. kraujavimo nebuvimas dar nereiskia nevaisingumo. Yra kraujuojanciu moteru ir negalinciu pastoti. Nevaisingumo priezastys buna pacios ivairiausios.Jei jauciates sveika, nieko neskauda, matinates naturliai kaip jums tinka, manyciau jog experimentai su hormonais tera saviapgaule.Atleiskit uz toki griezta zodi. Tikiu visa savo ezybe, jog vyistantys pokyciai planetoje o ir visatoje, itakoja ir musu buvi.Mityba kinta naturaliai ir savaime.Vegetarizmas, veganizmas, zaliavalgyste tai naturalios raidos kryotys.Tad nenuostabu, jog musu kunas reaguoja atitinkamai. Svarus kunas prasideda nuo svariu minciu ir emociju.O ten ir iki pilnos sveikatos nebetoli. As tikiu, jog net ir nekraujuojant taip, kaip yra iprasta, vykstant ovuliacijai, pastojimas neisvengiamas. Pabandykit pasidometi kaip matuojant temperatura nustatomos vaisingos dienos.Tai tikrai jus nuramins:) nebent butu kokia patologjia, kas nutinka ir visavalgem.Viltis zaliavalgiaujant yra didele, kad fiziologijai susitvarkius, susitvarko ir sielos bei dvasios reikalai, kas yra zalia sviesa pastojimui
O kas, jei vaisinga? Daktarai niekada nepasakys, jog tau viskas tvarkoje. Net hormonų neištyrė, o jų prirašė. Tipo, darykim eksperimentą, o gal pavyks. Jei nepavyks, dar pamėginkim Atsigulus į ligoninę taip pat gydo. Vienus vaistus, nepadėjo, tada kitus... Man irgi tokią galimybę pasakė apie hormonus, nors tada man viskas tvarkoje buvo, kaip ir pati sakė, tik kad atrodytų viskas kaip norma būtų galima juos išgerti Tad siūlau nebent taip "išsigydyti" - pradėti valgyti mėsą ir kitą gyvulinį maistą bei cukrų, miltus ir pan. Tada turbūt ne tik kad atsiras kraujavimas, bet dar ir skausmus pajusi Brr....
------------------------------------------------------
patirtis kokia ji bebutu, nesa nauda ir padeda psidaryti kiekvienam savas isvadas, svarbiausia buti saziningu su savimi

Neperskaičiau visų komentarų, galiu tik parašyt, kad galite jaustis saugiai, nes tai normalu. Žaliavalgėms išnyksta mėnesinės, gal ne visoms, bet yra atvejų, ir tai skaitoma normalu. Mama tokia moteris gali tapti kaip ir visos sergančios mėnesinėmis, ir išnešioja sveiką kūdikį. O kas dėl veganiškos mitybos - jei sveikai labai maitinosi, daug žalio maisto vartojo - galimybė yra,kad išnyktų mėnesinės taip pat.

----------------------------------------------------
Gydytojai to nežino, jų niekas apie tai nemoko. nebent Cambelas ir tokie kaip jis žino. Pas mus tik po dviejų metų minėjo dietologų specialybėj įtraukti veganišką dietą, nors psichiatrai kartais Lietuvoje skiria autistams veganišką dietą ir, bet tai reti atvejai kaip supratau.

-----------------------------------------------------------
Siek tiek informacijos is rusu gydytoju zaliavalgiu forumo:ziureti nuo 48tos minutes apie zaliavalgyste ir menesines

http://www.youtube.c...v=oukzugP2j1A...
======================================
Smagaus skaitymo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2014 06 19, 17:25)
Galima turėti gražią figūrą ir be brangių papildų. Kūną reikia ne tik maitinti tinkamu metu tinkamais produktais, bet ir fiziškai treniruoti.

Mano manymu papildai turi buti kokybiski,o ne brangus.Ne kaina apsprendzia papildus, o ju sudetis.
O as svarstau va taip - kai statom nama, galim kiek norim plaktukais, kirvukais ar kitais statybiniais irankiais mojuoti.Jei neturesim statybiniu medziagu, namo nepastatysim.Taip ir su kunu...
Papildyta:
QUOTE(paukstele @ 2014 06 20, 18:59)
Sveiki,

O kaip jus juos gaminate? Nes skirtumas is esmes tas, jog sultyse nelieka lastelienos, kai tuo metu kokteiliai yra tos pacios sultys+lasteliena. Tik toks skirtumas... ax.gif

Papildyta:
QUOTE(Šarlatanė @ 2014 06 20, 17:29)
Maža aš čia ekspertė, bet, manau, figūra daug ką pasako apie žmogaus sveikatą. Pavyzdžiui, iš žmogaus liemens apimties galima spęsti apie jo riziką širdies, inkstų ligoms, debetui. Apskritai, per didelė liemens apimtis didina riziką įvairioms ligoms.

Tikrai taip, kuno formoms labai didele itaka turi hormonai smile.gif
Atsakyti
Gamta yra tobula. Gamtoje yra viskas, ko žmogui reikia - visos statybinės medžiagos. Kol žmogus eis koja kojon su gamta, viskas bus gerai. O jeigu nori, visokių pribumbasų - kas gi draudžia?

Su lėtaeige sulčiaspaude sultys visiškai gaunasi kitokios - žymiai sotesnės ir tirštesnės.

Ir dar, žaliavalgis ir veganas - tai ne vienas ir tas pats: žaliavalgiai maitinasi termiškai neapdorotu maistu, įskaitant ir kai kuriuos gyvulinės kilmės produktus, veganai nevalgo gyvulinės kilmės, bet termiškai apdoroja. Yra dar ir raw vegan - jie valgo tik negyvulinės kilmės, termiškai neapdorotus produktus.
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2014 06 23, 20:12)
Gamta yra tobula. Gamtoje yra viskas, ko žmogui reikia - visos statybinės medžiagos. Kol žmogus eis koja kojon su gamta, viskas bus gerai. O jeigu nori, visokių pribumbasų - kas gi draudžia?

Tai juk apie gamtą ir kalbėta, ne apie ką. Jūs tiesiog nepaklausėte turbūt interviu ir klaidingą nuomonę susidarėte. Juk valosi augaliukais, sėklytėmis, o ne kuo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Radmile @ 2014 06 19, 18:21)
O gal zinote kaip atliekama detoksikacija pagal K.Calabrese ?

http://www.karynraw.com/Detox/

Vienas, kas man neoriimtinas tai "KOLONOSKOPIJA".Bet amerikoje tai labai populiarus ir greitas budas.

Yra kitokiu budu kaip isvalyti zarnyna
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2014 06 23, 19:12)

Su lėtaeige sulčiaspaude sultys visiškai gaunasi kitokios - žymiai sotesnės ir tirštesnės.

Ir dar, žaliavalgis ir veganas - tai ne vienas ir tas pats: žaliavalgiai maitinasi termiškai neapdorotu maistu, įskaitant ir kai kuriuos gyvulinės kilmės produktus, veganai nevalgo gyvulinės kilmės, bet termiškai apdoroja. Yra dar ir raw vegan - jie valgo tik negyvulinės kilmės, termiškai neapdorotus produktus.

Na kad gamta tobula, niekas tuo neabejoja.Tik vertetu suvokti viena, kad dirvozemis nualintas, vanenys uztresti,zuvys apkrestos kirminais,gyvuliai auginami, bet ne brandinami, na ir visa eile kitu dalyku.Tad kas gi slypi po tuo gamtos tobulumu?
Niokojimas
Neatsakingumas
Vartotojskumas
Abejingumas
Ko pasekoje mums, zmones, tenka samoningai rinktis, kad isgyventume.
Kalbant apie mitybos rusis asmenskai man jokio skirtumo kas ka valgo.

https://www.youtube....h?v=7vWbV9FPo_Q

Suvokiau jog veganiska, termiskai neapdorotu maistu mityba sutekia jegu ir atstato sveikata.
Taip pat isitikinau, kad FERMENTAI, koks zmogus bebutu sveikas, yra neatskiriama mitybos dalis.Kad net "seikai, zaliavalgiskai " maitinantis, reikia laikas nuo laiko valyti organizma.Detoksikacija - giluminis , laipsniskas ir ilga laika trunkantis procesas.Valymas - trumpalaikis susilaikymas nuo maisto. Ilgameciai zaliavalgiai valo organizma kas 5-7- paros ir detoksikuoja karta i 2-3 menesius. Pastebejau, kad kuo svaresnis zmogaus gyvenimo budas, tuo paprastesnis pats zmogus.
Kas link papildu - siais laikais jie svarbus. Vien maisto jau nebepakanka. Ka rodo milziniskas sergamumas. Bet cia atskira tema
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rawbyseason: 24 birželio 2014 - 08:57