Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

IKI prekybos centre, didziulei savo nuostabai prie petruskiu aptikau KALES kopustu... Sako sviezias derlius atejo bigsmile.gif

Ir morkos su lapais, pankoliu labai graziu uzvakar buvo... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(MoulinRouge @ 2015 03 25, 17:28)
IKI prekybos centre, didziulei savo nuostabai prie petruskiu aptikau KALES kopustu... Sako sviezias derlius atejo  bigsmile.gif

Ir morkos su lapais, pankoliu labai graziu uzvakar buvo...  wub.gif

Tai jau užsipirkai to gėrio su kaupu, įtariu biggrin.gif ?
Pas mus prie pat namų atsidarė ūkininkų parduotuvėlė su daugybe šviežių lapinių daržovių ir vaisių - kas mūsų miestelyje yra visiškai neįtikėtinas dalykas: įdomu, kaip ilgai išsilaikys ir, ar bus perkančių g.gif
Bet pakol kas bent jau esu labai patenkinta asortimentu (kol dar laukinių žolių pasiskinti nėra galimybės miške).
Atsakyti
QUOTE(MoulinRouge @ 2015 03 25, 18:28)
IKI prekybos centre, didziulei savo nuostabai prie petruskiu aptikau KALES kopustu... Sako sviezias derlius atejo  bigsmile.gif

Ir morkos su lapais, pankoliu labai graziu uzvakar buvo...  wub.gif

Kaip tik sėdžiu ir griaužiu biggrin.gif reikia nueiti dar nusipirkti, bet tokia bjauri dargana už lango...
Atsakyti
Sveikos, ir dar klausimą turiu smile.gif Kaip su džiovyklėm? Ar perkat kokias prabangias Excalibur, ar ir piguvinės iš prekybcentrių tiktų (jei su reguliuojama temperatūra), pvz. tokia?
Atsakyti
Sveikos. 4u.gif

Na ka,pavasaris,tuoj prades zoles dygti ir skleistis,ir man,kaip visiskai zaliai ir nepatyrusiai kyla klausimas - tai ka gi ir kaip reiktu valgyti norint gauti vitaminu?Zinau dilgeles,garsvas ir viskas...O naudojimo buda kol kas tik kokteiliuose sugalvoju. doh.gif
Atsakyti
Sveikos žaliai besimaitinančios. Jau kurį laiką ir aš domiuosi šia mityba, tačiau reguliariai dar taip nesimaitinu. Man kyla klausimas, kaip reikia spėti viską gaminti jei visą darbo dieną dirbi, kas antrą vakarą sportuoji, likę šeimos nariai mano noro maitintis žaliai nepalaiko, tai reiškia, jog likusiems reikės gaminti "normalų" maistą.
Ar nešatės maisto į darbą? Ir apskritai kada gaminate, vėlai vakare, ar keliatės anksčiau ryte, kada perkate produktus: kiekvieną dieną, ar savaitgaliais. Prašau pasidalinti paprasta, kasdiene patirtimi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(buda @ 2015 04 13, 21:46)
Sveikos. 4u.gif

Na ka,pavasaris,tuoj prades zoles dygti ir skleistis,ir man,kaip visiskai zaliai ir nepatyrusiai kyla klausimas - tai ka gi ir kaip reiktu valgyti norint gauti vitaminu?Zinau dilgeles,garsvas ir viskas...O naudojimo buda kol kas tik kokteiliuose sugalvoju. doh.gif

o kiaulpienes, rugstynes kur g.gif smile.gif
Atsakyti
Liepų lapai mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos,
atėjau čia su sos sos sos 4u.gif
visų žaliavalgių arba pusiau žaliavalgių, keliavusų į egzo šalis (USA nesiskaito smile.gif ) - pagalbos !

Vyksiu į tolimą Aziją dviems mėnesiams, ir db suku galvą, kaip čia maitintis šviežiu maistu, neužsikrečiant parazitais g.gif unsure.gif viduriavimais ir tt.

keliaujantys žalaivalgiai giriasi, kad tiesiog lupasi vaisius, na bet o... ką daryt su visokiom salotom, turbūt su jomis atsisveikint teks?
Neįsivaizduoju gyvenimo be -žalių lapų, kopūstų ir salotų, ir įsivaizduoju, jei rasčiau kažką panašaus (nes ten vis tiek kitokios žolės), reikėtų apiplikyti verdančiu vandeniu ar kažkiek pablanširuoti, ar ne?

Prieš devynis metus kai buvom su drauge, valgėm virtą maistą, galvos nesukom, priaugom nesvietiškai kilogramų, bet vis tiek draugė sugebėjo pasigauti vidurių bacilą pabaigoje.
o valgant žaliai, manau, dar daugiau rizikos...

taigi, vandeniu plikymas, mirkymas sodoj...bet tai čia kai apsistoji pas žmones ar namie/viešbuty esi...o ne kai keliauji ir reikia kažkur prisėsti ir užkrimsti...
Hmmm...

reiktų REALIOS patirties.
Kokie DAR būtų patarimai? g.gif

ps.s. nesu žaliavalgė, veganė, bet mano racione apie 60proc gyvo maisto, visas veg valgau nevirtas !!!! unsure.gif
(išskyrus bulves)
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2015 05 21, 08:23)

reiktų REALIOS patirties.

Reali patirtis.
Granato žievės susidžiovink ir pasiimk
Tikrai padeda, jei reikia. Išbandyta. mirksiukas.gif
Atsakyti
aciu, voresta 4u.gif

per daug butu paprasta - granato zieveles ir BUM dezinterijai, siltinei..... blink.gif blink.gif cia rimtai????

tuomet tik dziovintis ir dzovintis tokias!!!
kodel kazi cia neskalambinjamas toks metodas per visus delfius ir panasiai? g.gif ar saip pop.sveikatos puslapius?
Atsakyti
Nežinau kaip prie šiltinės ar salmoneliozės, bet granatų žievelės ne visada padeda. Skaičius, prisidžiovinus (jei kam reikia, tai galiu ir duot) ir bandžius.
Man nepadėjo absoliučiai, nors ruošta ir gerta pagal aprašymą, or ne vieną dieną. Viduriavimo nestabdė, tik blogėjo, teko kreiptis į medikus ir pasėlyje nustatė auksinį stafilokoką ir kliebselą. Gyd. sudarė gydymą iš gerųjų bakterijų derinių, didesnių dozių ir pan. Antimikrobinių ir antibiotikų nereikėjo, tik aišku vien "Linex" nepakako.
Tai sunku pasakyt ką gali granatų žievelės, nes neįveikė net sąlyginai patogeninės žarnyno mikrofloros..
Kad bent būtų nors truputį gerėję, tai dar būtų galima buvę žaist.
Atsakyti