Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(Radmile @ 2014 12 10, 11:45)
Apie Br. Clment Hipokrato instituto rezultatus irgi skaičiau, kad 60 proc. žmonių (beviltiškų !)  jie ištraukia , bet tada jie turi maitintis tik gyvu maistu, be vaisių  unsure.gif

Na neseniai buvau Pauliaus Jaruševičiaus paskaitoje, jis sakė, kad sveikam žmogui vaisiai racione turi neviršyti 15 proc.

Taip, jų meniu praktiškai vien žalumynai ir daržovės. Nei aliejų, nei vaisių. Sultys - želmenų.

Ojoj, pas mane vaisiai tai viršija ax.gif Mėgstu uogas ir vaisius, valgau juos aišku pirmoj dienos pusėj, bet turbūt apylygiai ar daugiau nei daržovių g.gif

Šiandien pabandžiau susimest į cronometer ir gavau ką gavau (tiesa, man dabar advento pasninkas, tai apribojimų yra, negaliu vėl nieko spręst, nes amžiams toks meniu nebus):

Baltymas 20 g
Angliavandeniai 200 g (2 bananai, 3 obuoliai, 1 kriaušė)
Riebalai 35 g (aliejaus šaukštas, pusė avokado į salotas ir 20 gr riešutų)
(viso 1077 kcal)

Pagal Clement griūk negyvas - baltymas kaip ir atitinka (117 proc. normatyvo), angliavandenių per mažai (66 proc. ir dar ne iš tų šaltinių, kurių reik), riebalų 4 k perdaug (460 proc.) - čia kai nustačiau santykį 5:90:5

Salotos, agurkai, pomidorai, kopūstas (viso apie 700-800 gr)
Tai jei nevalgyt vaisių ir pasiekt dienos normą angliavandenių, tai kiek reiktų kibirų tų salotų ir žalumynų suvalgyt? g.gif Vat kas man tose teorijose nesueina cool.gif Riebalus numažint nesunku, į baltymų normą įtilpt nesunku.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 12 10, 20:23)
Baltymas 20 g
Angliavandeniai 200 g (2 bananai, 3 obuoliai, 1 kriaušė)
Riebalai 35 g (aliejaus šaukštas, pusė avokado į salotas ir 20 gr riešutų)
(viso 1077 kcal)

Tik tiek kalorijų? Neilgai išsilaikysi taip besimaitindama.
Aš savo raw till four būdu jau virš metų varau. Nesistengdama suvalgau virš 2000. Nesijaudinu, jei kartais ir 3000 pasiekiu. Sportuoju tik lengvai kartais. Svoris niekur nekyla, jei tai rūpi.

Kodėl vaisius atmeti? Daug jų kaloringų yra ir tiek vitaminų turi. Neįsivaizduoju žalavialgiškos veganiškos mitybos, kurios pagrindas nebūtų vaisiai. Be vaisių tik nebent trumpam laikui galima būtų maitintis, bet tikrai neplanuoti be jų viso gyvenimo.

Atsakyti
QUOTE(teaparty @ 2014 12 10, 20:42)
Tik tiek kalorijų? Neilgai išsilaikysi taip besimaitindama.
Aš savo raw till four būdu jau virš metų varau. Nesistengdama suvalgau virš 2000. Nesijaudinu, jei kartais ir 3000 pasiekiu. Sportuoju tik lengvai kartais. Svoris niekur nekyla, jei tai rūpi.

Kodėl vaisius atmeti? Daug jų kaloringų yra ir tiek vitaminų turi. Neįsivaizduoju žalavialgiškos veganiškos mitybos, kurios pagrindas nebūtų vaisiai. Be vaisių tik nebent trumpam laikui galima būtų maitintis, bet tikrai neplanuoti be jų viso gyvenimo.

Tai čia pasninkas ir dar max. žaliavalgiškas, gal dėl to tik tiek.
Šiaip aš, kai įprastai maitinuos, tai skaičiavau kažkada apie 1600 kcal suvartoju. Kartais 2000, bet jei pradedu lepintis džiovintais vaisiais, juodu šokoladu ir pan.Bet tai jau ne žaliavalgystė, tada kitoks meniu (pvz. tradiciniai pusryčiai - 50 gr avižų dribsnių su stikline pasukų), kokie 1-2 vaisiai priešpiečiams. Pietums lėkštė virtų kruopų (grikiai, ryžiai) ir daržovių troškinys arba kokia daržovių apkepėlė, kartais - daržovių šiupinys-sriuba, pavakariams - didelis indelis naminio jogurto, vakarienei daržovių salotų kalnas).

Aš sportuoti salėje negaliu, tad man belieka tik šiaurietiškas ėjimas (stengiuosi per dieną 10 000 žingsnių nueit žiemą (bent 7 km) ir vasarą dar daugiau (15 km)
Atsakyti
Aš jau net sapnuoju su kuo valgyti žalėsius doh.gif biggrin.gif Sapnavau, kas tinka saulėgręžų sėklos blenderiuot kartu g.gif Pragooglinau, kaip ir tinka, nes yra pateikta tokių mišinių, tik dar prikišta kokios kriaušės ax.gif
Atsakyti
Gal mane dabar išjuoksite, bet domiuosi rankinėmis sulčiaspaudėmis ir kažkaip jos man mėsmales labai primena biggrin.gif blush2.gif
http://www_rawinn_lt...urch-green-life
Nebandėte kartais su sena mėsmale pamalti žalėsių kuri? Gal kas gavosi blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
https://www.youtube....p;v=3oxrLiwflZo
Atsakyti
Ar kas nors daiginat sojos pupeles? Jei taip, tai su kuo valgot?
Atsakyti
Ką daryti su avokadų kauliukais

Jums, kaip ir man dabar, gali kilti mintis maitintis vien tik avokadais. Tačiau turite nepamiršti, kad bet koks ekstremalumas nėra gerai. Per dieną užtenka suvalgyti nuo pusės iki vieno avokado. Ir jeigu norėsite išmesti avokado kauliuką, gerai pagalvokite. Kauliukus galima ne tik pasodinti ir išsiauginti gražų augalą. Juos taip pat galima panaudoti virtuvėje. Kai kurios indėnų gentys šimtmečius naudoja avokadų kauliukus gydydami įvairius susirgimus, ypač viduriavimą ir dizenteriją. Kitą kartą gamindamiesi vitamininį kokteilį į galingą smulkintuvą įdėkite visą avokado kauliuką. Kauliukų sudėtyje yra flavanolių, kurie turi priešvėžinių savybių. Juose taip pat yra gausu antioksidantų, tirpios ląstelienos ir kalio. Beje, jeigu norite iš kauliukų gauti daugiausia kalio, rinkitės dar ne visai sunokusius avokadus, nes jiems nokstant kalio kiekis kauliukuose mažėja.

http://www.delfi.lt/...0#ixzz3OhOVgGBQ

Išdrįstumėt kuri dėti, kad ir į galingą blenderį? g.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif Gavenia arteja, tai pats metas kelti tema aukstyn...
Reikalas tas, kad gerai ligos prigriebe, galvoju kazkaip racionaliau, zaliau megint maitintis.Tik kad ekstremaloki tie jusu procentai, ir kaip tiek sviezios zalumos LT gyvenant susikombinuot g.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 02 08, 10:40)
Sveiki  4u.gif  Gavenia arteja, tai pats metas kelti tema aukstyn...
Reikalas tas, kad gerai ligos prigriebe, galvoju kazkaip racionaliau, zaliau megint maitintis.Tik kad  ekstremaloki tie jusu procentai, ir kaip tiek sviezios zalumos LT gyvenant susikombinuot  g.gif

kopūstai, burokėliai, morkos... daiginkit sėklas, jos turi daug gerų dalykų... Dar vienas geras būdas imuninei sistemai sustiprinti - fermentuotos daržovės. Svarbiausia neįspraust save į kokius tai procentų rėmus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2015 02 08, 21:57)

Dekui 4u.gif , daugmaz perskaiciau visa tema, uzkabino...pradziai reiktu isigyt kazkoki padoru smulkintuva/blenderi g.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 02 08, 21:15)
QUOTE(Tautosaka @ 2015 02 08, 21:57)

Dekui 4u.gif , daugmaz perskaiciau visa tema, uzkabino...pradziai reiktu isigyt kazkoki padoru smulkintuva/blenderi g.gif

Turiu atliekamą Blendtec, jei aktualus geresnio tipo blenderis wink.gif
Atsakyti