QUOTE(Radmile @ 2014 12 10, 11:45)
Apie Br. Clment Hipokrato instituto rezultatus irgi skaičiau, kad 60 proc. žmonių (beviltiškų !) jie ištraukia , bet tada jie turi maitintis tik gyvu maistu, be vaisių
Na neseniai buvau Pauliaus Jaruševičiaus paskaitoje, jis sakė, kad sveikam žmogui vaisiai racione turi neviršyti 15 proc.
Na neseniai buvau Pauliaus Jaruševičiaus paskaitoje, jis sakė, kad sveikam žmogui vaisiai racione turi neviršyti 15 proc.
Taip, jų meniu praktiškai vien žalumynai ir daržovės. Nei aliejų, nei vaisių. Sultys - želmenų.
Ojoj, pas mane vaisiai tai viršija Mėgstu uogas ir vaisius, valgau juos aišku pirmoj dienos pusėj, bet turbūt apylygiai ar daugiau nei daržovių
Šiandien pabandžiau susimest į cronometer ir gavau ką gavau (tiesa, man dabar advento pasninkas, tai apribojimų yra, negaliu vėl nieko spręst, nes amžiams toks meniu nebus):
Baltymas 20 g
Angliavandeniai 200 g (2 bananai, 3 obuoliai, 1 kriaušė)
Riebalai 35 g (aliejaus šaukštas, pusė avokado į salotas ir 20 gr riešutų)
(viso 1077 kcal)
Pagal Clement griūk negyvas - baltymas kaip ir atitinka (117 proc. normatyvo), angliavandenių per mažai (66 proc. ir dar ne iš tų šaltinių, kurių reik), riebalų 4 k perdaug (460 proc.) - čia kai nustačiau santykį 5:90:5
Salotos, agurkai, pomidorai, kopūstas (viso apie 700-800 gr)
Tai jei nevalgyt vaisių ir pasiekt dienos normą angliavandenių, tai kiek reiktų kibirų tų salotų ir žalumynų suvalgyt? Vat kas man tose teorijose nesueina Riebalus numažint nesunku, į baltymų normą įtilpt nesunku.