Mergikės, o jūs esat domėjusios kiek gaunate baltymų, angliavandenių ir riebalų su maistu?
Aš pastaruoju metu domiuosi įvairiom vegetarų-veganų-žaliavalgių mitybom ir bandau palyginti bei atrasti tą tinkamą santykį.
Pvz. man asmenjnis treneris rekomenduoja tokį santykį (procentais) Baltymų:Riebalų:Angliavandenių=30:20:50 (na, kad baltymus iš virtos nesūdytos vištos gaut ar kiaušų, tai net nekalbu)
Bet Brian Clement (buvo atvykęs į Gyvo maisto konferenciją) pvz.nurodo, kad gydomosios mitybos jo institute optimalus santykis B:R:A=5:5:90. Didžioji dalis angliavandenių turi būti gaunama tik iš daržovių (aišku mityba raw, kritiškai netinka vaisių sultys, vaisiai irgi nerekomenduojami (ypač maišyt su žalėsiais), būtina atprasti nuo pusryčių ir jokių Vitamix
Paskaičiau jo tyrimą, kur rašo ką parodė lab-niai tyrimai su Vitamix'u, kad per 15 (berods) sekundžių 90 proc itin vertingų medžiagų žūsta prie didelių apsukų blendinant
) Dabar galvoju kas lieka man iš žaliųjų kokteilių
T. Colin Campbell tą santykį nusako l.varijuojantį (skirtingi šaltiniai kitaip pateikia) B:R:A=(8.5-10-12) : (10-12) : (75-80).
Dr.Graham tas santykis B:R:A=10:10:80
Čia kalbame apie žalią mitybą (arba bent jau veganišką).
Bet siaubas grynas kaip surinkt tiek angliavandenių vien iš daržovių..nebent burokus vien valgyt
Morkas
Kelias dienas bandau žymėtis, nerealu gaunasi be vaisių
Ir kaip tada su tuo teiginiu, kad tik mažai angliavandenių turinčios dietos, kai org-mas energiją gauna iš ketonų (riebalų) efektyviai gydo vėžį
Paskaičiau Br.Clement mitybos rezultatus, tai daug visiškos sveikatos (iš beviltiškiausių ligų) atstatymo atvejų.
Turbūt per sudėtingai aš čia
Bet kartais naktim knygas skaitau ir kyla įvairiausių klausimų. Gal kas irgi yra tuo domėjęsi, įdomu būtų padiskutuoti