Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvas maistas / Žaliavalgystė / Raw Food

QUOTE(dives @ 2014 12 07, 09:55)
ar turite šį aparatą, ar naudojamas dažnai, nedulyja kur lentynoj?

užsisakiau dabar su nuolaida ir galvoju-nera vietos jau nei prokur nebeikisiu nieko i spinteles, o dar tokia masina atrodo ax.gif

http://www.williams-...c=PIPRecentView

turiu, naudoju tikrai ne kasdien, dazniausiai saldziai bulvei "susigarbanoti".
Atsakyti
QUOTE(Tautosaka @ 2014 12 07, 21:59)
turiu, naudoju tikrai ne kasdien, dazniausiai saldziai bulvei "susigarbanoti".

tai dar viena ideja tada, as galvoju-cukiniju makaronams, gal dar sakau burokeliams kokiems...labai nemegstu nenaudojamais daiktais apsikraut, raminu save-kad tikrai reikalingas daiktas ir bus naudojamas ne pora kart metuose
Atsakyti
Mergikės, o jūs esat domėjusios kiek gaunate baltymų, angliavandenių ir riebalų su maistu?

Aš pastaruoju metu domiuosi įvairiom vegetarų-veganų-žaliavalgių mitybom ir bandau palyginti bei atrasti tą tinkamą santykį.
Pvz. man asmenjnis treneris rekomenduoja tokį santykį (procentais) Baltymų:Riebalų:Angliavandenių=30:20:50 (na, kad baltymus iš virtos nesūdytos vištos gaut ar kiaušų, tai net nekalbu)

Bet Brian Clement (buvo atvykęs į Gyvo maisto konferenciją) pvz.nurodo, kad gydomosios mitybos jo institute optimalus santykis B:R:A=5:5:90. Didžioji dalis angliavandenių turi būti gaunama tik iš daržovių (aišku mityba raw, kritiškai netinka vaisių sultys, vaisiai irgi nerekomenduojami (ypač maišyt su žalėsiais), būtina atprasti nuo pusryčių ir jokių Vitamix doh.gif Paskaičiau jo tyrimą, kur rašo ką parodė lab-niai tyrimai su Vitamix'u, kad per 15 (berods) sekundžių 90 proc itin vertingų medžiagų žūsta prie didelių apsukų blendinant blink.gif ) Dabar galvoju kas lieka man iš žaliųjų kokteilių cool.gif

T. Colin Campbell tą santykį nusako l.varijuojantį (skirtingi šaltiniai kitaip pateikia) B:R:A=(8.5-10-12) : (10-12) : (75-80).
Dr.Graham tas santykis B:R:A=10:10:80

Čia kalbame apie žalią mitybą (arba bent jau veganišką).

Bet siaubas grynas kaip surinkt tiek angliavandenių vien iš daržovių..nebent burokus vien valgyt biggrin.gif Morkas g.gif
Kelias dienas bandau žymėtis, nerealu gaunasi be vaisių g.gif
Ir kaip tada su tuo teiginiu, kad tik mažai angliavandenių turinčios dietos, kai org-mas energiją gauna iš ketonų (riebalų) efektyviai gydo vėžį cool.gif Paskaičiau Br.Clement mitybos rezultatus, tai daug visiškos sveikatos (iš beviltiškiausių ligų) atstatymo atvejų.

Turbūt per sudėtingai aš čia ax.gif Bet kartais naktim knygas skaitau ir kyla įvairiausių klausimų. Gal kas irgi yra tuo domėjęsi, įdomu būtų padiskutuoti ax.gif
Atsakyti
Rasma, sakyčiau daug dalykų jau eina dėl išgyvenimo, vietos po saule g.gif naujo išradimo biggrin.gif kad jų klausytų ir jais tikėtų. Tie visi natūralistai jau irgi varžosi tarp savęs, nes nėra jiems lengva. Juos stebi "tikrų medikų" klanas, turi jie ir bylų, nepatvirtina jų gydymo metodų ir t.t. ir pan. Kai vienas koks prasimuša ir juo ima tikėti masiškai, tai to nori ir kiti, bet negi kalbėsi visiškai tą patį?

Jei jau sumalti vaisiai negerai, tai kaip kažką pagydo sultys? O pagydo, dar ir kaip. Galima rasti labai daug informacijos apie tai: iš natūralistų medikų, iš paprastų žmonių, kurie savistoviai darėsi eksperimentus, pvz. gėrė vien tik sultis ištisus metus ir išsigydė Laimo ligą.
Taip, galbūt tai toloka nuo gamtos pačios, nes laukinėje gamtoje neturėsi sulčiaspaudės ar vitamix, bet tai nereikia išprotėti ir išmąstyti, kad turime visai sulaukėti. Jei norime sulaukėti, tai ir kompiuteriu naudotis nebegalime ir vieni kitiems rašyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2014 12 08, 09:22)
Rasma, sakyčiau daug dalykų jau eina dėl išgyvenimo, vietos po saule g.gif naujo išradimo biggrin.gif kad jų klausytų ir jais tikėtų. Tie visi natūralistai jau irgi varžosi tarp savęs, nes nėra jiems lengva.

Tas tai taip, bet vis vien man mistika. B. Clement ins-tute itin daug atvejų, kai pagyja l. sunkūs ir nurašyti onko ligoniai.
Nors pastaruoju metu itin daug jau imama kalbėti, kad vėžys minta angliavandeniais ir visos "low carb, high fat" mitybos daro didelę įtaką išgyvenamumui, pasveikimui.

Vat dėl tų Vitamix ir kokteilių aš labai ir pasimečiau. Rimtai.

Nes pvz. jau kitas ins-tas (irgi raw propaguojantis) jau vietoj pusryčių siūlo tokį mix'ą:

220 gr kale,
1/2 'galvos' romaniškųjų salotų
1 agurkas
1 obuolys
4 saliero stiebai
1 nulupta citrina

Ir nesublenderiuot, o tik sultis gerti vos išspaudus.

*
Beje aš pasidomėjau "Life Transformation Program". Arčiausiai yra Vokietijoje, bet kainos kainos...Aišku priklauso nuo to, kokioj prabangoj nori gyventi cool.gif Programa l. intensyvi ir įdomi (atsiuntė savaitės planą, bet aišku siūlo max. 3 sav., nes per tiek pakeičia viską iš pagrindų ir jei yra sveikatos bėdos, tai jas reikia kuo greičiau koreguot). Viską prižiūri gyd., su tyrimais, įvairiom aparatinėm terapijom.
Žiauriai įdomu, bet įperkama turbūt tikrai tik mirtinai susirgus biggrin.gif (nes gyvent paprasčiausiame kambaryje individualiai ir praeit 3 sav. kursą apie 6500 USD. maksimaliam komforte, VIP - 19 tūkst. Pigiausiai prasisukant (gyvenant su kažkuo) paprasčiausiom sąlygom 5800)

Ir taip keista, taip keista, kaip jie pagydo pvz. onko ligoniams duodami želmenų sultis, chlorofilų bombą, kuri onko procesų vešėjimui duot turėtų ekstra efektą rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 12 08, 11:38)
Ir nesublenderiuot, o tik sultis gerti vos išspaudus.

*
Beje aš pasidomėjau "Life Transformation Program". Arčiausiai yra Vokietijoje, bet kainos kainos...Aišku priklauso nuo to, kokioj prabangoj nori gyventi cool.gif Programa l. intensyvi ir įdomi (atsiuntė savaitės planą, bet aišku siūlo max. 3 sav., nes per tiek pakeičia viską iš pagrindų ir jei yra sveikatos bėdos, tai jas reikia kuo greičiau koreguot). Viską prižiūri gyd., su tyrimais, įvairiom aparatinėm terapijom.
Žiauriai įdomu, bet įperkama turbūt tikrai tik mirtinai susirgus  biggrin.gif (nes gyvent paprasčiausiame kambaryje individualiai ir praeit 3 sav. kursą apie 6500 USD. maksimaliam komforte, VIP - 19 tūkst. Pigiausiai prasisukant (gyvenant su kažkuo) paprasčiausiom sąlygom 5800)

Ir taip keista, taip keista, kaip jie pagydo pvz. onko ligoniams duodami želmenų sultis, chlorofilų bombą, kuri onko procesų vešėjimui duot turėtų ekstra efektą rolleyes.gif

Taip, juice fasting labai madinga dabar sakyčiau, daug prisiekusių žmonių.

Ir taip, ypač Amerikoje yra žinomų veikėjų, kurie turi savo gydyklas ir priima ypač mirtinus ligonius tam paskutiniam šansui ir teigia, kad išgelbėja tūkstančių tūkstančius. Vieno tokio veikalų esu daugiau skaičiusi, Dr. R. Schultze konkrečiai. Tai jis prisiekęs kajenininkas, česnakininkas smile.gif taip pat naudoja kitas žoles iš kalnų regiono, patinka jam tinktūros formos, vegan mityba ir... sultys. Sodina griežtai ant sulčių dietų ir valo organizmą.

Šiaip sakyčiau dar reiktų ir sekti savo organizmą, nes tarkime man transformuojantis į kitą mitybą beveik metus laiko puikiai tiko vaisiai, maišyti su žolėmis, bet dabar jau žiūriu, kad nelabai. Jau tinka tik vaisiai su vaisiais, žoles reiktų kažkaip atskirai. Galvoju apie spec. sulčiaspaudę ir žolių spaudimą, tik bijau, kad reikės daug labai žolių, iš kur reiks tiek paimti ax.gif brangu pas mus viskas, jei savo neaugini doh.gif
Atsakyti
Nesu žaliavalgė, bet veganė. Valgau maždaug raw till four, bet nevisai. Naudoju cronometer, kur labai lengva angliavandenius, baltymus ir riebalus suskaičiuoti. Per daug nesistengdama įtaikau į 80/10/10, nors būna ir dienų, kai baltymai ar riebalai 20% kalorijų sudaro. Taip pat būna dienų, kai jie mažiau nei 10% sudaro.

Anksčiau dar šiek tiek pagalvodau, kad gal visgi nepakankamai baltymų gaunu. Bet pasirodo juos labai lengva surinkti. Dabar kai paskaičiuoju, tai beveik visada būna virš man rekomenduojamos normos. Skaičiuoju, jog man reikia iki 60g baltymų per dieną, o surenku apie 70g laisvai.

Man asmeniškai sunkiausia palaikyti iki 10% riebalų kiekį, nes labai lengva jų per daug suvalgyti.

Angliavandenius lengva surinkti valgant daug bulvių, ryžių, makaronų, vaisių, košių, sriubų ir ko tik ne.
Atsakyti
QUOTE(teaparty @ 2014 12 08, 12:32)
Nesu žaliavalgė, bet veganė. Valgau maždaug raw till four, bet nevisai. Naudoju cronometer, kur labai lengva angliavandenius, baltymus ir riebalus suskaičiuoti. Per daug nesistengdama įtaikau į 80/10/10, nors būna ir dienų, kai baltymai ar riebalai 20% kalorijų sudaro. Taip pat būna dienų, kai jie mažiau nei 10% sudaro.

Anksčiau dar šiek tiek pagalvodau, kad gal visgi nepakankamai baltymų gaunu. Bet pasirodo juos labai lengva surinkti. Dabar kai paskaičiuoju, tai beveik visada būna virš man rekomenduojamos normos. Skaičiuoju, jog man reikia iki 60g baltymų per dieną, o surenku apie 70g laisvai.

Man asmeniškai sunkiausia palaikyti iki 10% riebalų kiekį, nes labai lengva jų per daug suvalgyti.

Angliavandenius lengva surinkti valgant daug bulvių, ryžių, makaronų, vaisių, košių, sriubų ir ko tik ne.

Su veganiška mityba tikrai nesunku..plius minus drinks_cheers.gif
Bet žaliavalgiška, jei imti pagrindą ką ir rekomenduoja: žalias, lapines daržoves ir mažinti šviežių vaisių, nepiktnaudžiauti džiovintais, aliejai nemažai kas sako, kad irgi nel.gerai, geriau nepiktnaudžiaut, tai sunku ir kaloringumą surinkt ir tokį santykį pasiekt g.gif

Baltymų aš orientuojuos irgi pan. g.gif, kas gaunasi visi 30 proc g.gif Pagal žaliavalgius, per daug.. Bet jei riebalo 10 proc. (man tai šitas gėris visad nori būt su kaupu doh.gif ), tai angliavandeniams lieka 60 proc ir su tom salotom nesusirenka schmoll.gif
Atsakyti
O kam taip kankintis? Nebent dėl ligos, tai kitas reikalas, bet tada reikia sistemos, pasiieškoti patirčių, kad nebijot ir sekti, nesimėtyti tada.
O jei kas dienai, sveikam ar apysveikiam esant, tai vegan + išsivalymas sultimis, smoothiais ir pan.
Užteks, vistiek niekas amžinai negyvens ir koks ten gyvenimas būnant 150-ies? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2014 12 08, 23:18)
O kam taip kankintis? Nebent dėl ligos, tai kitas reikalas, bet tada reikia sistemos, pasiieškoti patirčių, kad nebijot ir sekti, nesimėtyti tada.
O jei kas dienai, sveikam ar apysveikiam esant, tai vegan + išsivalymas sultimis, smoothiais ir pan.
Užteks, vistiek niekas amžinai negyvens ir koks ten gyvenimas būnant 150-ies? ax.gif

Kankintis, tai ne. Šiaip įdomu - pasižiūrėt kiek, kaip ir ko suvartoji, paeksperimentuot su visokiais meniu ir pan ax.gif
Sveikata aišku pirmoje vietoje 4u.gif Bet man rodos, kad žaliavalgystė, veganizmas, vegetarizmas yra gėris. Vien moralinis aspektas daug reiškia.

Mergikės, o koks augalinis maistas turi daug geležies? g.gif

Pas mane vasarą buvo l.mažai, gėriau daug žaliųjų kokteilių, padėtis šiek tiek pagerėjo (padvigubėjo geležies ir feritino kiekis), bet galėtų būti daugiau. Dabar arčiau min.normos, nei viduriuko ar maximumo.

Visad tikėjau špinatais, kol neperskaičiau, kad jie išvis l.mažai to gėrio turi g.gif
Atsakyti
Įdomiausia, kad rašoma apie virtus špinatus, o ne žalius smile.gif

Šiaip spirulina pagrindas būtų, o jei dar tyroidas lėtokas, tai iš viso super
tada virtos sojų pupelės, moliūgo sėklos, lęšiai, brokoliai, kynva. Taip pat reikia žiūrėtis, kad vit. C netruktų, kad gerai absorbuotų, bet šiaip vaisius valgant neturėtų kilti bėdų.

Visada galima nusipirkti papildą, ką nors iš raw iron, food iron, tai ten eis masė uogų, daržovių, žolių ir tikrai padės pakelti lygį, ypač, kai pas mus žiema.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 12 08, 03:34)

Kelias dienas bandau žymėtis, nerealu gaunasi be vaisių g.gif
Ir kaip tada su tuo teiginiu, kad tik mažai angliavandenių turinčios dietos, kai org-mas energiją gauna iš ketonų (riebalų) efektyviai gydo vėžį cool.gif Paskaičiau Br.Clement mitybos rezultatus, tai daug visiškos sveikatos (iš beviltiškiausių ligų) atstatymo atvejų.

Turbūt per sudėtingai aš čia ax.gif  Bet kartais naktim knygas skaitau ir kyla įvairiausių klausimų. Gal kas irgi yra tuo domėjęsi, įdomu būtų padiskutuoti ax.gif

Aš irgi domiuosi visokiomis dietomis. Kolkas manau , kad (beveik) veganiška mityba su maximaliai žalio maisto yra sveikiausia. Na aš einu link to, ekssperimentuoju taip sakant su savim smile.gif
Vat man irgi daug klausimų kelia ta ketonų dieta g.gif Ne aš nemanau kad tai sveika, bet teko skaityti atvejų, kad pasveiksta žmonės g.gif Mastau kame šuo pakastas g.gif Nu jo atsisako viso cukraus, visame pavidale, bet vėlgi tie gyvūniniai riebalai + baltymai ilgainiui man regis sveikatos neprideda.
Apie Br. Clment Hipokrato instituto rezultatus irgi skaičiau, kad 60 proc. žmonių (beviltiškų !) jie ištraukia , bet tada jie turi maitintis tik gyvu maistu, be vaisių unsure.gif
Na neseniai buvau Pauliaus Jaruševičiaus paskaitoje, jis sakė, kad sveikam žmogui vaisiai racione turi neviršyti 15 proc.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Radmile: 10 gruodžio 2014 - 11:45