QUOTE(Bernsteine @ 2014 07 17, 15:55)
Nu ka... dar vienas violetinis iskeliavo.... tik ne i Amerike.
Nezinau kokie ten ypatingi Svarinsko nuopelnai, bet jis man visada atrode labai piktas.
Jauna dar esat:) O aš puikiai pamenu ir "Tiesos" laikraščių straipsnius, koneveikiančius Svarinską, ir jo drąsius pasisakymus per draudžiamas radijos stotis... Todėl tai, kad žmogus, jau būdamas labai garbaus amžiaus, patikėjo ne ta ginčo pusė, nesumažina mano pagarbos jam.
Jums, nežinančiai/neprisimenančiai jo jaunesnio, kaip ir kitiems jaunesnės kartos žmonėms sunku net paaiškinti, kokią įtaką "Katalikų bažnyčios kronika" padarė ne tik Lietuvos, bet ir kitų suvietinių respublikų disidentų judėjimams. O šiaip, pasiskaitykite bent Wikipediją:
http://lt.wikipedia....nsas_Svarinskas
Bet dergimasis ir tyčiojimaisi iš šio žmogaus, patikėkit, bent jau mane asmeniškai žeidžia, nors su jo požiūriu į pastarųjų ~20 metų Lietuvos gyvenimą aš dažniausiai nesutikdavau. O dėl tų nelemtų litų, pavydite? O kaip Jūs, pavyzdžiui, įkainotumėte vienerius nekaltai kalėjime praleistus metus? 100 litų? 2 litais, ar išvis nieko neduoti, nes buvo idijotas, kad sovietų valdžiai nevergavo?