Sveiki, Eidule. Kadangi ši tema nelabai aktyvi, persikrausčiau su saviške trimete kurile Ainu į bendrą "Mūsų katytės ir katinėliai" temą, kur labai draugiškos merginos dalinasi katiniškais ir ne tik patyrimais. Papasakokit, prašau, apie savąjį/ąją trumpauodegį/ę, parodykit nuotraukų. Labai smalsu. Čia maniškė Ainu:
O aš ką... dar neturiu savojo džiaugsmo, tik renku kraitelį ir labai laukiam atkeliaujant.
Istorija tokia, kad ilgai svajojau apie katę, vis pasidairydavau, maniau turėsim britukų porelę. Po to galvojau burmą ar ragdolą. Bet atsidariau skelbimus ir pamačiau JĄ. Nežinojau nei kaip įsigysiu, nei už ką, nei ar galėsim laikyti tuose namuose, kur dabar gyvenam. Paskambinau pardavėjai ir viskas pamažu išsisprendė Pinigų atsirado, buto šeimininkė leido laikyti. Tad dabar laukiam nesulaukiam savo pūkuoto džiaugsmo. Ir renkam kraitelį
Barbe___Copy.jpg 88,18KB 2 Parsiųsta kartų
Oi, kokia gražuolė trispalvė medaus akimis! Iš kokio veislyno katytė? Kokio amžiaus? Ar galvojate veisti ateityje? Kada parsivešite ją namo? O dėl veislės, esu visiškai neobjektyvi, o bet tačiau labai pritariu kurilo pasirinkimui.
Na dabar ji ne tokia puošni, bet vėl pražydinsim Jai 2 metai, kaip tik vasario 20 d. suėjo.
Veista ji Golden look, perku iš Sigur, kur ji 2 vadas turėjo. Veisti neplanuojam, laukiu kol ją sterilizuos ir visiškai pasveiks. nes nenoriu kad mano maži felinologai užsiimtų jos slauga asmeniškai tada jau pas mus atkeliaus. O jau taip ilgu laukti... Bus koks kovo vidurys, greičiausiai po mėnesio.
Dabar knisu visur amunicijos. Suku galvą kokį boxą pirkti ir iš kur.
Kaip mano kolegė sakė - iš visų kačių išsirinkai šunį
O kuo skiriasi kurilai nuo kitų kačių? Noriu informacijos iš pirmų lūpų
Negaliu kalbėti už visą veislę bendrai, todėl papasakosiu, kuo pasižymi būtent mano kurilė. Labai nuovoki ir greit perpranta namų taisykles. Kur draskyti, kur atlikti gamtinius reikalus, kada prašyti dėmesio ir žaidimų, o kada nesimaišyti po kojomis. Visiškai nekerštinga ir nedestruktyvi- veikiau toks taikos balandis. Gerai sugyvena su aktyviu terjeru. Nėra labai aktyvi, stabilaus būdo. Ant kelių guli ir murkia rytais arba vakarais. Dienomis, Ainu nuomone, dvikojams reikia darbus dirbti, o ne kates glostinėti. Nepaisant veislės aprašo, kad šeriasi nedaug, maniškė tikrai šeriasi pakankamai. Taipogi pasiginčyčiau dėl teiginio "šuniškas charakteris". 8 metai laikau šunį. Katės charakteris ir yra katės. Skiriasi nuo šuns. Taip, Ainu gaudo kamuoliukus ar popierėlius, atbėgs pašaukta vardu, stebės, kas vyksta namie ir kaišios smalsų nosiuką kalant vinį, bet tai darys katiniškai subtiliai.
O kuo skiriasi kurilai nuo kitų kačių?
Labiausiai- savo trumpa uodegyte. Jie juokingai liuoksi kaip zuikiai. Ir taip apibendrintai sakyč- charakterio stabilumu/drąsa bei gerietiškumu.
o ant kelių pasidžiaugt ateina? Kaip keliones ištveria? Ar vežatės kur?
Jeigu jūsiškė įpratinta keliauti, tai neturėtų būt problemų. Mūsiškė bokse mašina važiuoja retai- kokį kartą į mėnesį du. Nesidžiaugia, bet ir nepanikuoja. Savaitgaliui jei mes išvykstame vienai ar dviems nakvynėms, paliekame katę vieną namie, puikiausiai išbūna ( sauso maisto turi nuolat, neribojame). Ant kelių būna katei priimtinu laiku- pastebėta tiesioginė priklausomybė tarp mano skubėjimo į darbą ir katės noro demonstruoti savo meilę. Šiaip Ainu nėra lap cat, mėgsta būti šalia, bet ne ant žmogaus. Su retomis išimtimis. O jūsų priglaustinukė katė irgi pas tėvus, ar pas jus gyvena?
Taigi jaucia katyte seimininkes stresa - ir stengias stresa nuimt! kaip cia isleisi visa sunerimusia darban?!
Vat ir mes isvaziuojam savaitgaliais. Penktadieni vakare isvaziuojam, sekmadieni griztam. tai liudna vienai butu...
as kazkaip pratus kai man nuolat koks augintinis trukdo
Prieglaudinuke su mano tevais gyvena. tektu susidraugaut, jei veziotume
Va aktualu labai - boksas. nesugalvoju koki pirkt. teks ji deti tarp vaiku autokeduciu i gala. galvojau apie medziagini. Is 5a nesioti butu lengvesnis. Tik galvoju ar nesigrumdys tarp tu keduciu...
Busimos drauges bela.jpg 17,58KB 2 Parsiųsta kartų
Žiūriu, jūsų tėvų katytė irgi trispalvė. Šunė labai protingo snukiuko. Turėtų po truputį susidraugauti visi. Dėl bokso. Turėjau abu- ir medžiaginį, ir plastikinį. Medžiaginis lengvesnis, bet man nepasiteisino. Mano katė stambių kaulų/sudėjimo ( 6 kg), tai į medžiaginį boksą man gan sunkiai talpinosi. Jei netoli vežt, miesto ribose, tai gal nieko. Bet jei tolimesnė kelionė, patikimiau, erdviau katei, saugiau transportuot plastikiniame. Taip, jis sunkus, nelengva nešti, bet aš galų gale medžiaginį atidaviau draugei, o pasilikau plastikinį. Kur jūsų tėvai gyvena? Tame pačiame mieste?
Nuo vaikystes silpnybe trispalvem katem
Sune - juoda su irudziu vokieciu avigane. Katasune. Bet kol iprato kad kate i jos guoli kesinasi! Tiesiog atsistodavo ir uzleisdavo. O katule noredavo kartu miegot. Tai dabar tik kartais uodegas suglaudusios miega. Nors kate turi kitu keslu - raitosi kartais ant imigusio suns, ta soka nubudus. Zodziu linksma stebet.
Aha! Tai reiskia reikia pirkt normalu plastikini boksa. Tik kur ji idet... bagazinej kazkaip nelabai man augintinius veztis. Tarp vaiku keduciu irgi nekazkoks tarpas lieka. Nors reiktu megint ibrukt... Arba man po kojom, arba ant keliu...
Keliones nusimato arba 45 min arba 1.5 val. Netrumpos...
o nepyksta grazuole porai dienu palikta? Nekerstauja? Turejau su konteineriniu persu patirties idomios
kas cia dar... maistas! Kuo seriat?
Man irgi trispalvės labai patinka. Ir ryžos. Ir rainos. Ai, visos katės gražios. Kai važiavau rinktis į veislyną, iš nuotraukų buvau ryžą berną nužiūrėjusi. O gavosi, kad širdin įkrito baltai dūminė mergytė.
Gal boksiukas tilptų vaikui po kojomis, jei mažiukas kėdutėje, jo trumpoms kojytėms netrukdytų.
Nekerštauja. Pastatau dėl viso pikto antrą tualetą, pripilu daug įvairiose vietose vandens, sauso maisto. Grįžus mums džiaugiasi, glaustosi, murkia. Neturi pykčio jokio.
Šeriu sausu "Canidae" arba "Taste of the wild" arba "Canagan". Visi šitie maniškei puikiai tinka, begrūdžiai, daug mėsos. Neriboju, sauso yra nuolat pripilta, ėda kada nori ir kiek nori. Du kartus dienoje dar duodu po arbatinį šaukštelį konservų ( "Canagan" arba "Applaws"). Seniau vietoj konservų duodavau po keletą gabaliukų žalios jautienos ar kalakutienos ( užšaldydavau nedideliais kiekiais kameroje ir atsišildydavau tai dienai reikiamą ryšulėlį).
Va, tiesioginis vakaro reportažas- guli man ant kelių ir murkia apsipatenkinusi. Netrukus ir jūs jau galėsite mėgautis saviškės draugija. Katė- mistinis gyvūnas. Gera gyventi drauge.