Įkraunama...
Įkraunama...

Kurilų bobteilai VIII tema

Kurilų bobteilai

[attachmentid=232302]

VII tema

Kurilų trumpauodegės katės atsirado maždaug prieš šimtmetį Kurilų salose (Rusijos Tolimieji Rytai). Atsirado atsitiktinai mutavus genams ir gimus trumpauodegiui kačiukui.
Pirmą kartą tarptautinėje kačių parodoje parodyti maždaug prieš 20 metų.
Šią veislę WCF (Pasaulinė kačių federacija) pripažino 1995 m., o FIF‘e (Tarptautinė kačių federacija) – 2002 metais. Pagal FIF‘e klasifikaciją, jos priskirtos III kategorijai, o trumpiniai yra: KBL ir KBS.
Kurilų bobteilų veisimo centru išlieka Rusija, kur šios katės ir atsirado.

Lietuvoje šiuos puikius gyvūnus veisia ir parodose demonstruoja Golden Look, Woden ir kt. veislynai.

[attachmentid=232303]
Papildyta:
Uf, nebespėjau anoje temoje pakomentuoti -- ačiū už puikias anūkėlių nuotraukas smile.gif
Šiandien buvau aplankyti Aslano -- didelis katinėlis išaugęs ir, sprendžiant iš letenų, dar augs.
Vėliau įkelsiu nutorauką (prastoka, nes tik telefoną su savim turėjau, bet bent jau tokia smile.gif )
Atsakyti
AisteK, ačiū už labai gražią temutę smile.gif
Labai laukiu Aslano nuotraukos, labai smalsu pamatyti Araxo brolį.
Kuris iš mūsų trijulės buvo stambiausias gimęs?

Atsakyti
Ačiū, Aiste, už naujus namus 4u.gif Lauksiu Aslano foto.
Joleks, aš saviškę kas antrą dieną šukuoju maždaug, nesusivelia. Šertis tai šeriasi, už mane daug daugiau tongue.gif Rytais yra mudviejų su Ainu ritualas- kol aš dažausi guli man ant kelių SAVO noru, murkia ir visaip kaip meilinasi, trindama galvytę, švelniai kramsnodama man pirštus ir bandydama palaižyti veidą ar kaklą. Dievinu tas 10 minučių lotuliukas.gif Po to dieną panašiai kaip ir Araxas, jei užsikėlusi ant kelių glostau, tai pakenčia, kiek ten man reikia, bet, kai tik rankas atitraukiu, išdidžiai nušokusi atsigula išlaikydama kokio 1 metro atstumą doh.gif Žaidžia popierėliais, " meškerėmis", dėžės prilygsta pramogų centrams... Šokinėja tik ant šunės, ant žmonių- ne. Šiandien atradau, kad lydosi dėl krabų lazdelės. smile.gif
Atsakyti
Didžiausias Aslanas buvo. Galimas daiktas, kad didžiausias ir bus užaugęs, nors tai ne visada susiję.
Atsakyti
Štai ir žadėta Aslano nuotrauka -- niekam tikus iš manęs fotografė smile.gif
Katinukas miega lėlių vežimėlyje -- išsitraukia trukdančias lėles ir įsliuogia pats smile.gif Jau nelabai telpa, bet vis tiek įsipaišo šiaip ne taip.

[attachmentid=232324]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AisteK: 07 birželio 2014 - 20:57
Oi, "mažylis" Aslanas kaip saldžiai parpia wub.gif Aiste, kaip manai, ar pažino Aslanas tave, kai atvykai aplankyti? g.gif

Ainu šiandien pavyko atsidaryti tinklelines terasines duris, išvarė parazitka pati į lauką, ale lijo stipriai, tai pasimetė mažumėle- ėėėė, kokis laukas ne toks... unsure.gif

Koja kojon
user posted image

Galva galvon
user posted image

Klausyk, šuo, atstok tu nuo manęs, ką
user posted image

Na pagaliau susivokė, kad mums, katėms, reikia asmeninės erdvės
user posted image
Atsakyti
Geros pas jus ten istorijos vyksta smile.gif
Aš jau pradedu galvoti, kad mums reikia šuns smile.gif

Gal ir pažino Aslanas, labai jau meilus buvo ir trynėsi, bet galimas daiktas, čia dėl kitų kačių kvapo ant manęs.
Atsakyti
QUOTE(AisteK @ 2014 06 08, 23:04)
Geros pas jus ten istorijos vyksta smile.gif

Na, šunė tikrai įsivaizduoja, kad Ainu- jos vaikas, gal kiek keistokas, mažu į tėvą atsigimė bigsmile.gif , bet gi kiekvienai mamai jos vaikas geriausias, tai ir daboja katę kiekvienam žingsnyje, kvėpuoti jai laisvai neduoda. Nufotkinti TIK Ainu- cielas iššūkis. Kartais pavyksta šunę iškarpyti iš foto:

user posted image

Bet dažnai kažkieno šikna sugadina visą kadrą doh.gif
user posted image

Atsakyti
QUOTE(Aist @ 2014 06 09, 11:19)
user posted image

Ainu tikra dama wub.gif Labai graži, bet ji jau nėra juodai-balta bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Joleks: 09 birželio 2014 - 21:22
QUOTE(Joleks @ 2014 06 09, 21:21)
bet ji jau nėra juodai-balta bigsmile.gif

Taip, Joleks, balta tai ok, bet va juoda transformavosi į visų būsenų- nuo sauso iki drėgno- asfalto spalvą, o kai kurie šonai man ir į žvyrkelio spalvą neša lotuliukas.gif
Atsakyti
Kai pirkau Ainu, ant etiketės aiškiai buvo užrašas- "skalbti rankomis", bet ne, nepaklausiau...po skalbiankės juoda tapo nebe juoda bigsmile.gif

user posted image
Atsakyti
biggrin.gif kokioj amerikėj dar ir supakuotų už tą nuotrauką, o dabar -- tik geros emocijos smile.gif
Atsakyti