Mano anyta sodina kazkokius ankstyvus ir velyvus kopustus tai jus man tundrai daba pasakykit kuom jie skiriasi ir ar galima tuos ankstyvus marinuoti ziemai
2 p@nter@
tie ankstyvieji kopustai tai tokie minksti, sriubai virti ir svieziom salotom, jie iki ziemos netveria. O tie velyvieji tai tie, kuriuos laiko perziem, juos raugia, marinuoja ir pan. kankina
tie ankstyvieji kopustai tai tokie minksti, sriubai virti ir svieziom salotom, jie iki ziemos netveria. O tie velyvieji tai tie, kuriuos laiko perziem, juos raugia, marinuoja ir pan. kankina
Marinuoti kopūstai su agurkais
Reiks:
2 kg kopūstų,
2 kg agurkų.
Marinatui:
5 stiklinės vandens,
0,5 stiklinės acto (9 proc.),
5 arbatiniai šaukšteliai druskos,
13 arbatinių šaukštelių cukraus, pipirų, laurų lapų.
Paruošimas:
Kopūstus nuplauname, supjaustome šiaudeliais. Agurkus nuplauname, supjaustome plonais griežinėliais. Į švariai išplautus stiklainius iki pusės pridedame kopūstų, likusią dalį agurkų, užpilame išvirtu, atvėsusiu marinatu. Pasterizuojame 0,5 l stiklainius 15 min., 1 l 20 min. Sandariai uždarome.
Reiks:
2 kg kopūstų,
2 kg agurkų.
Marinatui:
5 stiklinės vandens,
0,5 stiklinės acto (9 proc.),
5 arbatiniai šaukšteliai druskos,
13 arbatinių šaukštelių cukraus, pipirų, laurų lapų.
Paruošimas:
Kopūstus nuplauname, supjaustome šiaudeliais. Agurkus nuplauname, supjaustome plonais griežinėliais. Į švariai išplautus stiklainius iki pusės pridedame kopūstų, likusią dalį agurkų, užpilame išvirtu, atvėsusiu marinatu. Pasterizuojame 0,5 l stiklainius 15 min., 1 l 20 min. Sandariai uždarome.
Prateriojau receptuka labai skanios papriku misraines . Siandien darau is akies. Jeigu gausis, parasysiu kas ir kaip.
Gak kas galėtų patarti, ką su tom marinuotom paprikom daryti? Pernai primarinavau, bet ką su jom daryti nežinau. Kaipi r galima valgyti prie mėsos, bet maniškiai tai labiau agurkus vertina. O kur dar jas dėti?
Jei niekas recepro nepasiūlys - paieškosiu vėliau. Aš pernai iš tokios senos lietuviškos knygos apie konservavimą dariau tą marinatą.
Jei niekas recepro nepasiūlys - paieškosiu vėliau. Aš pernai iš tokios senos lietuviškos knygos apie konservavimą dariau tą marinatą.
QUOTE (aifa @ 2004 08 20, 22:29) |
Gak kas galėtų patarti, ką su tom marinuotom paprikom daryti? |
O tu marinavai čielas paprikas?
As anksciau darydavau konservuotas mishraines ziemai. Man labai skanu, dabar prisiminiau ir net seile nutyso.
Zodziu lygiom (ar beveik lygiom) dalim imam:
svogunus
cukinija
paprika
morka
pomidorai
dar imam:
pora skilteliu cesnaku
lauro lapu, pipiru kvapniu ir karciu, druskos
zoliu pundeli
aliejaus
Ikaitinam dideliame puode alieju ir pakepinam svogunus su cesnakais, sumetam morku pusmenuliukus, tada cukinija ir paprika kubeliais, po to dedam luptus smulkintus pomidorus bei prieskonius. Troskinam, kol viskas suminktes. Dedam i svarius stiklainius, sandariai uzsukam, valgom ziema
Zodziu lygiom (ar beveik lygiom) dalim imam:
svogunus
cukinija
paprika
morka
pomidorai
dar imam:
pora skilteliu cesnaku
lauro lapu, pipiru kvapniu ir karciu, druskos
zoliu pundeli
aliejaus
Ikaitinam dideliame puode alieju ir pakepinam svogunus su cesnakais, sumetam morku pusmenuliukus, tada cukinija ir paprika kubeliais, po to dedam luptus smulkintus pomidorus bei prieskonius. Troskinam, kol viskas suminktes. Dedam i svarius stiklainius, sandariai uzsukam, valgom ziema
QUOTE (Kuzia @ 2004 08 20, 22:07) |
O tu marinavai čielas paprikas? |
Perpjautas per pusę, nes man taip buvo patogiau tas sėkliukes išimti. Ir puselės talpiau į stiklainiuką susideda.
Papildyta @ [mergetime]1093119772[/mergetime]
Įdedu tą paprikų marinavimo receptą:
Pipirai perpjaunami per pusę, išimamos sėkliukės ir koteliai. Nudarinėtos puselės apverdamos 2-3 min., išgriebiamos ir atšaldomos šaltame vandenyje. Pipirai kuo talpiau dedami į stiklainius ir užpilami acto 1-1,2 proc. marinatu.
Marinatas: 1 litrui vandens dedama 40 g cukraus, 40 g druskos ir 12-15 kubinių centimetrų acto.
Knygoje nurodoma stiklainius kaitinti: 0,5 l talpos stiklainį - 15 min.; 1 l talpos stiklainį - 20 min.
Aš nekaitinau, o dariau kaip agurkus. Užpyliau karštu marinatu ir palaikiau kol atvės. Tada nupyliau, užvirinau marinatą dar kartą, ir užpylus karštu uždariau.
QUOTE (aifa @ 2004 08 21, 23:11) |
12-15 kubinių centimetrų acto. |
O daba taip isnaujo ir biski aiskiau ...
QUOTE (Kuzia @ 2004 08 21, 22:42) | ||
O daba taip isnaujo ir biski aiskiau ... |
1 cm3 (kubinis centimetras) lygus 1 ml (mililitrui). Jei dar turite senų stiklinių rusiškų švirkštų, tai ten yra cm3 rašyta. Dabartiniuose jau rašo mililitrais.
1 valgomasis šaukštas acto yra maždaug 15 ml (arba 15 cm3).
Ir dar atsiprašau, neparašiau kad į litrą marinato eina 10-12 cm3 acto esencijos 80 proc. (naudojant 9 proc. actą reikia pilti 9 kartus daugiau).
sveikos mamytes, labai noreciau suzinoti kaip jus marinuojat kopustus?
labai busiu dekinga uz parasytus receptus
is anksto dekoju.
labai busiu dekinga uz parasytus receptus
is anksto dekoju.
negi mielos seiminykes nezinot kokio nors recepto?