Įkraunama...
Įkraunama...

Marinuotos daržovės

Mamos kaip marinuojat kopustus?
Zinojau kazkoki recepta su morkom reikia para palaikyt ir i stiklainius det bet pamirsau  kiek ko deti  :-[gal kas darot panasiai pasidalinkit patirtim.
Atsakyti
Marinatui:

10 l vandens
0.5 l 0.9 % acto
25 saukstus cukraus
8-10 saukstus druskos

Sudetis:

Kopustai
morkos
kmynai.

Sutarkuojamos morkos, kopustai. Sumaisoma ir sudedama i iskaitintus stiklainius. Nuplikoma vendanciu vandeniu, palaikant 3.-5 min.
Nupilama. Uzpilamas marinatas ir uzsukami dangteliai.

P.s. actas pilamas tik uzvirus marinatui ir nukelus puoda nuo ugnies!
Atsakyti
Aš tai žinau tokį receptą:
morkos
kopūstai
svogunai.
Visko imu "iš akies", morkas tarkuoju, kopūstus pjaustau kaip rauginimui, svogūnus pusžiedžiais. viską sumaišau, tada darau marinatą, dedu druskos, cukraus ir acto. Paragavus turi būti sūru, saldu ir rugštu iš karto  ;D. Pilu viską ant daržovių, gerai rankom išmaigau ir pabaigoj užpilu aliejaus, tirk kaip darant salotas, kad viskas būtų aliejuota, bet neplaukiotų. Tada nešu į balkoną dviem trim dienom. Po to-skanaus!
Tikiuosi, supratot, kaip tai daryti reikia.
Ar galima užkonservuot tokį mišinį-nežinau.
Atsakyti
mano mama konservuoja kopustus ziemai i kuriuos dar ieina ir paprika raudona.  :)labai skanios  :smile.gif jei noresit tokio recepto galesiu parasyt.
Atsakyti
mano mama konservuoja kopustus ziemai i kuriuos dar ieina ir paprika raudona.  :)labai skanios  :smile.gif jei noresit tokio recepto galesiu parasyt.

Butinai idek! Lauksim wink.gif.
Atsakyti
Sveikos, mamytes,

norejau paklaust gal kuri marinuojat paprikas ziemai? bukit geros pametekit receptuka.
Atsakyti
As naudodavau ta pati buda,kaip ir marinuotiems agurkeliams,tik kad dabar ju pas mane jau niekas nebevalgo - nusibodo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE (toja @ 2004 08 12, 06:35)
Sveikos, mamytes,

norejau paklaust gal kuri marinuojat paprikas ziemai? bukit geros pametekit receptuka.

As marinavau tik kad daba recepto neatsimenu siandien vakare butinai paziuresiu ir ryt parasysiu rolleyes.gif
Atsimenu tik kad reik nulupti odele dry.gif baisiai toks jau darbas reikalaujantis kantrybes smile.gif reik ta paprika 3min i verdanti vandeni imesti po to greit i salta ir tada odele lupti, o marinatas is druskos ir acto darosi man tai jos tokios gan astrios atrodo, bet vyras valgo jam sake liuks thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo P@nter@: 12 rugpjūčio 2004 - 12:34
as tai nelupu odeles - tai butu blusinejimasis sad.gif

o marinatas toks pats kaip agurkams tik daugiau acto ir cukraus smile.gif
Atsakyti
Sumetu nuplautas ir nukarpytais koteliais pupeles i verdanti marinata ( toki pat, kaip agurkeliams : 1 l vandens 2 saukstai druskos, 2 saukstai cukraus , 1 saukstas acto, pipiru , lapeliu), paverdu 5 min, nusunkiu ir atsaldau. Tada sudedu i stiklainius, uzpilu verdanciu tuo paciu marinatu , pakaitinu (puslintrini stiklainiuka - 10 min) ir uzdarineju metaliniais dangteliais. Drauge daro truputi kitaip (tiksluas recepto nezinau), bet pila daug acto ir dar sauksta aliejaus.

kam patinka misraines, galima pabandyti pjaustyti pupeles gabalelias, deti morku, paprikos, pomidoru ir t.t. kazkada dariau - visai nieko, bet mano seimyna nemegsta "misrainiu is stiklainio", taigi neprigijo. Jei idomu, galesiu paieskoti receptuko.
Atsakyti
Turiu nebloga receptuka, man gal kiek astrokas, bet sheimynai patinka ir darbo nedaug :
5 stiklines vandens,
1 stikline acto,
6 shaukshteliai cukraus,
2 shauksteliai druskos,
iv. prieskoniai :kvapieji piprai, lauro lapai ir pan.
Viska sisipjaustau ( as dedu ir papriku pjaustytu, ir visko ko turiu, pavyzdziui, svogunu, morku, cukiniju ir t.t.). Kai marinatas uzverda, sudedu visus produktus, paverdu 3-4 min. ir dedu stiklainius. Ant virshaus uzhpilu shaukshta aliejaus ir uzdarau. clap.gif Viskas, jokiu kaitinimu ir kitokiu terlioniu nereikia, labai greita ir paprasta. biggrin.gif
Pabandyk, po to parashysi, kaip sekes... rolleyes.gif
SKANAUS !
Atsakyti
Sveikos, mamos
Artinasi kopustu sezonas, todel stai receptukas, pagal kuri pagaminti kopustai yra tikrai gardus. Isbandziau daug kartu. Taigi, jums prireiks:
1,5 kg kopustu
0,5 kg morku
0,5 svogunu galvuciu
0,5 kg raudonos paprikos (tiks ir geltona) thumbup.gif
1 stiklines cukraus (as dedu siek tiek maziau, gal 2/3)
saujeles druskos (kokiu dvieju saukstu)
0,5 litro aliejaus
0,5 stiklines acto (pilu obuoliu, sveikiau)
Tai va. Kopustus, morkas, paprikas ir svogunus supjaustau smulkiai tokia tarka. Tada visa sita reikala reikia gerai pertrinti su druska ir cukrumi. Po to supilti acta, alieju ir dar karta gerai ismaisyti. Pagal si recepta iseina tikrai nemazai kopustu, juos sudedu i stiklainius arba maisto dezeles ir sudedu i saldytuva. As ju nekonservuoju, nes visa ziema galima pasidaryti svieziu. Mano seimyna siuos kopustus labai greitai sudoroja, jie skanus ir vieni, ir prie bulviu, ir prie mesoa patiekalu. Skanaus biggrin.gif
Atsakyti