Kaip pediatrė sako pripratink prie vandens. Po biški ir pripras. Mano irgi negėrė, dbr geria, ne daug, bet išgeria
QUOTE(Vitulka @ 2014 06 15, 20:59)
Kaip pediatrė sako pripratink prie vandens. Po biški ir pripras. Mano irgi negėrė, dbr geria, ne daug, bet išgeria
Is tiesu nes ir suauge mieliau renkasi saldintus gerimus nei vandeni
Maniškis irgi sunkiai su vandeniu, bet aš įpilu šiek tiek pankolių arbatėlės, kad skonis būtų vandens saldesnis. Reiks dabar pabandyti su obuolių sultim praskiest.
O kokia jūsų 6 - 7 mėn. vaikų dienotvarkė ir meniu? Jau kartais bijau, kad nedavalgo mano mažius.. Nu bet svoris kaip ir normaliai auga.
O kokia jūsų 6 - 7 mėn. vaikų dienotvarkė ir meniu? Jau kartais bijau, kad nedavalgo mano mažius.. Nu bet svoris kaip ir normaliai auga.
QUOTE(Vitulka @ 2014 06 15, 22:59)
geras avataras pas Tave Atsidarau SM ir galvoju, iš kur čia ta musė ant monitoriaus
QUOTE(Gintute @ 2014 06 16, 01:14)
vis dar MP maitinini? ar duodi dar kažkiek mišinuko?
Maniškis irgi sunkiai su vandeniu, bet aš įpilu šiek tiek pankolių arbatėlės, kad skonis būtų vandens saldesnis. Reiks dabar pabandyti su obuolių sultim praskiest.
mūsų nelabai taisyklinga mitybinė dienotvarkė, bet kad mums taip jau gaunas, kad valgomi pusryčiai ir vakarienė (nors pataria pradėt nuo pietų kiek žinau, po to įvest vakarienę ir galiausiai pusryčius).
6- 7 keliasi,
9-10 apie 1 val miegas,
apie 11:30 pusryčiai (grūdinė košė su uogom arba bananais),
13-14 ilgasis miegas apie 1,5 val.,
16-18 kažkur vakarienė daržovinė košė, kartais su mėsa (kartais šituo laiku dar būna vakarinis miegelis apie 0,5 val.)
19:30-21 naktinis miegas
Tai čia daugmaž ideali dienotvarkė, iš kurios būna "iškrypstam", bet vaikas praktiškai visada iki 21 val jau miega, dažniausiai užmiega šiek tiek po 20 val.
Tarpuose dar duodu kartais visokių desertėlių - vaisių ir uogų vakar valgė žemuoges labai skanu, tiesa ant vieno žanduko šioks toks pabėrimas yra,labai nedidelis bet neraudonas, kūnelio spalvos, toks gal net į AD panašus, tai nesuprantu, ar čia alergija, ar AD, ar koks prakaitinukas per daug įvairų maistą duodu, kad atsekčiau kas čia alergizuot gali
05:00 arba 04:00 mišinukas (pusė porcijos)
07:30 keliasi su visam
08:00 pusryčiai (ragaujam po truputuką košes + mišinukas)
09-10:00 rytinis pokaitukas
11:30-12:00 pietūs-daržovienė (suvalgo pilną porciją, mišinuko nebeduodu)
12-14:30 pietinis miegelis
15:00 mišinukas
16:30-17:00 vakarinis pokaitukas
18:00 mišinukas
21:00 mišinukas ir adjos amigos nakčiai
QUOTE(sun_shine @ 2014 06 16, 11:02)
05:00 arba 04:00 mišinukas (pusė porcijos)
nu labai jau jūsų tvarkinga dienotvarkė, šaunu! aš kai MP maitinu, tai net neįsivaizduoju, kiek kartų jo duodu, naktį, tai non stop maitinimasis pati kalta, gal už kokio mėnesiuko susikaupsiu ir stengsiuos nuo naktinių atpratint, ar bent jau sumažint iki 1-2, nes dabar vietoj čiulptuko įsisiurbia, o čiulptuko neima (žino, kad gali gaut geresnį produktą), kadangi mes lygiai 7 mėn proga jau turim 2 dantukus, baisu, kad nuo to nuolatinio valgymo neimtų gesti
QUOTE(Kristina_klp @ 2014 06 15, 22:30)
Is tiesu nes ir suauge mieliau renkasi saldintus gerimus nei vandeni
As pati ipratus daug vandens gert vaiku net nepratinau kazkaip specialiai ( apie vyresnelius kalbu) bet matyt savo pavyzdziu ismokiau kad jei nori gert tai vandeni geri tai jie irgi vandeni mielai geria o sultis, limonada ir t.t. supranta ne kaip troskuliui malsint priemone o kaip saldumynus
Taip, Limi, dienotvarkė liuksiška, bet antrą dieną iš eilės vaikinukas pietų miegelio miega 12.00-13.30 ir tada lūžta porai valandų tarp 15.30-18.00, bet nakčiai vis tiek eina 21val miegot. Matyt, keičiasi režimas.
Ačiūkas už dienotvarkes
Maniškio labai panaši, bet aš buvau suabejojus ar teisingai maistelį duodu.
Jis pas mane rytais kelias tai su gaidžiais irgi.. Šiandien atsisuku į jį apie 7val, o jis man su šypsnena "ku ku"
Paskui dar biškuti pasiniurkom, pakalbam,..biši MP gauna dar pusvalanduką pamiega ir apie 9 val. jau būna aprengtas dienai Paskui apie 10 val po mišinuko vėl snauduliukas ir tada diena jau stoja į vėžias
Sun_shine, džiaugiuos, kad dar MP biški yra 1-2 kartams dienai ir nakčiai normaliai. Dieną, tai jis nelabai ten jo ir ištraukia, bet daugiau pavakariniam užmigdymui Naktį vis dar prasisuku su MP, kad nereiktų su bonkelėm žaisti
Limi, o 7 mėn dieną tik 1,5val miega? Taip laisvalaikis mamai sutrumpėja?
Maniškiui vakar irgi žandus pabėrė.. Gali būt, kad nuo šviežios bulvės, nes nuo senų neberdavo Šiandien bandžiau pamalonint savo draugelį, tai išviriau obuoliuką pavakariams..Žmogelis liko nesupratęs, nes jau žiauriai purtės nuo to skonio
Maniškio labai panaši, bet aš buvau suabejojus ar teisingai maistelį duodu.
Jis pas mane rytais kelias tai su gaidžiais irgi.. Šiandien atsisuku į jį apie 7val, o jis man su šypsnena "ku ku"
Paskui dar biškuti pasiniurkom, pakalbam,..biši MP gauna dar pusvalanduką pamiega ir apie 9 val. jau būna aprengtas dienai Paskui apie 10 val po mišinuko vėl snauduliukas ir tada diena jau stoja į vėžias
Sun_shine, džiaugiuos, kad dar MP biški yra 1-2 kartams dienai ir nakčiai normaliai. Dieną, tai jis nelabai ten jo ir ištraukia, bet daugiau pavakariniam užmigdymui Naktį vis dar prasisuku su MP, kad nereiktų su bonkelėm žaisti
Maniškiui vakar irgi žandus pabėrė.. Gali būt, kad nuo šviežios bulvės, nes nuo senų neberdavo Šiandien bandžiau pamalonint savo draugelį, tai išviriau obuoliuką pavakariams..Žmogelis liko nesupratęs, nes jau žiauriai purtės nuo to skonio
QUOTE(Gintute @ 2014 06 16, 21:32)
užmigdymui Naktį vis dar prasisuku su MP, kad nereiktų su bonkelėm žaisti
na maniškis miegu nepasižymi, tik prie jūros išmiega iki 2 val pietų miegelio, laisvalaikio man beveik nelieka, nes kai vaikas nemiega, tai jei nenešioju, tai zirzia ar verkia, dažniausiai jam košę gaminu kai jis nepatenkintas rėkia, tada aš stengiuosi perrėkti, dainuoju dainą apie zuikį, tai arba pavyksta nutildyt arba ne jis baisiai nemėgsta nuobodžiaut, kartais kokiu buitiniu daiktu pavyksta sudomint, bet šiaip turiu nešiot, rodyt ką nors, dūkt su juo, tada gerai, pervargstu, bet nu ką dabar, mylimiausias sūnutis
QUOTE(Limi @ 2014 06 16, 20:46)
na maniškis miegu nepasižymi, tik prie jūros išmiega iki 2 val pietų miegelio, laisvalaikio man beveik nelieka, nes kai vaikas nemiega, tai jei nenešioju, tai zirzia ar verkia, dažniausiai jam košę gaminu kai jis nepatenkintas rėkia, tada aš stengiuosi perrėkti, dainuoju dainą apie zuikį, tai arba pavyksta nutildyt arba ne jis baisiai nemėgsta nuobodžiaut, kartais kokiu buitiniu daiktu pavyksta sudomint, bet šiaip turiu nešiot, rodyt ką nors, dūkt su juo, tada gerai, pervargstu, bet nu ką dabar, mylimiausias sūnutis
Skaitant šypsojaus, bet jaučiu realiai tai žiaurai sunku.. Tai jam gal čia dantukai ramybės neduoda?
O aš šiandien išploviau (dieną ) gultuko užvalkaliuką ir aišku turėjau su juo užssimti pagal pilną progamą, nes jis pas mus ant gulėjimo supykęs