Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo tvarka į darželius, 13 tema

QUOTE(barric @ 2014 06 03, 16:11)
Deimantuke, reik jungtis į grupę ir būt kieme kuo daugiau su vaikais - tikrai taip paprasčiau smile.gif mes irgi žirmūnų gale.. mes taip darom, susitariam viso kartu eit į kiemą ir būnam kuo ilgiau, tada greičiau diena prabėga ir smagiau ir tokia bendra vaikų priežiūra gaunasi smile.gif o vakarais dar darom grupines mankštas su leliukais kieme
ai o kai blogas oras, tai paeiliui pas kiekvieną renkamės namuose keliom valandom - vaiaki kartu dūksta

Taigi, zinau. Vienoj smėlio dezej daznai sėdim mirksiukas.gif Bet man reiks rudeni laiko darbeliui
Atsakyti
QUOTE(crazy woman @ 2014 06 03, 15:13)
Čia tiek už vieną vaiką auklei moka?..  unsure.gif  Nu tikrai, jei jau darzelio negausim pasiieškosiu vaikuiko pažiųrėt, kad ir už puse tos kainos  biggrin.gif

Gal kiek per stipriai suapvalinau blush2.gif 1600 mokam. Dabar už vieną merginą (jei didžioji apserga, tada abi, bet tas būna itin retai). Prieš kelis mėnesius turėjom pigesnę auklytę, bet su ja nepasisekė. Dabartinė superfaina: ir valgis pagamintas, ir namai sutvarkyti, jau nekalbu apie vaiko priežiūrą.

QUOTE(Baltute2 @ 2014 06 03, 15:15)
1rma dekui uz info. O jus ir vyresnele ieskojot kur ten deklaruot ar patekot ir be to?

Ne, didžioji gavo be deklaruotos vietos, nes tame darželyje nebuvo laukiančiųjų eilės. Taip tai, jei tik atsilaisvina vieta darželyje, tai iš karto ima vaiką iš eilės.

QUOTE(Kaira @ 2014 06 03, 16:40)
jei nežiūrint amžiaus grupių, tai matau, kad pilna neprioritetinių pakliuvo į darželius, o mes turim prioritetą, prašome darželio tame rajone, kur deklaruoti ir nė velnio, vis tiek už borto. ir ne pirmus metus taip.

Deklaruota gyv. veita toks ir prioritetas, ypač, kai tokių eilėje 300..
Atsakyti
Gal man gali kas paaiskint kas supranta.
Vienam darze visa laika buvom 7 is 55. Vakar pasikeite, kad esam 1 is 55. Tai jei sakykim pries mus 6 esancius vaikus prieme ten ar kazkur kitur ir mes pasislinkom del to aukstyn, tai ar neturetu prasymu skaicius sumazeti?

Ir dar idomus dalykas. Vienam darze visus metus pretendavom i 4-5 grupe ir 3-6 grupe. Tai siandien vakare 3-6 metu grupe isvis pradingo g.gif MIstika.
Atsakyti
is ministerijos turi buti nurodymas savivaldybei, jei mato toki poreiki. nes nekilnojamo turto vystytojai mato darzeliu poreiki, bet jiem truksta pritarimu ir paramos is savivaldybes. ir deja, daznai statomi nauji bustai, net visi rajonai, o neapgalvojama vieta mokyklai/darzeliui salimais...

QUOTE(Unruuly @ 2014 06 02, 21:23)
Toks jausmas, kad iš vis nera tokios institucijos, kuri butu atsakinga uz darželius verysad.gif

o taip, drauges Grigiskese net nejaucia tiokios nervines psichozes del eiliu, nei viena sausio 10 d neleke prie pc ar nakti netupejo prie ekrano...

QUOTE(Beautiful Life @ 2014 06 02, 22:22)
Aš manau viskas priklauso nuo vietovės ir darželio. Pvz. anksčiau Grigiškėse visada buvo laisvų vietų, gal dar kokioje N.Vilnioje rusų/lenkų grupėse būtų galimybė. "Einamiausiose" rajonuose manau be šansų  4u.gif

o cia tai "deimantelis"... rasyciau i ziniasklaida jau smile.gif)))))

QUOTE(*kineziuke* @ 2014 06 03, 12:12)
O dar siandien prajuokino toks savivaldybes tarnautojos pasakymas: "Lietuvoje ikimokyklinis ugdymas nera privalomas, todel ir mes jums nieko neprivalome suteikti"

Kaip jums? Grazu...

kam cia tokios astrios frazes "Lietuva-lietuviams"????

QUOTE(dorada @ 2014 06 03, 14:42)
Liudniausia, kad rusu ir lenku grupes maziuku bus ir net nepilnos, o lietuviams vat ir nebeliko vietos Lietuvoje:( protest.gif  protest.gif  protest.gif

turetumete tapti mamu samburio nare -http://www.samburis.lt/page/complaints/prase-bet-negave-darzelio-vaikui-turi-galimybe-reikalauti-kompensuoti-zala

QUOTE(Vi_ktorija @ 2014 06 03, 15:02)
2. Taip pat norėjau pasiteirauti, kas jau ilgą laiką negavote darželio, ar kreipėtės į teismą dėl išlaidų kompensavimo? Aktyvių mamų sambūrio tinklapyje yra galimybė  prisidėti prie kolektyvinio skundo. http://www.samburis....ompensuoti-zala
Tik esmė ta, kad kolektyvinio ieškinio sąvoka įsigalios tik nuo 2015 metų sausio 1 d., t. y. kolektyvinius ieškinius bus galima padavinėti tik nuo 2015 metų. Tai taip ir nesupratau, ką šiuo metu siūlo tas sambūris - šabloną už 200 litų, kurį reikėtų nešti kiekvienam individualiai su savo advokatu į teismą? Pasidalinkite patirtimi, jei kas tokios turite. Ačiū

Atsakyti
http://www.alfa.lt/s...ku#.U44S3HZkxTA

straipsniukas alfoj
Atsakyti
Dalinuosi info,kurią gavau tel. vidurdienį apie Žirmūnų Vieversį 3-4 m. vaikų papildymą, ten grupes dar nebaigtos formuoti (vis dar esame 6-i iš 62, mes tik šiame vieninteliame užsiregistravę nuo 2012m. vasario), taip pat paminėjo, kad bus priimta daugiau nei 11 vaikų (daugiau nei žadėta vasario mėn)
Atsakyti
QUOTE(*kineziuke* @ 2014 06 03, 16:46)
as neturiu sansu visai, bet bandau kur galiu, nors ir neturiu 5 vaiku ar kitokiu prioritetu be gyv. vietos..

Nesustokit gossip.gif , aš pati nuo sausio mėn. showoff.gif'kalaviją' formavau, dailinau, o galiausiai išbandžiau, dabar pristabdžiau, nes šiokį tokį nors ir ne šimtaprocentinį atsakymą gavau aciuks.gif pas mus be 'trenksmų', pasiekt neįmanomo neįmanoma pomidorai2.gif matot kas ne taip -aiškinkitės kuo anksčiau visokais būdais -mūsų vaikai auga smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edga: 03 birželio 2014 - 21:58
QUOTE(Edga @ 2014 06 03, 22:55)
Nesustokit gossip.gif , aš pati nuo sausio mėn. showoff.gif'kalaviją' formavau, dailinau, o galiausiai išbandžiau, dabar pristabdžiau, nes šiokį tokį nors ir ne šimtaprocentinį atsakymą gavau  aciuks.gif pas mus be 'trenksmų', pasiekt neįmanomo neįmanoma pomidorai2.gif matot kas ne taip -aiškinkitės kuo anksčiau visokais būdais -mūsų vaikai auga  smile.gif

Galima pasiteirauti, is ko gavote atsakyma blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Edga @ 2014 06 03, 21:55)
Nesustokit gossip.gif , aš pati nuo sausio mėn. showoff.gif'kalaviją' formavau, dailinau, o galiausiai išbandžiau, dabar pristabdžiau, nes šiokį tokį nors ir ne šimtaprocentinį atsakymą gavau  aciuks.gif pas mus be 'trenksmų', pasiekt neįmanomo neįmanoma pomidorai2.gif matot kas ne taip -aiškinkitės kuo anksčiau visokais būdais -mūsų vaikai auga  smile.gif

Nevisai supratau koki atsakyma jus gavot... Gausit vieta ar kaip? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Edga @ 2014 06 03, 20:45)
Dalinuosi info,kurią gavau tel. vidurdienį apie Žirmūnų Vieversį 3-4 m. vaikų papildymą, ten grupes dar nebaigtos formuoti (vis dar esame 6-i iš 62, mes tik šiame vieninteliame užsiregistravę nuo 2012m. vasario), taip pat paminėjo, kad bus priimta daugiau nei 11 vaikų (daugiau nei žadėta vasario mėn)

Aciu 4u.gif

Dar idomu del Smalsuciu, gal kas ka zino?
Atsakyti
QUOTE(Edga @ 2014 06 03, 20:45)

O man truputi keista - mes nuo 2011 vidurio laukem i vieversi, ir turejom patekti i tuos 11, ir laukem ramiai - o gavom 6ni pranesima, kad patekom i pasaka, kuri buvo 3 numeriu sarase. Aisku gerai, bet man idomu, kur musu vieversys nuskrido, dabar reikes stotele ar dvi toliau vezti, kai vieversys po langu.
Atsakyti
QUOTE(Quick @ 2014 06 04, 00:07)
O man truputi keista - mes nuo 2011 vidurio laukem i vieversi, ir turejom patekti i tuos 11, ir laukem ramiai - o gavom 6ni pranesima, kad patekom i pasaka, kuri buvo 3 numeriu sarase. Aisku gerai, bet man idomu, kur musu vieversys nuskrido, dabar reikes stotele ar dvi toliau vezti, kai vieversys po langu.

Tai atsisakykit jei netinka, simtai laukia kuriems tiks.
Atsakyti